Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Vásárold fel, sajátítsd ki, barmold el, kezd újra. :U


hemaka
(PH! nagyúr)

Skype in 2018


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Hála istennek.

Én is írtam nekik, pl a beszélgetésenkénti külön ablak nagyon hiányzik. Meg a keresés se jó, mert mindenhol keres, adott beszélgetésen belül nem lehet. Illetve engem rendszeresen kiléptet.

[ Szerkesztve ]


borg25
(senior tag)

Lehet, hogy szemet vettettek a Facebook Messengerre, s előtte ki kell nyírni a sajátot. Anno a régi Messenger is milyen jó volt. Teljesen testre lehetett szabni, telepíthettél animációt, emotikont, ha valaki küldött, akkor azt el tudtad menteni....Aztán úgy döntöttek, hogy nem a kettő előnyös tulajdonságait gyúrják egybe, hanem a Messengert kinyírják :(


Patice
(PH! nagyúr)
Blog

Meg a Microsoft Lync-ből lett Skype for Business. :))


BiP
(PH! nagyúr)

Na, ez egy örvendetes hír. Rondább, szarabb, kevesebbet tud.
Meg anyám is idegesít vele, hogy nem tudott belépni, nem tetszik, nem jól működik (mert persze a MS automatikusan felerőltette neki), és nekem kell ilyenkor supportálni. Megy vissza a 7-es, egyszerűbb volt az élet.


Telda
(PH! addikt)
Blog

Sajnos a Skype tökéletes mintapélda arra, hogy egy tökéletesen működő dolgot hogy lehet teljesen szétbarmolni.


Apollyon
(Korrektor)

Ez elég abszurd elképzelés.
A faxbúk soha nem fogja eladni egy részét ms-nek. Vagy megveszik komplett, vagy sehogy. De annyi pénz nincs a világon.

A microsoft mindig is agresszív politikát folytatott, legyen szó kb. bármiről. Ők szinte mindig mindent jobban tudnak a felhasználóknál, és gyakorlatilag a ms alakítja is a trendeket. Lásd a flat design-t például.

Mindössze annyit kéne tenniük, hogy jobban odafigyelnek a VALÓS felhasználói igényekre. De még itt se sikerült teljesen.


Tsebacsi
(PH! kedvence)

MSN messengert sírom vissza, testreszabhatóság, emojik és szimpla nosztalgia címén :P


bambano
(Jómunkásember)
Blog

ide vezet az örökös programozási kényszer.


Pano
(PH! addikt)
Blog

Hála Istennek.
A hetes se egy remekmű a régiekhez képest, de az újhoz képest még mindig sokkal fenségesebb. Amikor megláttam a beállításokat, eleinte azt hittem valami joke programot töltöttem le.
Mint ha a svájci bicska helyett a kezedbe nyomnának egy eldobható műanyagkést.
Telefonon is a skype app, hát az is a szoftverfejlesztés szégyene, mintapélda.

Jó lenne, ha egy program fejlődését nem túlfizetett marketingesek meg "szösöl szakemberek" szabnák meg.

[ Szerkesztve ]


Slack
(kvázi-tag)

Eljuthatnánk már végre oda, hogy nem visszafele fejlődünk.
Mi a sz*rért kell mindig új design? Kinek jó ez?
Miért nem jó az amit már megszoktunk és működött?

Az új funkciók bevezetését értem, annak lehet örülni. De a felhasználó felület szétbarmolását a mai napig nem értem...


galocza
(fanatikus tag)
Blog

"Rondább, szarabb, kevesebbet tud."
ez nem az általános ms roadmap?


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

Nem az új design a probléma, mivel a felhasználói felületek időről-időre elavulhatnak, elmegy mellettük az idő és az ipar is, ez pedig a bővülés útjába áll (a felhasználói tábor kilépőit pedig újakkal kell pótolni, akiket meg az elavult felülettel nem lehet meggyőzni).

A Microsoft viszont mestere az értelmetlen ráncfelvarrásoknak, vagy éppen annak, hogy egy egyébként jó változtatást rázúdít a felhasználók nyakára egyik napról a másikra a fokozatos bevezetés helyett. De van, amikor egy egyébként teljesen jó lépés normális gatyába rázásához meg töketlen.

