üzenetek

hozzászólások


lev258
(PH! kedvence)
Blog

Megint kezdődik.
Egyébként a napokban olvastam, hogy az Office-hoz is hamarosan érkezik a nagyobb frissítés és van benne pár ismert, de még nem javított bug.
Szerencsére én mindezt páholyból nézem, évek óta elhagytam a Windows-t.
Ja igen, nyílj meg. ;)

[ Szerkesztve ]


Youri
(PH! kedvence)

Jó cucc, lehetne drágább is :D


PuMbA
(PH! félisten)

Ezen nem sok nézni való van. Aki nem olvassa ezt a hírt, az nem is tud róla :) Nekem fent maradt egy kicsit régebbi Intel driverem AMD VGA-ra váltás után is és még mindig nem jött meg emiatt az októberi frissítés.

[ Szerkesztve ]


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

Most a windows frissítés "veszik össze" a hibás Intel driverrel, vagy az Windows rak fel egy hibás verziót? Ha utóbbi, akkor miért kell visszavonni a teljes frissítést, nem lenne elég kiadni egy fixet? Gondolom, nem kevés gépet érint, hiszen az IGP drivert minden egyes Inteles gépre felrakja a 10-es.
Mondjuk engem sem érint a dolog, csak próbálok logikát találni a lépésben. :D


smc
(őstag)
Blog

Szóval ezért nem kaptam még meg.. Király.. :D


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Amíg folyamatosan cseszegetik a wddm-et, számíthatunk az ilyenekre.


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Olyan az a MS mar lassan mint egy magyar internet meme - meglatja a neki attraktiv CPU-t a gepben es azonnal az van hogy "blokkolnam" :D


nyunyu
(PH! félisten)

Ennyi bétatesztelő nem tévedhet.


Duree
(PH! kedvence)

Csak nem akar összejönni.


hemaka
(PH! nagyúr)


bambano
(Jómunkásember)
Blog

itt van előttem egy notebook, amin nem blokkolta.
sajnos...


Pano
(PH! addikt)
Blog

Amit ezek művelnek már nevetséges.
Hatalmas nagy kár, hogy nem tudok a Windowstól szabadulni.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Hmm, feltettem most egy gépre ezt a javított Intel drivert, és az itteni biliárd játék hangja valami tragikus vele. Aztán kipróbáltam a YouTube-ot, és szintén. Mintha minden egy barlang mélyéről szólna. :DDD


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

nem bug, feature! ez a caveman-edition :DDD


OddMan
(őstag)

Lev258: és mit használsz MS Office, helyett? LibreOffice-t vagy OpenOffice-t? Bár ha jól tudom ez OpenOffice-t talán már nem is fejlesztik.


lev258
(PH! kedvence)
Blog

LibreOfice-t


Fred23
(PH! kedvence)

Úgy néz ki, megoldottam. Valamiért bekapcsolódott itt a 'környezet', pipa nélkül minden rendben:


Hajdi
(senior tag)

A virágok és a panel visszhangoztak körülötted! Ez egy új feature! :))

[ Szerkesztve ]


SP4C3
(PH! addikt)

Szintén ezt használjuk céges környezetben, eddig meg vagyok vele elégedve. Már csak ezt a gennyhulladék tizest kellene ki3.14csázni.

(#8) nyunyu - Alpha lesz az, nem Beta. :K

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Én már winfosch-on elkezdtem Libreoffice-ra áttérni, amire mostanában használom az office-t, bőven elég. Ha a Blizzard játékokat/battle.net-et megoldják linuxon, már térek is át.


jerry311
(PH! nagyúr)

Nem lehetne, hogy a fizető vásárlók nem alpha/béta teszterek, hanem rendes szoftvert kapnak? :U


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ezenkívül a "pro" verzióban kérném még, hogy legyenek már kedvesek nem telepakolni minden sz.rral és ne egy vagon hasznavehetetlen játékkal települjön az OS. Egy "win7-et" kérünk modernizálva (DX12), maradhat a régi UI is, úgyis a beállítások felét még mindíg a régi vezérlőpultban vagy a csoportházirendben kell pöckölgetni.

Egy céges LTSC-t nagyjából ki lehetne kupálni, csak ugye azt hétköznapi halandónak nem adják:R

[ Szerkesztve ]


btprg
(tag)
Blog

Nem lenne rossz a LibreOffice, de nekem iszonyatosan lassú windows-on. Azért az nem gyenge, hogy ha pl. kijelölök valamit a szövegben, a SpeedBar gombok szemmel látható sebességgel darabonként váltanak át...


Dr. Romano
(PH! kedvence)
Blog

Lassan decemberi frissítés lesz belőle.


