üzenetek

hozzászólások


.mf
(PH! kedvence)

Japánokat meg se hívták? Akkor lett volna az igazi a verseny...

"Természetesen feltehető a kérdés, hogy miért nem egy speciális síelő robotot építenek, mely például nem küzd az emberéhez hasonló „testfelépítésével” – ám erre az a válasz, hogy rég ismert módon Kelet-Ázsiában az egyszerű ipari feladatok megoldása mellett a fejlesztők – kulturális okokból is – elkötelezettek a humanoid robotok kialakítása mellett"

A főbb mozgatórugót inkább úgy fogalmaznám meg, hogy az egyre fogyatkozó emberi munkaerő pótlására univerzális, emberszabású robotokat gondolják a legalkalmasabbnak az ember-alkotta környezet akadályainak leküzdésére. Pl. lépcsők, szűk fordulók, létrák --> kerekes, lánctalpas megoldások kiesnek.

"hiszen a síelés az emberek számára is az egyik legbonyolultabb mozgástípus"

How cute. A szerző gondolom még nem hallott a triálról.


UnA
(Korrektor)
Blog

A japánokat történelmi okok miatt mindenki utálja arrafelé.


gabor7th
(őstag)

Az Olimpia mindig is a csúcstechnikáról is szólt, úgyhogy meg kell szívnia.


gabor7th
(őstag)

Ez még meg van?

https://www.hwsw.hu/hirek/48123/bbc-3d-tv-olimpia-elo-adas-tevecsatorna.html

"Az idei nyári olimpia új mérföldkövet hozhat a televíziózás-technika világába: ez lesz az első ugyanis az olimpiák történetében, melyet részben 3D-ben közvetítenek, élőben."

Azóta mindenki 3D-ben tévézik és ugyanennyi idő múlva mindenkinek lesz saját robota. 2012-ben is hogy megjósolták, hogy mi lesz a jövő az "ez lesz a jövő" cikkekben.


gabor.79
(fanatikus tag)

Azért el kell telnie egy csomó időnek, mire ezt megértik.

Itt vannak ezek a viszonylag nagytestű robotok, van bennük rengeteg szenzor, kamera, processzor, akkumulátor, adatbuszok stb. A legmodernebb programozási technológiát használják, mesterséges "intelligencia" gondolkodik, mégis két méteren belül felborul egy részük.

Megoldás? Tegyünk bele erősebb CPU-t, több érzékelőt, jobb kamerát és több szoftvert. Még több meghibásodási lehetőség, ráadásul többet is fogyasztanak.

Ezzel szemben itt van az ember, a természet az évmilliók során kifejlesztett egy elég jó hardvert és szoftvert, megeszik egy pár szelet kenyeret kolbásszal meg hagymával, és ezzel elvan fél napig.

---

Ha kipusztulnak a méhek, akkor mivel fogjuk helyettesíteni őket? Sielő robotokkal?


stutga
(tag)

"Ha kipusztulnak a méhek, akkor mivel fogjuk helyettesíteni őket? Sielő robotokkal?"

Lesz rá 7 évunk kitalálni...
Az már most biztosnak tunik, hogy sielo robotokkal nem fog menni.


Felhőtakaró
(tag)

:C Nagyon jópofa; de szerintem attól még messze vagyunk hogy az EA (elektronik arts) szervezésében VR sisakkal focit lehessen szervezni... (megnézném Messit sisakkal a fején) az avataja meg tetkók helyett tele lenne sray-ezve :DDD


erer1000
(őstag)
Blog

volt egy blackmirror rész ahol robot méhek voltak :D

érdemes megnézni, nem volt tejfel a dolog


-Skylake-
(őstag)

"hiszen a síelés az emberek számára is az egyik legbonyolultabb mozgástípus"
How cute. A szerző gondolom még nem hallott a triálról."

Vagy megis hallott a trialrol es eppen ezert fogalmazta meg ugy, hogy "az egyik" legbonyolultabb. Egyebkent trialozasban (mar ha bicorol beszelunk) semmi foldontuli bonyolultsag nincsen. Ha jobb az egyensulyerzeke az illetonek mint egy haromlabu vizilonak akkor gyakorlatilag kesz. Azert azt szogezzuk le, hogy a trial az egyik (ha nem A) legmonotonabb mozgasformaval operalo bico stilus (mielott megkapnam hogy denemis, trialoztam enis, egesz sokat. Ha nagyon korulnezek a padlason akkor meg ket vazat is osszeszedek - egy tucana pro 2008-at meg egy tucana std-t is.)

[ Szerkesztve ]


.mf
(PH! kedvence)

A kép ennél sokkal árnyaltabb. Nem szeretik őket, az tény, de közben az utóbbi évtizedekben agyba-főbe másolják őket főleg D-Koreában (animék, filmsorozatok, zene, divat, termék-dizájn, stb).

-Skylake-: "Egyebkent trialozasban (mar ha bicorol beszelunk) semmi foldontuli bonyolultsag nincsen. Ha jobb az egyensulyerzeke az illetonek mint egy haromlabu vizilonak akkor gyakorlatilag kesz."

Motorra gondoltam, de kicsit túlbecsülöd a dolgokat, egy átlag-illető inkább a kétlábú vízilovat közelíti. S azért ez egy kicsit többről szól, mint csak jó egyensúlyérzék, és sokkal összetettebb, mint egy lesiklás.


Felhőtakaró
(tag)

itten van ni egy kiscsóka (igaz már lassan 7 éves a felvétel :( )
https://www.youtube.com/watch?v=mT3vfSQePcs


Penge_4
(PH! kedvence)

"az egyre fogyatkozó emberi munkaerő pótlására univerzális, emberszabású robotokat gondolják a legalkalmasabbnak az ember-alkotta környezet akadályainak leküzdésére."

Aztán majd a mérnöki tervezés visszanyal. Mint Dubajban, ahol a felhőkarcolóból teherautók szállítják el a szart, mert túl nagy terhelés lett volna, ha rákötik a város csatornahálózatára.

Komolyan nem értem, hogy mi létjogosultsága van humanoid robotoknak azt a néhány evidens szektort leszámítva (időseknek beszélgető robot, szexrobot, stb.)

üzenetek