Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


joey04
(Jómunkásember)

magyarul lefeküdtünk nekik.


gabor7th
(őstag)

Érdekes mit szürtek le az amerikai nagykövet nem régi kijelentéséből a fideszesek.

A nagykövet azt mondta, hogy:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Vagyis ezzel a nagy országok majd függésbe sodorják a kisebbeket, hisz majd ezt használják az okosotthonok, IoT ipar, önvezető autók. Bár szerintem a megoldhatatlan biztonsági problémák miatt kiderül majd, hogy ezek zsákutcás dolgok lesznek.

A kormány viszont úgy tűnik, nem megijedt, hogy ó ezek a nagyok veszélyeztetik az ország oly sokszor emlegetett szuverenitását, hanem inkább gyorsan lenyúlja magának ezt a területet, ha már olyan nagy hatalmat tulajdonítanak neki a nagyok.

"Mészáros Lőrinc jobbkeze kiszáll a birodalom tőzsdei cégeiből, hogy a Telekom-üzletre koncentrálhasson"

Pedig ez veszélyes, ezt a britek is megerősítették nemrég:

"Újabb jelentős technikai kockázatokat tárt fel a Huawei Technologies kínai távközlési berendezésgyártó vállalat szoftvereiben a Huawei-jel együtt évek óta működtetett, jórészt brit kormányszakértőkből álló testület. A testület amiatt is pellengérre állította a kínai céget, hogy már régóta ismert biztonsági hiányosságokat sem oldott meg. A jelentés megállapítása szerint a Huawei szoftverfejlesztési problémái "jelentős mértékben növelték a kockázatot a brit szolgáltatók számára"."

"A testület hangsúlyozta, hogy a kínai vállalat nem tett érdemi intézkedést a biztonsági hiányosságok kezelésére. A brit szakemberek nem is bíznak abban, hogy a Huawei képes lenne végrehajtani az alapvető hibák kijavítására javasolt intézkedéseket. A jelentés végkövetkeztetése szerint a Huawei nem tudja teljes egészében biztosítani, hogy termékeinek a legkényesebb hálózatokban való felhasználásával kapcsolatos brit nemzetbiztonsági kockázatok hosszú távon kielégítő módon csökkenthetőek legyenek."

Az se zavarja a kormányt, hogy saját kutatása és külföldiek is megerősítik, hogy nem igazán hisznek és bíznak az emberek ezekben a technológiákban. Ez a hazai saját felmérésük.

És itt van a külföldi felmérésről cikk.

[ Szerkesztve ]


gabor7th
(őstag)

Ja és úgy tűnik, maguk a cégek se hisznek ebben annyira hisz:

"Meglepően alacsony teljes bevétellel zárulhat a német hírközlési hatóság 5G-s spektrumaukciója, mely a jelek szerint megnyitja az utat egy új, saját infrastruktúrával rendelkező piaci szereplő számára is."

"Fennállásának eddigi egyik legalacsonyabb árbevételét remélheti a német hírközlésszabályozó szerv, a Bundesnetzagentur (BNetzA), vagyis a német állam a március közepén kezdődött, most is zajló 5G-s spektrumaukcióból. "

"A 2,45 milliárd eurós összeg kevesebb mint fele (B)(/B)a 2015-ös aukcióból származó bevételnek és nem egészen öt százaléka a 2000-ben tartott 3G-s aukcióból származó 50 milliárdos rekordbevételnek, mely akkor jelentős piaci átrendeződéshez is vezetett. "

"Ennek legfőbb oka lehet, hogy az 5G-s hálózatok köré egyelőre nehéz olyan üzleti modellt szervezni, mely hosszú távon kompenzálja a jelentős beruházásigényt (beleértve a frekvenciáért fizetett díjakat)."

