üzenetek

hozzászólások


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Látom északon is gyors a bürokrácia :DDD


hcl
(PH! félisten)
Blog

Nekik ez apró, meg reklám.


Taranti
(senior tag)
Blog

Azért 2020. január 14. után megnéznék egy összesítést, hogyan állnak az oprendszerek. Gyanítom a Win7 még meglévő használói részben Linux felé fognak fordulni.


pilóta
(PH! nagyúr)

Mázlijuk van, hogy finnországban épeszűbbek a bíróságok, USA-ban simán megítéltek volna a fickónak pármillió dollárt a lelki sérülései miatt ;]


repvez
(őstag)
Blog

ez a cikk nekem ugy tünik mint egy bulvárcikk , csak , hogy növelje az eladásokat.
A cimben jelen idöbe ir a problémáról, miközben meg már 2-3 éve történt az eset. nem hiszem, hogy a károsult a mai nap adta volna be a panaszát, legalább is erről nem szolt a cikk.
Mert ha valóban 2 év után döntött ugy a csóka akkor az eléggé pénzszerzésre játszó pernek tünik, mert gondolom azóta is használja a win10et gond nélkül, meg ha annyira szar volt akkor gondolom meg volt a jogtiszta win7ese is miért nem telepitette vissza és kész.

az ilyen eseteket nem értem


macman507
(fanatikus tag)

Win 10-ről Win 7-re váltani problémamentesen? :D

Előbb térnék át Linux-ra, vagy Mac OS-re.


DeFranco
(PH! nagyúr)
Blog

ez erősen valószínű...

oh wait... ;]


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Ugyanannyira mind az XP idejében. Nem lesz Linux év sose.


repvez
(őstag)
Blog

miért win7et használt elötte gond nélkül, majd egy nap észrevette, hogy már win10re frissitett a rendszer és nem müködik ahogy kell, ekkor fogta volna magát és rendszer visszaállitás vagy format c és beteszi a win7 telepitöt visszarak mindent és probléma megoldva azóta meg már nem is lenne rákényszeritve, hogy akaratlanul telepedne a win10 akkor min rugózik?

Ez olyan mintha kijönne egy új játék és emiatt vennem kell egy másik VGA-t mert nem megy a régi gépemen ahogy kell, és ezért beperelem a játékfejlesztőket mert nekem anyagi ráforditást igényelt, hogy használni tudjam mikor az előző résszel jól ment még. Vagy hogy még pontosabb legyek egy javitást adnának ki a játékhoz amit telepit magától.


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Szerintem meg inkább az esélyes, hogy idén november-december magasságában bejelentik, hogy a nagy részesedés miatt kitoljuk a Windows 7 extended supportját 2023-ig, amikor a terv szerint a 8.1-é jár le. A 98-cal és az XP-vel ez volt.
A részesedéssel kapcsolatos víziódat meg ugyan én is szeretném, de ha be is következik, nem lesz tömeges "migráció" :U

(#9) repvez A cikkben is benne volt, hogy egy épület kameráit felügyelte a W7-et futtató gép, azaz nem egy othoni "hobbi PC"-ről van most szó. Munkahelyi gépek esetében meg azért ez nem ennyire egyértelmű a reroll meg a reinstall; főleg egy eléggé szigorúan szabályozott északi államban.
A lealkudott kártárítés összege szerintem jogosnak tekinthető.

[ Szerkesztve ]


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Nem is... mert a Linux évtizede van, does it make sense?


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Úgy látom, elkerüli a figyelmet, hogy a csávónak anyagi kára keletkezett az eröszakos frissítésböl, ami akkor is fennállt volna, ha elkezdi újratelepíteni a cuccot.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Én 1994 óta minden évben adok egy esélyt a Linuxnak -- aztán visszatérek a Windowshoz.
Pár éve már ott tartok (vagyis a kipróbált Debian-alapú disztribúciók tartanak ott), hogy már majdnem kiváltáják a Windowst, de egy kicsi még mindig hiányzik.
Hiába áll úgy a dolog, hogy mint rendszer valóban sokkal jobb a Linux, még mindig vannak olyan hiányosságai, amik nagy részben külső tényezőktől függnek, de komoly hátrányt jelentenek.

Eddig két olyan bukásnál voltam sajnos jelen (pár éve), amikor egy-egy kis céget át akartak állítani Linuxra. Az egyik kiheverte és pár milliós kárt leírva visszaállt Windowsra, a másik konkrétan belebukott.
Azóta persze javulhatott, és minden bizonnyal sokat javult is a helyzet, de több probléma még mindig fennáll.

Én lennék a legboldogabb, ha az asztali, munkapécémen is Linuxot használhatnék.

MaCS

[ Szerkesztve ]


King Unique
(PH! félisten)
Blog

Nyilván nem azonnal fog a 7-es részesedése sem drasztikusan esni, hanem fokozatosan, ahogyan az XP-nél is. Másrészt jóval inkább esélyesebb, hogy a 7-es userek nagyobb része újabb Windowsra vált, mintsem másik platformra, teljesen más OS-re. Egy szűk, dafke réteg meg vsz a támogatás megszűnése után is marad rajta, ahogyan az XP-nél is voltak / vannak ilyenek... :D

(#10) Necroman_Mk2:
Akkor lemaradtál, mert ezt már bejelentették... De ez csak és kizárólag fizetős formában az enterprise ügyfeleknek, vállalatoknak lesz opció, nem a népnek, nem az egyszeri home usereknek... Sőt, anno az XP-nél is volt ilyen lehetőség szintén fizetős formában. A fizetős konstrukció és a max. 3 év pedig jelen állás szerint fix, abból engedni vsz nem nagyon fognak és nem is érdekük... :N

[ Szerkesztve ]


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Én egy ideje már dual bootban nyomom: a W10 csak játékok miatt van fenn, minden másra Ubuntu. És ez teljesen jól működik nálam - szerintem teljes csere helyett te is elgondolkozhatsz egy ilyen "kétéltűségen" ;)

Kíváncsi lennék azért, hogy az általad említett Linuxra váltások mikor, melyik években történtek meg, és mi volt a fő gond: office inkompetenciák vagy esetleg nem volt megfelelő célprogram "pingvinre"?

