üzenetek

hozzászólások


schawo
(Jómunkásember)
Blog

cuki

Tehát új gépeken nem frissít a w7, régieken meg a w10?


ysengrin
(senior tag)

Nem különösebben örülök ennek a hírnek, mivel van egy ilyen készülékem otthon. :(


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Nem tudom mekkora teher egy up-to-date W10-et használni atom-on. 1-10-es skálán mennyire idegesítő ha feltesz egy nagyobb frissítést, majd vissza kell állítani? ;)


Timer
(őstag)

Olyan 12-re tippelnék.


ronroli
(tag)

Legalább megoldották a gyengélkedő supportot.


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

2GB rendszer-memóriával, meg lassú IMC-vel van az 17 is.

Pedig nem használhatatlan a vas, csak az OS-ben van túl sok sze.. szolgáltatás integrálva, amire semmi szüksége egy ilyen kaliberű hardvert használónak, sem azoknak a bővítésére. Ez az ára, ha kizárják a usert, és hülye-biztos rendszert alkotnak, ami mindent is tud, és mindenen is fut.

Az lesz a megoldás, ha a fejlesztők közzéteszik hogy milyen hardveren tesztelődik a W10, és mindenki csak olyat vesz. :DDD

[ Szerkesztve ]


cskamacska
(PH! addikt)
Blog

Ja, a Microsoft meg mindjárt közzé is teszi a polcon tarthatósági(mainstream support), és a szavatossági(extended support) időt. ;]

Egyébként eldobom az agyam, özönvíz előtti Pentium III-as gépre felerőszakolt Win7 simán kapja majd a frissítést, de a 15 évvel újabb Atomok Win10-en már nem, mert a MS pikkel rájuk?

[ Szerkesztve ]


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Tehat ez most komoly, hogy a Microsoft diktalja a szamitogepvasarlasok utemet?


Syl
(PH! nagyúr)
Blog

A Microsoft már régóta Apple szeretne lenni...


t72killer
(PH! félisten)
Blog

Kék képernyővel nehéz lesz ;]


Syl
(PH! nagyúr)
Blog

Majd átnevezik a céget Blu-Soft-ra ;]


gyurkikrisz
(PH! addikt)

Akinek nem tetszik, az írjon magának drivert, open szorsz lovagok, most hol vagytok? :W :W

;]


schawo
(Jómunkásember)
Blog

linux fut rajta, no problem, szerintem az openszórsz lovagok jól elvannak


t72killer
(PH! félisten)
Blog

Nagyon jól elvannak a 386-ostól a 22magos xeonig kb bármin elfutó openszósz oprendszereikkel;)


ledgeri
(PH! kedvence)

Adott CPU-ra éra oprendszerét, hacsak nincs valami extra. Ez az elvem... Xp-m is azért lett csak, mert a 98-at nem támogatta az akkor telóm software-e ;]


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Nem egészen világos, hogy jön ide az openszósz...


Decske
(tag)

Nem tudom mit van úgy oda mindenki. Amikor megjelent a Win10, akkor le volt írva feketén-fehéren, hogy egy gép addig kap frissítést a Win10 as a Service keretében, amíg a hardver gyártó oldaláról támogatva van. Ezek az első "újgenerációs" atom processzorok már amikor megjelentek akkor sem voltak valami jók. Ez van, tovább kell lépni.


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Otthon azt használok. Uberstudent live jelenleg.


Syl
(PH! nagyúr)
Blog

A kolléga csak elégedetlenségét fejezte ki, hogy az ingyenes rendszer mindenen fut, a fizetős meg nem.

;] :DDD


Kronos3000
(senior tag)

A zárt egybe rendszerek hátránya...de persze ez is megkerülhető,de aki egy ilyent vesz, az nem valószínű hogy mélyebb ismeretekkel rendelkezik.


pszichiáter
(PH! addikt)
Blog

Eddig azért ment a hiszti, hogy nem kell a Windows 10, mert az a Sátán rendszere, meg kémkedik, meg nem kóser, meg amúgy is pfujjj ami nem XP vagy 7-es.
Most meg az a nagy marha hiszti tárgya, hogy már lassan csoda, ha valamin lehet updatelni vagy telepíteni... :U

Persze a kommentek legalább olyan hangulatosak és színvonalasan találtak, mint az alma kontra r2d2 topicokban. :D


turbulencia8
(őstag)

Nekem egy regi, elso generacios i3-as HP proBookra sem ment fol a CU. Visszaraktam ra a gyari Win7-et, filmnezesre az is jo, es meg gyorsabb is valamivel.


d@vee
(fanatikus tag)
Blog

Első genes i3 HP ProBook tulaj szintén, de nekem sem rémlik, hogy telepített volna a napokban/hetekben nagyobb frissítést. Bár mostanában nagyon ajánlgat valamilyen updatet, lehet a CU az?
Sebességgel mindenesetre nincs gond, SSD-vel hasít :DDD

[ Szerkesztve ]


turbulencia8
(őstag)

Ajanlgatta nekem is, de legalabb 10-szer kifagyott frissites kozben. Meg media creation tool-lal sem tudtam pendrive-rol ujratelepiteni. Nalam ez a gep csak a projektort uzemelteti: nincs ssd, a ram is csak 2gb, az eredeti oprendszer 32 bites, win7 home verzio, most az kerult vissza.

