Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


gombilaci1
(őstag)

:K


Donki Hóte
(őstag)

Helyes

:R


jeni
(PH! félisten)

A Bankszektor,az IT világ,és az ügyészség első közös lépésük hogy összefogjanak,és támogatólag működjenek össze ilyen esetekben valamint törvényileg bevezetni a jogrendszerbe.

[ Szerkesztve ]


Ghard
(őstag)

Nem nagyon lehetett más végeredmény :)


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Az is biztos, hogy a srác soha többé nem fogja a hibákat bejelenteni, erre volt az egész hercehurca jó

nem válasz akart lenni

[ Szerkesztve ]


Soybex
(őstag)

Na végre valami pozitiv fejlemény


Drótszamár
(őstag)

De valószínűleg más sem fog. :(


jeni
(PH! félisten)

Magyarán a T-kom és a BKK teszt csapata megbukott! Azt amit nekik kellett volna megoldani ,NEM TUDTÁK és ezért még magas fizetést kaptak.
Ellenben aki ezt a biztonsági rést felfedezte egyetlen árva petákot nem kapott sőt meghurcolták rendesen ŐT és a családját egyaránt!


Soybex
(őstag)

Magyarország.. ne várj sokat.


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Nagyon helyes

Bár kicsit későn


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mukodik amugy egyebkent ez az e-berlet, vagy vb vegevel el is lett felejtve? :D


hemaka
(PH! nagyúr)

Gz


AcCEsS
(fanatikus tag)

És ezen az egyébként teljesen helyes döntésen vajon mit tököltek eddig? :W


cappa72
(PH! nagyúr)
Blog

Szerintem mo-n elég ritka az ilyen nyilvánosságot kapott hacker ügy - !!! nem _cracker_, hanem _hacker_ !!! -, és gondolom ennek hiányában nehézkes volt a hivatalos út útvesztőiben mozgolódni.
Bár szerintem alapvetően a feljelentést felesleges volt megtenni, lehet, hogy csak nem tudták kezelni a helyén a dolgokat az illetékesek ilyen esetben (más esetben akár peren kívüli megegyezés, stb...)
De kifejezetten örülök, hogy pozitív a vége. (Csak felesleges volt elkezdeni.)


Sinisi
(őstag)

Így tegyen lépéseket segítő jelleggel valaki (hogy aztán megvádolják)!?


khalid98
(tag)

Történik valami jó is az országban! :)) Jó, hogy ez lett a vége, örülök! :K


khalid98
(tag)

Hát igen... De ha belegondolsz, elég sokan hallottak most erről az esetről. És nagyon nagy valószínűséggel a legtöbb magyar fejlesztő/programozó/"hacker" is olvasta a történteket. Nekik vajon mennyire lesz kedvük ezek után bejelenteni a talált hibákat? :O


NandoXXL
(senior tag)

Igen, hasonló ügyben lehet erre is hivatkozni majd. Jó látni hogy még működik a jogrendszer. Nem látom a sok önjelölt jogászt: elnézést kérni hogy hazudtak, és kriminalizálták a srácot, félre vezetve a fórumozókat. Nagy pofával ment a bullshit ahogy itt szokás, tisztelt szakértők :R


Matada2.3
(PH! kedvence)
Blog

Nem ez az első ilyen para történet. Sajnos más se fog ennek fényében.


Latsza
(fanatikus tag)

Meg kellett futni ezt a kört is, ha már jogi útra került a dolog, és hagyni, hogy lemenjen. Igazából nem vártam volna más kimenetelt ennek kapcsán. Örülök, hogy a srácot nem marasztalták el.

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(Jómunkásember)

Tanulság ahogy szokott lenni: kussolj. Akkor nem öregszel 30 évet pár hét alatt és megy szét a gyomrod az idegtől.


Sinisi
(őstag)

Erről a részéről lemaradtam...


