üzenetek

hozzászólások


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

A legendaírtókban volt asszem hogy a konyhai mosogatószivacsban több a baktérium mint a wc deszkán.


milangfx
(őstag)

Erre is jonnek majd a force update-ek, telemetria fogja gyujteni a vegtermek osszetevoit es BSOD utan ujra kell majd inditani, mielott lehuzhatnad.


core2
(PH! kedvence)
Blog

Szia!

En szemely szerint nem vennem rossz neven ha elemezne, es megfelelo, georedundans (az ember haziorvosa/egyeb jogosult kezeloorvosa altal elerheto) formaban tarolna az igy nyert adatokat. Sok betegseg a legkorabbi stadiumban megelozheto lenne.

Udv. core2


Fr@nkieWilde
(senior tag)

És a fogkefével is hasonló a helyzet.


Cathfaern
(PH! nagyúr)
Blog

+ Fr@nkieWilde:
Csak hogy itt nem magáról az alkalmatosságról van szó ami segítségével az ürítést elvégzed, hanem a végtermék neutralizálásáról csatornahálózat nélkül. És akkor rögtön nem állja meg a helyét a konyhai szivacs / fogkefe / billentyűzet / mobiltelefon párhuzam.


Apollyon
(Korrektor)

Gyártsanak belőle jó kis briketteket, elvégre már vizeletből is lehet.


Ygg
(senior tag)

Hogy stílusos legyek, ez besz*rás :).

Amúgy nem hülyeség, s elhiszem, hogy Kínában nem kevés szennyvíz, stb okoz problémát...


gabor7th
(őstag)

" E törekvés része az is, hogy hét év alatt mintegy 200 millió dollárt áldoztak arra, hogy olyan új típusú WC-ket alakítsanak ki e területek számára, melyek mérséklik a kockázatokat."

És sikerült? Ráadásul olcsón?


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Sztálin idejében már próbálkoztak ilyesmivel, de nem tudták érdemi kémkedésre felhasználni a kakit. [link] ;]

[ Szerkesztve ]


Béééla
(őstag)
Blog

Az is nagy segítség lenne sok esetben, ha az illetőknek igénye lenne legalább elkaparni. Volt még itthon is hepatitis belőle, nem kell messzire menni. Persze a kakkantásra dedikált utcák messzi keleten rendszerszintű probléma, azon az okosvécé sem segít, ahogy az ebolás tetem kiásása majd rituális családilag körbehurcolása is csak a tökkelütöttek töknél nagyobb, keményebb és nehezebb tárggyal való permanens ártalmatlanításával orvosolható.
Jó kezdeményezés, fel is írhat magának egy újabb piros pontot a "Jó Ember™" tagsági könyvbe, talán ezért már matrica is jár!


atike
(PH! nagyúr)

A billentyűzetről meg ne is beszéljünk... :U


Cefet
(fanatikus tag)

Azért úgy látom, hogy igényel némi energiát a cucc, mert kb 5kW napelem volt a konténer tetején. Csak az maga vagy másfél milla... Persze inkább ilyenre költsenek, mint kalasnyikovra.


Eugene Roe
(senior tag)
Blog

Mondjuk az költséghatékonyabb. Atütő sikert nem fűzök ehhez, max az itt is írt közintézmények szintjén.


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Meg a mobiltelefon, ház kulcsa stb stb.


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Tudom, én szimplán a cikktől függetlenül az első hszre reagáltam, kiegészítve azt. :)


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Az első hsz meg (a cikktől nem függetlenül) a cikk bevezető mondatára reagált.

"Nem szoktunk róla beszélni, de a toalettek állapotának és minőségének javítása kulcsfontosságú lenne a világ nagyobbik részén."


NumberGuy
(kvázi-tag)

Ma szerintem brillírozol. :C


azbest
(PH! félisten)
Blog

Igen, a fejlett világ wécéinél ez igaz lehet.

Nade most a fejletlen világ wécéiról van szó

és ez már a továbbfejlesztett verzió


adlersson
(tag)
Blog

"Az expón bemutatott technológiák különbözőek, de abban megegyeznek, hogy újfajta módon, egy nagyobb tisztasági rendszer támogatása nélkül is meg tudják oldani az emberi melléktermékek szétválasztását és a káros anyagok eltávolítását. Az ilyen termékek tömeges bevezetése létfontosságú lenne..." - Nem zárt rendszerű (értsd: pályára eresztős), ámde korszerűsített vasúti személykocsikban pl. MBBR + HDPE + oxidáló fertőtlenítő kombót használnak a környezetbe kikerülő víz viszonylagos tisztítására, mely abból kiindulva, hogy Vietnamban eléggé elterjedt, annyira drága és/vagy technológiaigényes sem lehet.


