Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Nem azt kérdeztem, hogy kinek a pénze, hanem azt, hogy ki rendelkezik felette. Nagy különbség.


Doom
(fanatikus tag)

Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "ennyire". Nem vagyok penge fizetésforgalomban, csak érintőlegesen tudok róla néhány dolgot. Bankokban dolgoztam IT projekteken, ezért van némi fogalmam, hogy működnek dolgok. Jogban még annyira sem vagyok képben.
Nem vagyok benne biztos, hogy értem a kérdésed lényegét. Nyilván a bank nem "költheti el" az ilyen függőben lévő utalt pénzeket. De ha leírsz egy példát, hogy mi az, ami aggaszt, akkor megpróbálhatok konkrétabb választ adni.


Zedz
(PH! addikt)

AFR kozeleben dolgozo fejleszto itt: AMA. :))


janeszgol
(PH! nagyúr)

Mi az, hogy ki rendelkezik felette? A bank, de nem az övé.


csaba951
(PH! kedvence)

Adott példában a bank még házon belül leellenőrzi, hogy B bank IG3 képes-e. Ha nem, akkor eleve elutasítja a tranzakciót. Az ügyfélnek pedig küld azonnal egy tájékoztató SMS-t, hogy egy régi, elavult fizetési módot használó áruházban próbált meg vásárolni. Hidd el, ez pár hónap alatt meg fogja oldani a dolgot. Az ügyfelek elmennek oda, ahol van ilyen szolgáltatás.

>Egyébként te (és mások) tényleg azt hiszed,
>hogy azért tart ennyi ideig a megvalósítás,
>mert a bankok a saját szórakozásukra szöszölnek
>a megvalósítással?

Nem. Szerintem azért, mert:
1) Nagyon bonyolult problémáról van szó.

2) Egyszerűen nincs megfelelő számú, megfelelően képzett szakember a piacon akik ezt a problémát ennyi pénzért, ennyi idő alatt meg tudják oldani.

3) Irreálisan rövidnek tűnt a határidő már a kitűzéskor is. Fogalmam sincs miért erőltették ezt ennyire.

4) Igen, az utólagos MNB módosítások sem jöttek jól.

5) A telefonszámra/e-mailre utalás lehetősége még fog meglepetést okozni az ügyfeleknek. Szerintem ezt a részt egyáltalán nem is kellett volna engedni. De ugye az MNB ragaszkodott hozzá...


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Akkor minél tovább tart az utalási folyamat, a bank annál tovább rendelkezik szabadon a pénzem felett.


janeszgol
(PH! nagyúr)

Igen. De hogy pontosan mikor melyik bank, azt nem tudom. Sőt az, hogy van a számládon X összeg, az nem azt jelenti, hogy ténylegesen rajta van, hanem azt, hogy neked annyi jár (vagy nem jár, láttunk már ilyet is).


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Akkor a bankoknak az az érdekük, hogy minél tovább tartson az átutalási folyamat, illetve, hogy a folyamat lerövidülése minél később következzen be.

[ Szerkesztve ]


csaba951
(PH! kedvence)

Szerencsére erre egyszerű a válasz. Állandóan a bank. A görög válságban nyíltan is megmutatták, hogy a náluk nyilvántartott pénzedet akkor és úgy költheted el - ahogy ők azt megengedik neked. Persze azt nem vitatják, hogy ez a pénz a tiéd. Lásd: Dumb and Dumber.


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Vajon az fog változni, hogy csak banki nyitvatartási időben teljesülnek a netbankos átutalások, átvezetések és hasonlóak?


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

a linkelt, korábbi hírünkben szerepel: "a tízmillió forint alatti utalásoknál az öt másodperces határidő már nemcsak munkaidőben, hanem 7/24 is érvényes lesz"


Coccer
(tag)

Németben még mindig 3 nap egy utalás a-ból b-be, van azonnali utalás, de még a német UPC-nek sem tudtam ilyet küldeni, mert a bankjuknál nincs ilyen utalás fogadására képes számla opció.

Sok bank itt még sms-t sem tud küldeni az ügyfeleinek (köztük a Deutsche sem), nincs ilyen szolgáltatás. Nem véletlenül szeretik a magyar vendéglátósok a német kártyával fizető vendégeket.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Ez tök fura. Több, mint három éve melózok német cégnél és a három napos átfutás ellenére a fizum mindíg napra pontosan érkezett. Előtte Magyar vállalkozóknál dolgoztam és náluk ez sosem sikerült. :F :D


Bibby
(PH! addikt)

Azt ugye tudod hogy overnight kamat van (vagyis hogy őszinték legyünk az sincs már, mert örülnek ha nem negatív) a bankközi piacokon? Vagy mit gondolsz két óra alatt mit csinálnak az elutalt pénzzel, megpörgetik ruletten? A hozzászólásod mindenféle alap tudás nélküli vádaskodás.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Ez egy nagyon jó kérdés! Én már nem férek hozzá, a célszámla tulaja pedig még nem fér hozzá. Akkor tulképp mit is csinálnak a pénzemmel? Mellesleg, nem két óráról van szó, hanem fél napról, mert a délutáni utalások csak a következő banki napon teljesülnek, miközben az összeg zárolása azonnal.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! nagyúr)

Én ezt nem állítottam és nem is fogom. Erről engem is meg kell győzni.


UnA
(Korrektor)
Blog

De ennek mi köze van az azonnali utaláshoz? (segítek: semmi :) )


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Minél hosszabb az utalás folyamata, annál több ideig van a bank kezelésében a pénz úgy, hogy sem a küldőnek, sem a fogadónak nem lehet követelése a bankkal szemben.


UnA
(Korrektor)
Blog

Szerintem nem figyeltél igazán, hogy melyik kommentedre válaszoltam...


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Jogos! Bocs!
Azért tettem azt a hsz. -t OFF -ba és még vigyor jelet is a végére. Cserélj elemet az irónia-detektorodban! :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek