Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


szabogabor10
(PH! kedvence)

Remélem lesz is eredménye. Bár ebben az esetben a max bírság is nagyon kevés.


nyisziati
(PH! addikt)
Blog

Az ingyenes oprendszer (és olcsó telefonok) hátulütője. Az adataiddal fizetsz.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

A windows 10 házatáján se ártana körülnézni, egyáltalán hogy lehet olyan EULÁ-t lenyomni a telepítést végző torkán, hogy alkalmasint a háztartás minden tagjáról gyűjtögethet infókat a mikroszopsz.

#2: azért még a nem extrémdrágának számító s7edge-em se volt kifejezetten olcsó, azóta meg totál elszálltak az árak. Valamirevaló droid telót nemigen kapsz 500EUR alatt - hogy ebből csurran-cseppen-e a guglinak jogdíj, az meg ne a telefonvásárló baja legyen már, főleg nem ennyi pénzért.

[ Szerkesztve ]


nyisziati
(PH! addikt)
Blog

Az 1000 dolláros ájfonnál kb. minden olcsóbb... ;)


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ok, az nem meglepő, hogy az alma túlárazza a kacatjait, de a droidos telók jelentős részén is van azért haszonrés rendesen, egyáltalán nem mondhatjuk, hogy akár egy samu A vagy J sorozat vagy egy HTC vásárlónak bármiért fizetnie kéne még a privát adataival.

Az appok írói se kapnak tudtommal EUR-milliókat, hogy a hirdetők cserébe aztán a a dugibarátnő bugyiméretéhez is jogosultnak érezze magát/aztán küldjék a zsarolóappot, hogy közli az értékeket az ember nejével:DDD.


nyisziati
(PH! addikt)
Blog

Zsarolóappot ugyan nem kaptam, de amióta rendeltem egy rózsaszín, szatén pizsamát a barátnőmnek, azóta szinte minden felületen női fehérnemű reklámokat kapok...
:DDD


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Pornhubra ne nézz fel alapos cache takarítás és IP-címváltás előtt, mert csodát látsz :DDD


nyisziati
(PH! addikt)
Blog

:DDD :DDD :DDD :DDD


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Feltételezem azért, hogy a jogvédők is használják a Google (ingyenes) szolgáltatásait, és igencsak fel lennének háborodva azon, ha azok olyan minőségben működnének, ami a GDPR 100%-os betartása mellett lehetséges.

MaCS


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Mivan, ha mindegyiknek szifonja vagy windows telója van és nem használ dzsímélt:F?

Egyébként nagyon ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba: mondja meg, hogy mennyit kér a gugli azért, hogy adja a megszokott szolgáltatáscsomagot DE NE VIGYEN EGY BITNYI SZEMÉLYES ADATOT SE. Se az amcsi 3betűsöknek (pláne hogy nem vagyok amerikai és nem is tervezek arrafelé menni a következő évtizedben), se a jólfizető ruszki "cégeknek" (ugye kedves fészbúk), és úgy általában senkinek. A user pedig eldöntheti, hogy fizet pl évi 50$-t a "pro" szintű kiszolgálásért, vagy továbbra is megoszt magáról mindent.


Lenry
(PH! félisten)
Blog

Norvégia nem EU tagállam


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Majdnem az. Olyan szinten társultak az EU-hoz, hogy a legtöbb vonatkozásban észlelhetetlen, hogy nem valódi tagállamok.

MaCS


prabhu
(senior tag)

A Windows nem ingyenes és mégis kémked. Az iOS is hasonló szitu.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

A Google sokkal mélyebben integrálódott az internetbe annál, hogy könnyű legyen megkerülni.

Az pedig, hogy blokkolódjon az adatáramlás, akár személyes adatok szintjén, már csak egy illúzió. Ez a hajó régen elment.

Az az érdekes kérdés, hogy kinek és milyen adatokat lehet kiadni.