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Csak épp vécédeszkát nem látni az alsón, szerintem az ugandai gyerekek lenyúlták mert az volt a legtisztább felület az egész faluban, azóta azon étkezik a napközi ;]

[ Szerkesztve ]


Brian411
(újonc)

Sziasztok,

Mindenki a napi használati tárgyaink baktérium számaival dobálózik, csak azért van egy fontos tényező az egyenletben. MILYEN (elnézést nem kiabálni akartam) baktériumokról beszélünk?... más típusú baktérium él a szánkban, mások a végbelünkben és megint más baktérium típusok élnek a bőrünk felszínén. Van amelyik ártalmas, van olyan is amelyik nélkül az ember elpusztul (baktériumok segítik a belekben a lebontást is).
A székletben előfordulhatnak olyan ártalmas kórokozók amit szépen viszünk egymásra, az eü. centrumok nem győzik tömködni a széles spektrumú antibiotikumokat az ilyen betegekbe.
A kezdeményezés jó lenne, de számokat (oszt' mennyibe kerül?) nem igazán hallottunk.

Egyébként még egy érdekes tény az emberi test felépítésével kapcsolatban, hogy a hagyományos angol WC nagy barátja az aranyér betegség kialakulásának, mégpedig egyszerüen az emberi test felépítése miatt:

Egyébként én inkább magunkért aggódom, mert munkahelyemen, ahol állítólag mindenki diplomás/és/vagy értelmiségi ember, már többször is láttam, hogy vizelés/wc használat után szépen kézmosás nélkül távozik az egyed. A 8 osztályos nagyapám is kezet most a dolga után. Hol a hiba?

Egyébként tetszik a széklet elemzés ötlete, mert pl az orvosnál széklet-benzidin vizsgálat már a mikroszkópos vérzést is kimutatja, így korai stádiumban felismerhető egy bél daganat/vagy gyulladásos bélbetegség még mielőtt életveszélyt okozna. Simán lehetne a benzidint valahogy felvinni minden (vagy minden ikszedik) mintára és jelezne a rendszer az illetőnek hogy siessen orvoshoz ha gáz van.


hemaka
(PH! nagyúr)

Ahova szanjak ott ez sem fog mukodni, mert nem azzal van baj, hogy nincs rendes budi, hanem igeny sincs ra.


Brian411
(újonc)

Igen lehet a kézmosást egyszerűbb lenne reklámozni. :) Vagy a túlnépesedést valahogy megelőzni (kevesebb ember=talán kevesebb fertőzés?).

[ Szerkesztve ]


adlersson
(tag)
Blog

Mer' ez guggolós véce.


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Ha úgy valóban gugulós volna, akkor nem menne annyi mellé ;]

[ Szerkesztve ]


Yoshida
(fanatikus tag)

Már megint ezzel a hülyeséggel jön Bill papa...
Miért kell megerőszakolni a természetet?
KOMPOSZTÁLÁS

Kakit cellulózzal, és kis vízzel elrakod, és komposztálás után kész a humusz...

szürkevízzel nem kell keverni, így azt sokkal könnyebb tisztítani.

[link] itt minden le van írva...

Ráadásul a mostani szennyvíz telepek nem végeznek jó munkát ami a tisztítást illeti, és sok biomassza is megy kárba.

[ Szerkesztve ]


btprg
(tag)
Blog

Lehet hogy kimoderálnak, de: miért kéne milliókat megmenteni a világ olyan elmaradott részein, ahol a környezet eltartóképességéhez képest amúgy is rettenetesen túlszaporodott faj az ember?


bkercso
(PH! nagyúr)
Blog

A járványokat a közösségi médiás hsz-ek alapján már most is sokkal előbb lehet tudni, mint az orvosi ellátások alapján, csak azt egyelőre nem teszik hivatalos riasztás triggerévé.

Amúgy jó találmány a repülő: a kutyát nem érdekelné sajnos, mi van ezekkel az emberekkel, ha nem terjednének a járványok ilyen gyorsan.


pusszycat
(PH! kedvence)

Minden állításnak megvan az ellenállítása is. Pl. a guggolós wc egészségesebb mert így nyomás hárul a hasfalra és nem kapsz aranyeret az erőlködéstől. Orvosok állítják a túl sok fertőtlenítés hazavágja az immunrendszert. Vagy a kávé káros. A kávé a szív védelmezője... :)


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Végül is igaz. A repülőszerencsétlenségek is hasznosak, mert minél több van, annál biztonságosabb lesz a légi közlekedés. :)


azbest
(PH! félisten)
Blog

igen, ezek a fejlett világ próblámái...

de akikről most szó van, ott egy gödörbe végzik a dolgukat, amiből aztán rászórnak a veteményesre. Ahonnan meg felszedik a termést és mindenféle betegségeket, vérhast terjesztenek. Nincs itt szükrevíz, csatornázás sincsen. Középkori viszonyok vannak, mint amikor az utcára öntötték a vödörből az emberi trágyát. És nagy hiányosságok vannak az általános higiénia terén is, ők még nem tudják, hogy mik azok a kórokozók és hogy kezet kéne mostni. Arrafelé még boszorkányt üldöznek és gyerekeket áldoznak fel némelyik kuruzsló javaslatára.