[ Szerkesztve ]


gabor.79
(fanatikus tag)

Egy orosz kémközpont mellé nem fér el még egy kínai? Így is elég föld van ugaron.


nebancsa
(fanatikus tag)

"A nagykövet azt mondta, hogy:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt." "

Milyen kedves ez az usás hogy ennyire aggódik a gyerekeink jövőéért, Akkor az először tiltsa be a génkezelt növények termesztését, ne hátráljon ki a klímaegyezményekből, a mcdonalds-t is bezárhatnák. Gyakorlatilag a végtelenhez közelít amivel pont ők keserítik meg a földgolyón az életet...


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Semmi meglepő nincs ebben azután, hogy atomreaktort építtetnek egy hidegháborús ellenséggel... Ezeknek egyedül az a céljuk, hogy amíg a sorosozásnak bedőlő manyinéni megszavazza őket, durranásig pakolják a pénzszállító magángépeiket, aztán ha vége a dalnak, húznak el valamelyik karibi adóparadicsomba, ahol TV-ről nézhetik a valós és gazdasági gombafelhőt.:W


gabor7th
(őstag)

Ukrajnában is a Majdan előtt egy olyan vezetés volt, amelyik azt hitte, hogy egyensúlyozathat a két hatalom között, kicsit ide is, kicsit oda is és hát tudjuk mi lett a végük. Orbánék ebben az egészben talán csak egy újabb technikai, gazdasági dolgot látnak, nem fogja föl, hogy ezt a nagyok többnek látják és nem tolerálják az elhajlást. A nagykövet elég egyértelműen figyelmeztette, mondhatni nem is volt diplomatikus.


gabor7th
(őstag)

Hát lopnak rendesen és rosszul nagyon rosszul csinálnak dolgokat amikről csak később derül majd ki, hogy mennyire rossz ötlet volt. Szijjártó szerint pl. az önvezető autók sikerén múlik majd egyenesen az egész magyar gazdaság sikere... Érdemes rákukkantani azokra a felmérésekre amit mutattam. Ha távolról hackelhető, felhős, netre kötött cuccok lesznek akkor az emberek nem kérnek majd belőlük.


-=MrLF=-
(senior tag)
Blog

Most jól benyaltak egymásnak? a cikkről ez jutott eszembe [link] ;]


BiP
(PH! nagyúr)

Ha távolról hackelhető, felhős, netre kötött cuccok lesznek akkor az emberek nem kérnek majd belőlük.
Egy ideális világban lehet. De a valósban pont leszarják a biztonságot.
Mondhatnánk azt is, hogy az emberek majd nem kérnek a minden ellopó tolvaj, ide-oda hajló/nyaló, sokmindent rosszul csináló vezetésből, de a gyakorlatban nem ezt látjuk.
Szóval az fog számítani, mit mond a reklám, mennyire trendi, mennyire fancy a cucc, nem az a mérvadó, mennyire biztonságos.

[ Szerkesztve ]


nebancsa
(fanatikus tag)

Én a 'felhős' megoldásba látom a jövőt. Akár még biztonságosabb is, a jármű nem azt látja hogy előtte fékeznek, hanem tudja azt is miért van dugó, és elkerüli azt a szakaszt. Több információ és számítási kapacítás áll rendelkezésre, ráadásul a megvalósítás is olcsóbb, csak az érzékelők, szezorok adatait kell bejutatni a közöpontba. A sávszélesség pedig adott az 5G kapcsán. Technológiát lehet jóra és rosszra is használni, ha csak a rosszat nézzük miért találtuk fel a tűzet? Veszélyes megégetjük magunkat...

Huawei-t meg azért támadni mert kínai értelmetlen. Mikor az usa saját szövetségeseit lehallgatja, lásd a Merkel ügyet... Az birom akkor a megmondóemberek azt mondták ez megtiszteltetés ha usa hallgat le valakit :DD


oszi666
(őstag)

istenem szegény génkezelt növények mit vétettek ők a világ ellen?


turbulencia8
(PH! addikt)

Az USA-nal Kina azert durvabb egy kicsit a polgarok politikai megfigyeleseben (amiben aktiv resztvevo a Huawei is), szerintem ez erdekli legjobban a kormanyt.


