üzenetek

hozzászólások


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

A nyílt és tisztességes verseny elég furán hangzik egy kínai cég vezetőjének a szájából.
De, ha már annyira kiemeltek vagyunk, akkor mi lenne, ha az új termékeiket is elhoznák hozzánk? Tegnap voltam az új csodaboltjukban. A tavaly júliusban bejelentett Talkband B5 -ről ott még nem is hallottak. Nálunk a lassan három éve bemutatott B3 a futó modell (B3 után a B5 jön, a 4 babonából kimaradt).


Fecogame
(PH! kedvence)
Blog

Hajrá Huawei :K


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

A nyugati világnak abba kell hagynia kína tápolását, tartsa fenn magát a diktatúra. Persze ehhez nem fűlik a foguk, mert dollár ezermilliárdos profitok jöttek be eddig stabilan a kínai rabszolgamunkára alapozva.


doooo
(őstag)

Ki gondolta volna, hogy olyan szép fejlődés után megint örökös vezető kerül a diktatúra élére? Jó volt kihasználni őket amíg lehetett (mármint a nagyvállalatok üzleti szempontjaiból), de már egyébként is túl drágán dolgoznak, Dél-, és Délkelet-Ázsia valamint Latin-Amerika az új Kína, a gyártatás tekintetében legalábbis. Azok esetében pedig ilyen "világhódító" tevékenységtől sem kell félni. Kínának megszületett (vagy legalábbis kibontakozott) a saját fogyasztói társadalma, kénytelen lesz rájuk támaszkodni a továbbiakban.


cellpeti
(PH! nagyúr)

A "nyugati" világ sehol nem lenne kelet nélkül és főleg Kína nélkül!


borg25
(senior tag)

Már nem tudom hol olvastam, hogy Kínának ma már nem az olcsó munkaerő a legfőbb előnye, hanem a gyártási rendszerek magas fokú integráltsága. Hogyha valamit gyártani akarsz, akkor az alapanyagokat könnyen be tudod szerezni, s nem kell összevadászni, hogy mit milyen minőségben honnan szerzel be. Ezek már kialakultak.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Bullshit, a nyugat nagyon jól elvolt a 60, 70es években, amikor Kínában még az volt a téma, hogy Mao ökörségeit milyen papírra nyomtassák. A probléma a 80as évek végén kezdődött, amikor a nyugati ipar rákapott a kínai rabszolgamunkára és a környezetvédelmi szabályozás teljes hiányára.


Silenzio
(PH! addikt)
Blog

A Vissza a jövőbe III.-ban megvan az a rész, hogy "Hogy mondhat ilyet? A legjobb cuccokat Japánban csinálják."?
A hetvenes évekig az USA volt az elektronika és az IT motorja, aztán Japán, aztán a 90-es évek végétől Kína. Nem szükségszerű és még csak nem is logikus, hogy Kínának ekkora befolyási teret engedtek. Ez döntés kérdése volt. A nyugat döntéséé. És most isszák a levét. A hsz-ed nem csupán butaság, de káros is, egyrészt ez a gondolkodás téves jogosultságot ad a helyzetre visszamenőleg, másrészt segít is fenntartani ezt a tarthatatlan állapotot.

Dolgoztam ezeknek a g*ciknek majdnem egy évig a Westlog DC-ben. Megvetik a magyarokat, plusz még tehetségtelenek és bunkók is. A munkaszervezéshez abszolút hülyék, ami megdöbbentő, tekintve, micsoda sikereket is értek el. A magam részéről nekem elég érv az, hogy Kína hadserege tőkésítette fel a céget. Messze ívben elkerülöm a termékeiket, pláne, hogy már szinte semmivel sem olcsóbbak, mint egy Samsung. Azért a gyöngyházfényű P20 Pro megdobbantotta a szívem, amilyen giccsesen hivalkodó. Kár érte.

Mindig meglep, hogy olyasvalaki, akinek ekkora ostobaság el tudja hagyni a "billentyűzetét", hogy lehet PH! nagyúr. Az vigasztal, hogy remélhetőleg és valószínűleg nem minden témában vagy ilyen "jól értesült".

[ Szerkesztve ]


GeryFlash
(PH! addikt)

+1

A rang egyébként semmit nem szűr, van korreláció de kicsi az rang és az értelmi szint között.


Gebriel
(PH! kedvence)

Engem is megszokott lepni, hogy több mint 10 éve regisztrált tagok a mai napig megtudják sérteni az alapelveket (személyeskedés) :U


Fred23
(PH! kedvence)

Szerintem is, és ehhez nemzetközi összefogásra van szükség. Ha a politika engedi a Huawei -és Kína- erősödését az EU-ban, végül nagyon meg fogjuk szívni; nem a leggazdagabbak talán, de az un. nép.

Ettől függetlenül vennék én is Huawei terméket nagyon jó ár-érték arány mellett, mert ha egy csábító lehetőség adott, szerintem nem várható el senkitől, hogy ne csapjon le rá. Viszont az EU-s politikusok dolga lenne szerintem, hogy megállítsák a határainkon a kínai dömping-vonatot; csak sajnos itt már nem lehet jól járni, mert korábban elbénáztuk, és most ihatjuk a hülyeségeink következményeinek levét.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! nagyúr)

Kiegészítem. Kína előnye, hogy sok fontos nyersanyag van, ami másol alig van vagy nincs is. Akkor említetted az integráltságot. Úgy lehet terméket fejleszteni, hogy elég csak a dobozban kihozni majd az országból, amiben majd eladják. Ott minden van, nem kell utaztatni a nyersanyagokat és a félkész terméket.
Szóval Kína előnye ez, a termelése.

Egyértelműnek tűnik, hogy ez csak politika, bár az országból kiinduló pletykák nem túl bíztatóak. Szeretem a Huawei termékeit amúgy, jó minőségűek (hálózati eszközök, mobilok, töltők).


NandoXXL
(senior tag)

Ennyi év után egyre fárasztóbb az oldal bulvár mivolta. Huawei is egy rakás szar lett, megdrágult, minőségileg nem nagy cucc, persze a Lenovo mindent visz. Ehhez jön az ipari kémkedés. Lezúzzák a piacot, utána drágítanak.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

A társadalmi kreditrendszer és a nagy fal egyáltalán nem pletyka, hanem a kínai vezetés által sem tagadott tény. Egy ilyen rendszert kultiválni életveszélyes - gazdasági sikere az egész világon elterjesztheti ezt a szemetet/a középosztály rabszolgasorba taszítását.


janeszgol
(PH! nagyúr)

Még nem indították el tudtommal. Persze gondolom épül-szépül. Amúgy ez a kreditrendszer (mármint a megfigyelés) lehet az IoT jövője? Remélem nem erre fogják errefelé felhasználni ezt a technológiát!
Kíváncsi leszek majd a társadalmi hatására ennek az osztályozó rendszernek. De ez évek, évtizedek vagy ki tudja mennyi idő.

[ Szerkesztve ]


borg25
(senior tag)

A pilot már működik nem? Jó magaviseletért olcsó hitelt kaphatsz amiért az alibaban tudsz vásárolni.

Kíváncsi leszek majd a társadalmi hatására ennek az osztályozó rendszernek. De ez évek, évtizedek vagy ki tudja mennyi idő.
Az zemberek majd megtanulnak nagyon szépen egy ütemre tapsolni. Igaz lesz mesterséges kiválasztás is, hogy aki nem lép egyszerre nem kap rétest estére. A hatás max évek. Hitler is pár év alatt hogy eljutott a éppen hogy bekerültünk a parlamentbetől a zsidó törvényekig. Nem kellett hozzá 10 év. Mindezt úgy, hogy a hosszú kések éjszakáján kívül nem is nagyon vérengeztek.
Meglepő tény, de a Rajna vidék annektálása, Anschluss, Cseh bevonulás puskalövés nélkül történt!
Szóval gyorsan meg lehet tenni az agymosást és az új rendszer kiépítését.


