üzenetek

hozzászólások


GeryFlash
(PH! addikt)

Nem értem, ha őket érinti ez, akkor a Huawei és a Xiaomi mirét nem adott ki ilyen nyilatkozatot? Persze előbbinek van saját SOC-a, utóbbinak lesz, de ezt ők is meg tudják csinálni vagy maximum megveszik a másik kettőtől... Ez egy ilyen gyenge műhisztinek tűnik elsőre :D


Hokunda
(fanatikus tag)

Drága lehet az olyan "műhiszti" amiért már egyszer kifizettek 900 millió dollárt!

A hiszti.

[ Szerkesztve ]


aelod
(PH! kedvence)

Egyáltalán nem műhiszti.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium közleményében elmondja, hogy a ZTE 2010 és 2016 között jogellenesen figyelmen kívül hagyta az Irán ellen elrendelt embargót, amerikai hardvereket és szoftvereket szállított nekik távközlési hálózataik fejlesztéséhez. Észak-Korea esetében ugyancsak megszegték a rendelkezést, ahová 283 olyan szállítmányt juttattak el, melyek pl. az embargó hatálya alá eső szervereket és routereket is tartalmaztak. Megállapítják azt is, hogy az öt évvel ezelőtt megindított vizsgálat során a ZTE vezetői sorozatosan hazudtak a hatóságok képviselőinek, és több esetben félrevezették őket.

A huawei és a xiaomi nem vétkes ebben az ügyben. Viszont áldozata a huawei az amerikai picra lépés terén hiszen ők is embargót kaptak.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Mélyebben olvass utána a dolgoknak. Nem arról van szó ,hogy valami kínai vagy sem, hanem hogy a ZTE vétkes bizonyos dolgokban.

Ne keverd ide se a Xiaomit, se a Huaweit... Utóbbit már megtépázták amcsiban, előbbi pedig le is tett az "amerikai álomról" amely úgy néz ki inkább egy penészes túrósbatyu.


UnA
(Korrektor)
Blog

+1. És most nem a mobilokról van szó, hanem a telefonközpontos és hálózati eszközökről.


doooo
(őstag)

SoC-n kívül jóval több dolog van licencelve vagy megvéve amerikai cégektől... Az SoC-t lehet pótolni, van egy Mediatek is a világon, de a többit nem feltétlenül...


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

A MediaTek (és amúgy minden kínai) amerikai technológiákat licence-el a SoC-jaiban. Csak hogy a legalapvetőbbet említsem, a processzormagok (ARM) is amerikaiak, melyek az MTK chipekben dübörögnek.

[ Szerkesztve ]


0P1
(fanatikus tag)

Hogy jön ide a Xiaomi és hogy jön ide a saját SoC ? :Y

Tudod te egyáltalán, hogy körülbelül miről szól ez a dolog? Itt a hálózati infrastruktúra piacról van szó, ahol egyedül a Huawei és a ZTE versenyez Kinából (illetve az Ericsson és a Nokia Európából). Nem a kvarcjáték piacról van szó, Xiaomi itt nem játszik :)


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Tévedés!

Az ARM nem amerikai. Egész pontosan brit... Amelyet 2016-ban felvásárolt egy Japán befektetőcsoport.

Tehát a Mediatek nem amerikai technológiákat licenszel a SoC-jaiban.

[ Szerkesztve ]


doooo
(őstag)

Igen, utólag kapcsoltam, hogy nyilván ők sem kerülhetik meg az ilyesmit... De hát akkor senki sem. Huawei, Samsung, és a többi SoC gyártó is ugyanazokra a licencekre szorul, tehát ismét nem kifogás az, ami az első hsz-ben elhangzott, hogy akiknek van sajátjuk, azok megoldják. Az ARM ellenben angol, ha jól emlékszem.


0P1
(fanatikus tag)

A SoC -okról folytatott további eszmecserét javaslom off topic-ba tenni, miután a cikkhez semmiben sem kapcsolódnak ezek a hsz-ek.


fishi
(tag)

"A nyilvánvalóan elsősorban politikai okokból megindított kereskedelmi háború kimenetele még kétséges. Igaz, hogy látványos eredményeket lehet elérni a ZTE tiltásával, viszont ..."

Hát hogyne, már kétszer fityiszt mutatott a ZTE az USA-nak, harmadjára is biztos el fogják nekik engedni, mert annak olyan jó üzenete van, ugye? :W

[ Szerkesztve ]


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Nincs - nem US gyártmányú - versenyképes alternatíva minden alkatrészre ami egy mai mobiltelefonhoz kell? (vagy már kereskedni sem lehet a ZTE-vel a többi cégnek sem?) Mondjuk a Samsung vagy a MediaTek nem adhat nekik alkatrészt?


0P1
(fanatikus tag)

:W :W :W

Hol van itt szó mobiltelefonokról?


daa-raa
(Jómunkásember)

Figyelembe véve, hogy hálózati szabadalmokból mennyit birtokol a Qualcomm, erősen megkerülhetetlennek tűnik. A Qualcomm pedig amerikai cég.


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Nem igazan politikai huzas (vagyis inkabb nem ugy politikai mint ahogy le van irva), evek ota erett ez, a ZTE tojt magasrol a tiltasokra es szallitottak oda ahova nem kellett volna, sokszor eleg kreativan megoldva.

Egyebkent a Qualcomm nem is lenne akkora problema nekik az egeszben mert atallhatnanak az MTK-ra, a legnagyobb gond a telefonok globalis piacra valo szallitasaval a Google Apps elvesztese mert anelkul nincs ertelme oda szallitani.


Maegoss
(tag)

Ki mondta, hogy csak a hálózati üzletágról van szó?


doooo
(őstag)

Te meg egy semmiről szóló hsz-t sem tudsz off-ba rakni... Így aztán sokat ér az egyébként is irreleváns kommentárod.


osztraksajt
(őstag)

Pl a DIGI jó ideje nagyobb számban ZTE berendezéseket használ a kertvárosi optikai hálózatoknál, egy kicsit többről szól a cég mint a telefonokról.


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Gondolom az Inteltől és a Qualcomm-tól 3G, 4G-s modemeket, kommunikációs chipeket vennének, persze nem feltétlen csak telefonhoz, hanem hálózati elemekhez. Erre írtam, hogy van-e vajon minden komponensre alternatíva az USA-n kívüli gyártók palettáján. Persze a piac elvesztése is nagy érvágás, de attól még vannak más piacok, ahova adhatnak el, ha vannak alternatív beszerzési források.

Amúgy nem ítélem el egyiket sem, mert nincs rálátásom, hogy ebből mi és hogy igaz. Trump egy idióta, de ez a történet még előtte kezdődött szerintem.

üzenetek