üzenetek

hozzászólások


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Látom északon is gyors a bürokrácia :DDD


hcl
(PH! félisten)
Blog

Nekik ez apró, meg reklám.


Taranti
(senior tag)
Blog

Azért 2020. január 14. után megnéznék egy összesítést, hogyan állnak az oprendszerek. Gyanítom a Win7 még meglévő használói részben Linux felé fognak fordulni.


pilóta
(PH! nagyúr)

Mázlijuk van, hogy finnországban épeszűbbek a bíróságok, USA-ban simán megítéltek volna a fickónak pármillió dollárt a lelki sérülései miatt ;]


repvez
(őstag)
Blog

ez a cikk nekem ugy tünik mint egy bulvárcikk , csak , hogy növelje az eladásokat.
A cimben jelen idöbe ir a problémáról, miközben meg már 2-3 éve történt az eset. nem hiszem, hogy a károsult a mai nap adta volna be a panaszát, legalább is erről nem szolt a cikk.
Mert ha valóban 2 év után döntött ugy a csóka akkor az eléggé pénzszerzésre játszó pernek tünik, mert gondolom azóta is használja a win10et gond nélkül, meg ha annyira szar volt akkor gondolom meg volt a jogtiszta win7ese is miért nem telepitette vissza és kész.

az ilyen eseteket nem értem


macman507
(fanatikus tag)

Win 10-ről Win 7-re váltani problémamentesen? :D

Előbb térnék át Linux-ra, vagy Mac OS-re.


DeFranco
(PH! nagyúr)
Blog

ez erősen valószínű...

oh wait... ;]


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Ugyanannyira mind az XP idejében. Nem lesz Linux év sose.


repvez
(őstag)
Blog

miért win7et használt elötte gond nélkül, majd egy nap észrevette, hogy már win10re frissitett a rendszer és nem müködik ahogy kell, ekkor fogta volna magát és rendszer visszaállitás vagy format c és beteszi a win7 telepitöt visszarak mindent és probléma megoldva azóta meg már nem is lenne rákényszeritve, hogy akaratlanul telepedne a win10 akkor min rugózik?

Ez olyan mintha kijönne egy új játék és emiatt vennem kell egy másik VGA-t mert nem megy a régi gépemen ahogy kell, és ezért beperelem a játékfejlesztőket mert nekem anyagi ráforditást igényelt, hogy használni tudjam mikor az előző résszel jól ment még. Vagy hogy még pontosabb legyek egy javitást adnának ki a játékhoz amit telepit magától.


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Szerintem meg inkább az esélyes, hogy idén november-december magasságában bejelentik, hogy a nagy részesedés miatt kitoljuk a Windows 7 extended supportját 2023-ig, amikor a terv szerint a 8.1-é jár le. A 98-cal és az XP-vel ez volt.
A részesedéssel kapcsolatos víziódat meg ugyan én is szeretném, de ha be is következik, nem lesz tömeges "migráció" :U

(#9) repvez A cikkben is benne volt, hogy egy épület kameráit felügyelte a W7-et futtató gép, azaz nem egy othoni "hobbi PC"-ről van most szó. Munkahelyi gépek esetében meg azért ez nem ennyire egyértelmű a reroll meg a reinstall; főleg egy eléggé szigorúan szabályozott északi államban.
A lealkudott kártárítés összege szerintem jogosnak tekinthető.

[ Szerkesztve ]


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Nem is... mert a Linux évtizede van, does it make sense?


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Úgy látom, elkerüli a figyelmet, hogy a csávónak anyagi kára keletkezett az eröszakos frissítésböl, ami akkor is fennállt volna, ha elkezdi újratelepíteni a cuccot.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Én 1994 óta minden évben adok egy esélyt a Linuxnak -- aztán visszatérek a Windowshoz.
Pár éve már ott tartok (vagyis a kipróbált Debian-alapú disztribúciók tartanak ott), hogy már majdnem kiváltáják a Windowst, de egy kicsi még mindig hiányzik.
Hiába áll úgy a dolog, hogy mint rendszer valóban sokkal jobb a Linux, még mindig vannak olyan hiányosságai, amik nagy részben külső tényezőktől függnek, de komoly hátrányt jelentenek.

Eddig két olyan bukásnál voltam sajnos jelen (pár éve), amikor egy-egy kis céget át akartak állítani Linuxra. Az egyik kiheverte és pár milliós kárt leírva visszaállt Windowsra, a másik konkrétan belebukott.
Azóta persze javulhatott, és minden bizonnyal sokat javult is a helyzet, de több probléma még mindig fennáll.

Én lennék a legboldogabb, ha az asztali, munkapécémen is Linuxot használhatnék.