oxalisz
(tag)

Akio Morita már a 70-s évek közepén figyelmeztetett, hogy súlyos árat kell majd fizetni az akkoriban kibontakozó amerikai termelés "kihelyezés" miatt. Ezen kívül dőreségnek tartotta. (Persze aztán a Sony is beszállt a buliba...) A magas labdát az amik adták fel, az európai cégek úgymond lépéskényszerbe kerültek. Hiszen kevés munkával nagyot kaszálni ők is akartak...
Amikor a nagy vállalatok sorra megjelentek Kínában, akkor is tudták, ma is tudják, hogy hova mentek...

Az, hogy mi lesz nálunk az 5G "sorsa", főként nem rajtunk múlik, hiszen minden mobil cég külföldi. Ők építik a hálózatokat, és hogy oda miket építenek be abba - úgy gondolom, bár lehet, hogy rosszul - kevés beleszólásunk lehet.

Általában pedig:
Az, hogy miféle "hátsó ajtók" vannak a mobil eszközeimben,- mind hardver, min szoftver terén - fogalmam sincs, de tudomásul vettem, hogy aki kiáll a sarokra, az ne lepődön meg, ha leszólítják. (Kiterjesztve a kört minden eszközre, amivel a világhálóra kapcsolódunk.)


-Morrowind-
(senior tag)

Kis összefoglaló..Kína az egész világon terjeszti rémisztő megfigyelési államát...[link]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

"Valamint, hogy részt vett-e a Szocialista Párt rendezvényein, és az, hogy szavazott-e"

(a Venezuelai projektből) Fenomenális...


doooo
(őstag)

És akkor ilyenekre mondják azt a nagy szolgalelkűek, hogy összeesküvés-elmélet, meg aki ezt nem szeretné látni terjedni, az alufóliás sapkát visel...
Nem értem hogy lehet ilyesmit elnézni bárkinek is, hát még támogatni... a milliós koncentrációs táborokról nem is beszélve... Arra meg jön a "más is csinált már ilyet", és számukra a téma lezárva, a többi meg csesződjön meg ott ahol van.


Gargouille
(fanatikus tag)

Azt azért tegyük hozzá, hogy a 60-as és 70-es években még a föld lakossága 4milliárd alatt volt, ma meg több mint 7.5 milliárd, nem igazán lehet összehasonlítani azt a kort a jelennel. :)


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nem mi (fejlett világ) szaporodtunk...


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Ha gazdaságpolitikai kérdés akkor védjék magukat vámokkal. Ha meg biztonsági, akkor követeljék meg az összes pályázótól, hogy a megrendelő forráskódot kap minden firmware frissítésből, vagyis átnézhetik rossz indulatú kódot keresve. Persze ehhez megfelelő szakember kell, de egy 4G-5G hálózatnál elég nagy a tét, hogy a ne szakemberek fizetésén spóroljanak.


joey04
(Jómunkásember)

így van.


Trailblazer
(PH! addikt)

Ami nyersanyag meg nincs helyben, akad a kínaiak által kizsákmányolt afrikai országokban. Ők sem adósak e téren.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ez is a nyugati országok bénaságát mutatja. Feladták a gyarmatbirodalmat "emberi jogokra" hivatkozva - erreföl a "felszabadult" országok nagy örömükben lelkes népirtási-partikat, polgárháborúsdit kezdtek, bő fél évszázad "szabadság" után meg megérkeztek az újabb gyarmatosítók, akik olyan hülyeségekre, mint oktatás, egészségügy, "civilizáció" már egyáltalán nem költenek, csak a rabszolga kell.


Trailblazer
(PH! addikt)

Igen, sajnos ez így van. A népek meg már belefáradtak az állandó háborúba, csak élni szeretnének. :U


-Morrowind-
(senior tag)

Úgy nevezik ezt az embertípust hogy..Hasznos Idióta..[link]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Arról mindenesetre letettem, hogy hüjevej legyen a következő telefonom. Pont gondolkodtam, hogy olcsósítani kéne, de nem támogatom a rezsimet x száz EUR-val.