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Bezzeg azoknak a szerencsés felhasználónak, akiknél a 1803, 1809-es frissítések már felmentek és a Broadwell-E-s CPU-k csak alapórajelen mennek azt nem kívánják sem javítani sem visszavonni. :((


prabhu
(fanatikus tag)

Majd jövőre jó lesz... vagy azután... valamikor.
A lényeg, hogy az adat áramoljon.
Kapják a "telemetriát" a rakás gépről és mégis ilyen hibák vannak.


A-hole
(újonc)

Sőt, maradhatna a w7 összes vezérlőpult beállítási cucc, az pont tökéletes, az újakat kellene kukazni. A windows t látványosan már nem lehet "fejleszteni", ötletelnek hát a fiúk... Az összes termék eljut egy olyan szintre, amikor érdemi fejlesztés már nem lehetséges, vagy nincs értelme, mint pl. a porszivo. A w7 kb. már pont az, amikor eljutott oda. Lehetne egy normalizált verzió, amiben racionalitás, funkcionális, munka inkább cél, mint a baromság kategóriás elmebeteg fícsörök.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Wow, nulla boost:Y?! Más prociknál (mobil Broadwell...) is van ilyen??

#27: 100%-ban egyetértek:R Nem mondom, lehet más UI-kkel kísérletezni, linuxokat és iOS-t is használnak munkára, de amit a M$ csinál az nevetséges. Kukáz egy évtizedek alatt kialakult asztali környezetet és generációkon keresztül félmegoldásokkal szenved, ráadásul megy a nagyarc, hogy ez milyen jó. Frászt, az UI fele-2/3-ada még a régi, a félkész új UI-t meg agyonvágják a ráaggatott kacatokkal és a normális felhasználót kiakasztó teljesen önkényes korlátozásokkal. Persze az egérlyukakon keresztül is megy már az adatgyűjtögetés és lassan személyre szabott reklámok ugranak majd fel a nagy nehezen újra feltalált start menüben:W. (az ilyesmit korábban spywarenek és adware-nek hívták, ma ez az OS:U)

Nem értem amúgy, 6év alatt (win8.0 kiadása óta ennyi idő telt el) nem voltak képesek a régi UI maradékait is lecserélni - mennyit is fejlődött első 6évében a szintén viszonylag új Android?

[ Szerkesztve ]


prabhu
(fanatikus tag)

Hiába irkálunk itt okosakat, ha egyszer nagy ívben tesznek rá.
Olyan mintha direkt szart csinálnának...


Komplikato
(PH! kedvence)

Megint? Ez volt a 1803-nál IS, nem? Persze WDDM miatt van és szívott vele AMD és NVidiai is, de ennyire nem.


SP4C3
(PH! addikt)

Az lehet a win hibája. Én a céges lapost úgy kaptam el, hogy ha szöveget írtam itt a fórumon, akkor a harmadik sor után minden betű 3mp-es késéssel renderelődött meg és minél többet írtam, annál lassabban tudta tartani a lapos a tempót. Lehet a Cortana keyloggerje beragadt. :U Kis M$ szutyok gyomlálás és megtáltosodott a paripa (már amennyire meg tud táltosodni, egy harmatgyenge "4magos" shinteles loptop).

[ Szerkesztve ]


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

Munkahelyen UHD monitorom van, ott látszik csak igazán, mennyire leszarták a teljes grafikus felületet. Van ez a "modern" UI, ami kb. a tényleges felület 1/4-e, a mézes-mázos felszín, alatta meg mindenhol a jó öreg win98 (vagyNT?) óta változatlan ikonok. Gondolok itt hibaüzenetek piktogramjaira, vagy néhány, gondosan elrejtett Vezérlőpult beállításra (utóbbinak még az ablaka is egy merő glitch). Gyönyörű, amikor jobb híján felskálázza a 16x16-os (!) ősrégi ikont az UHD felbontáshoz. Vagy amikor egy nem áruházi alkalmazás parancsikonját rakod ki a start menübe, vagy épp minek hívják... Fáj ránézni. Főleg annak fényében, hogy még a hetesre is sokkal szebb flat témák voltak.


Frawly
(PH! addikt)

Már a neve is árulkodó ennek az októberi frissítésnek, jövő októberre talán már normálisan el tudják startoltatni :DDD

Az insider tesztelőkkel meg semmi baj nincs, az MS csak nem veszi figyelme a visszajelzéseiket.


