Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Hunmugli
(senior tag)
Blog

"...egy ilyen fiatalt megrészegíthet a 15 perc hírnév lehetősége, főleg ha ennyire komoly biztonsági rést talál."

Ha a komoly alatt a szánalmast értik... :U


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Jó, csak feltételezem, h a BKK nem egy "freetext" demót kért, hanem egy működő rendszert. Tehát őket is átvágták. Persze, ettől függetlenül tesztelni kellett volna, és azoknak, akik felhívták a figyelmet a hibára MEGKÖSZÖNNI a munkát!

#19: Nem vagyok szakmabeli, az illető ordas hibákat vajon mennyi idő lett volna egy szakinak kiküszöbölni? Nemigen tippelnék egy munkanapnál többre...

[ Szerkesztve ]


bitblueduck
(senior tag)
Blog

A cég hírnevének meg nem árt, ha ilyen rendszert ad ki a kezéből?
t-systemsnek nem. ők a telekomnak dolgoznak, azaz stabil állami hátszél van, szerintem ha 100 millióért továbbadnak egy $10-os joomla template-et akkor is rendben vannak. bár nem gondoltam, hogy ennyire tré dolgot csinál egy olyan cég, ami versenyszférában is megy.


cain69
(PH! kedvence)

átvágni azt lehet, aki hagyja magát. átvételi teszt volt? ha nem, miért nem? ha igen, akkor ennek ellenére is élesbe ment? akkor meg mind csodálkozunk?
az eddigi tapasztalatom az, hogy ha az üzlet nagyon élesbe akar menni, akkor nincs az a tesztriport, ami eltántorítaná őket a céljuktól.


dragon1993
(őstag)

Havi 20 milliót fizetnek s Tsysnek, ennyiért én megírom ezt 3 hét alatt.


VS461
(fanatikus tag)
Blog

Mert az ilyen projekteknél, az alpha/beta verzió bemutatásakor még van olyan, h ez-az kell, és még ennyibe kerül???
Nekem az lenne az evidens, hogy a szerződés/ár nem módosul csak azért, mert bemutatott a fejlesztő egy próbaverziót. Legfeljebb akkor, ha a kedves vevő változtatna valamit.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nyilván, tesztelni is kellett volna, de itt nem 1-2 benne felejtett hibáról van szó, alapjaiban kaki az egész. Ezt a beszállító nem is mutathatta volna meg a BKK-nak.

Kb mintha egy üres kasznit akarnának autó címen eladni full analfabéta, vak+süket vevőnek.

[ Szerkesztve ]


Alexios
(PH! kedvence)
Blog

Nem kell ehhez dicső vezető, a T-systems ki tud magától is érdekes dolgokat találni, nevetséges határidőkkel, a magyar kkv-k meg olyanok, hogy elvállalják.

Tavaly pl. március környékén egy magyar kkv-tól rendeltek egy új jegyautomata prototípust(lényegében jobb funkcionalitással mint amiket vesznek a Scheidt & Bachmann-tól, hardver+szoftver is teljesen nulláról), úgy hogy legyen kész augusztus végére. Egész véletlen azt is tudom, hogy a projekten ténylegesen csak diákok dolgoztak(nem középiskolás, hanem egyetemi ha ez javít valamit). Márpedig ebben nem volt semmi politikai rész, ezt így találták ők ki, hogy legyen ennyi a határidő mert csak.

Én a saját tapasztalataim alapján azért figyelembe venném a T-sys felelősségét is.

[ Szerkesztve ]


Donki Hóte
(őstag)

Szegény srác már biztosan megbánta amit tett, mert éjszaka bevitték a rendőrök a T-Sytems feljelentése alapján :U


Rive
(PH! kedvence)
Blog

Na, ezért nem merte senki névvel vállalni a véleményét.


Narxis
(PH! nagyúr)
Blog

Aztarohadt... Ilyenkor lelkiismeretfurdalás nélkül rá tusnék tenyerelni a "nuke the world" gombra. Teljesen abszurd az egész. :(


HXY
(PH! addikt)
Blog

Dabóczi Kálmán a Ma reggelben: [video link]


Lortech
(PH! addikt)

Szánalmas, de remélhetőleg a bíróság elhajtja a kedves nyomozóhatóságot a fenébe.
T-Systems-ék meg jelentsék fel inkább saját magát, szakmai körökben leírták magukat, bár már nem most.

Semmi gond, majd legközelebb okosabban csinálja, aki ilyenre vállalkozik, és mivel kevésbé lesz vesztenivalója, nagyobb kárt okoz. Okos húzás.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Ennek hagyományai vannak már. Hajdan az M0-ást is azért adták át olyan állapotban, amilyenben volt, mert jött a választás, és át kellett adni valamit. Hogy csak a fél pálya volt kész? Semmi baj, felfestjük a sávokat 2x2-esnek, jó lesz ez még autóútnak... :U


tothmaxy182
(őstag)

Éjjel elvitték a rendőrök a 18 éves srácot... [link]


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

következő mondat:

" A szakértők abban egyetértenek, hogy szerencsésebb lett volna más módon is keresni a Budapesti Közlekedési Központot vagy az üzemeltetőt, de volt aki azt is megjegyezte, hogy a telefonos bejelentőket például elhajtotta a szervezet, tehát nem volt (nincs) egyszerű dolga a hibákra bukkanóknak."


sb
(PH! kedvence)

Kb. a Monty Python papagáj jelenetnél járunk.
De tetszőlegesen behelyettesíthető South Park, Simpsons vagy bármi más hasonló...

Kiállnak és azt mondják jó a rencer/ugrótorony/parkoló/CT/kórház/akármi... közben hiába van egy képen a nyilatkozóval egy épp összedőlő kórház, stb... Már átlátszónak sem mondható mert az is enyhe kifejezés. A napnál világosabb.

Egyébként, hogy ON is legyek: Szó volt róla, hogy simán le lehet nyúlni más jelszavát és be lehet lépni, akár admin loginnel, személyes adatokat lenyúlva. Ezért nem repülhet per a BKK felé? Kifinomultabb, nyugati helyeken ez szokott lenni, röpködő milliós büntikkel és egyből hullik a férgese az iparból.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Tudjuk mi volt az E-mail cím? noreply@xxx.yyy vagy valami teljesen más, amelyik nem is gondolná az ember, hogy csak kimenő levélre van? Techniaki problémákhoz volt megadva kontakt?


Agostino
(PH! addikt)
Blog

Szánalmas, de remélhetőleg a bíróság elhajtja a kedves nyomozóhatóságot a fenébe

kizárt, ugyan az a kéz eteti őket. garázdaság miatt kap pár év felfüggesztettet vagy ilyesmi, a bkk meg majd a jóságos apuka szerepében fog tetszelegni aki megbocsát az eltévelyedőnek. talán még az is elhangzik egy nyilatkozatban, hogy meggondolatlanul cselekedett de hát fiatalság bolondság

[ Szerkesztve ]


kispx
(PH! kedvence)

üzenetek