Trailblazer
(PH! addikt)

Miről olcsósítasz, gyémántberakásos Verturól? ;]


.Z.
(fanatikus tag)

Hangemberekből mégtöbb van, főleg az internetes fórumokon :)


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Galaxy S sorozatról. Jelenleg S7 edge-em van, kb 2év múlva esedékes lesz a cseréje, és gondoltam, hogy a 700+ helyett inkább az 500EUR környéki árkategóriában keresgetnék, elég lesz nekem a középkategória is.

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(PH! addikt)

Sokan vagyunk így vele...


zsolt320i
(senior tag)

Ez csak biznisz.
lehet szidni a kínaikat (én sem szeretem őket!), de az se felejtsük el, hogy anno a nyugati világ mit tett a 3-ik világgal és azt se felejtsük el, hogy mindenki pénzből él. (Honor 10-em van, és leszarom hogy kínai vagy nem amikor a alamphone 4X ennyibe kerül és nem tud többet).
Illetve nehogy azt gondoljuk, hogy egy fb, vagy egy apple különb mint egy huawei, mindegyik arra megy hogy min10%os profit legyen és mindegyik addig nyújtózkodik amíg a takaró ér.
summa summáson egyik kutya másik eb.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

"az se felejtsük el, hogy anno a nyugati világ mit tett a 3-ik világgal"

Épített nekik iskolát, vasutat, kórházat, beoltotta a gyerekeiket feketehimlő és gyermekbénulás ellen, stb-stb. Aztán amikor a fehér embert nagy büszkén elűzték, kezdődött a népirtás. Nézz körül Mozambikban, Szomáliában, Ruandában.

A pénz valahova megy, a hüjevej profitja konkrétan vissza a támogatóinak, ami a kínai hadsereg és a kínai állam. Tudom, a vásáró ugyanolyan, mint a nagykapitalista, pár centért az anyját is eladná - ezért kellenek szabályozások-vámok. Mert ez NEM CSAK BIZNISZ (pontosabban jóval magasabb szintű biznisz, mint amire gondolsz), és nem, ez a kutya nem olyan, mint a másik - ha szted igen, akkor költözz oda és próbáld ki.

[ Szerkesztve ]


nemlehet
(őstag)
Blog

Azért elég komoly különbségek vannak a kínai és nyugati cégek között. PL az, hogy a mindenféle mondjuk úgy megkérdőjelezhető gyakorlatok mellé a kínai cégek gyakorlatilag korlátlan állami forrásokat élveznek, ezért totál piacellenes magatartást is megengedhetnek maguknak, mert ki lesznek pótolva a veszteségeik.
A nyugati cégek meg kénytelenek piaci alapon gazdálkodni.
Nem mondom, hogy ez felment bárkit is, de hosszú távon azért az utóbbi sokkal kevésbé káros, ezt be kell látni.


Peppa
(kvázi-tag)

Mitől elfogadható az, hogy a cégek és a vásárlók a gazdasági érdekeiket a morális elé helyezzék? És ettől a politikának kellene megvédeni? Szerintem ezzel a gondolatmenettel fordítva ültünk fel a lóra.


zsolt320i
(senior tag)

Te elvakult vagy, 100x tobb kart tettek a gyarmatokban a nyugatiak (franciak, angolok, nemetek stb) mint amennyi hasznot csinaltak. Ez pont olyan mint a drohbarok, vagy toszdecapak jotekony adakozasi. Eljott az ido amikor a fagyi visszanyal, es sajnos megerdemeljuk. Amerika mit hagyott maga utan tavol keleten? Naa mind1 is hagyjuk partalan vota lenne.


borg25
(senior tag)

Most ez komoly?
Akkor hagy mondjak neked a fogolydillemmára egy másik példát.