Tombi
(őstag)

Azt sajnálom, hogy a tasznak kellett segítséget nyújtania, külföldről pénzelt szervezet...


bebe159
(senior tag)

Örülök neki, nem lepett meg túlságosan. Nem tudom, mit gondoltak... Ha ellene döntenek, az még nagyobb port kavart volna, mint ez a hercehurca. Arról nem is beszélve, hogy a jövőben tényleg nem jelentene be senki semmit... Kicsit olyan, mintha találnék valamit az utcán, bevinném a rendőrségre, és bezárnának, mert "elloptam."


khalid98
(tag)

Hehe, jó hasonlat :C


Sinisi
(őstag)

Ja, hát gondolom itt nem volt kártérítés, esetleg majd fájdalom díj jöhet szóba? (pl. terápia, fekély kezeltetése, jó hírnévhez való jog, méltóság sérelme...)


morgyi
(PH! kedvence)
Blog

Ezt csak a BKK akarta hacker ügynek beállítani. Egy fokkal volt bonyolultabb feltárni ezt a rést, mint ha a vásárlást megvalósító űrlapon hagytak volna helyet az ár megváltoztatására.

Aki alapszinten foglalkozik PHP-vel bármilyen webes alkalmazásban, annál a php get/post alap. Onnantól megnézni hogy mit küldd a linkben és kipróbálni kb. középiskolás szint.

Na ezen a színvonalon áll a fejlesztő bagázs. Még jó hogy valaki nem kártékony javascript kódot próbált betáplálni egy űrlapmezőben. Gyanítom az is sikerült volna..

Amúgy meg most lehetne szépen indítani egy kártérítési eljárást a srác médián keresztüli lejáratása miatt. Ráférne az arrogáns pofájukra. Csak kussolniuk kellett volna és csendben javítani. Magukat is lejáratták.


Tikakukac
(Jómunkásember)

Muhaha. Mert azok a szerelők akikre rúgták az ajtókat, fenyegették és lehordták minden sz@rnak kaptak bármit is cserébe mikor kiderült, hogy tiszták x hónapnyi ideg után? Túróst. Ellenben pár rendőrt és ellenőrt nyugodtan pofán lehetett volna vágni, abszolút nem mondhatták volna, hogy túl lett reagálva vagy nem érdemelték ki. Itthon ez így megy.


calvin.ck
(újonc)

"A macska, ha egyszer ráült a forró kályhalapra, soha többé nem fog forró kályhalapra ülni. De hideg kályhalapra sem."(Mark Twain)


Vesa
(PH! addikt)

Helyes és gratulálok az ügyvédeknek! :C

Most pedig szépen visszaperelni a BKK vezért és minden más tehetségtelen nímandot, aki a 18éves srác életét tönkretette ahelyett, hogy bíztatták és támogatták volna (ahogy ezt a rezsim által sokat szidott USA-ban teszik, ahol tízezer dollárokat fizet akár a katonaság is a hibákat felfedező szakembereknek).

Jogalap lenne bőven, én a helyében minden érintettről egyesével a gatyáját is leperelném...

Tombi
Akkor nem kizárt, hogy még várhatunk egy jó kis Sorosozást is az ügyben? :D

[ Szerkesztve ]


jeni
(PH! félisten)

A T-system állást és együtt működést ajánlott fel neki,sőt talán beiskolázását is vállalták volna.


Crytec210
(PH! kedvence)
Blog

Akkor nem lesz tobb clickbait cikk random emberekrol akiket mashol nem buntettek meg hasonloert, sot, jutalmaztak, etc.? Ritkan van olyan dolog, ami zavarna, de ebbol mar kicsit sok volt, tartalmilag pedig mar tenyleg nulla ertekkel.

Tisztaban vagyok a kerdes kvazi kotoi termeszetevel.

[ Szerkesztve ]


ksanc
(őstag)

Bejelenteni? :D
Ahogy egyszer már leírtam, mivel elég messzire eljutott az eset híre, szerintem már a világ minden részéről nekiestek a rendszernek. És nem tapasztalatlan, naiv 18 éves fiúkák. Már régen bent vannak a kiskapuk a szerverektől kezdve a felsővezetésen át a csókos puszipajtás hülyegyerekének laptopjáig mindenhol...

[ Szerkesztve ]


WildBoarTeam
(fanatikus tag)
Blog

Szerintem az 50Ft-os bérlet árát sem kapta vissza.... :N


Tikakukac
(Jómunkásember)

Adott a kérdés, akarnék-e olyan helyen dolgozni vagy a pénzéből tanulni, ahol ekkora rakat trágyát adnak ki a kezek kész munka néven. Én mondjuk lehet inkább keresnék valami olyan helyet, ahol van is valami kontroll.