Tschubi
(lelkes újonc)

Sajnos elég sokat. :(


oszi666
(őstag)

na de mégis azonkívül hogy elveszik a nem-génkezelt növények munkáját


gabor7th
(őstag)

Ez egy autó esetében már az ember életébe kerülhet. Amúgy meg... a HWSW linkem blokkolva lett, de az egyik dolgot ami éppen erre utal bemásolom:

". A bizalom csökkenésében komoly szerepet játszott többek között az Uber bő egy évvel ezelőtti halálos kimenetelű balesete, amely miatt aztán a vállalat kilenc hónapra kivonta a közutakról önvezető tesztautóit."

"Megnehezítheti a gyártók dolgát a leendő utasok bizalmatlansága az önvezető technológiák iránt - derül ki a Reuters és az Ipsos kutatásából."


Ringman
(PH! kedvence)
Blog

a kínai megfigyelő és pontgyűjtő rendszert licenceltük már?


doooo
(őstag)

"Huawei-t meg azért támadni mert kínai értelmetlen. Mikor az usa saját szövetségeseit lehallgatja, lásd a Merkel ügyet... Az birom akkor a megmondóemberek azt mondták ez megtiszteltetés ha usa hallgat le valakit :DD"

Nem tudom ki az a hülye, aki ilyeneket mond, de én meg azt bírom, amikor valakinek fogalma sincs a kínai kormányról, annak eszközeiről, motivációjáról, módszereiről, történetéről, jelenéről, szemmel látható terveiről, stb, stb. Aztán meg jön még a naivitás is az informálatlanság mellé, meg a "whataboutism" elég irracionális formája is. Ezt nagyon bírom.


Döglött Róka
(PH! addikt)
Blog

Nem fog tudni ra valaszolni;)


nebancsa
(fanatikus tag)

Semmi konkrétat nem mondtál, csak nagy általánosságot...
Az usa-nál ugyan úgy van halálbüntetés mint kínánál, úgyan úgy megfigyeli a polgárait, adatot gyűjt róluk stb. Annyi a különbség ott nyiltan lehet hülyézni az elnököt, kínába nem.
Szerintem az a hülye, aki nem látja viszontságos történelmünk tanulsága során sem, hogy egyik nagyhatalomhoz sem szabad elkötelezni magunkat teljes mértékben. Hintapolitikát kell folytatni, ha baj van egyik sem fog megvédeni, csak jót röhög rajtunk. Én svájcot tartom példaértékűnek. Mindenki pénzét elfogadja, de nem tartozik sehová sem, mégis milyen magas az életszínvonal...


waithEard
(őstag)
Blog

Neked van fogalmad a kínai kormány szándékairól, terveiről? :Y Kérlek mesélj! :))


doooo
(őstag)

Direkt, direkt írtam, hogy "szemmel látható"... Értsd kiszivárgott, vagy olyasmi, ami könnyen felismerhető a tevékenységeik láncolatából, vagy esetenként nagyon is bevallott, mint például a "One Belt-One Road" terv...

nebancsa: Semmi kedvem ennél konkrétabbakat leírni, mert egyrészt már számtalanszor kibeszéltük ezeket különböző topicokban a közelmúltban, másrészt nagyon könnyen informálhatja magát mindenki az internet csodájának köszönhetően, méghozzá a lehető leghitelesebb forrásokból is. Csak akarni kell.

[ Szerkesztve ]


nebancsa
(fanatikus tag)

Valamiért mindig kell rettegni...

[ Szerkesztve ]


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Ez a német cikk mondjuk így nettó ostobaság.


hibavissza
(PH! addikt)

Nem kell rettegni. Csak el kell dönteni hová, melyik gazdasági-politikai érdekszférához akar tartozni az ország és utána ahhoz kell igazodni a józan ész határain belül.

