üzenetek

hozzászólások


twollah1976
(őstag)
Blog

A zsarolás helyett, most a bányászat lesz a menő.

Végül is hasznosabb a gépet szolgasortba dönteni, mint gyomron lőni és azzal zsarolni a tulajdonost, hogy adjál pénzt, hogy meggyógyítsuk.


koop6
(lelkes újonc)

Kicsit több csak, mint egy éve raktam újra a gépet, de már nagyon lassú. Főleg a firefox. Nincs infó arról, mely ingyenes progik érintettek?


seniman
(PH! addikt)
Blog

A firefox nálam is lassú a chrome-hoz képest."A hiba nem az ön készülékében van."


r92king
(kvázi-tag)

Akkor ezeket mivel lehet detektálni? Valami jobb
antikártevő progi megfogja ? De ha beépülnek sima hétköznapi progikba?


sanchezsa
(PH! addikt)
Blog

Gondolom jobban zabálja a gépet. Tehát egy Utorrent nem fog 300mb rammal 50%os proci használat mellet működni.


kymera
(senior tag)

Épp ez a lényeg - legális szoftvereknek álcázzák magukat így nem lövi le egyik víruskereső.


Hunmugli
(fanatikus tag)
Blog

A cikk egy kicsit sánta. Több helyen próbál óvatos lenni, pl. idézőjelbe van téve az érme és a bányászás szó, holott ezek már elterjedtek a "szakmában" jelen formájukban.

Az elején bitcoint említ, később már ZEC-et és Monerót. Az ismerőseimnek gyakran én is bitcoinként hivatkozok a kriptókra, de ez itt egy cikk.. Továbbá nem pénznemeket hoznak létre, hanem egységeket az aktuális valutából. Még valószínűleg lehetne folytatni a sort, de minek?

Mindegy, hogy álmosság, óvatosság, netán félrefordítás az eredménye, de ez így nem kóser. Lassan el kéne dönteni, hogy szakmai rovat indul a témának, vagy maradnak a céljuk szerint tisztázatlan, egyszerre ismertetni és tájékoztatni akaró cikkek. (És itt jön a képbe a cím is, aminek a bányászathoz több köze van, mint az erőforrás lopáshoz..)

[ Szerkesztve ]


r92king
(kvázi-tag)

Sajnos nekem már 2x is volt ilyen bányász virusom. Hála a WIndows10 hülyeségének(Meg az enyémnek is, hogy nem megfelelő forrásból telepítek programokat :W )Valamiért a Starban a kereseő nem müködött rendesen, ha elkezdtem gépelni valami progi nevét nem találta meg. Az indexeket is újra csináltam nem volt jó, de persze egy vacak start menű progi megtalált mindent :C . Na egy ilyennel telpült fel, és Windows Defendernek álcázta magát, alig tudtam megtalálni. Még a Malwerbytes se szűrte ki. Csak annyit vettem észre, hogy akad minden játék. GPU-Z segítségével vettem észre, IDLE volt a gép,de a VGA-n pörgött a venti, megnéztem miért, és látom, hogy a GPU Load 86% meg 60 fokos a kártya. Feladatkezelőt megnyitottam, és nézem milyen process megy, és ott volt egy Windows Defender akármi, ami kicsit vitte a procit. Kilőttem és megszünt a GPU load. Mondom fasza :DD Aztán Win Reinstall, és megint vissza raktam azt a progit, mert hozászoktam :C és akkor jöttem rá, az a kis szemét telepíti :D Akkor erre nincs valami jobb védelem? Alap Defendert használok, meg néha a Malwerbytes-ot lefutattom. Szerencsére már jó a Start keresés. :(((

[ Szerkesztve ]


Scorp2011
(senior tag)

"Szerencsére már jó a Start keresés."