Ott van a Windowsban a Gépház meg a Vezérlőpult párhuzamosan. Előbbi egy zseniálisan jól átlátható, kereshető eszköz a Windows finomhangolásához, így kell kinéznie egy asztali operációs rendszer beállításaiért felelős menürendszernek manapság. Csakhogy buta szegény, mert sok funkciót nem érsz el belőle, csak a Vezérlőpultból, ami meg egy 20+ éves, mára teljesen elavult eszköz ugyanarra, amire a Gépház is felokosítható lenne.

Az Xbox felületével való állandó játszadozásról ne is beszéljük, amit ha kell évente a feje tetejére állít és kapcsolókat, kisebb funkciókat is állandóan átköltöztet A-ból B-be, aztán B-ből C-be, aztán C-ből A-ba, onnan meg A-ból vissza C-be.


BiP
(PH! nagyúr)

Kb. olyan lépés volt, mint amikor bármelyik desktop appnak megcsinálják az UWP megfelelőjét.
Nekem legalábbis totál ez volt az érzésem.


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

a mélyebb elemzéseket olvasva nem lett volna a hülyeség az átalakítás, de nem így, hogy "két hónapod van átállni"
meg azt sem mérték fel, hogy a felhasználóik akarják-e
a Google is többször belefutott ebbe, amikor idő előtt akart nagyot dobni - nagyon jól volt kitalálva, de az emberek meg nem akarták


antikomcsi
(PH! kedvence)

Én ugyan nem használok Skype-ot, de azért úgy általánosan kérdezném, hogy a fejlesztés, az rendben van, világos, hogy kell, de ez miért kell, hogy együtt járjon a bevált és közkedvelt funkciók megváltoztatásával, eltűnésével?


NumberGuy
(kvázi-tag)

Pont, hogy megkaptad, amit akartál, fokozatosan írják át a funkciókat a Gépházba, ahelyett, hogy rögrön a Gépházat kaptad volna. Most komolyan, nektek már semmi nem jó? :DDD

[ Szerkesztve ]


schawo
(Jómunkásember)
Blog

Gépház

Na itt pont megkapod a fokozatosságot, amit hiányolsz :D


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

Nem két hónap volt, már nagyon régóta elérhető a 8-as Skype mindenféle platformra. Ez csak a végső határidő. Az erőszakos frissítés miatt csak az maradt 7-es Skype-on, aki infós kicsit és ért hozzá.

Az összes probléma a 8-as Skype-al meg csak annyi, hogy a kinézete üzleti világban egy vicc. Tiniket nem ezzel fogják visszahozni, meglévő business usereket viszont ezzel fogják elűzni.
Aztán a funkcionalitás hiánya, a rettenetes akadás és brutális gépigény (telefonon is).

Amióta kijött a 8-as Skype azóta az értékelése a store-okban mélyrepülésben van. A nagyobbik baj az, hogy nincs mire váltani. Konferenciahívásra alkalmas, nem óvodásoknak gyártott felülettel rendelkező multiplatform chat alkalmazás mi van másik?
Mert nekünk, informatikai cégként kell a Skype Win7-W10, OSX és Linux rendszereken, meg mobilon.

Én kb. 12 éve vagyok Skype felhasználó, és 2009 óta napi szinten. Érte már pár csapás a Skype UI-t (pl. a fullfehér izé), meg már most se peer2peer, se nem Qt alapú, de ekkora mocskot még sose akartak lenyomni az emberek torkán egyszerre, mint most.
Skype2-től Skype4-ig volt a legjobb amúgy.

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Na igen, a hardverigényen is ki tudok akadni.

Alkalmazásoktól függetlenül (tehát mindegy, hogy viber skype stb.), elég nagy vicc, hogy évről-évre egyre több RAM és egyre erősebb CPU kell ahhoz, hogy elküldjem ugyanazt az üzenetet, mint amit 5 évvel ezelőtt.

[ Szerkesztve ]


chipesz
(őstag)

A Microsoftnak az a célja hogy a Vezérlőpult megszűnjön és idővel a Gépház (de bugyuta név ez a Settings-re) legyen az egyetlen, kizárólagos opciód a beállítások kezelésére.
Hogy ez miért megy ilyen piszok lassan nem tudom. Talán nem akkora prioritás. 3 éves a Windows 10, és tény hogy minden feature update-tel egyre több funkció kap helyet a Settings-ben, de még mindig nem érték el azt hogy az összes átkerüljön.


