Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


D1Rect
(PH! félisten)
Blog

Szerencsére már úgy se sokáig érintenek minket a hülye EU-s szabályok.


kikikirly
(fanatikus tag)
Blog

,,A 11. cikkely konkrétan és a gyakorlatban azt jelenti, hogy a sajtótermékek kiemelt védettséget kapnak, ugyanis sem manuálisan, sem automatizáltan nem lehet még előzetest, fejlécet, bélyegképet sem közölni, ilyen linket adni a tartalomtulajdonos engedélye nélkül. Ezt röviden „linkadóként” emlegetik."

Ha valaki megnyitja a linket a forráshoz vezet el, tudomásom megtekintések után jár bevétel a hirdetőktől,szóval ezzel csak jól jár a forrás.Vagy önmagába linket adni szabad,csak idézni nem?
És igen, internet szellemisége még szóba se került.


f
(újonc)

tehát ha pl egy közösségi oldalra ifttt-vel szeretnék feltolni tartalmakat, akkor azt csak a taratlmak tulajdonosainak hozzájárulásával tehetem meg?


kikikirly
(fanatikus tag)
Blog

Szerencsére már úgy se sokáig érintenek minket a hülye EU-s szabályok.

Nem biztos hogy ez annyira jó.Fejlesztési pénzeket nézem, még mindig jóval nagyobb az uniós pénz mint a hazai költségvetési forrásból származó.És amit Orbán Sajtószabadság kapcsán művel(legutóbb a Hirt TV visszavétele),vagy ott a gyűlöletkeltés és fizetett propaganda(2018-as választási kampány stb),azért van igazság a Sargentini jelentésbe.Sajtóval kapcsolatba azért még van bőségesen ellenzéki média,pl internetes hirportálokon, de a TV-be ATV-t leszámítva nincs politikával foglalkozó csatorna(RTL klub nem ide tartozik),am Kovács Zoltán kormány szóvivő mindenhol azzal jön hogy mindez milyen király,szó sincs arról hogy itt megállnának.Ez az ami ijesztő.De hát ahol a kormány ilyen eszközökkel kampányol, érthető hogy nem cél az emberek kiegyensúlyozott tájékoztatása. Metropolból is micsoda szennylapot csináltak.

[ Szerkesztve ]


Bici
(PH! félisten)

Ez érvényes az EU-n kívüli résztvevökre is?
Vagyis mi kell ahhoz hogy rám, mint szolgáltatóra érvényes legyen ez a szabály?


atike
(PH! nagyúr)

....és ezt hogyan fogják kordában tartani, ellenőrizni...? :U Majd ha valaki lát egy "csak" forrásmegjelöléssel közölt tartalmat akkor perelhet majd, mert engedély meg nem volt...? :U


-Skylake-
(őstag)

Ebben az a felemelo, hogy olyan emberek hoznak szabalyokat a netrol akik nemhogy nem ertik, de 50 eves korukban meg papirra irtak az emailt. Annyira inkompetensek, hogy az valami borzaszto.


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

amennyiben tevékenységet végzel az EU-n belül is, akkor igen


Bici
(PH! félisten)

A tevékenység itt azt jelenti, hogy itt van a cég bejelentve, vagy az EU-ban van a szerver, vagy hogy innen van jövedelmem, vagy hogy itt elérhetö az oldalam?
Most attól tekintsünk el, hogy az utolsó kettö általában összefügg a reklámok miatt.

[ Szerkesztve ]


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

úgy, mint a Google-nál vagy a Facebooknál: ha a szolgáltatás elérhető az EU-s polgárok számára hazájukban, akkor ott is végzel tevékenységet, arról a piacról is van jövedelmed


Bici
(PH! félisten)

Értem, kössz!


hcl
(PH! félisten)
Blog

Hozzá nem értők döntenek olyasmiről, amit nem értenek :S


adlersson
(tag)
Blog

Itt kb. annyira lehettek tisztában a szavazás témájával kapcsolatban a t. képviselők, mint anno a szenátorok Zuckerberg meghallgatásán. :(


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Hajaj... Kezdődik itt a baj.