Nem olyan régen kerestek meg egy olyan üggyel, amiben éppen egy lelkes adatvédőt ért sérelem, saját állítása szerint nagyon komoly. Ennek a bizonyítására azonban szolgáltatói adatszolgáltatásra lenne szükség, amit viszont a Google ebben az ügyben megtagadott.
A károsult pedig veri az asztalt, hogy neki igenis joga van ahhoz, hogy ezeket az adatokat kiadják -- bár előtte meg évtizedes időtartamban ő ordibálta, hogy a Google és társai nem adhatnak ki senkinek semmit.

Olyan ez, mint amikor az elkötelezett jogvédő leszerelteti az utcájában a térfigyelő kamerát, aztán amikor összetörik az autóját, ő visít a leghangosabban, hogy mennyire béna a rendőrség...

MaCS


Stanlee
(senior tag)
Blog

En meg emlekszem azokra az idokre, amikor a google meg csak keresomotor volt es nem haracsolta a nagycsomo felhasznaloi adatot. A keresesi elmenyben messze felulmulta a yahoot es tarsait. Minden tovabbi nelkul hasznaltam a szolgaltatast, mert nem ereztem azt, hogy lassan mar azt is tudja, hogy mikor megyek WC-re, mikor halok baratnommel, stb.

Jelenleg igazabol mar nem tudom, hogy mi az amit gyujt rolam. Nincs titkolnivalom, de elrettento, hogy mennyire tudja, merre jartam, mi tetszik, mi mindenre kerestem ra, stb. Privatszfera nagyon nem letezik mar a google elott...


Victor Súgó
(lelkes újonc)
Blog

Egyet sohasem tudott: az ős Altavistát utolérni. Mert a gugli mindig okosabb akar lenni, meg mindig a hirdetők szempontjait nézi, míg az Altavista inkább arra ment rá, hogy a felhasznàlók legyenek elégedettek.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Csökkentheted a kitettséged: droidról áttérsz (rootolt) Lineage OS-re, nem használod a gugli mapsot, gmailt, naptárat, és ugye root-ból tiltasz egy rakás domént, ahonnan kiváncsiskodnának. Tökéletes nem lesz (ha az lenne Trump ilyen telón rendelné a k.vákat), de valószínű jobb lesz a mostani szitunál.

[ Szerkesztve ]


Victor Súgó
(lelkes újonc)
Blog

Konkrétan mit lehet látni ha az említett óvintézkedéseket elmulasztva látogatja meg valaki azt az oldalt?


azbest
(PH! félisten)
Blog

A felhasználó beleegyezhet, hogy az adatait használja. Szóval működhetne.

Viszont a hwsw erről szóló írását is látva, nem vagyok benne biztos, hogy teljesen korrektül megfogalmazott a pansz vagy az újságírók megfejtése. Egyrészt, ott egy panasszal kapcsolatos képernyőkép is szerepel, ami mintha nem teljesen naprakész rendszerről készült volna. Abban sem voltam biztos, hogy mindig jól használják a megnevezéseket. Egyet látok, hogy az android 8.1es készüléken nem így működik / nem így néz ki. S ha naprakész a play services, akkor lehet a régebbieken sem.

Szóval nem vagyok teljesen meggyőzve, hogy nem egy elavult és nem támogatott készülékkel példálóznak-e, amin régi szoftver fut. S nem biztos, hogy nagy sikere lenne a felhasználók körében, ha a google letiltaná őket, amiért nincs rájuk friss rendszer. De másrészről nem is nyomoztam utána, hogy tényleg erről van -e szó.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nem vettem mostanában rózsaszín pizsamát/egyéb rózsaszín dolgot, úgyhogy nem tudom. Le kell tesztelni, hogy egy relevánsabb témára (pl DD-s melltartó) többszöri rákeresés után változik-e az ajánlott tartalom, azaz áskálódnak-e a böngésző historyjában/cache-ében:))

üzenetek