Majd a huxitnál fogtok pislogni. Mondjuk te nem. Te majd csak akkor, mikor banánért állod a sort. Vagy még akkor sem.


Carlos Padre
(őstag)

A brit Huawei jelentés ezen az oldalon nem lesz téma sosem?


nebancsa
(fanatikus tag)

Én még áltam sorba banánért, akkor is valami unioszerüséghez tartoztunk.... :) Most sem sokat változott a dolog, csak a spar pénztár előtt állok sort mert a munkaerőn spórolnak.
Kicsit mögé kéne nézni kinek az érdeke hogy orosz és kínai fóbiánk legyen? Ki járt jó a brexittel is? Ki tiltakozik az orosz gáz ellen? Miért pont egy 10 milliós kis ország dolgába akar mindenki beleszólni? Miért gondolod ha nem azt csináljuk mint amit az usa tanácsól kilépünk az unióból? Németek is megépítik az Északi Áramlatot, pedig nagyon támadják miatta. Nálunk meg történt egy kézfogás egy kínai céggel, már mindenki atomvillanást viziónál...


hokuszla
(fanatikus tag)

newyork-losangeles propaganda jó propaganda, más propaganda rossz propaganda


hibavissza
(PH! addikt)

Azta, van ám gond :)) Jártál mostanában Kínában? Oroszországban? Olvasol a kormánymédián kívül mást? Nincs fóbiája senkinek. Józan ész van. Egyszerűen nem engedek be egy fasiszta államot az infrastruktúrámba.

Mikor felteszed magadnak a kérdést, hogy miért jársz olyan kiskereskedelmi egységbe amivel egyébként elégedetlen vagy - és meg is tudod magadnak válaszolni - akkor majd szívesen megvitatom veled a világ dolgait.


hokuszla
(fanatikus tag)

[link]

Ha rászánod azt a pár órát a végigolvasásra, valamint felsorolod, Kína mely országokat támadott meg
akkor majd megbeszélhetjük mely ország fasiszta.


hibavissza
(PH! addikt)

Nem azon kell rágódni melyik ország mit tett 50-100-300 éve. Ez elég óvodás logika. Jelenleg Kína egy fasiszta állam. Ez egy tény. Kína, Oroszország most akar befolyást szerezni. Fasiszta államként.

Most ne menjünk bele a másik oldal boncolgatásába. Mindenki érdekek mentén politizál. DE! Segítek neked könnyen és egyszerűen eligazodni a világ dolgai közt. A kérdés amit feltehetsz magadnak: hol szeretnél gyereket nevelni, élni, kórházba kerülni, iskoláztatni a gyereked? Nyugat-Európában? USA-ban? Oroszországban? Kínában?

Ennyi.


nebancsa
(fanatikus tag)

Mit szívtál adjál nekem is? :D Ennyiből minden ország fasiszta, akinek van saját himnusza és zászlaja...
Ezek szerint te jártál mindkét országba, szerencsés vagy irigyellek, de olyan nagy gond nem lehet hogy téged beengedtek! Inkább nézz magadba, hogy ekkora kínai és orosz fóbiád van, lehet te vagy fasiszta :Y


nullpoint
(senior tag)

Az egy nagyon hasznos cikk, nem tudom melyiknek nem tetszik..... :(

Visszarakom.

[link]

https://www.hwsw.hu/hirek/60181/onvezeto-auto-felmeres-bizalom-waymo-uber-tesla.html


hokuszla
(fanatikus tag)

csongi
(PH! kedvence)
Blog

Nah ez meg a masik banda.

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Hogy ebe az orszagba a fuggetlenseg mindig egyenlo volt valakihez csatlakozni.
Ha keltre megyunk a nyugat magyaraz, ha nyugatra akkor kelet. Ha valamelyik nem, akkor USA.
Es pont ok azok akiknek kussolni kellene.
Mennyire aggodnak mar ertunk mi?
Alszent egy migrans banda :).


