Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


aelod
(PH! kedvence)

Már ideje volt.


laskr99
(PH! addikt)
Blog

Akkor ezt az nem használhatja akinek nincs nete...


vicze1
(PH! nagyúr)

Erre lehet nem meme-et kommentelni? :F


Keem1
(PH! addikt)

Okostelefon van, de net nincs? Mikor már nincs internet nélküli díjcsomag? :D

Cikkhez:
Valószínűleg lesznek, akik a beharangozónál látták a méltatlankodásom. Most viszont elismerően kell nyilatkoznom. Végre nem app!! Amikor minden szarnak, egy linknek (tényleg) vagy egy QR kódnak is appot gyártanak, felüdülés, hogy valamihez nem kell. Van az a helyzet, amit nem lehet, vagy nem érdemes HTML5-ben megoldani, de amire ma app van, annak legalább a negyede megoldható lenne egy jó webapp segítségével.

Ellenben sajnálom, hogy a Rigóról még semmi hír. A mostani fejlesztés nekem két opciót juttat az eszembe: vagy késik és kell a hiánypótlás, vagy ez is csak a vizes vébé miatt lett. A Rigó viszont végre egy régi csontvázat venne ki a budapesti közlekedés szekrényéből.


vicze1
(PH! nagyúr)

Minek volt itt az ideje, hogy a világ legszarabb rendszerét prezentálva szopassák a népet?


-szp-
(senior tag)

Több helyről azt az infót kaptam, hogy kellett valami nagyon gyorsan, ami stabilan bírja a terhelést és elkészül a VB-re. Szóval valószínűleg ez nem üti a rigót, csak ezt tudták összerakni határidőre. Még futok egy kört a BKK-val, ha kiderül valami, jelentkezem.


vicze1
(PH! nagyúr)

Valahogy a bírja a terhelést és a BKK weboldal nem éppen szinonim fogalmak számomra. :U


Keem1
(PH! addikt)

Rendben, azt megköszönöm. :R
Tudom, naiv gondolat, de hátha mondanak valami előzetes dátumot a rigóra.
Viszont ezt a webbérletet csak jó soká tudom kipróbálni, épp a héten vettem bérletet, augusztus 11-ig nem lesz rá szükségem.


dragon1993
(őstag)

Csináljak nektek belőle Appot ?
App ami nyit egy inappbrowsert.


laskr99
(PH! addikt)
Blog

Telefon van, 18 vagyok és sose volt netem. Vodafone tuti csomag miatt most lett 1 hónapra 4GB de ennyi ha ez elfogy 22-én onnan megint nem lesz.


philoxenia
(MODERÁTOR)

Általában a legtöbb appot sem...

10: Mentett oldal?

[ Szerkesztve ]


laskr99
(PH! addikt)
Blog

Ez a baj. Én elérhetetlen vagyok mindenhol házon kívűl :D

Én inkább megveszem autómatából és nem kell vele szórakozni. Míg apám kezeli a kártyám addig nem lesz netem az biztos.

[ Szerkesztve ]


petipetya
(PH! nagyúr)
Blog

Pofonegyszerű a használata. Beregisztráltam, megadtam az okmányom és a céges számla adatait. Ezt követően augusztus 2-i kezdettel megvettem a soron következő bérletet, amelyről már meg is érkezett az eszámla. Az emailben kapott linken belépve látható a bérleteim menüpontban, hogy mikortól lesz érvényes a bérlet. Addig viszont azt írja a főoldalon, hogy nincs érvényes bérletem, de a villamos közben fut és az időt is számolja. Ráadásul a Chrome megkérdezte, hogy kérek-e külön ikont a felületnek, amire igent nyomtam (jobb alsó sarokban):

A teló főképernyőjén ott az ikon, melyet fél kézzel is elérek, a bérlet betöltődése után pedig csak megbillentem a telót, amelynek a képernyője 180 fokkal elfordul, így a közeg gond nélkül láthatja - és nekem sem kell kicsavarni a csuklómat. Jó lesz ez. :C

[ Szerkesztve ]


gabor7th
(őstag)

"A megvásárolt utazási jogosultság vizuális megjelenítéséhez egy internetkapcsolattal rendelkező okostelefon segítségével egy webes felületre kell belépni, melyet naponta egyszer az ügyfélnek frissítenie kell"

Minden nap be kell lépni? Ez nem hangzik valami kényelmesnek. Ennél biztosan lehetne jobbat csinálni.

[ Szerkesztve ]


philoxenia
(MODERÁTOR)

Pesten sok a nyílt wifi, ez vidéken sokkal durvább.


-szp-
(senior tag)

:D köszi,engem az zavar hogy nem tettek meg ennyit, miközben elég naponta egyszer frissíteni a QR kódot. Reggel indulás előtt Wi-Fi-ről az is használhatná, akinek amúgy mobilnete nincs....


philoxenia
(MODERÁTOR)

Hogy tudsz a cég felé számlát leadni? A 82%-os térítéshez nálunk kötelező...


laskr99
(PH! addikt)
Blog

Jó, ez igaz a belvárosra de én 21-23 kerben járok és sehol semmi.Most nézem a mobilozók 51 százalékának sincs netje.