[ Szerkesztve ]


pusszycat
(PH! kedvence)

Bevallom a cikket még nem böngésztem át van,h csak a hozászolásokhoz szolok hozzá.


DigitXT
(PH! félisten)

Én sem olvastam a cikket. Ezesetben azért, mert... leszarom.

Bocs.:DDD


pusszycat
(PH! kedvence)

Ugyan hagyd,nem én írtam. :DDD


guminyúl
(tag)

1. Mert nem szeretnél a helyükben lenni.

2. Valahol, valaki, valamilyen szempont szerint azt mondja, valaki más (ez lehetsz te vagy én) nem érdemli meg az életet. Egyetértesz vele?


bkercso
(PH! nagyúr)
Blog

Mondja ezt a nyugati ember, aki pazarlásával tönkreteszi az egész bolygót. Afrikában az elmaradottság a gond, meg az, hogy ki van zsákmányolva, szintén a nyugati ember által.


Bluesummers
(senior tag)

+1
Ezért jönnek hozzánk Európába, mert megtudták, hogy itt milyen jó a WC.
Viccet félretéve ez nem jó!
Afrika = Nem egy életképes kontinens, a halálozási arány nagyon magas volt. Anyuka, apuka ezt több száz éve tudja, ezért csinálnak 10gyereket, amiből 1-3 túlélt
Jelen: Hála a sok vöröskereszt és egyéb segítségnek mára szinte mindenki túlél valahogy ... De anyukának-apukának nem kéne továbbra is 10gyereket csinálnia, akik majd úgyis kénytelenek lesznek elköltözni a túlszaporulat miatt.
Én óvszert vinnék oda inkább, nem WC-t....


dredjudge84
(fanatikus tag)

Gates budi? Es lőn egy uj jarvany, a kek halal. :D


azbest
(PH! félisten)
Blog

Sajnos ennél bonyolultabb a helyzet. Az afrikai államokat is lerabolták az európai, amerikai nagyhatalmak ([link], az a lista sokatmondó, ami az úgynevezett mára független államokat sorolja). Ha minden igaz, még ma is sok államnak franciaország a hűbérura, katonai és államkincstári előjogokkal rendelkezik felettük. Kezdetnek az is megtenné, ha nem puccsolnák meg a változást akaró vezetést, hogy újra hűséges és együttműködő diktátorok kerüljenek az élre.

Egyébként jelenleg kína nyomul nagyon afrikában, kíváncsi leszek, mi sül ki belőle.

Ezzel most nem akarok politikai vitát szítani, csak azért hoztam fel, hogy lásd, közel sem csak arról szól az afrikai helyzet, hogy azok az emberek alsóbbrendű ösztönlények lennének. Ez ma már inkább annak a következménye, hogy mindenki kirabolja őket.

[ Szerkesztve ]


Bluesummers
(senior tag)

Politika / gyarmat ide vagy oda, ha az ő kényuralmuk alá tartozik, ők értük a felelősek, s nem Te vagy én.

[ Szerkesztve ]


azbest
(PH! félisten)
Blog

Oké, viszont leginkább pont oda mennek, akik legtöbbet nyertek rajtuk. Amúgy meg a franciák is szövettségeseink. Bár mindig mindenki elutasítja az egyéni felelősséget, de valójában minden szövettséges szavazópolgár bűntárs, hiszen hallgatólagosan támgatja és a haszonélvezője a rendszernek.

Ha már túlszaporulat, azt hiszem el kéne foglalnuk amerikát :DDD
Van kicsit régebbi térkép, ami nem ország, hanem pontosabb hely alapú, ott még inkább látszanak azok a városias részek, ahová tömörülnek az emberek.

Egy biztos, Bill Gates olyan kutatási területeket támogat, amiben nem lát üzletet a nyugati kapitalista rendszer, mert az emberi élet olcsó. Csak a fizetőképes ügyfelek pénze számít.

[ Szerkesztve ]


pusszycat
(PH! kedvence)

Mindenki húzódik középre,ahol melegebb van. :)


azbest
(PH! félisten)
Blog

Ez még egy jópofa, csak nem találtam meg az eredeti forrását, sem az adatok forrását

Ami még fura a világban, sokszor ott a legfinomabb a kaja, ahol a legguszustalanabbak a közállapotok. Például indiai utcai képek alapján nem mernék ott kajálni :DDD


judas13
(PH! addikt)

Indiában is nyomós a kérdés :)
De viccen kívül hatalmas pénzeket fordítanak ott is erre a kényes de mindenkit érintő és kezelendő ügyre.
(Clean India programme, e-toilet, green toilet...)

üzenetek