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Jaja. Van bizony. Ráadásul mind a Microsoft mind az Intel hozzáállása az, hogy az alaplap gyártója kell megoldja a kompatibilitási problémát. Arról van ugyanis szó, hogy az új microcode-ok most az OS-ben nem egyeznek azzal, amit a BIOS (UEFI) ismer. Így bármilyen speciális kérés (mint pl az órajel emelése) nem történik meg, mert más microcode-ot vár az UEFI. Szóval akiknek nem jött még év közepe óta új BIOS (pl egyik ASUS X99 alapú alaplaphoz nem adtak még ki eddig) az most várakozhat (vagy visszarakhatja egy régebbi build-jét a rendszernek vagy workaround-olhat mindenféle fájlcserével).


Gyuri27
(PH! félisten)

El leszek még egy darabig a hetessel. A szent topiktól függetlenül úgy látom (cikkek, hirek), hogy ez a soha véget nem érős szopás tárháza.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Fogalmazzunk úgy, hogy a félévente-évente visszatérő random copás tárháza. És akkor csak az r=1, adatvédelmi dolgokkal nem foglalkozó, a rendszert "as is" használó userről beszélünk. Power user szinten mégtöbb kárba veszett haj... (és tleg nagyon fura, hogy mégis fanboy-közössége van)


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Mondjuk szerintem a legtöbb meg az átlag felhasználók nem éreznek ebből szinte semmit. Mert ők nem turkálnak a beállításokban, nem akarnak mindent átállítani, stb.
Olyan 10 év Linuxozás után most nyár óta W10-et használok éppen, mert egy szoftver csak azon van meg, és konkrétan semmivel nem jelent nagyobb vagy kisebb erőfeszítést a használata.
Sem a 1803, sem a 1809 nem túrta szét a gépet szerencsére, pedig ráadásul akkor még insider csatornán is voltam 1-2 funkció miatt (ami csak később került be a stabilba). De ilyen hibák ugyanúgy előfordulhatnak amúgy bármilyen rendszeren. Volt Linuxon is olyan élményem, hogy egy frissítés után nem volt hálózat, vagy nem töltött be a GUI.

Én speciel örülök a W10-nek, sokkal jobb lett a korábbi Windowsoknál. Rengeteg apróságot végre megoldottak benne, ami 7 alatt még az őrületbe kergetett. Irodában sajnos még dolgoznom kell W7-en is, mert az fut bizonyos feladatokra VM-ben, de kiráz a hideg attól a UI-tól.


Gyuri27
(PH! félisten)

Azért a szerencse ne játsszon már közbe egy os müködése, üzemelése során.
Igen olvasom a szent topikban is. Meg itt a hirek alatt is, hogy van aki megússza.
De nem ez a jellemző.
Nem csak build váltáskor jöhet elő nagyobb szopás mint olvassuk és igen sokakat érint.

Azért azt nem értem ha már van egy stabil verzió. Akkor miért kell minden áron ráeröltetni a következő béta. kiteszteletlen szarokat (mondjuk meg a frankót) ráeröltetni az emberre. Föleg úgy hogy nincs kitesztelve semmi.


Pano
(PH! addikt)
Blog

Nem vagyok én se egy Windows simogató, de egyet kell értenem veled.
Igazából lehet vitatkozni, de számomra eddig a Windows 10 a legstabilabb és leggördülékenyebb Windows. Persze, vannak nagyon nem tetsző dolgok benne, főleg az önfejű update, remélem ez a szemlélet változhat.
Sajátomon, amin egy Home-van, volt, hogy tönkre vágta az egész cécót mert kérés nélkül feltett egy nagy funkció frissítést. Szerencsére ilyen esetekre tartok egy komplett biztonsági mentést, 10 perc alatt az egész partíciós tábla és annak tartalma visszaáll a rendes kerékvágásba, de jó lenne ha nem ilyenekre kéne használni. Főleg, hogy az ember kiad érte nem kevés pénzt és akkor ilyennel szopatják, ami tök könnyen elkerülhető lenne, csak az agresszív gondolkodáson kellene változtatni.

Úgy viselkednek mint ha valami eszeveszett felgyorsult verseny lenne az OS-ek piacán és sietni kell, mert meg kell előzni mindenkit, nehogy piacot veszítsen a Windows :F

Igazából mióta legtöbbet a céges gépemen tolom az ipart, amin egy Windows 10 Pro van, nagyon megkönnyíti az ember életét az, hogy az ilyen fő frissítéseket akár 1 évvel is el lehet tolni, miközben a biztonsági frissítések azért jönnek. Nem értem ezt miért nem lehet Home-ba bele tenni.
Gondolom akkor nem lehetne a home usereket tesztelőbázisnak használni (sicc!).