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

Persze, mert eredetileg Qt 4 alapú volt. Aztán lett belőle InternetExplorer alapú, utána meg most Electron (Chromium) webapp. Persze még itt is félrecsúszott valami, mert egy Visual Studio Code az nem akad az első másodperctől, mint a fos.


kazsmerlaca
(fanatikus tag)

Nagyon jó lett az ú 8-as skype. Szerintem tökéletesen használható...

[ Szerkesztve ]


Ed_007
(fanatikus tag)

Fizetett hozzászólás vagy sima trollkodás? ;]


kazsmerlaca
(fanatikus tag)

Nem fizetett és nem is trollkodás. Igen is nekem nagyon tetszik az új skype. Letisztult, elegáns, gyors. Végre nem azt az 1000 éves felületet kell bámulni...


bitblueduck
(senior tag)
Blog

Konferenciahívásra alkalmas, nem óvodásoknak gyártott felülettel rendelkező multiplatform chat alkalmazás mi van másik?
IBM sametime? amikor volt szerencsém használni akkor tetszett. mivel IBM előfordulhat, hogy erősen pénztárcába nyúlós (Starting at $63.50 USD per user per year), de az ingyenesség nem volt feltétel :)


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

NextCloudot nézték, de ott is sok volt az ár, nem termeljük ki.
Esetleg Slack lenne alternatíva, de most alábbhagyott a lelkesedés a váltásra.
Szóval valamennyit alighanem fizetnének a cégnél érte, de ez rengeteg.

(#26) kazsmerlaca: értem, tehát a felszivárványozott Skype, amiből a felét kihajították, az letisztult. És az Electron meg gyors.
Én meg hóember vagyok.

[ Szerkesztve ]


BiP
(PH! nagyúr)

Skype for Business (lánykori nevén: Communicator) is megkapta ezt az új felületet és az is meg lett nyirbálva?


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

Még nem de az általában le van maradva mindig 1-2 évvel.
Én még sose használtam a Business verziót egyébként, semmi pluszt nem adna a cégnek se.


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

A töketlenkedést is kifogásoltam és a Gépház már hány éve is létezik párhuzamosan a Vezérlőpulttal? :)


Silenc3Hun
(őstag)
Blog

Ettől az Electron hulladéktól falra tudnék mászni. Kinek volt az az ötlete, hogy webes eszközökkel fejlesszünk asztali programokat? Napi szinten használok VS Code-ot meg az új Skype-t is, a VS Codeot imádom, de olyan memóriaigénye van, hogy az botrányos. De nem baj, rakjunk mindent erre a sz.rra, aztán az User meg majd vesz hozzá vasat :W

Régóta használom már a Skypeot, de ilyen fos még sose volt. Mobilról még inkább ne is beszéljünk, egy elbaxxott FB Messenger klón.. :W


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

Át akarják tenni a felhőbe az egész Skype-ot, szóval ez a cél, hogy webapp legyen, ne egy API-n működő szöveg alapú IM szolgáltatás.

Az UWP-s amúgy kicsit jobb, mint az Electron, de ez a W7 használókat nem vigasztalja. Meg abból is hiányoznak funkciók. És a régi webcam API-t se tudja (bár az céges szinten nem fontos).

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Ha azt meglátod, menekülj! Még az Ms cuccoknál is átláthatatlanabb, bugosabb.

@quailstorm : Nem jó túltolni ezt a "mindent a felhőbe" dolgot sem... Sokszor hatékonyabb egy kliensoldali progi. Na persze kicsit több erőforrás is.

[ Szerkesztve ]


Meridian
(fanatikus tag)

Igen ám, de a 7-es verziót pl nem lehet telepíteni a win10-re... asszongya hogy: használd a windows store-os verziót. Nos az a verzió a laptopom CPU-ját és GPU-ját 90 fokra izzitotta.


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

MSinstallerből vagy exe-ből simán lehet pedig. [link]


krealon
(PH! kedvence)
Blog

"Nagyon jó lett az ú 8-as skype. Szerintem tökéletesen használható...

i7, 16gb Ram, 1T SSD :D - Xiomai Redmi 5 Plus 4/64GB BLUE"

Ilyen vason, persze hogy hasznalhato sebesseggel mukodik. :(


F34R
(PH! kedvence)

Telegram, vagy ha Open-source kell akkor matrix protokoll valami kliensel ami neked tetszik..