MaCS

[ Szerkesztve ]


King Unique
(PH! félisten)
Blog

Nyilván nem azonnal fog a 7-es részesedése sem drasztikusan esni, hanem fokozatosan, ahogyan az XP-nél is. Másrészt jóval inkább esélyesebb, hogy a 7-es userek nagyobb része újabb Windowsra vált, mintsem másik platformra, teljesen más OS-re. Egy szűk, dafke réteg meg vsz a támogatás megszűnése után is marad rajta, ahogyan az XP-nél is voltak / vannak ilyenek... :D

(#10) Necroman_Mk2:
Akkor lemaradtál, mert ezt már bejelentették... De ez csak és kizárólag fizetős formában az enterprise ügyfeleknek, vállalatoknak lesz opció, nem a népnek, nem az egyszeri home usereknek... Sőt, anno az XP-nél is volt ilyen lehetőség szintén fizetős formában. A fizetős konstrukció és a max. 3 év pedig jelen állás szerint fix, abból engedni vsz nem nagyon fognak és nem is érdekük... :N

[ Szerkesztve ]


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Én egy ideje már dual bootban nyomom: a W10 csak játékok miatt van fenn, minden másra Ubuntu. És ez teljesen jól működik nálam - szerintem teljes csere helyett te is elgondolkozhatsz egy ilyen "kétéltűségen" ;)

Kíváncsi lennék azért, hogy az általad említett Linuxra váltások mikor, melyik években történtek meg, és mi volt a fő gond: office inkompetenciák vagy esetleg nem volt megfelelő célprogram "pingvinre"?

(#14) King Unique Mikor a dátumot ellenőriztem a Wikipedián, ott is láttam ezt a kitételt. De van olyan érzésem, hogy őszig még engedni fognak ebből a Microsoftnál, pláne, ha az év végig a W7 globális részesedése nem csökken 30 % alá. Meglássuk...
Ja, és az XP-nél is előbb egy mindenkire vonatkozó extended support kitolás volt, a fizetős megoldás csak ez után jött be.

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Valami konkrétumot írhatnál. Mi okozta a cég bukását?


repvez
(őstag)
Blog

nem kerülte el a figyelmem , irtam is, hogy a frissités miatt kellett neki szoftvereken javitani a win 10 kompatibilitás miatt ez volt az anyagi " kár" amit ha wissza telepit akkor megusszott volna.
ÉS csak egy ingatlanról volt szó és mivel magánszemélyként perelt ezért nem kell nagy dologra gondolni max a nyaralóját figyelte 1 két kamerával az otthoni kis gépével.
Ha nem igy lett volna akkor egy cégnek illene , hogy legyen backup napi szinten és akkor megint mehet vissza a régi.
Vagy egy alaplap hibánál beperli az alalpal gyártót mert anyagi kára keletkezett miatta mert ki kellett cserélnie?

Arról nem irtak, hogy amig nem müködött a rendszer addig betörtek e a házba és elvittek e valamit, mert onnantól már jogosabbnak érezném a pert, de igy, hogy csak amiatt mert egy uj rendszert használ és updatelnie kell hozzá a rendszer ami pénzbe került neki , az nem érzem olyan nagy dolognak, mert elöbb utobb ugy is meg kellett volna lépnie.


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

annyit tisztázzunk, hogy ez nem per: nem a bíróságon támadta meg a Microsoftot, hanem a fogyasztóvédelemnél panaszolta be
ők állapították meg, hogy a Microsoft nem a hatályos fogyasztóvédelmi szabályozásoknak megfelelően viselkedett - ezt ők el is ismerték, bár a távfelügyeleti programok miatt akadékoskodtak kicsit
a lényeg: a fogyasztóvédelmi tanács csak ajánlást fogalmazott meg: szerintük jár az ezer euró - de ez nem kötelező érvényű, ha a felek nem nyugodnak bele, akkor jöhet a bírósági szakasz (bár ez nem valószínű)


MaCS_70
(PH! nagyúr)

A bukott cégnek sajnos szerencséje sem volt.

Volt valami mizéria a levelezéssel is (pedig ebben jobb a Linux, csak a guruk az átállásnál bakizhattak), súlyos gondjaik voltak a nagy irodai készülékek kezelésével (vissza is kellett állítaniuk egy Windows-gépet) de a kritikus hiba, ami miatt pár nap alatt elveszítették több fontos ügyfelület is, valami Office-kompatibilitási gond volt.

A másik cégnél is nagyon hasonló problémák adódtak, plusz dolgozói lázadás, de ők elég nagyok voltak egy részleges átálláshoz, így megúszták az oda-visszaállási költségekkel és némi kötbérrel.