[ Szerkesztve ]


MongolZ
(PH! addikt)
Blog

Én meg a te extrém negatív hozzáállásodat nem értem. Nagyon, nagyon sokan használják a win10-et problémamentesen. Köztük én is, már fogalmam sincs, milyen early insider teszt óta - WP programozás miatt megkaptam NAGYON korán az insidert. Na, ott tényleg voltak még bajok, de akkor a kiadás még fasorban sem volt. Jellemzően 10-ből 9-szer nem jött be a gui az elején, de aztán megoldották ezt is (ha jól emlékszem, brazoson vagy am1-en teszteltem, úgyhogy annyira azért nem csodálkoztam).
De ezek már nagyon rég megoldódtak, és pl. nekem is az a véleményem, hogy a 10-es az eddigi legjobb win, de lehet én vagyok az igénytelen, hogy engem nem zavar, hogy néhol megmaradt a régi gui. Alapvetően azzal kezdem xp óta, hogy az összes vizuális effektet kikapcsolom...

Az arányokkal meg ne játssz, nem "van, aki megússza", hanem "van, aki megszívja".

[ Szerkesztve ]


Gyuri27
(PH! félisten)

Egy kérdésem lenne.
Láttál már 3-5 éves win 10-et amit nem kellett újratelepiteni, visszaállítani stb-stb?

MongolZ: ha csak néhányan lennének nem lenne ennyi cikk itthon és külföldön meg ennyi negativ komment.

[ Szerkesztve ]


simauser
(lelkes újonc)

Nem kell semmit "megúszni". Több százmillió user (céges és magán) nap mint nap használja gond nélkül. Ha van is valami hákli, azt sokszor nem is látják / tapasztalják. Az eggyel fentebbi hozzászóló jól mondja: az userek 99 százalékánál jól működik a Windows 10. Ők lényegében semmit sem látnak az egészből, mivel nem power userek. Nem írkálnak fórumokra, így nem látszanak. A negatív hírekből maximum az indexről értesülnek, amikor a "ELPUSZTÍTJA a Windows 10 a régi processzorokat - mutatjuk, hogyan!" cikkekre kattintanak, hogy 10 perc után úgyis elfelejtsék az egész(hülyeség)et.


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Minden nap elottuk ulok. Az egyik 4 eves a masik majdnem 3.


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Nem tudom máshogy értelmezni a hozzászólásod sajnos, csak úgy, hogy igazából sosem láttál még (szoftver)fejlesztést közelről. Azért egy ilyen méretű és komplexitású szoftvert "kitesztelni" lehetetlen. Eleve ezerféle hardveren futhat, a komponensek (és velük a driverek) szinte végtelen kombinációja a fejlesztői erőforrásokkal nem tesztelhető. Erre lenne amúgy jó az Insider preview, de az sem ad 100%-os biztonságot.
Ha körülnézel a piacon, akkor még az olyan szoftverek sem futnak hiba nélkül, mint egy iOS, aminek kb 5 fix hardvert kell támogatni az életciklusa alatt.

Pano: Home alatt egy hónappal lehet talán eltolni (nekem Pro van, abban egy hónap)? Azért az is elég kell legyen, hogy ilyenek kiderüljenek.
Nekem az a problémám ezekkel a frissítésekkel, hogy a mai napig szigorúan lineáris az egész (ha kijön sorban x, y és z frissítés, amit te nem tettél fel, vagy egy friss telepítésen nincs egyik sem, akkor nem elég csak z-t feltenni, hanem végig kell lépkedni sorban az összeset). Illetve hogy fél napokat képes elszüttyögni egy átlagos gépen egy nyomorult minor update is. Ez például hiányzik nagyon Linux után, hogy 15 perc alatt egy komplett, több gigás rendszerfrissítés lefutott, itt meg még egy sima monthly update is tovább tart (és kötelező újraindítást von magával).

(#41) Gyuri27: Amikor 3 iphone kigyullad, akkor is ezer cikk születik róla, hogy katasztrófa és mekkora szemét a gyártó. Erről szól manapság a hírközlés, hogy clickbait címekkel kell behúzni az olvasókat.

[ Szerkesztve ]


Pano
(PH! addikt)
Blog

Home alatt nincsen beállítási opció, hogy eltolhasd az update-et, vagy csak biztonságit kérj (vagy csak én nem tudok róla, de nem látok ilyen beállítást). Sajnos egyelőre az csak a Pro kiváltsága.