[ Szerkesztve ]


bitblueduck
(senior tag)
Blog

a kettő nem zárja ki egymást. vagy szerinted nem létezhet ez a 2 csoport? az egyik nem kéri, mégis tukmálják. a másik meg szeretné, de kihúzzák alóla. ez csak mostanában divat win platformon, hogy a támogatott rendszereket szanálják. én elvárnám egy fizetős terméktől, ha egyszer ment valamin akkor az OS életciklusa végéig menjen (más kérdés hogy mennyire hasít egy 2001-ben winxp minimumát megütő gép a legutolsó builddel).


pszichiáter
(PH! addikt)
Blog

X idő alatt azért fel lehet zárkózni azért gép terén. Nem kell 40 rongyos alaplap, 80 rongyos videókártyával...
Nyilván pl 120-140 rongyot kirántani egyben sok. De apránként is össze lehet rakni, vagy szolgáltatótól részletre kihozni egy gépet. Az asztali gép persze kivétel... Viszont nem egy számtech boltban láttam korrekt konfigot igen reális áron.

Az az abszurd, mikor huszonéves emberke pattog a Win 10 miatt, hogy nem megy a gépén, és emiatt rohadjon meg a Microsoft. Közben a telefonja olyan értékben van, hogy két gamer gépet is tudna venni. Mellé rohad egy szintén lágy árfekvésű tabletje is, mert az újként kellett, aztán X hét után csak porfogó. :U

Akinek effektíve szüksége van a Windows 10-re (nem hiszem, hogy tömegesen otthonra a Win 7 után egyből kellene...), azok megfogják oldani, hogy legyen gépük is hozzá. :)


bitblueduck
(senior tag)
Blog

Én akkor sem tartom jónak, hogy csak úgy kizárnak egy eddig támogatott CPU generációt. Meg nem csak magánszemélyek vannak. Ha vesz valaki 100-at cégnek az is szépet gondolhat amikor bejelentik, hogy "kukázhatja" a gépeket.
by the way ironikus, hogy pont előjött a gépfelújítás. a mostani konfigom szerintem nem szemétre való de a hang akadozik win10-en így kénytelen vagyok 8.1-et használni

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Ez a termeljünk veszélyes hulladékot mert MS véleménye megváltozott nekem annyira nem tetszik elgondolás.


hunluki
(tag)

Kissé etikátlan dolognak tartom hogy ezeken a gépeken a 7/8.1-et agresszívan felfrissítette 10-esre az MS, majd utána kihúzza alóluk a támogatást hamarabb mint amit a 7/8.1-el kaptak volna.

Épp már kezd a nép kevésbé hőbörögni a 10-es miatt, az MS a seggét verhetné a földhöz hogy szépen lassan növekszik a 10-est kedvelők tábora, erre megint belerondít a képbe.


pszichiáter
(PH! addikt)
Blog

Miért kellene termelni?
1. A Windows 7 nem lett használhatatlan, mert megjelent a Windows 10.
2. Alapvető dolgokra a Windows 7 Ready matricás gépek is még mindig nagyon jók.
3. Abban az esetben, ha valaki az új rendszer miatt új gépre tér át, nem hiszem, hogy az e-hulladékba landoltatja az eddigi gépét.

Úgyhogy milyen veszélyes hulladékról beszélünk? :) Ha ez nem hardware van értve, akkor viszont szintén nem termel veszélyes hulladékot, mivel igazán termelés sincs... :D


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

"A Windows 7 nem lett használhatatlan, mert megjelent a Windows 10."

Csak MS sikeresen rá tolta egy csomó gépre a csoda 10-et, minden mocskos trükkel. Most ezen gépek egy része alól kirántja az OS-t.

"X idő alatt azért fel lehet zárkózni azért gép terén. Nem kell 40 rongyos alaplap, 80 rongyos videókártyával..."
vs.
"Alapvető dolgokra a Windows 7 Ready matricás gépek is még mindig nagyon jók."

Most akkor rendezd le magaddal, mit is akarsz mondani, ugyanis a kettő ellentmondás együtt.


pszichiáter
(PH! addikt)
Blog

Az egyik kijelentésem arra vonatkozott aki Win 10-et akar.
A másik pedig arra, hogy azért nem kell annyira mindenáron váltani, csak azért, mert a Win 10 új, meg ez meg az.


cskamacska
(PH! addikt)
Blog

Olyat nem lehetne esetleg, hogy random ürüggyel nem kapcsolják le egyes jól működő Windows 10 gépek frissítéseit, illetve nem kapcsolják le egyébként jól működőnek ígérkező friss hardveres gépek Windows 7 frissítéseit, és akkor nem nézik őket pénzleső szarháziaknak? :U

Mármint mindent meg lehet magyarázni("apránként is össze lehet rakni" persze, a MS meg még segít is a támogatás megvonásával járó ösztönzéssel :DDD ), csak nehéz a Microsoft ezen a látványosan béna, és teljességgel szükségtelen(mert az Atomos gépek előbb utóbb úgyis cserélődnének, a Win 7 meg magától is kikopik) botlásait kimosdatni vaskos "menthetetlen MS fan" címke rágyógyulása nélkül. :(

üzenetek