Ezt amúgy mi okozhatja, hogy nem találja meg az adott dolgokat a Win10? Az elejétől fogva fennálló hiba ez a Win10-ben, egyszer megtalálja a keresett programot, egyszer nem. Teljesen kiszámíthatatlan a működése.
Ma például azt csinálta, ha "Eszközke"-t írtam be, akkor nem talált semmit. Ha csak "Eszköz"-t, akkor már feldobta találatnak az Eszközkezelőt. Utána már megtalálta így is, meg úgy is. Érthetetlen.
Ráadásul ez nem egyedi eset, mert minden gépemen fennálló probléma, és szintén ebben a formában, tehát van, hogy működik, van, hogy nem.


Dtomka
(PH! addikt)

Megkeresni az eszközkezelőt? :)

Start ikonra jobb klikk vagy windows gomb+x és ott van a "rejtett" menü. Itt elég fontos menüpontokat lehet közvetlenül elérni.

Korábban én is tapasztaltam , hogy 1 coin miner milyen hatással van a gép teljesítményére. A Tomb Raiderrel játszottam akkoriban és pár perc játék után ~70 fps-ről ~7-10 fps-re csökkent le a játék sebessége.
Valamelyik topicban ajánlották az Malwarebytes & Anti-Malware Software -t, melynek segítségével el tudtam távolítani a gondot okozó "programot".

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! addikt)

Warezolt játékokban is gyakori volt a coin miner, talán ez is az egyik oka az önkéntes "csak legális játékot használok" attitűdnek. Még 10 éve szinte általános volt a warez, ha nem is beszéltek róla sokan, a 90-es években meg a legális szoftver volt a fehér holló; azóta nyugatibbak lettünk ilyen téren, változott a mentalitás, jött a Steam meg a többi, és megszoktuk a fizetős kényelmüket.


Scorp2011
(senior tag)

Az Eszközkezelő csak egy példa volt, nem azon volt a lényeg, hanem hogy egyszer működik a kereső a Start menüben, egyszer meg nem. Elkezdem gépelni amit keresek, és már az elejétől fogva nem talál semmit. Kilépek, újra elkezdem gépelni, akkor meg már mutatja ugyanazt a keresett elemet, amit az előbb még nem talált.


Dtomka
(PH! addikt)

Értem. Ha zavar a dolog kérdezd meg itt hátha van vmi válasz rá:
Windows 10 (kiemelt téma)

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Van rá példa hogy az IGP-t CPU-t bányásztatja harmadik fél, vagy csak a diszkrét VGA-t érintik ilyen okosságok?!


arc82
(kvázi-tag)

Már vártam mikor jönnek ezek a vírusok mivel jelenleg nagy a bányász őrület és minek vegyenek hardvert ha "bérelhetnek" is.

[ Szerkesztve ]


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Valami hasonló jutott eszembe nekem is :K
Tény, hogy egy ilyen progi miatt lelassuló gép is kellemetlen tud lenni a user számára, de ja, ez tényleg a kisebbik rossz egy zsaroló vírushoz képest.

(#6) kymera: Egy jobb víruskeresőnek át kell látnia az álcán, és felismerni az "álruhás szabotőrt".

(#8) r92king Megérdeklődhetem, hogy milyen program volt az, és honnan töltötted le? Csak hogy mi ne kövessük el ugyanazt a hibát.

[ Szerkesztve ]


scdlsc
(kvázi-tag)

A híreket olvasva lehet, hogy eljött a bányászweboldalak ideje.
[The Pirate Bay Website Runs a Cryptocurrency Miner]


EmberXY
(PH! addikt)

Én csak azt nem értem, hogy ha egy ilyen bűnözői kör vagy nevezzük bárminek, kvázi hirtelen rengeteg coinhoz jut (ha több ezer gép bányászik kvázi új, vagyis viszonylag könnyebben bányászható pénzt, akkor nyilván nem keveset találnak), az nem tűnik fel senkinek? Ez az anonimitás nem biztos, hogy jóra fog vezetni, vagy én látok valamit rosszul?

üzenetek