Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


M@cika
(senior tag)

Nem vagyok igazán egészségtudatosan élő, a MiBand-ot sem azért vettem, de ha már megvan, akkor megnézem az adatokat amiket mér. Elég érdekes. tetszik, hogy mindenféle tevékenységeket be lehet állítani az app-ban hozzá.


edward2
(PH! addikt)
Blog

" Utóbbi oka elsősorban az, hogy a felhasználóknak nem volt szükségük a mérésekre"

Erről beszélek az "okosodás" óta. Marha jó, hogy minden okos csak épp semmit sem lehet kezdeni az adatokkal.


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Az elején jó az a plusz információ, amit ezek az eszközök nyújtanak.
Később már elegendő az amit a telefon ad. Vagy az sem kell ha futásról szól csak a történet.


David75
(őstag)

Jogos, most is látom, hogy 5 óra 39 percet aludtam. :DDD


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Mert az okoseszköz buta dolgokat számlál. Pl. azt tudom amúgy is, hogy mennyi ideig bringáztam. De, azt nem, hogy az esti dorbézolásnál hány felest döntöttem le. Pedig, a mozdulat jellegzetes, úgyhogy símán tudná mérni az éjszakai aktivitásomat.


laleh
(PH! addikt)
Blog

Ahogy múlnak az évek, ez csak egyre elterjedtebb lesz!


gliskard
(fanatikus tag)

majd jön az iTorok és megmondja mi ment le és mi jött vissza ;)


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

:D


Polarstar
(PH! nagyúr)

Ez egy igen laza reklám cikk...

Gratula...

Csakhogy nem válaszol a jelenlegi aggasztó és sok esetben is kritikus biztonsági kérdésekre.

Továbbá ezek az eszközök csak tájékoztatnak, de nem vehetjük pontosnak az értékeket.

Még mindig nem vennék egy ilyen terméket. És érdekelne, hogy a Polar pl miért indul el saját bevallása szerint is ennek ellenére a "hatalmas induló kereslet" és "mindenki venni fogja ezeket" - homlokegyenes más úton. Saját hardver és szoftver, semmi android.


mepet
(PH! addikt)

Hogy jön ide a biztonság? Szó sem volt ilyesmiről.

Bennem az a kérdés merült fel az egészségtudatosság és az okos kütyük kapcsán, hogy valóban egészséghez vezet-e, ha én figyelem az iphone (az Apple watchból is nyert) Health appja által kiírt adatokat. Vagy netalán megnézem az adatokat, elégedetlen leszek, így ideges, emiatt streszes és ez pont fordítva sül el? :D


Fall-N
(őstag)

A lépésszámlálót én sem tartom hasznosnak, de aki tényleg nem annyira aktív és netán ez motiválja, akkor még lehet értelme is.

A pulzus mérése sajnos nem mindig pontos, de tájékoztató adatnak jó.

A másik amire nem jó, az az edzőtermi edzés követése, mert arra nem találtak ki szenzort ami felismerné a mozgást.

Nekem egy Amazfit Bip van a mechanikus Seiko órám mellett. Mondjuk én a munkahelyi hívás követése miatt vettem. Elméletileg nem lenne szabad használni telefont, de így látom ha hívnak. A többi funkció csak plusz.


persil
(PH! kedvence)

"A válaszadók ötöde azonban nem tudja, hogy milyen típusú órát és/vagy karkötőt hord."

Esz ikhen szkuvi, kratulalok pasztmek.
Az ilyennek biztos oriasi szuksege van okosorara.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Túrót. Huawei Talkband2. Beállítom a kívánt napi lépés célt, és ha elérem, akkor tüzijáték effekt, rezgés, villogó Winner felirat. Kikapcsolhatatlan reakció, de biztosan nagyon ösztönző ... valakinek. Apró szépséghiba, hogy a kamion vezetését valamiért futásnak érzékeli, úgyhogy fel kellett emelnem maximumra a lépésszámot, mert különben délelőtt 10 -re már Winner -re melóztam magam. :)
Egyébként az ilyen méricskélések nálam is csak mellékfunkciók. Azért vettem, mert sokat vezetek és így mindíg nálam van a headset. Sajnos, múlt héten elveszett. Különösebben nem fáj, mert már amúgy is odavolt szegénykém, kiszolgálta az idejét. Így megvan a motiváció, hogy beszerezzem az utódját, egy Talkband B5 -öt. Csak azt nem értem, hogy miért ilyen zűrös Európában hozzájutni.


pomorski
(őstag)

Ne törődj vele, majd holnap munkaidőben a munkahelyen kipihened magad!


x_o_n
(PH! kedvence)

:DDD ...jelenleg a leg kritikusabb biztonsági kérdésekkel teli dolgot használod ami létezik.... bunker kész? :)


DeSanto
(őstag)

Vettem egy Samsung Gear Sport órát.
Engem igenis motivál, hogy valamit tegyek is azért, hogy elégessem a felesleges kalóriákat.
Ráadásul a Myfitnesspal is premium lett a használatával.
Én minden nap beírom a napi ételfogyasztásomat is.


M_AND_Ms
(PH! kedvence)

Nekem egy generációval előbbi okosórám van. Az még csak az időt számlálja, a lépéseimet nem


flash-
(PH! kedvence)
Blog

pulzust nem mérnek pontosan(nagyon nem. Omron vérnyomásmérővel teszteltük és baromi más értékek jöttek ki) lépést tud a telefon is mérni ugyhogy számomra praktikus divatcikk.kösz.kihagyom


Fall-N
(őstag)

Az az igazság, hogy sok embert az tántorít el, hogy kicsi az üzemidő, drága az eszköz és úgy általában nem használnák ki.

Aki komolyabban sportol, például fut vagy biciklizik az vesz erre kifejlesztett céleszközt. Van sok Polar, Garmin, Fitbit erre a célra. Átlag embernek ez egy-két napig érdekes utána megunja. Főleg ha lusta is/nem sportol.

Én sem vettem régebben okosórát, mert drága és az OLED kijelző sem praktikus a kis akksi mellett (nem a MiBand-ről van szó). Pedig az Android Wear vagy jobban mondva Wear OS bejön.

A kínai SIM-kártyás gagyi vonalat is kipróbáltam (SW-07, DZ-09, X6), de mind elvérzett. Gagyi minőség, nincs külső számlap letöltési lehetőség, egy maximum két nap üzemidő.

Ezért is tökéletes nekem az Amazfit Bip, mert a transzreflektív LCD miatt kitűnő az üzemidő és a napfényben való leolvashatóság. Ebben majd az összes elvérzik. Ha jól olvasható akkor a nagy fényerő miatt gyorsan merül. Ha még GPS is van mellette akkor pár óra után be is dobja a törölközőt. A Bip jól bírja mégha a GPS sokat van használva akkor is.

[ Szerkesztve ]


x_o_n
(PH! kedvence)

Más a célközönség,van amelyik elég jól belövi a pulzust,az esetek 95%ban egy telefon hátrány inkább ,cipelje a franc,ránézni sem tudsz stb,ha sportolnál,másképpen látnád,nagyon másképpen...

üzenetek