üzenetek

hozzászólások


NGA
(PH! addikt)

Láttunk már ilyet, amikor a hülye amerikaiak a 70-es években megpróbálták megvédeni a szar autógyártásukat a japán és európai autóktól. Végül nem sikerült nekik. Most is ez lesz, odatelepít a Huawei egy gyárat USA-ba, és onnan fogja nyomni. Igy csináltak a japánok is. És győztek.


Quqesz
(PH! nagyúr)

Jó észrevétel, egyetértek.
Amúgy arra még kíváncsi leszek, ha tényleg amerika bezárja kapuit a kínai készülékek elött és szívéjes viszonzásként a kínai állam is bezárja kapuit az apple elött...nos ki fog nagyobbat sz.pni van egy tippem....ja és eteleg kínához csatlakozik india is....

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

De buggyantak. Akkor tiltsák be a szoftvereket is.


atike
(PH! nagyúr)

Blokklánc telefon...? :F Mire kijönnek vele már nem lesz rá akkora igény... :U


Kölyök1990
(senior tag)

Hát igen ez egy teljesen jogos kérdés, amire szerintem mindenki tudja a választ...


sixpak
(PH! kedvence)

Mákszem került a gépezetbe.... :)


judas13
(PH! addikt)

Trámp (sem) lesz örökre megválasztva..


Pinky Demon
(PH! addikt)

Kerdes, hogy az amerikai munkaerovel gyartott Huawei nem-e lenne dragabb mint az importvamolt Huawei. Autogyartas mas tema kicsit, se az EU se a Japan fizetes nincs messze az USA-tol, de a kinai aron gyartott telefon nem tul eselyes igy.
Amugy is ha ellenjavalt a Huawei Amerikaban, akkor mindegy hol gyartjak, neki kb kaszaltak. De erdekes, hogy a tobbi kinai vagy kvazi kinai telefon mint a Lenovo vagy Asus az ok.

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Kínához csatlakozik India? :DDD Ezt te sem gondolod komolyan. India és Kína nagyon nincsenek ám jóban, nem szeretik egymást. Aztán meg a kínaiak is megszívnák, ha hirtelen nem lenne együttműködés, mert a legtöbben kint Apple teleront akarnak venni.

Amúgy meg nem hinném, hogy a japán meg európai autóknál a spyware problémája merült volna fel. És azt sem teljesen értem, hogy miért jobb Kínának drukkolni az USA ellenében. Főleg innen tőlünk. Mintha Kína bármiben jobb lenne az USA-nál (az árat kivéve). Lehet nem szeretni az USA-t, de akkor lenne szerintem nagyobb sírás, ha Kína és az ottani mentalitás kerülne domináns helyzetbe a világon...


NGA
(PH! addikt)

És az usa mentalitás az jóbb bármiben?
Szerinted az egész hátterében valóban a kémkedés áll? A francokat. Mivel képtelenek megvédeni a piacukat, versenyképes áron előállítani, így megpróbálják kitiltani. És hogy miért is jobb nekik drukkolni? Senki nem drukkol nekik. Csak mutass olyan terméket, ami USA gyártmány, és a világpiacon ott van elfogadható áron?


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

De hát pontosan ezt csinálja Kína évek óta :U Valami veszélyeztet egy helyi terméket? Kitiltják. Így járt a Line, Whatsapp, Kakaotalk például, de egy rakás egyéb szolgáltatás, amit egyszerű tiltani.

Én azért kicsit drukkolok ennek a döntésnek, mert eddig egyoldalúan ment csak, a kínaiak tiltogattak, meg követelőztek azoktól a cégektől, akik jelen akartak lenni az ottani piacon, és mindenki bevállalta a bránert, mert kellett a nagy piac. De most kapnak egy kis koppintást a körmükre, hogy más is tud tisztességtelenül játszani.


jacis
(PH! nagyúr)

Az EU-ban is ezt kellene az összes kínai gyartóval tenni.


atike
(PH! nagyúr)

....és a koreaival is....? :U

:P


Rinocerosz
(tag)

Így van egyetértek amerikaiak végre fel veszik a kesztyűt. EU nak is fel kéne Kína sorra vásárolja fel az egész világot. A másik meg az, hogy ha amcsik be tiltják a Huaweit az nem nagy érvágás amerikának mert nem sokan vesznek szerintem huaweit. De kínában azért elég sokan vesznek Iphonet.