[link]


Bluesummers
(senior tag)

ICQ-ból használok valami 10 éves verziót. Netről már valszeg nem lehet letölteni, ha mégis lenne, az valami vírusos verzió.
A Skype kinézete nem érdekel ... Viszont ku..a lassú!!!


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

Na ezért már megérte kommentelni, nem ismertem eddig. Unokatesómmal szerintem kipróbáljuk.

Telegramnak ha jól tudom, meg kell adni a mobilszámom, ami nem tetszett elsőre. Pedig amúgy jónak tűnt.

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Telegram helyett én inkább a Signalt ajánlom, az is cross-platform.


kazsmerlaca
(fanatikus tag)

Ja, az lehet :D Ezen nem is gondolkodtam...
Bár a felület átláthatósága attól még nagyon jó, csak szokatlan.

[ Szerkesztve ]


Youri
(PH! kedvence)

Lehet nem mobilos fejlesztőkkel kellene készíttetni az asztali szoftvereket :U


F34R
(PH! kedvence)

en probaltam, csak nem ismeros userrel, hanem chatroom-ban hulyeskedtem :DDD

[link]

itt lehet, email, telefonszam, es matrix id alapjan regelni.
emaillel csinaltam, majd leszedtem egy klienst, es beleptem. Nheko es a Quaternion nagyon jol mukodott. En inkabb mondjuk terminalos vagyok jobban.

Ha esetleg ez nem jon be nektek, akkor ott van meg a Tox (Qtox client) [link]


karldergroße
(senior tag)

Ez egy szerkesztett hozzászólás? Milyen lehetett azelőtt?...


karldergroße
(senior tag)

A 8-as skype-ban a legundorítóbb az, hogy nem lehet egyszerre megnyitni a chat-ablakot és a névlistát, nem mutatja azt, hogy a net mennyire erős (fehér, sárga, piros ikon a régi verzióban), nem működik a helyesírásellenőrző, valamint a beállítási lehetőséget a 7-es átfogó, kitűnő és sokrétű ablakos megoldásából néhány idétlen csúszkás szarra redukálták.


Pano
(PH! addikt)
Blog

Ez is egy vélemény, de meg kell hagyni, hogy az én ízlésemhez képest a tied enyhén szólva is érdekes :D
Bár, elég basic használhatod, ha nem hiányolod az újból a rengeteg megszokott régi funkciót, ami egyszerűen nem elérhető benne.


rnyk
(tag)

En orulok, hogy meg marad a 7es kicsit bar az se tul jo :) de a 8as az buta.

Ceges kornyezetben meg opcio lehet a Teams ha van O365 elofizetese a cegnek es a Slack mar nem fer bele vagy nem kell. Skype for Business meg amugy jo de sok ceg fazik tole sajnos - pedig akar teljes VoIP infrastrukturat is tudna adni. Az elozo cegemnel hasznaltuk a mostnainanl sima skype meg teams hat eg es fold...


quailstorm
(PH! félisten)
Blog

Nheko tetszik nekem, és a Matrix mindent tud, amit szeretnénk, vagy fogunk csinálni a jövőben.
Volt már arról is szó, hogy saját szervert hostolunk, unokatesóm így is hostol már, flickr helyett saját tárhelyre ment át, meg van VPN-e is haza.
Lényeg a lényeg, hogy az IRC over TLS-es megerőszakolásnál jobbnak hangzik beleugrani a Matrixba. Mindenre van kliens, open source, open API, van végponti titkosítás támogatás, szal minden frankó. Ja és tudunk csinálni saját szervert, szóval a privátprivát az el se kell, hogy tárolódjon központi szerveren.
Bár atomtitkokkal eddig se foglalkoztunk, Skype-nál is az adatvédelemnél jobban zavar, hogy mióta nem P2P, a fájlküldés hulladék. Tömörít, meg először feltölteni a felhőbe, átnézi, aztán töltheti le a másik, természetesen limitált sávszéllel.

Anno mi Windows fájlmegosztás beállítása helyett is használtuk a skype fájlküldést, mikor vendégségben voltam...

Céges dologra nem megoldás a Matrix persze, de az nem is az én hatásköröm alapvetően, legfeljebb javaslatot tehetek.

[ Szerkesztve ]


aelod
(PH! kedvence)

üzenetek