Van két vállalkozó. Messze vannak, nem ismerik egymást, nem tudnak összebeszélni.
Ha mindketten odafigyelnek a környezetvédelemre akkor a készletek 1000 évig megmaradnak.
Ha az egyik odafigyel a környezetvédelemre, akkor ő drágábban fog gyártani, következésképp 1 éven belül lehúzza a rolót és éhen hal.
Ha mindketten nagy ívben tesznek a környezetvédelemre, akkor azonos áron tudnak termelni, egyikük se megy tönkre, csak a világ körülöttük 100 éven belül.

A vállalkozók melyik lehetőséget válasszák?
Nyilvánvalóan azt, hogy 100 éven belül a világ elpusztul.
Miért?
Mert kényszerpályán vannak, mivel a fogolydillemma arra épül, hogy döntésüket nem tudják összehangolni, azt a lehetőséget választják, hogy a másik döntésétől függetlenül a lehető legjobb helyzetbe kerüljenek.

Ha meg szeretnéd menteni a világot, akkor nem a csúf környezetszennyező nagyvállalatot kell utáni, hanem a játékot kell megváltoztatni. A vállalkozók nem azért döntenek a világ elpusztítása mellett, mert abban van a pénz, hanem, mert nem akarnak éhen halni.

A kérdésedre válaszolva azért előbre való a morális érdek a gazdaságinál, mert az embert azt tette emberré, hogy képes egy napnál tovább előbbre gondolni. Azért a politikának kell, mert ő képes a játékszabályokat befolyásolni, hogy a résztvevők együtt tudjanak működni. A politikusoknak kéne azt mondani, hogy nem muszáj betartani a környezetvédelmi előírásokat, állami pénzen lehet támogatni a saját céget, csak akkor nincs WTO tagság.


El Kebir
(őstag)

tajvan, japán, dél-korea...
...amíg kínai tevékenység eredménye észak-korea, vietnám... :U

(elég nagy hülyesség volt pont a távol-keletet felhoznod :D)

[ Szerkesztve ]


Gebriel
(PH! kedvence)

"A vállalkozók nem azért döntenek a világ elpusztítása mellett, mert abban van a pénz, hanem, mert nem akarnak éhen halni."

És ez elfogadható indoknak kéne lennie szerinted? :D ( :((( )

[ Szerkesztve ]


borg25
(senior tag)

Ha a fogolydilemmát nézzük, akkor helyesen döntenek. :(
A probléma az, hogy mi környezetvédelem témakörben fogolydilemma játékot játszatunk a résztvevőkkel, s csodálkozunk, hogy miért annak megfelelően önző döntést hoznak?

Hosszú távon egyáltalán nem jó és nem elfogadható. De nem az ő hibájuk, hanem azoké, akik erre kényszerítik őket. Ők csak végigmennek az úton.

Ha egy randsomware titkosítja az adataidat akkor az kinek a hibája?
Program?
Aki a programot írta?
Te aki felelőtlen voltál?
Akik írták az OS-t és vírusirtót amit használsz és vannak benne bugok?
CPU miért futtatta a kódot?

Valójában teljesen mindegy kinek a hibája, a lényeg, hogy mit lehetett volna tenni, hogy az adatait megmaradjanak.


Silenzio
(PH! addikt)
Blog

Nem elfogadható, de a fogolydilemma valószerűsége a kényszerpályában áll. Azért hoz rossz döntést a másik, mert nincs elegendő és biztos információ birtokában, így rövid távon csak veszíthet a külső kényszerítő erők miatt. Így működik a világunk, és a fórumtársnak abban igaza van, hogy meg kellene változtatni.

Ám ez idealisztikus, sőt, utópisztikus elképzelés jelenleg.

Hipotézis: mindenki kényszerpályán van, a kooperáció lehetetlen, mindenki rossz döntést fog hozni.
Következtetés: mind meghalunk a g*cibe.


zsolt320i
(senior tag)

nem teljesen értem amit akartál írni, de mind1 is mert nem akarom megvédeni a kínaikat (kínai nagyvállalatokat/kínai politikát), mert nagy általánosságban én sem kedvelem őket.
viszont sztem ostobaság lenne azt gondolni, hogy csak ők "lopnak", ők csalnak, ők lobbiznak és csak ők kémkednek.
sztem egy kutya mind, mindenki a saját érdekeit nézi, és csak a saját szemszögéből mutatja az "igazságot"
:R


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ilyet senki sem állított. De azt sem mondjuk, hogy a 40es évek USA-jában állami szinten művelt rasszizmus felmenti a németeket.