Landro
(kvázi-tag)

A hülye amerikaiak megelégelték, hogy a kínai cégek szabadon használhatják az amerikai piacot, míg fordítva meg nem.


Landro
(kvázi-tag)

Valami olyasmit kéne csinálni, hogy annyira engedjük meg nálunk a piacra lépést, amennyire a másik ország is engedi nekünk.
Az USA piacára sokkal, de sokkal könnyebb bemenni, mint a Kínaira. És nem azért mert a távol-keletiek piaca annyival minőségibb árukat kíván.
Azért Kína egyenlőre többet bukna [link]. 2017-ben 375mrd$ volt a kereskedelmi szufficitje USA-val szemben


Sebhelyes
(senior tag)

Good riddance.


#98880768
(fanatikus tag)

De miéért? :D Miért lenne jó nekünk ha a harmadik legnagyobb mobilgyártót kiraknánk a piacról? Halkan jegyzem meg akkor nincs Honor sem, ami a középkategória ár/érték arány bajnoka, sem Xiaomi, ami az alsóházban ugyanez..

és akkor már ott van atike hozzászólása ís, felvetve, hogy akkor már miért csak a kínait, miért nem rögtön az összes ázsiait a Samsunggal, vagy a V30asodat legyártó LGvel együtt..

nem értem miért lenne ez jó nekünk..

[ Szerkesztve ]


Feketelaszlo
(senior tag)

Az FBI/CIA/NSA vezetőit valószínűleg legkevésbé olyan megfontolások vezérelték ebben az ajánlásban, hogy mely kütyü a legjobb ár/érték arányú a piacon, sokkal inkább érdekelhette őket az előtelepített spywarek tevékenysége.


#98880768
(fanatikus tag)

Igen, igen és te komolyan elhiszed, hogy ez áll a háttérben?


Feketelaszlo
(senior tag)

Igen, szerintem többet ér ma már az információ, mint minimális haszonkulccsal teleszórni a piacot elektronikai szeméttel. A Google pl. csak erre építette sikerét, s láss csodát, a világ egyik legnagyobb IT cége lett.


#19784448
(őstag)

Csak megsúgom hogy az alma után a Huawei ad el legtöbb telefont megelőzve a Samsungot is. Szerintetek ebben nincs némi alma dolog? Gondolkodjatok már. Persze hogy ki akarják tiltani az alma konkurenciáját vélt/valós dolgokkal.


#19784448
(őstag)

Ez kb ugyanaz mint itt ez az ótvar migránsozás. Pénz és az ezzel járó érdekek. Erről szól semmi másrol és hogy a nagy amerikai almát veszélyezteti eladásokban a Huawei. Nyissuk már ki kicsit a szemünket. A többi mellébeszélés. Szerinted a google és a f@szbúk nem gyűjti az adatokat?? Dehogynem csak az nem Kínai....

[ Szerkesztve ]


BoB
(PH! kedvence)
Blog

facepalm


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ha tényleg odatelepít gyártást, akkor mégse volt olyan rossz húzás, mert munkahelyek keletkeznek.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Így van, Kína nagyon távol áll a tisztességes játéktól. Egy érdekesség: ha egy új autóbemutatón felnyitnak egy BMW vagy VW motorháztetőt, hamarabb lepik el az "érdeklődő kínai turisták", mint nyáron a sz@rt a legyek. A képeket másnap már vmelyik kínai gyárban fogják elemezni.