Gargouille
(fanatikus tag)

Bár nekem sem tetszik ez a kínai nyomulás, ugyanakkor nekünk mint kis ország végülis nincs olyan sok választásunk mert végső soron vagy előre megyünk azzal a partnerrel akivel épp meg tudunk egyezni (és megpróbáljuk kihasználni ez ebből fakadó előnyöket), vagy kimaradunk a játékból és még jobban lemaradunk. Mivel az élet az olyan, hogy megy tovább, a világ fejlődik, menetel előre így a társasjáték akkor is folytatódik, ha nekünk nem tetszenek a szabályok vagy csal valaki. Kiszállni meg nem tudunk belőle.

Ha innen nézem, akkor - erkölcsi kérdések ide vagy oda - még mindig az a jobb, ha ide hozza a fejlesztést meg az üzletet a kínai, mintha a szomszédba vinné. Azt meg egyelőre szerintem senki nem tudja előre, hogy hosszú távon ennek milyen politikai vagy egyéb következményei lesznek.


cami][us
(senior tag)
Blog

Perpill az Ericsson több mindent hozott ide, mint a kínaiak. A vasutas dolog után persze, hogy a kormány is a zsebében van a kínaiaknak.


turbulencia8
(PH! addikt)

Azert remelem, hogy a kovetkezo hir mar nem kapcsolodik vmi kormanytag kijelentesehez!

[ Szerkesztve ]


Tschubi
(lelkes újonc)

Szívesen! (Döglött Róka neked is)
[link]
[link]
[link]
[link]

És mindenkitől elnézést az off topikért!

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Milyen több mindent? Úgy tudom mintha a Voda és a T az már Huawei hálózaton van (4G-re legalább is), és a Telenort is nagyon győzködték, csak ott már ZTE volt kiépülőben, így nem akartak váltani.

Tschubi: Olyan cikket is tudsz linkelni, aminek valami alapja is van? (gy.k.: esetleg a forrás nem Micike, a média-büfé szakos hippi, hanem valami peer reviewed tudományos anyag...?).

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(őstag)

Azért nem jó, ha összemossák a génmódosítást meg a felelőtlen üzleti magatartást. A génmódosítással lehet csak annyit is kezdeni, mint annó a hibridizációval, vagy minek hívták, csak míg utóbbival hosszasan kellett bíbelődni, előbbivel meg célzottan össze lehetne hozni. Az már megint más, mikor távoli fajok génjeit keverik, amit sima hibridizációvál nem lehetne és hosszabb alaposabb vizsgálatok nélkül piacra dobni a végterméket.


E.Kaufmann
(őstag)

Engem az érdekelne, miért a Huaweit preferálják máshol is európában, ha itt az ericcson? Drágák vagy nem jó a cuccuk?


Gargouille
(fanatikus tag)

Nem tudom az Ericsson szándékában áll e bármilyen fejlesztést, központot stb. épp idehozni, fejleszteni nálunk és ezt akadályozza e most a Huawei? Mert ilyesmiről nem hallottam (lehet csak én maradtam ki valamiből), így nem értem hogyan jön ide az Ericsson.


E.Kaufmann
(őstag)

Az 5G miatt, amit ők is fennen hirdetnek?

[ Szerkesztve ]


cami][us
(senior tag)
Blog

Nem tudom az Ericsson szándékában áll e bármilyen fejlesztést, központot stb. épp idehozni

Egy ideje már itt vannak, de mindegy. :DDD


Tschubi
(lelkes újonc)

A linkek valóság tartalmát ki-ki maga eldönti. Én ezeket találtam. Van amelyikben vannak további linkek, források. Illetve "gugli a mi barátunk": sok érv és ellenérv tartalmú cikket lehet találni a témában, akit érdekel ezeket megkeresi, elolvassa. De általánosságban ezekben látható: a természetvédők GMO ellenesek, a vegyipari cégek (lsd BASF) meg nem. Általánosságban, de biztos találtok kivételeket is.
E.Kaufmann: igazad van. A csatolt cikkeket elolvasva szerintem ez is látszódik. Pl. itt egy érv a GMO mellett:
[link]
Az én véleményem, hogy jelenleg nem jó irány a GMO, de elfogadom ha más nem így gondolja.