MongolZ
(PH! addikt)
Blog

Ironizált a hozásszóló. Legalábbis nagyon remélem.
Még az erősen (!!!) kozmetikázott KSH adatok szerint is az EU-s támogatások nélkül 5-10%-os mélyrepülésre lennénk képesek.


bambano
(Jómunkásember)
Blog

nem inkompetensek, megvesztegették őket.
már másodszor derül ki ennyire nyilvánvalóan.


papi77
(PH! addikt)

EU-ból nincs kiút! Ezt el kell felejteni.
Olyan szinten megszívatnának minket,mindenféle büntetővámokkal,hogy 1 db mercit,meg audit sem adnánk el!
Ha ez járható út lenne,már rég kiléptette volna az országot Orbán!


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

általában nem értek egyet a sarkos véleményeiddel, de most maximálisan
amikor tavasszal nyilvánosságra került az elfogadásra váró szöveg, lerohanták, szétcincálták - így a júliusi szavazáson elbukott simán
most meg ekkorra többséggel fogadják el gyakorlatilag változatlanul? - ez több mint gyanús


bambano
(Jómunkásember)
Blog

meg lehet nézni a gdpr-t: iszonyat kemény büntetésekkel fenyeget minden személyes adat elleni vétségért, de a gazdasági érdekből történő személyes adatkezelés az jogos érdek szerintük. nem tudom, ebből mi mást lehetne levonni, mint azt, hogy az adatharács cégek korrumpálták a jogalkotókat.


UnA
(Korrektor)
Blog

"A 11. cikkely konkrétan és a gyakorlatban azt jelenti, hogy a sajtótermékek kiemelt védettséget kapnak, ugyanis sem manuálisan, sem automatizáltan nem lehet még előzetest, fejlécet, bélyegképet sem közölni, ilyen linket adni a tartalomtulajdonos engedélye nélkül."

Pont a kiemelt rész miatt ez nagyjából érdektelen lesz, mert a korábbi tapasztalatok miatt engedni fogják a kereséseket és megosztásokat.


mikromanus
(PH! nagyúr)
Blog

Akkor most megszavazták a korábban elutasított szabályozást a korábban kifogásolt részeket érintetlenül hagyva? Akkor ez most hogy működik? Addig ismételgethetik ugyanazt amíg egyszer csak összejön a többség? Ennek akkor mi értelme van?

Meg mondjuk elég sunyi dolog volt így szélárnyékban - sunyiban lenyomni ezt az újraszavazást. Azt hiszem gratulálhatunk magunknak... vagy Viktornak. Mi/Ő volt(unk) a csali...Amíg a 7-es cikkelyre figyelt a többség addig csöndben benyomták a netes cenzúra (alias szerzői jogi szabályozás) tervezetet?

Ez a módszer annyiban jó lesz, hogy ha lefejlesztik ezt az ellenőrzést a cégek, akkor onnan már könnyű átállni a "kiegészített" verzióra ahol a híreket már megjelenésük előtt szűrik és a "szélsőséges" hírek, adatok és kommentek már ki se juthatnak az internetre/közösségi felületekre. Az meg hogy mi "szélsőséges" majd az dönti el aki hatalmon van... Szép új világ.

[ Szerkesztve ]


azbest
(PH! félisten)
Blog

lol... internet linkek nélkül... de igazán az lenne hatékony, ha a nevét sem írhatnánk le, hogy biztosan senki se találjon rá arra a tartalomra. Az emberiség megérett a lobotómiára.


lordovravens
(kvázi-tag)

felületes ismereteim szerint nagyjából mindig ez történik, ha az eu akar valamit.

"Ez a módszer annyiban jó lesz, hogy ha lefejlesztik ezt az ellenőrzést a cégek, akkor onnan már könnyű átállni a "kiegészített" verzióra ahol a híreket már megjelenésük előtt szűrik és a "szélsőséges" hírek, adatok és kommentek már ki se juthatnak az internetre/közösségi felületekre. Az meg hogy mi "szélsőséges" majd az dönti el aki hatalmon van... Szép új világ."

a vége kb. ez lesz, de nem kell félteni a twittert meg fb-t, maguktól is cenzúráznak már most is.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Szeretnék EU-s képviselő lenni, hogy mindenki engem akarjon megvesztegetni! :)


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nocsaknocsak, vajon mi késztette ekkora pálfordulásra a szabadságjogokat eddig védelmező jámbor képviselőket?


Bici
(PH! félisten)

noPublicFG
(senior tag)

Én úgy gondolom, hogy első megjelenésekor senki sem tudta hova tenni. Az azóta eltelt időszak alatt többen tájékozódtak és aszerint szavaztak, amilyen információt megkaptak. Ezt látjuk eredményként most.

üzenetek