[ Szerkesztve ]


thesound
(őstag)
Blog

Ki lesz első Taskeres? Reggel wifi be, weboldal megnyit, frissít, wifi ki.
Kávéillattra ébredés indul.

Amúgy elsőre fura a napi frissülés. Akkor mi van ha pl. nem frissítek egy nap, de nem is utazom.

[ Szerkesztve ]


petipetya
(PH! nagyúr)
Blog

Itt 100%-ban térítik, de majd kiderül. Pislogni fognak, ha meglátják.


vicze1
(PH! nagyúr)

"bérlet betöltődése után"
Valahol itt kezdődik a probléma. :) A többivel nincs is gond, egy app pont abban "segítene", hogy nem kell várni a betöltődésre. A legtöbb hasonló app is online és X időközönként frissül.

"közeg gond nélkül láthatja"
Azért ne lepődj meg, ha hülyén néz majd vissza, hogy mit mutogatsz neki. :P Úgy hogy egy weboldalt indítottak nehezen tudom elképezni, hogy QR kód olvasó lesz minden ellenőrnél, buszsofőrnél stb.


thesound
(őstag)
Blog

Telóval fogják a QR-t leolvasni szvsz. Nekik lesz app.


Keem1
(PH! addikt)

Jó, nyilván ez más szitu. De sok dolgozó embernek se jut mobilnetre, az már inkább rossz.
Nem keresek valami hű de sokat, de mobilra nettel együtt a fizetésem 2%-ánál is kevesebbet költök, ennek bele kell(ene) férnie, és akkor nem lenne az adott ember helyhez kötve. Végülis pont ez lenne a mobil lényege. Régen csak telefonálás, majd sms, most meg már a netalapú dolgok is.

Meglennék én telefon és net nélkül is. De ha már van, akkor könnyítse meg az életem. Menetközben navi (ha kell), kajarendelés, kapcsolattartás, zenehallgatás, stb. Mind neten keresztül. És elég rá a 4GB net.


3psilon
(senior tag)
Blog

Főleg, hogy két jó appjuk már van, a FUTÁR meg az Info, bármelyikben csinálhattak volna egy fület neki. Csak ugye a vizes vébé... :D

A napi frissítést nem értem, miért kell.


PistiSan
(PH! addikt)

Első olvasásra hülyeségnek tűnt a webes elérés az app helyett, pár hozzászólás után viszont már értem miért jó ez.


petipetya
(PH! nagyúr)
Blog

Valószínűleg fel sem fog nekik tűnni. A hét elején is villantottam a bérletet, és akkor láttam hogy csukva a szeme. Biztosan nem azért, mert túlfizetik és nincs szüksége a napi 12 órás műszakra.


hati
(PH! addikt)
Blog

A személyimet és a telefont is fel kell mutatnom az ellenőrnek? Ez tényleg modern.


petipetya
(PH! nagyúr)
Blog

Csodálkoztam, hogy milyen kicsi ez a QR kód, hiszen alig félszer fél centi. Ám rábökve már akkora lesz, hogy egy műholdról is simán látható.


Gergosz2
(PH! kedvence)
Blog

eddig is elkérheti tőled azt az okmányt az ellenőr aminek a számát a bérletre nyomtatják. Legyen az személyi vagy elég csak a diákra gondolni.


vicze1
(PH! nagyúr)

Ah még a fizetési adatokat is meg kell adni minden alkatommal... Nyelvet váltasz kiléptet, 2x fagyot ki a 5 opció közti váltogatásban, Nem tudom, hogy őket szívatom vagy magamat ha használom. :F


petipetya
(PH! nagyúr)
Blog

Ne aggódj, azt most sem kell felmutatni minden reggel és hazafelé, illetve fogalmazzunk úgy, hogy nem kérik. Idén talán egyszer volt nagyobb ellenőrzés, ahol ezt meg kellett tenni, pedig metróval járok.


laskr99
(PH! addikt)
Blog

Milyen csomag ez?


Keem1
(PH! addikt)

Belépésnek azt nevezzük, hogy ráböksz az ikonra és a web alkalmazás aktualizálja magát? Szerintem egy cikket elolvasni több adatforgalommal jár. Annyit bármely app forgalmaz.
Mert szerintem ez nem hátrány. Utazol, ráböksz (frissíti magát, de te észre se veszed), és már mutatod is fel.
Kipóbálom majd a gyakorlatban, de sajna az csak majd' egy hónap múlva lesz.

laskr99: Telekom Mobil S + 4GB hűségkedvezménnyel. Alapból az 1GB-os netem volt, de most a nyárra megnőtt az adatigényem. Az a jó, hogy havonta egyszer átvariálhatom. Voltam már a korlátlan hálós M csomagban is, most viszont kevesebbet beszélek (így elég az S), viszont több net kell.

Sárkánybá: ha a bruttó béremet kapnám kézhez, elégedett lennék :P

[ Szerkesztve ]


philoxenia
(MODERÁTOR)

Sokat keres, nem a csomag olcsó... ;]


gabor7th
(őstag)

Gondolom most sokan ki is akarják próbálni azért fagy. Mindenesetre ez így nem az igazi. Nem fogják megszeretni a népek. Pedig ez még nekem is belefért volna... de inkább marad a kocsi.


szaszlaci
(PH! kedvence)
Blog

Picardot akartam, de ez jobb :D


gyurkikrisz
(PH! addikt)

felhő nélkül, mert az rossz ugye.


XZoli
(fanatikus tag)

- előkel venni a mobiltelefont
- nincs mobilnettje az embereknek, aki ezt állítja az még nem utazott reggel BKV-val, mindenki kezében ott a telefon és facebookozik, nem győzöm kerülgetni őket :DDD


Matada2.3
(PH! kedvence)
Blog

Nemigazán az, amit eddig ígértek, de adok neki egy esélyt.


kleinguru
(PH! addikt)

Ma reggel vettem bérletet, pedig kipróbáltam volna, sebaj, majd agusztusban, hátha lesz addig 1-2 hibajavítás.


qltsar
(PH! addikt)
Blog

Szívesen kipróbálnám, viszont amit szeretnék sajnos nincs benne. Szeretném a már aktív bérletemet feltölteni, és az arra generált QR kódot használni.

Mivel nem én veszem a bérletemet ezért ez lenne az egyedüli opció, ami szerintem kivitelezhető lenne, mivel a bérletednek egyedi azonosítója van, simán lookupolhatna egyet a db-ben, majd generálhatná a QR kódot. Remélem egyszer belerakják már ezt az opciót.


sysrq
(őstag)

Lesz minden ellenőrnél meg első-ajtósnál mobil wifi hotspot?


gyurkikrisz
(PH! addikt)

Amíg nem teljes az átállás az elektronikus jegyrendszerre, addig szerintem erre nincs nagy szükség. A nagy többségnek mostanában már van mobilnetje, simán tudja erre is használni. Ha meg nincs, akkor meg megveszi az ember az automatából. Ugyanígy mindenki legyen annyira figyelmes, hogy gondoskodjon a telefonja töltösségéről, mint ahogy a hagyományos esetben a bérletet se hagyná otthon.


Jester01
(PH! kedvence)

Mivel ugye BKSZ bérlet/napijegy vonaton is érvényes, a jegyvizsgálók gondolom ott megrökönyödve szembesülnének a telefonos dologgal. -szp- esetleg erre is rá tudsz majd kérdezni? Ez mondjuk nekem néha jó lenne, mivel itt vidéken papír alapon nem tudom megvenni a napijegyet és így nem is vehetek kedvezményes vonatjegyet hozzá.

A napi frissítést szerintem úgy kell érteni, hogy aznap legyen frissítve amikor utazni akarsz vele, ha nem utazol szerintem nem kell mindig nyomogatni. De ez csak tipp.

A nethez meg annyit, hogy nekem 50MB van aztán lekapcsolják. Persze válthatnék csomagot csak akkor meg a jó kis percdíjam ugrik, szóval kösz, nem.

[ Szerkesztve ]


dragon1993
(őstag)

Tessék kész a web app [link] :DD :DD


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na ezt kipróbáljuk akkor. :)


joey04
(Jómunkásember)

hahó!

Naponta egyszer kell netre menni vele... Otthon indulás előtt felmész a netre és meg van oldva. Otthon csak van net, gondolom nem internetkávézóból írsz.

btw valóban ritka már az ilyen (az az 51% fals), hogy nincs mobilnet. Sőt, ahogy fejlődik ez a része a technikának, egyre többen CSAK mobilnettel rendelkeznek, mert a vezetékes a környékükön csak drágán szart kategóriát tud felmutatni.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

"Az ellenőrzéshez a BKK ellenőrei a regisztrációkor megadott okmányt ellenőrzik, illetve az internetes felületen megjelenő QR kódot egy kézi leolvasóval csipogják le."

Akkor ez kb azt jelenti, hogy mától használhatom a cuccot és ott lesz minden ellenőrnél a csipogó? :)


Polllen
(PH! nagyúr)
Blog

Akinek nincs mobil-/otthoni nete, annak nem teljesen mindegy, hogy ez weboldal/app és kell-e frissíteni naponta? A célközönség az, aki naponta net közelbe jut egyszer a mobiljával. A többieknek ott a mostani megoldás.

Amúgy nincs info arról, h miért kell napi hitelesítés? A bérletnek elég fix az érvényesége. Ha tegnap július 31. volt, ma is az lesz.


Keem1
(PH! addikt)

A jegyvizsgálók úgy 3-4 éve fel vannak rá készülve ;)
Ha vonattal utazom, már csak telefonon felmutatható jegyet veszek.

üzenetek