Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


flashpointer
(senior tag)
Blog

Meg valami viccportalon vagy aprilis 1-jen jo lenne de a prohardveren es ilyenkor?


KillHates
(PH! nagyúr)
Blog

Érdekes, hogy tudja a kála, hogy meddig guruljon... 🤔🤔 gyanítom, hogy azért ez nem ilyen egyszerűen működik (azaz működne) 👍


Galopp
(tag)

Jól értem, hogy költenek egy valag pénzt, hogy a növényt érzékelőnek használják, mikor van óccsó kínai érzékelő már mindenből (értem ez alatt a fény érzékelését, meg a talaj tápanyag-tartalmának figyelését)?


KillHates
(PH! nagyúr)
Blog

azért más a biológiai visszacsatolás és más egy egyszerű elektronikus érzékelő lehet az ilyesminek alapja mondjuk egy űrállomáson ahol a fényt az oxigént a hőmérsékletet és eleve az élet feltételeket úgy összességében egy növény "figyelné"
anno a bányászok énekesmadarak at vittek le a tárnákba szóval ez is valami ilyesmi lenne, én úgy gondolom hogy van ennek létjogosultsága


Duddi
(tag)

New horizon zero plant, The happening. Comning soon!


mickemoto
(senior tag)
Blog

Korszakalkotó találmány :DDD


Lenry
(PH! félisten)
Blog

anno a bányászok énekesmadarak at vittek le a tárnákba

miért?


koop6
(lelkes újonc)

Sokkal érzékenyebb volt a mérges gázokra, mint az ember, így ha hirtelen elhallgatott (elpusztult) akkor menekülni kellett. Vagyis volt még idelye a bányásznak kijutni a veszélyes területről.


Sárkányvölgy
(senior tag)

+súlytólég


Lenry
(PH! félisten)
Blog

ma is tanultam valamit, köszönöm mindkettőtöknek :R


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Ardunio board max 10$ +szenzor 0.80$ /db, motorok 1$/db, néhány munkaóra felprogramozni (szakközepes infó szakkör színvonal), azt erigggy.


Fred23
(PH! kedvence)

Kezdődik...


:D


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Amennyi idő elment a kommentre, annyi idő alatt el is olvashattad volna azt a pár sort, azt eriggy. Az utolsó sorokban megtalálod a hasznos potenciálokat. ;)
"Nem vagyok pesszimista" - Biztos vagy benne? ;]

ON: Vazze, milyen gyors a belső kommunikációja. Csak a lassú tápanyagmozgásból feltételeztem, hogy a belső jelek is viszonylag lassan keletkeznek és mozognak, de most meglepődtem.

[ Szerkesztve ]


Alchemist
(PH! addikt)

Simán összejöhet erre az élettani IgNobel díj. :)


Nedden12
(újonc)

Érdekes kutatási eredmény ez! Vajon tud e döntést hozni?! pl. melyik fényforrás a neki kedvezőbb.


persil
(PH! kedvence)

"Természetesen a robotcserép csak demó, ennél sokkal hasznosabb kiegészítők is elképzelhetőek, olyanok, amelyek reagálnak a kártevők, betegségek megjelenésére, vagy akár a talajban lévő tápanyagok szintjének változására."

Gondolom el sem olvastad a cikket.


atike
(PH! nagyúr)

Nem is tudom... Érdekes...

De mi értelme is van....? A növény alapból is a fény felé növekszik. Most már ha nem lát fényt, akkor odamegy ahol lesz...? :DDD De mivel a többi is oda fog menni így ott lesz sötét. Azaz örökmozgót gyártanak...? :DDD


mickemoto
(senior tag)
Blog

És mi van ha a nagy korzózásban dugó lesz? :D


thesound
(őstag)
Blog

Felcsatlakotik az IOT felhőbe és a waze-zel elnavigál, miközben a facebookra postolja az útvonalát és a többi növénynek üzen messengeren, hogy...

[ Szerkesztve ]


KillHates
(PH! nagyúr)
Blog

De ismerős is ez nekem... :U :D

üzenetek