(#14) King Unique Mikor a dátumot ellenőriztem a Wikipedián, ott is láttam ezt a kitételt. De van olyan érzésem, hogy őszig még engedni fognak ebből a Microsoftnál, pláne, ha az év végig a W7 globális részesedése nem csökken 30 % alá. Meglássuk...
Ja, és az XP-nél is előbb egy mindenkire vonatkozó extended support kitolás volt, a fizetős megoldás csak ez után jött be.

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Valami konkrétumot írhatnál. Mi okozta a cég bukását?


repvez
(őstag)
Blog

nem kerülte el a figyelmem , irtam is, hogy a frissités miatt kellett neki szoftvereken javitani a win 10 kompatibilitás miatt ez volt az anyagi " kár" amit ha wissza telepit akkor megusszott volna.
ÉS csak egy ingatlanról volt szó és mivel magánszemélyként perelt ezért nem kell nagy dologra gondolni max a nyaralóját figyelte 1 két kamerával az otthoni kis gépével.
Ha nem igy lett volna akkor egy cégnek illene , hogy legyen backup napi szinten és akkor megint mehet vissza a régi.
Vagy egy alaplap hibánál beperli az alalpal gyártót mert anyagi kára keletkezett miatta mert ki kellett cserélnie?

Arról nem irtak, hogy amig nem müködött a rendszer addig betörtek e a házba és elvittek e valamit, mert onnantól már jogosabbnak érezném a pert, de igy, hogy csak amiatt mert egy uj rendszert használ és updatelnie kell hozzá a rendszer ami pénzbe került neki , az nem érzem olyan nagy dolognak, mert elöbb utobb ugy is meg kellett volna lépnie.


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

annyit tisztázzunk, hogy ez nem per: nem a bíróságon támadta meg a Microsoftot, hanem a fogyasztóvédelemnél panaszolta be
ők állapították meg, hogy a Microsoft nem a hatályos fogyasztóvédelmi szabályozásoknak megfelelően viselkedett - ezt ők el is ismerték, bár a távfelügyeleti programok miatt akadékoskodtak kicsit
a lényeg: a fogyasztóvédelmi tanács csak ajánlást fogalmazott meg: szerintük jár az ezer euró - de ez nem kötelező érvényű, ha a felek nem nyugodnak bele, akkor jöhet a bírósági szakasz (bár ez nem valószínű)


MaCS_70
(PH! nagyúr)

A bukott cégnek sajnos szerencséje sem volt.

Volt valami mizéria a levelezéssel is (pedig ebben jobb a Linux, csak a guruk az átállásnál bakizhattak), súlyos gondjaik voltak a nagy irodai készülékek kezelésével (vissza is kellett állítaniuk egy Windows-gépet) de a kritikus hiba, ami miatt pár nap alatt elveszítették több fontos ügyfelület is, valami Office-kompatibilitási gond volt.

A másik cégnél is nagyon hasonló problémák adódtak, plusz dolgozói lázadás, de ők elég nagyok voltak egy részleges átálláshoz, így megúszták az oda-visszaállási költségekkel és némi kötbérrel.

Ez ma már talán kiküszöbölhető SoftMaker Office-szal, de én a mai napig nem találok működő OCR programot, és a multifunkciós nyomtatóim is csak részlegesen működnek Ubuntu/Mint alatt.
Meg aztán van kismillió apró szolgáltatás, amit 25 év alatt szépen összeszedegettem Windows alá, és bár ezek nyilván megvannak Linuxra is, rohadtul nem érzek kedvet ahhoz, hogy elölről kezdjem a vadászatot.

MaCS

UI: Mellesleg nam vagyok linuxellenes. Olyannyira nem, hogy van konkrétan nem olcsón megvett, dobozos SuSe Linuxom is, amire nagyon komolyan át akartam állni. 7-nél ez még valóban esélytelen volt, de nem bánom, hogy megvettem. Sokat tanultam belőle.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

A mi szempontunkból teljesen mindegy, hogy per vagy fogyasztóvédelem. Ugyanannak az eljárásnak két belépési pontja.

És valóban, az is baromi fontos, hogy nem a Windowszal, hanem a frissítési döntés elvonásáról szól az egész, ami nem közvetlenül a Windows hibája, hanem a Microsoft szemétsége.

Emiatt egyébként én is szívtam. A Windows 10-zel a régi Office-aimban, amelyekért anno horrorisztikus összegeket fizettem, egy csomó funkció elkezdett nem működni. Ezért most magáncélra O365-öt, a munkámhoz pedig SotMakert használok, további pénzekért. :(
Lényegében az történt, hogy a MS megszüntette a visszamenőleges kompatibilitást a saját programjával, amit pedig anno Bill Gates szóban személyesen garantált. :W

MaCS

üzenetek