Mindezt a saját népük vérével-verejtékével, fizetni ugyanis nem szeretnek a munkásnak.

SzVSz semmi rossz nincs abban, hogy szépen hazazavarjuk a termékeiket, hogy csináljanak otthon fogyasztói társadalmat, és ne abból álljon az iparuk, hogy rabszolgamunkával lopott dizájn alapján gyártott árukkal árasszák el a nyugati piacot. A profitból meg felvásárolják a fél világot.


BoB
(PH! kedvence)
Blog

+1


kchris78
(PH! addikt)

itt a lenyeg!!! most olvastam a HVGben egy _kinai_ ebben a temaban jaratos szakember (neves) velemenyet es o nyilatkozta hogy _MINDENT_ masolnak. MINDENNEK az alapja valami nyugati fejlesztes _meg mindig_. Hiaba gondolna az ember hogy huvely meg miegymas mar tudnak valamit maguktol is csinalni.. a fszt...

[ Szerkesztve ]


kchris78
(PH! addikt)

koreaiaknak azert kozel sincsenek olyan strategiai terveik vilaggazdasagi - es egyeb vonalokon mint kinanak... es azzal amit most kina csinal, megy eleg gyorsan visszafele a demokracia fele mutato utrol azzal pl hogy tobbszor lehet hatalmon a mostani titkar hat erdekes mindenesetre.

[ Szerkesztve ]


Sza_Sa
(senior tag)

Európa és az USA cseszte el annak idején, mikor az ottani cégek kivitték a gyártást mert ott fillérekért lehetett előállítani. Az, hogy Kínában szarnak a környezetvédelemre (pénz), a normális munkakörülményekre (pénz), a gyerekmunkára (pénz), az etikus piaci viselkedésre (pénz), és ráadásul az állam erőteljesen torzítja a piacot, így könnyű olcsónak lenni.

Akkor kellett volna az összes nagy cégnek csomagolni és hazavinni a gyártósorokat, mikor az első audit során meglátták az ottani állapotokat. De nem, mert a dollárjelek pörögtek a szemük előtt... De soha nem késő, csak tenni kellene már valamit

Trump meg egy pojáca, nem így kellene ezt megoldani. Az alapgondolat jó, de a végrehajtás, áhh...

[ Szerkesztve ]


blackrulz
(PH! nagyúr)
Blog

Jaja a teljes mobil piac nyereségének csak több mint 50%-a landolt még mindig az almánál 17-ben. A hua 10% körül volt. Durva veszély...


nordo
(tag)

Ez a lényeg.

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint decemberben 1244,5 milliárd dollár értékű amerikai állampapír volt kínai kézben, ami 47,5 milliárd dollárral több a az augusztusinál.

Tehát még mindig Kina az Usa legnagyobb hitelezője.(Ha kina kéri a lóvét az usa csődbe megy.)De nem fogja mert az amerikai állampapírok a világon az egyik legbiztonságosabb befektetésnek számítanak.

Ez semmi más mint Trump népszerűségi versenye mivel az amcsi melós elhiszi azt,hogy ettől neki jobb lesz.

Dél koreát nem basztatja mivel kulcsfontosságú katonai partner,de Tajvan is azon az van ,hogy megerősítse az amerikai kapcsolatait tehát Tajvan is barát.De kinának meg ez nem tetszik mert ők úgy vannak vele,hogy tajvan kina része.

Ez a rohadt politika. :W

[ Szerkesztve ]


#19784448
(őstag)

.....


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

Az USA-ban kik építették ki a hálózatokat?
Gondolom van Huawei, vagy ZTE benne...
Én a helyükben pofátlan lennék. Letennék az asztalra 100 millárdot, és vinném a cuccaim...
Hálózat nélkül meg b
..szák meg magukat Trumpék... Twitter se lenne, nem tudna hol sírni.


