Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


snecy20
(PH! kedvence)
Blog

Nahát, ki gondolta volna. :C


Ryoo
(senior tag)

Szánalom, amit művelnek....mit görcsölnek ennyit ezen az egészen?


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Tegye fel a kezét aki meglepődött :U


fzboxx
(tag)

Azért nem olyan egyszerű a feladat. Hidd el. :N


Ringman
(PH! kedvence)
Blog

A beszámoló szerint az lehet a háttérben, hogy a bankok nem egyenletes módon készültek fel a valóban igen komoly és valóban nagy kockázatokat hordozó váltásra.

remélem belátják, hogy a t-systems szolgáltatásait kellett volna igénybe venni ;]


joey04
(Jómunkásember)

Remek :U


janeszgol
(PH! nagyúr)

Nem ám. Bár sok embert nem érdekli, csak azonnal, most, ingyen. Lásd első két hozzászóló.

[ Szerkesztve ]


joey04
(Jómunkásember)

nem egyszerű feladat, de volt idejük felkészülni. Amúgy meg nem ingyen van. Mindenki fizet x összeget a bankjának, csak azért, mert ott vezeti a számláját, meg eleve forgatja a bank a pénzedet, ha akarod, ha nem. jusson már ezekből a fejlesztésekre... És nem is AZONNAL akarja mindenki, hanem csak a megadott időpontban. más kérdés, hogy már jóval korábban illett volna bevezetni.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Miért a bank szektorban vannak a legjobban fizető állások? Miből telik a bankoknak? Bocs, de nem sajnálom őket! Amikor kitalálták a július elsejét, akkor kellett volna kijelenteni, hogy amelyik bank ezt nem teljesíti, az júli másodikától az éves nyereségének tízszeresét kell befizesse büntibe ... naponta. Biztos nem lett volna hiba a bevezetéssel.

[ Szerkesztve ]


PirosHello
(senior tag)

A mostani (lassú) átutalást is meg lehet hackelni, ha vki nagyon profi. Ez sem lesz teljesen biztonságos soha, na de könyörgöm lassan 2020-at írunk, és megoldható is a feladat, csak be vannak ijedve? Na ne már :W :W :W
Ráadásul ahogyan előttem írták, a bankszektor az egyik (ha nem az első) legnyereségesebb terület. Van money bőven :U :U :U


Pano
(PH! addikt)
Blog

Arról nem is beszélve, hogy más országokban ez már régóta és tökéletesen működik, egyéb olyan extra és kényelmes szolgáltatásokkal együtt, ami itthon még kanyarban sincs.
Szóval nem egy tök új rendszerről van szó, amit most kellett felépíteni elsőre.


Ryoo
(senior tag)

Nem állítottam, hogy egyszerű, de igenis a más országokhoz mérve szégyen, hogy ez még nem került bevezetésre. Ha meg bejelentenek egy dátumot, akkor ahhoz meg lehetne tartaniuk magukat, vagy inkább ne jelentsenek be semmit, és csak akkor szóljanak, mikor már kész, és holnaptól használhatom, akkor nem lehet ilyen blama.


janeszgol
(PH! nagyúr)

Ez okés. Ráadásul különböző cégek valósítják meg ezt a bankoknak, természetesen különböző módon. Ez sem egészséges.


Hintalow
(senior tag)

A bankszektorban vannak a legjobb fizetések? :D Te még TV reklámnál közelebb nem láttál bankot ugye? :)
Már 10 éve dolgozom benne (nagybank, nem valami kicsi takszöv) és a legjobb értékeléseket kapó kollégák bérnövekedése idén akár 5% is lehet....
Szóval urban legend habbal :)
Amúgy, noha nem ez a területem, de bazinagy meló van vele, vannak pénzintézetek akik már elkészültek, és vannak akik még a kanyarban sincsenek, és mivel a rendszer csak teljes egészében működőképes, mindenkit be kell várni.
Meg hát ez csak egy nagyobb projekt a sok közül, amik futnak (és sajnos ezeknek jelentős része MNB ellenőrzések és havonta változó gumiszabály értelmezéseknek való megfelelés/adatszolgáltatás, amik hasznot nem hajtanak de cserébe irdatlan kapacitásokat foglalnak le, cserébe az ilyenek , mint a címbeli meg késnek)

[ Szerkesztve ]


csaba951
(PH! kedvence)

>vannak pénzintézetek akik már elkészültek, és vannak akik
>még a kanyarban sincsenek, és mivel a rendszer csak teljes
>egészében működőképes, mindenkit be kell várni.

Nem, nem kell őket bevárni. Ott a határidő. Aki kész van az használhatja, aki nem, az meg nem. Utóbbiak majd magyarázkodhatnak az ügyfeleiknek, hogy számukra ez miért nem elérhető. Az ügyfelek meg eldöntik, hogy ez mennyire fontos nekik. Ha nagyon, akkor kihalnak azok akik nem képesek ezt szolgáltatni.

#11 Pano
Jó, jó. Szingapúrhoz képest az egész EU alaposan le van maradva! ;)

[ Szerkesztve ]


fzboxx
(tag)

Látszik, hogy a tévhitek tovább élnek.
Nem védem a bankokat, de sajnos a politika nagyon rossz színben tünteti fel őket, pedig nem mindenért ők a hibásak.
Egyet értek veled!


Doom
(fanatikus tag)

Azért ez nem ilyen egyszerű. Csak egy példa. "A" bank IG3 képes (azonnali átutalás), "B" bank nem. Te "A" bankból IG3-on küldöd a lóvét, "B" bank viszont nem tudja fogadni. IG3 és IG2 között nincs átjárás, te meg anyázol, hogy a lóvéd nem ment át azonnal, és csak 3 óra múlva jutsz hozzá a rózsaszín plüssmackóhoz, amit a Vaterán akartál venni. És emellett valószínűleg egyéb technikai problémák áthidalása is szükséges lenne, ami extra költség azoknál, akik betartják a határidőt.
Egyébként nem csak a bankok a ludasak ebben, hanem az MNB is, aki még idén is módosított a szabálykönyvön, amihez persze igazodni kell.
És persze egy bankban nyilván nem ez az egyetlen projekt, ami fut, össze kell hangolni más projektekkel is.
Ez csak néhány aspektus, ami megmagyarázhatja, hogy miért is ennyire bonyolult és nehézkes ez az egész.
Egyébként te (és mások) tényleg azt hiszed, hogy azért tart ennyi ideig a megvalósítás, mert a bankok a saját szórakozásukra szöszölnek a megvalósítással? Már rég készen lehetnének, de annyira élvezik a projektet, hogy inkább nyújtják, ameddig csak lehet, és égetik a pénzt? Nem értem az ilyen feltételezéseket :F


BE4GLE
(fanatikus tag)

Csak én érzek irónát abban, hogy a folyamatok meggyorsítása lassan halad?


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Ha ennyire képben vagy, akkor légyszi, árulj el nekem valamit! Attól a pillanattól, amikor lenyomtam az utalás gombot, nem rendelkezem az összeg felett. Amíg az érkező számlára nem vezetik rá az utalt összeget, addig annak a számlának a tulaja sem rendelkezik az összeg felett. A két időpont között ki rendelkezik az összeg felett?


janeszgol
(PH! nagyúr)

Nem csak ő van képben. De nagyon jót írt. Ez nem olyan egyszerű, hogy aki megcsinálta, az használja. Mire mész vele, ha egyoldalú a dolog?
A kérdésedre a válasz: az a te pénzed. Akkor is, ha levonták.

üzenetek