Teréz Atya
(őstag)

Azután hogy black hat hakcernek állították be majd feljelentették? Aztán a 888 próbált karaktergyilkosságot végrehajtani rajta? Mond neked valamit az, hogy méltóság? Én úgy küldtem volna el őket a pitshába, hogy reggelig csörögtek volna!

@Tikakukac - amilyen vasgerinces banda, valszeg a médiavisszhang lecsengése után megszabadultak volna a sráctól valamilyen mondvacsinált ürüggyel.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(PH! addikt)

+1


Tamás88
(őstag)
Blog

Na és akkor most jöhet a kártérítés, amit a két cégnek kell a fiú felé megfizetnie.


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Most miért vagy ennyire negatív? Pont az a hír, hogy megtörtént, és nem büntethető, így ha talál valami hasonló hibát, akkor nem kell félnie.

[ Szerkesztve ]


.mf
(PH! kedvence)

Hogy lehetséges ez kérem? De hiszen megmondták, ez kiberterrorizmus volt, tehát az ügyészség is bűnpártolóvá vált, és együttműködik ezekkel a nemzetellenes hazaáruló külföldről (Soros által) finanszírozott háttérhatalmi szervekkel? Az ügyészségen is népnemzeti reformokat kell bevezetni!
S mi lesz így a Gipsz Jakab Nemzeti Kibervédelmi Tervvel, ami már meg lett beszélve, hogy a Mészáros és Tsa konzorcium fogja megnyerni?

/sarcasm


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Na, csak létezik igazság Magyarisztánban is. Nagyon helyes. Legközelebb majd arról szeretnék olvasni, hogy hogyan tervezik kártalanítani a srácot. BKV bérlet az egész családnak for life, ez a minimum.


sanyy334
(újonc)

Érdekképviselet,igazság ingyen, győzelem az állammal szemben-> TASZ -> S...R...S(?)
:DDD


Feketelaszlo
(senior tag)

Az ilyen ügyek közelébe általában reklámérték miatt próbálnak meg odaférkőzni magasra törő ügyvédi irodák és jogi tanácsadók. Nélkülük is ugyanúgy felmentették volna, az ügy ezen ága amúgy is csak a bulvármédiának volt érdekes, a valóban fontos rész a T-Systems/BKK ellen indított perek fejleményei lesznek.


joey04
(Jómunkásember)

pedig szerintem sajnos igaza van.


etejedu
(őstag)

"Színház az egész világ!..."


dugynok
(senior tag)

Volt, hogy talàltunk utcàn egy személyit + lakcìmkàrtyàt, bevittük a 150 méterre levő rendőrségre, ott meg elhajtottak, hogy nem veszik àt, pedig kerületi lakos volt. Leraktam a küszöbükre...


csongi
(PH! kedvence)
Blog

Szuper!! Ennek igy kellett vegzodni!!
A tobbi.... pff irdatlan szanalom.... Most kellene az allamnak pert inditani... Hiszen megtamadtak a jo hiszemuseget es joszandekot, a segitseg nyujtast az orszagunkba, immar hivatalosan is.Mindennek tetejeben Magyar allampolgart akartak meghurcolni. Hat keremszepen ennek a szandekossaga ami a napnal is vilagosabb.
Van ebbe meg tartalom nem is keves.....

[ Szerkesztve ]


csongi
(PH! kedvence)
Blog

London, metro.
Egy kis srac aki USA allampolgar volt, elhagyta az iratait, megtalaltuk.
Az allomason leadtuk a kapunal allo embernek. Annyit mondott. Koszonom,megoldjuk, ertesitjuk az illetot.
Mosolygott es elvitte a kabinba, es jelentette.
Kesz, ennyi volt :).
Nem kellett hozza semmilyen 20oldals kerdoiv, meg mit tudom en mi.
Nem ennek kellene lenni az alapertelmezetnek?


atike
(PH! nagyúr)

Felmentették, ez örvendetes. Már ha minden úgy volt, mint ahogy a srác állította... :DDD De nem menjünk ebbe bele (azaz lehet, hogy más bele is fog...) :U

DE.

"sőt tette társadalmilag hasznosnak minősíthető" - ez mi? Felhívás keringőre? :F

üzenetek