Habib[HUN]
(senior tag)
Blog

Ha még kína kéri a lóvét és a jenkik nem fizetnek akkor ők is csődbe mennek... kölcsönös a függés


#19784448
(őstag)

A számokat elhiszem csak olvass utánna hogy mekkora a politika befolyása ebben a Huawei-s témának amerikában. Google: "huawei eladások Amerika" Az elsők 1-2 találatot olvasd el. Bocs melózok nem tudok linkelni de ha nem találnád akkor este belinkelem.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Így van és ebben különbözik Kínától Japán és Korea.

Egyébként erről a mélydiktatúrába csúszó országról van szó, egészen biztos, hogy további dollár-ezermilliárdokkal akarunk egy ilyen rendszert támogatni?

#32: kicsit gondolkozz, milyen devizában is van az az adósság, és ki is nyomtat abból a devizából annyit, amennyit akar? Nem olyan biztos az, hogy kína annyira szeretné egyik napról a másikra "visszakapni a pénzét".

[ Szerkesztve ]


macskea
(őstag)

Az EU-s fizetés marha messze van az USA fizutól. Munkakörtől függ, de illik egy másfélszeres szorzóval számolni.


viewdetails
(PH! addikt)
Blog

kakuk.tamas
Mondjuk Ericcson, Motorola, Samsung, Nokia-Siemens.

sheratan
+1
És ami érdekes, hogy az Oppo, Vivo, egyéb márkákat nem említik, tehát a köztudottan spyware-s és a kínai kormánnyal kiemelkedő kapcsolatokat ápoló Huawei és ZTE-re mennek rá.

[ Szerkesztve ]


#19784448
(őstag)

Huawei hivatalos állásfoglalás nem konkrétan erről de erősen kapcsolódik hozzá: "Termékeinkben töretlenül megbízunk, az innovációt és új felfedezéseket pedig tovább folytatjuk. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy az Egyesült Államok fogyasztói is egyenlő esélyeket érdemelnek: a világ többi Huawei felhasználójához hasonlóan számukra is biztosítani kell, hogy, hozzáférjenek a legjobb technológiákhoz és a lehető legtöbb okostelefonhoz.
A Huawei-nél a biztonság és az adatok védelme a legfontosabb. Megfelelünk a világ legszigorúbb adatvédelmi előírásainak, többek közt a GAPP és a GDPR adatvédelmi követelményeknek. Csak a tavalyi évben több mint 150 millió vásárló bizalmát nyertük el, készülékeink pedig a világ 50 legfontosabb forgalmazójából több mint 45-nél érhetők el." "Az Egyesült Államok egyedülálló kihívást jelent a Huawei számára, és miközben a Huawei Mate 10 Pro nem lesz kapható az amerikai mobilszolgáltatóknál, mi továbbra is elkötelezettek maradunk a piaccal szemben most és a jövőben is." - mondta a Huawei szóvivője. Továbbá a cég természetesen igyekezett cáfolni, hogy bármilyen személyes vagy általános biztonsági problémától kellene tartani a készülékekkel kapcsolatban. Az AT&T pedig egyáltalán nem nyilatkozott a kudarcba fulladt megállapodásról." (forrás: hwsw. hu)

[ Szerkesztve ]


blackrulz
(PH! nagyúr)
Blog

Akkor miért írod, hogy "Erről szól semmi másrol és hogy a nagy amerikai almát veszélyezteti eladásokban a Huawei"...

A politika egy dolog a szőke herceg ellenséget gyárt, tradicionálisan erre vevők arrafele. De az almánál azt se tudja huavelyt hogy kell leírni...


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Az Oppo és Vivo egyelőre nem is akar arrafelé árulni semmit, így őket nyilván nem emlegetik. Xiaomi érdekes lesz majd, ha idény akarnak arrafelé nyitni, meglátjuk ők mit kapnak viszont. Ami különösen érdekes, hogy ez az egész csak a Huawei-ről szól, amennyire tudom az Honor telefonokat ugyanúgy árulhatják, pedig hát :D

Amúgy a ZTE a a kormányközeli gyártó, részben állami tulajdonban, a Huawei ellenben magántulajdon 100%-ban, és nincs olyan jellegű állami támogatottsága. Az más kérdés, hogy őket is kötik a kínai törvények, mivel kínai bejegyzésű vállalat, így muszáj eleget tenni bizonyos követeléseknek.