Vannak kisebb és nagyobb tételek, illetve trendek: ezekből Kína mindkét téren katasztrofális: egyrészt alapból sokkal durvább a helyzet, mint bármelyik "szabad világbeli" országban, másrészt míg az utóbbiakban a demokrácia, fékek+ellensúlyok rendszere(!) miatt igyekszik mederben maradni a társadalom fejlődése, Kínában az egészet terelik a totális megfigyelés és a nemzetiségi alapú hátrányos megkülönböztetés irányába.

[ Szerkesztve ]


zsolt320i
(senior tag)

:R
éltem köztük több mint 1 évet, Kunshan és Shanghaiban.....
:DDD

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

És hogy megy a youtube arrafelé?


Tulku
(PH! kedvence)
Blog

Alapvetéseim:

- Zsigerből rühellem a kínaiakat (nem fajgyűlölet, hanem viselkedés, ego miatt,, mint rákos daganat terjednek mindenfelé, csalnak Áfa-t, vámot, lízingelnek nagy autókat, nem fizetik, igazi fasizmus az övék....stb....kérem ne menjünk bele, csak megvilágítottam miért...)

- Mikor a "fejlett világ" odavitte a termelést, minden valamire való szakember jól tudta, mi lesz a következménye (nekem senki ne mondja, hogy nem beszéltek szakértőkkel elemzőkkel, nem állítottak fel lehetőségeket különböző kimenetelekre...stb) ergo, lopnak, csalnak, egy az egyben lemásolják a know-how-t, mindent kiberhelnek és eltanulnak....mert felsőbb rendűnek képzelik magukat....

- Most legfelsőbb szinten tájékoztatták azt a degenerált köpcös vörös hajút, hogy irgum burgum, előbb-utóbb nem rúgunk labdába, mert ezek sokkal összehangoltabban (félelem alapon illetve más tevékenységekkel, összevonásokkal összhangban) fejlesztenek, nem lehet megállítani őket, fasorban sem leszünk.

- Köpcös és baráti köre (ugye mind szeretet szolgáltatot alapító és fenntartó nonprofit érdek nélküli emberlény) riadót fújt, most mindenkinek úgy kell táncolnia...de kis hiba csúszott a gépezetbe, ideig-óráig néhányan persze ülepet tisztítanak nekik, de a többség (UGYAN ÚGY mint ők) profit és teljesítmény alapon ítél, ezért szereti a versenyt, a jobbat, gyorsabbat, esetleg ár érték arányban olcsóbbat...

- Köpcösék idegesek, megnyugtatják magukat kis venezuelai olajkészlettel (megmiegymás) de a tech fölény egyre roskadozik...és persze más is...és a kici undolmány szárgá kenterbe veri őket

- Következő telefonom hüvely lesz... :D


Silenzio
(PH! addikt)
Blog

Számomra itt elvekről van szó. A pártfőtitkár ön-bebetonozása, a csúfondáros, par excellence orwelli világ megvalósítása, évről-évre rengeteget romlik a helyzet. Hacsak nem most éltél ott, még Te sem tudhatod, de nyilván követed a híreket.

(#48) Tulku: Ez elég kemény volt, nem fukarkodsz a jelzőkkel. Még nálam is nyersebb vagy. Gratulálok. :R

Mint a történelemben sohasem, de az ideák világában mindig is, az egyensúly kellene legyen a jelszó. Le kéne törni a szarvukat, de kurvagyorsan.

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

"Következő telefonom hüvely lesz... "

Azért ragaszkodhatnál egy kicsit jobban az elveidhez – legalább egy nem kínai tulajdonú / tervezésű mobillal. ;)

üzenetek