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Mondjuk azzal nagyjából egyet is értek, hogy a home userek ne nyúlkáljanak bele a frissítések kezelésébe, de nekik szerintem alapból el kellene tolni 2-3-4 héttel a telepítést. Ha abból indulunk ki, hogy az ilyen felhasználók fognak tudni legkevesebbet kezdeni azzal, ha valami balul sül el.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nekem egy gép sorozatban kékhalálozott buildváltás után, mint kiderült két okból is - illetve volt még pármillió kolléga, aki ettől szenvedett. Az már csak hab a tortán, hogy a csoportházirend beállításait is felforgatják, volt, amit "elfelejtett", volt amit csak "szimplán megkerült" valami új baromsággal (spotlight bevezetése, ami hiphopp elkezdte zabálni az egyiptomi korlátos mobilnetem nyaralás alatt).

#46: miért is ne nyúlhassunk bele a frissítések kezelésébe, amikor az elmúlt 25évben ez a rendszer jól kiszolgált otthoni és vállalati usert egyaránt:F?

#44: háát, ha a telefonom oprendszere ekkora káosz lenne és alkalmasint egymás után dobná az összeomlásokat, úgy vágnám falhoz a készüléket, hogy 2 alkatrész nem maradna együtt...

#42: "Az eggyel fentebbi hozzászóló jól mondja: az userek 99 százalékánál jól működik a Windows 10." - na ebben az értékben kételkedem. Nejem abszolút nem power user, de ezek a problémák neki is előjöttek:
- build upgrade utáni valószínűsíthető driverbaki: a laptop touchpadje extrém belassult
- az oprendszer önkéntesen nekiállt frissíteni, majd fogta és újraindította magát, anélkül, hogy beavatkozhatott volna (tudomtudom, persze be lehet mászni a beállítások mélyébe, hogy az ember bekonfigurálja a NORMÁLIS viselkedést - de nem arról volt szó, h mit tapasztal a nem-guru "átlag" user:F?)
- a (kötelező) build upgrade a csiganetünkön egy teljes nap, sőt, alkalmasint megszakad és újrakezdi a szenvedést
- +bónusz: a 1809-es build bénázásait csak a power userek szívták meg?? Frászt, pont a szimpla felhasználók, akik alkalmasint nem backupoltak minden apróságot.

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Azért ne nyúlhasson bele az átlag felhasználó a frissítésekbe, mert nem ért hozzá. A gyógyszer adagolást sem bírálod felül, ha nem értesz hozz, ahogy az autód motorbeállításait sem.

Lehet, hogy korábban elvoltak úgy az emberek, hogy nem frissítgették a gépeiket, de azért az elmúlt 25 év egy jelentős részét offline töltötték a gépek, vagy legalább is nem állandóan online lógva. Ráadásul nem voltak olyan sebezhetőségek a szabadban, amik az utóbb pár évben kezdtek elszabadulni. Aztán ha egy teljesen ártatlan hírportál egyik 3rd party szerveréről jövő reklámjába ágyazott malware feltesz egy rootkitet egy hetek-hónapok óta foltozott sérülékenységet kihasznál, akkor a 1809 blamája lesz a kisebbik baja annak a kedves home usernek. És ezen víruskergető sem segít (sőt, sok esetben azon keresztül még könnyebb fertőzni a gépet).

Tessék már végre megérteni, hogy ezek a sebezhetőségek komoly problémát jelentenek az interneten lógó gépekre nézve. Amikor a cryptominer elfűti az akksidat az még csak neked probléma, de ha mondjuk egy másokat fertőző vagy támadó botnetbe hajtják be a géped, az mindenki másnak is probléma lesz. Ez pont olyan dolog, mint az az anti-vaccination baromság, ami az utóbbi időben divatossá vált az USA-ban.

Az más kérdés, hogy egy frissítésnek alaphangon illik nem széttúrnia a gépet, és ez el is várható. De azért az esetek döntő többségében erről nincs is szó. Ez a 1809 is amekkora égés volt nekik, a több százmillió felhasználó közül azért elég keveset érintett.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ezért találták ki jópár winfosch generációval ezelőtt a BIZTONSÁGI és az AJÁNLOTT kategóriát.

A sima letiltás ma is megoldható, a WU service-t simán le lehet tiltani és kész.


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

Abban igazad van, hogy a mostani online jelenlét sokkal komolyabb kockázatokat rejt, mint akár a Windows 7 idejében. Ugyanakkor azt is észre kell venni, hogy még mindig a user a legnagyobb biztonsági rés. Ha ésszel használod a netet, akkor 98%-ban megúszhatod a galibákat. Viszont úgy néz ki, a Windows frissítések elhalasztása ill. blokkolása kell ahhoz, hogy biztonságban legyél a Microsoft hibáitól, ami nagyságrendekkel valósabb probléma az utóbbi időben, mint mondjuk egy ransomware.

üzenetek