Hálózati elemek terén amúgy még szigorúbb az ellenőrzés, így majdnem biztos vagyok benne, hogy egy deka Huawei és ZTE hardver nincs az USA-ban. Még az ausztrálok is megszavazták pár éve, hogy ne legyen kínai hálózatuk.
Keményen beleszól az ilyen üzletekbe a politika, mivel egyedi építésű cuccokról és zárt forráskódú szoftverekről és driverekről van szó, így bármi lehet bennük, ami komoly biztonsági kockázat, ha nem barátkoznak az adott felek egymással. Telefon szinten ott a Kirin SoC, annak sem nagyon szeretik kiadni a forrását meg drivereit, de ugye a Meltdown meg Spectre mintájára abban is lehet akármi "hiba", amit kihasználva sok mindent megtehet egy ártó fél.


#19784448
(őstag)

Bocs hogy csak így. Igaz nem észak amerika de azért beszédes: http://m.hvg.hu/tudomany/20170908_apple_huawei_okostelefon_piac_gyartok_sorrendje_samsung_oppo

[ Szerkesztve ]


viewdetails
(PH! addikt)
Blog

Amennyire tudom, a ZTE legalább 30%-ban állami vállalat, valamelyik katonai/űrrepüléssel foglalkozó cégükön keresztül, Huawei alapító pedig egy volt magasrangú katonatiszt a hadseregbőlból, illetve a jelenlegi elnökasszony a kínai állambiztonsági minisztérium vezető munkatársa volt.
ZTE-vel kapcsolatban az is a bajuk most, hogy részben állami vállalatként profitorientált és elad olyan országoknak is közvetve nyugati szabadalmakat tartalmazó tecnológiát, mint Irán és Észak-Korea, amik erősen tiltólistán vannak tech export szempontból.

[ Szerkesztve ]


Matada2.3
(PH! kedvence)
Blog

Bár ilyen átláthatóan és logikusan látták volna akkor a befektetők. :) Kár, hogy pont nem hozták volna akkor se haza a gyártást, mert a vállalatoknak is, mint a bérgyártóknak a pénz az első.


blackrulz
(PH! nagyúr)
Blog

Értem csak nem észak amerikai, és darabszám. Ami irreleváns, mert nem eladott darabból hanem profitbol él a cég.

Az alma mindenhol megy lefele, de ettől még messze többet hoz, mint a hua és a samu együtt. Igazából több profitot termel még mindig, mint az összes többi résztvevő összesen mindenhol. Egy xel, ami nem hozza a számokat, és a kitudja hányadik faceliftes modellel.

Meg kell védeni nagyon ;]


Sza_Sa
(senior tag)

Persze, akkor még nem. De amikor látták a hatásokat, mint a szellemi tulajdon ellopása és ehhez még az állam is hathatósan támogatja a cégeket, szóval abban a percben kellett volna mindenkinek csomagolni.

Kína megveszi a nyugatot a fejlett társadalmak pénzéből, mi meg csak nézünk ki a fejünkből. Mármint a vállalatok döntéshozói meg a politikusok.


#19784448
(őstag)

Nem mondom hogy nincs igazad mert van de lássuk be ez a Huawei (Kína) vs amerika nem szól másról csak a politikáról. És ez itt a baj szerintem.


Solten
(őstag)
Blog

Amazon-rol meg a az eBay-en is meg lehet majd vasarolni szoval Best Buy, ezt megszivtad.


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

Kit érdekel, hogy kitiltotta. Majd te meg olcsóbban megveheted a túlméretezett raktár miatt a kiszórt készletet.

üzenetek