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Nem csak Ericsson, de itt a Nokia is, ami szintén EU cég, ennek ellenére szerintem egyre kevesebb üzletet kapnak EU-n belül. Gondolom drágák, vagy nem tudnak versenyezni fejlesztési gyorsaságban a mérhetetlen pénzeket elégető kínaiakkal.

Tschubi: Bocs, de ez szerintem nem elfogadható, hogy bedobálsz ide állításokat, meg nem fact-checked linkeket, aztán elintézed azzal, hogy "ezt találtam" :U Igen, vannak linkek a cikkeidben, leginkább más, hasonló színvonalú oldalakra, nem pedig valami hitelesebb forráshoz.
Az a helyzet, hogy a GMO lényegében egy gyorsabb és hatékonyabb nemesítési folyamat. Ez utóbbi pedig már évszázadok-ezredek óta zajlik, mégsem lázadnak ellene az emberek.


Gargouille
(fanatikus tag)

Igen persze, de attól még ők nem fognak innen kivonulni, hogy a Huawei erősíti a jelenlétét. Ráadásul nem csak az 5G-ről van szó, hanem sok egyéb területről is, amiben az Ericsson nincs jelen. Szerintem itt nem "vagy" kérdésről van szó, hanem "és"-ről.


azbest
(PH! félisten)
Blog

Gmo kapcsán szerintem nem maga a módosítás a probléma. A jogi oldala az igazi aknamező. Amikor a szabadalmaztatott gének miatt a jogtulajdonos a markában tartja a gazdákat. Hogy ha az ő termékük átporozza a más "szabad" fajtát termelő táblát is és erre a jogtulajdonos kártésítést kér, kifizetteti a "szennyező" gént a másik tábla gazdájával, mivel az ő szellemi tulajdonát használja a beszennyezett tábla is már... Szóval lényegében az, hogy a jogvédelem manapság nagyon sok visszaélésre és versenykorlátozásra ad lehetőséget.

Az 5G technológia terén pedig ne feledjük, hogy usa-kína közti gazdasági háború zajlik. Az usa bemondásra vádolgatja a kínaiakat, bizonyíték nélkül. Persze, a kínaiak sem angyalok. Az sem titok, hogy az usa mindenki ellen kémkedik a saját hasznára. Az sem, hogy akár erőszakkal is érvényt szereznek gazdasági érdekeiknek - ha találnak pár csepp olajat valahol. A kínaiak meg lemásolnak mindent. Nem fekete vagy fehér, mi meg az ütköző zónában vagyunk.


Carlos Padre
(őstag)

Az, hogy nem hozzák nyilvánosság nem azt jelenti, hogy "bemondásra vádolgatja a kínaiakat, bizonyíték nélkül". Ha elfogadjuk tényként (mint ostoba ellenérvet), hogy az NSA széthekkel mindent, akkor fogadjuk el azt is, hogy pontosan tudják miről beszélnek, de érthető okokból nem kötik a Huawei és a kínai titkosszolgálat orrára, hogy pontosan mit derítettek ki és hogyan. Egyébként fentebb linkeltem egy brit jelentést a Huawei biztonsági problémáiról, de valahogy :U mindig elsikkad, az oldalon sem akaródzik hír lenni belőle :U
Egyébként meg Enyhül az USA álláspontja Huawei-ügyben
Becsapós cím, nem arról van szó, hogy enyhült az álláspontjuk, és már nem ragaszkodnak Huawei és egyéb kínai gyártók kizárásához az 5G hálózatokból, hanem a németek hoztak olyan szigorú biztonsági szabályokat, amiknek nem tudnak megfelelni. (vagy ha igen, akkor meg már nem jelentenek biztonsági kockázatot)

üzenetek