üzenetek

hozzászólások


bambano
(Jómunkásember)
Blog

tehát overnight kamat van. értem.
vagyis ha banküzem zárás előtt elutalom a pénzem, azt a fogadó bank csak másnap kapja meg, így egy overnight kamatot bezsebel a bankom...

egyébként a bankok pancsersége tökre egyértelmű. a boldog békeidőkben, a 90-es években még havi szinten ment a számlavezetés, meg is hekkelték őket ezerrel. ebből jutottunk el pár évvel ezelőtt oda, hogy nagyjából négy óra alatt átmegy egy átutalás. amikor pár évvel ezelőtt lecserélték a rendszereket olyanról, ami postagalambra alapozott volt olyanra, ami négy órát tudott, miért nem cserélték le olyanra, ami realtime megy?

tudomásom szerint eddig is clearinghouse-t használtak a bankok, a giro-t. miért nem lehet megoldani, hogy a giro bármelyik bankkal bármilyen protokollal tudjon beszélgetni? ha az otp tud azonnali átutalást, akkor elmegy az otp-ből a giro-ba azonnali átutalással a pénz, onnan meg a célbankba úgy, ahogy az fogadni tudja.

más. még mindig egy olyan formátumban kell leadni a csoportos beszedést a banknak, amiről látszik, hogy kb. az 50-es években tervezték, és cobol programok kezelik. bakker 2019. van. az otp giro interfésze még mindig nem hallott xml-ről meg json-ről.


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Nagyon bankja válogatja, a Deutsche Bank az egyik leghulladékabb, és nagyon nem mindegy, hogy tranzakciót hol kezdeményezel, fiókban, neten vagy automatánál.


janeszgol
(PH! nagyúr)

Tényleg? A mindenit! Az ember azt hinné, hogy a nagy Németország, Európa mozgatórugója, közben meg olyanokat mesélnek akár az internetellátottságról és annak minőségéről, most meg ti a bankokról, hogy csak elhűlve olvasom.


laleh
(PH! addikt)
Blog

Valahogy nem csodálkozom! :)
Nálunk minden késik a bejelentetéstől számítva min. fél évet.


fzboxx
(tag)

Reális megvilágítás! :C


fzboxx
(tag)

GIRO


fzboxx
(tag)

Nem érted. Nem a banké a pénzed. Ilyenkor a bank felelős a pénzedért. Megbízás, a bank meg elfogadta a megbízásod.


fzboxx
(tag)

Miiiii? Miért érdeke a banknak? Van már másodperc alapú kamat?


fzboxx
(tag)

Pontosan ez a cél. 7/24/365 a rendelkezésre állás...


fzboxx
(tag)

Ez nem a bankok miatt van, hanem a vállalkozó mitt


fzboxx
(tag)

+1


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Persze, hogy az én pénzem. Csak az utalás ideje alatt nem rendelkezem fölötte.
Milyen másodperc alapú kamat? Egy bank pontosan tudja, hogy mekkora az a minimum összeg, ami naponta utalásra kerül. Ez az összeg minden nap a rendelkezésére áll úgy, hogy az ügyfelei azt nem követelhetik rajta, hiszen zárolva van.


#81524480
(kvázi-tag)
Blog

Ki gondolta volna... :U


fzboxx
(tag)

Milyen rendelkezést szeretnél ezen időszak alatt?


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Mondjuk, este kártyával fizetni abból a pénzből, amit egy délutáni (vagy, két perccel korábbi) utalással indítottak a számlámra.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(kvázi-tag)

elektromos auto, onvezeto auto, drontaxi, korszakban penteken inditok egy utalast es hetfo reggel er oda? wtf? 21. szazad? siralom...


UnA
(Korrektor)
Blog

"elektromos auto, onvezeto auto, drontaxi" - ezek közül csak az első létezik.

A gyors banki utalás pedig már legalább 20 éve nem technológiai kérdés, hanem egy bank olyan, hogy semmire nem ad ki pénzt feleslegesen. Egyszer majd menj el dolgozni, IT vonalon hihetetlen dolgokat lehet találni egy banknál... :)


Coccer
(tag)

A fizetés teljes más, azt nyilván a könyvelés megfelelő időben elküldi, hogy a számládon legyen az összeg a szerződésedben rögzített időpontig.

(42) Kopi: Persze, tudom, ezért reagáltam arra a hsz-re, amire és azt, amit. Ha ennyire gáz az országokon belüli helyzet is (értsd: eltérő fejlettségi szintek még Nyugat-Európában is), akkor egy ilyen funkció lakossági szintű bevezetése önmagából adódóan nem egyszerű és legfőképpen nem zökkenőmentes. Nem is csodálom, hogy az otthoni piacon sem megy pikk-pakk. Ezt szerettem volna kifejezni.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Attól, hogy szabályos, még nem jó.


Coccer
(tag)

Ezzel egyet értek! Több okból is.

üzenetek