üzenetek

hozzászólások


Márton
(PH! kedvence)

80" felett kezdődik az értelme a 4k-nak 3m távból..
Kisebb tv-n csak közelebbről, különben kidobott pénz.


sebgutkopf
(őstag)

Ezt nagyjából én is így látom.

A 8k-nak otthoni használatban nem látom értelmét, egyedül munkakörnyezetben tudom elképzelni. Gondolok itt arra, ahol a projektorok is már nagyméretű teljesen érintő kijelzős tv-kkel vannak kiváltva és a prezentáló, vagy éppen a tv-t tapizó ember közvetlenül a tv előtt áll, akkor neki nem pixeles egy 80+ hüvelykes tv.

Otthon viszont semmi értelme. Filmet én mind máig 720p-ben nézek, mert az 1080p plusz felbontása se látszik, így nem éri meg a plusz fájlméretet. Na erre aztán a 4k is fölösleges, míg a 8k meg végképp. Néha egy-egy tartalmat 1080-ban nézetek vakpróbával, utána amikor megkérdezem ennek a filmnek más volt-e a képe, az a válasz, hogy ugyan olyan mint lenni szokott. A jó hangminőség, jól kezelt hang dinamika többet számít.


Márton
(PH! kedvence)

"1080p plusz felbontása se látszik"

Mekkora tv, milyen távolról, de ez már napi szinten itt előjön a ph-n.


sebgutkopf
(őstag)

Persze ez igaz, de a távolságot és a képméretet se kell túlzásba vinni, van egy ésszerűségi határ. Egy túl nagy tv nagyon közelről már nem csak a felbontásról szól, hanem a képet egyszerűen pásztázni kell, ami kényelmetlen, felirat meg még jobban.
Az 1m-ről 75" az szerintem már nem normális otthoni felhasználás, arra írtam az "üzleti" használatot, ott már nagyon látszik a 4k az 1080p-hez képest, vagy monitor jellegű használat. Ellenben tegye már fel a kezét aki 1m-ről néz egy 75"-es tv-n filmet és közben tekergeti a nyakát jobbra balra, fel le :)

Az egésznek ami írtam csak az a lényege, ami a te szavaidból is kiolvasható, hogy sz életszerű felhasználási párok alapján érdemes a felbontást is értékelni, ahol a 4k se mindig indokolható, míg a 8k-ra elég nehéz lesz rávenni az otthoni felhasználókat. Legfeljebb akkor, ami most van a piacon a 4k-val, hogy egyszerűen kisebb felbontású tv már nincsen, pedig 55" alatt sok értelme a 4k-nak sincs.


turikoczka
(fanatikus tag)

En vegigmegyek a tv osztalyon valamelyik aruhazban es latom a kulonbseget hd, full hd es 4k kozott.Kinek mi... :)


Tetsuo
(fanatikus tag)

Az árcédulán? :DD


sebgutkopf
(őstag)

A fentebbi analógia alapján ez nagyban függ az áruház polctávolságától. :)


M107
(PH! addikt)

:R

Erre csak azt tudom mondani, nekem 1080P-ben, 4K-ban, s majd 8K-ban, is az asszony a közös P film alatti végeredménye u.az lesz, kielégül és én is :)

Egy jó film FULL HD-ban is jó nem kell oda 4K - 8K (ezek amúgy is csak a látványhoz járulnak hozzá)

Régebben 43" Full HD tvn volt, most u.a ez 4K-ban, majd később mikor elterjed akkor majd 8K -16K stb-stb


Morph76
(fanatikus tag)

Milyen nagy bölcsesség. Minden megjelenítő, "csak" a látványhoz járul hozzá. :W Kíváncsi volnék pár emberkére, ha visszavennénk az életben a szemének a "felbontását" is ugyanez maradna-e a véleménye, hogy jó az úgy is minek "szebben" látni.
Továbbra is azt mondom, aki nem látja a különbséget, vagy nincs igénye rá, az örüljön, mert sok pénzt spórol és megvan a vizuális Kánaánja már évek óta és meg is lesz, ha birtokolja már az FHD megjelenítőjét.
Nem kell győzködni itt senkit arról, milyen jól elvan a "régebbi" technológiájával. Mások vagyunk, kinek ez, kinek az,de elvitatni azt, ami evidens és jobb balgaság volna.

[ Szerkesztve ]


sebgutkopf
(őstag)

Ez egy szép idilli állapot, hogy az igényednek megfelelő készüléket veszed meg. Kár, hogy a gyártók ránk erőltetnek számunkra hasztalan funkciókat és új fícsöröket. Ma ott tartunk, hogy akinek elég a full HD az is 4k tv-t vesz, mert nincs más. Aki egy jó panellel és színfeldolgozó egységgel rendelkező tv-t akar arra rá vannak erőltetve az okos tv funkciók, ha kell ha nem és jellemzően pont ezekért kérnek el pluszban egy csomó pénzt és az összes okos tv rendszer 2-3 év alatt olyan szinten évül el és válik használhatatlanná, hogy az nevetséges a gyenge tv-kbe rakot procikkal együtt. Ellenben egy filléres apró androidos box olcsóbb és sokkal többet tud mint az összes drága okos tv.

Abban teljesen egyetértünk, hogy nem kell visszamenni, de azért jó lenne nem csak elvi, hanem valós választási lehetőség.


Tetsuo
(fanatikus tag)

+1

Lentebbi hozzászólónak:
A smart funkció, meg a belépő telefonnál is gyengébb hardver nagyobb probléma, mint a "ráderőltetett felbontás" - szerintem. Nem?

[ Szerkesztve ]

üzenetek