Ez ma már talán kiküszöbölhető SoftMaker Office-szal, de én a mai napig nem találok működő OCR programot, és a multifunkciós nyomtatóim is csak részlegesen működnek Ubuntu/Mint alatt.
Meg aztán van kismillió apró szolgáltatás, amit 25 év alatt szépen összeszedegettem Windows alá, és bár ezek nyilván megvannak Linuxra is, rohadtul nem érzek kedvet ahhoz, hogy elölről kezdjem a vadászatot.

MaCS

UI: Mellesleg nam vagyok linuxellenes. Olyannyira nem, hogy van konkrétan nem olcsón megvett, dobozos SuSe Linuxom is, amire nagyon komolyan át akartam állni. 7-nél ez még valóban esélytelen volt, de nem bánom, hogy megvettem. Sokat tanultam belőle.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

A mi szempontunkból teljesen mindegy, hogy per vagy fogyasztóvédelem. Ugyanannak az eljárásnak két belépési pontja.

És valóban, az is baromi fontos, hogy nem a Windowszal, hanem a frissítési döntés elvonásáról szól az egész, ami nem közvetlenül a Windows hibája, hanem a Microsoft szemétsége.

Emiatt egyébként én is szívtam. A Windows 10-zel a régi Office-aimban, amelyekért anno horrorisztikus összegeket fizettem, egy csomó funkció elkezdett nem működni. Ezért most magáncélra O365-öt, a munkámhoz pedig SotMakert használok, további pénzekért. :(
Lényegében az történt, hogy a MS megszüntette a visszamenőleges kompatibilitást a saját programjával, amit pedig anno Bill Gates szóban személyesen garantált. :W

MaCS


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

A cikkben azt írják, hogy Win8 felhasználó volt és bár a fordítás nem tökéletes, nagyjából arról van szó, hogy kapott valami hibaüzenetet, hogy a gépnek valami baja van. Ez után járta a köröket a supporttal, akik nem tudták megoldani a gondját és közben pár programja sem működött. Nem részletezi a cikk, de lehet így kifutott a visszaállításra rendelkezésre álló időből, ami azt hiszem mindössze 30 nap.
Felesleges tovább boncolni a témát, mert pontatlan a fordítás és hiányos a történet.

MaCS_70: amikor bruteforce próbálnak megváltoztatni valamit, annak ilyen eredménye lesz, mindegy mit mire.
-btw, a leírtak alapján egy rendes áramszünetbe is belehalt volna a cég...

szerk: de most boldogan nézheted az O365-ben, hogy milyen szép lassan megy egy adatsor beillesztése az Excelbe, mert szépen animálja a cellákat. Nem mondhatod, hogy nem kaptál semmi pluszt a pénzedért. ;]

[ Szerkesztve ]


viktor9456
(újonc)

Valahogy én is így vagyok a Linux-szal, de már át léptem macOS-re, nem mondom hogy szar a Windows, de a semmit érő frissítések már kiborítóak. Azt hogy a windows miatt még nem keletkezett anyagi károm csak annak köszönhetem hogy több eszközöm van.
Lehet szidni mind a három Op rendszert szerintem mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya a másikkal szemben, Véleményem szerint nem létezik tökéletes rendszer. Debian(ParrotOS), Ubuntu....stb. mind kipróbáltam már, de nekem eddig a MacOS tűnik a legmegbízhatóbbnak.


Szmörre
(fanatikus tag)

Az apró rendben, de hol a reklám?


janos666
(PH! nagyúr)
Blog

"pedig anno Bill Gates szóban személyesen garantált"
Esetleg próbálj írni neki személyesen egy levelet erről, hátha születik valami ilyesmi: How To Uninstall McAfee Antivirus :D

Erőltetett frissítés ügyben viszont hasonlóan komoly gond volt az, hogy enélkül még mindig Windows XP SP2-t használna a fél világ, a másik fele pedig sima Win 7-et (SP1 nélkül).

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

"súlyos gondjaik voltak a nagy irodai készülékek kezelésével (vissza is kellett állítaniuk egy Windows-gépet) "
Hát ha ilyesmi történik, akkor ott a bevezetés sem lehetett valami komolyan megoldva...
S ha ugyanez Win10 miatt történik?
Volt melóhelyen elég sok leállást okozott a MS termékek frissítése, mert konkrétan néha órákig nem tudtak tle dolgozni. Szintén gáz.

@szmörre : A negatív reklám is brutál hatásos.

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Szerintem Windows 7 volt a céges környezet, de az XP sem kizárt. Régen volt.

Viszont működött.

Az átállást egy akkoriban nagyon hitelesnek tartott linuxos társaság vállalta, és ők a "nevükkel" elég rendesen és nem túl rokonszenves módon vissza is éltek. Mondhatni bicskanyitogató volt a stílusuk, mert nagyjából azt hangoztatták, hogy ők mindent tudnak a Linuxról && a Linux mindenben jobb, mint a Windows >> amit ők nem tudnak megoldani azt nem is lehet, sőt, nem is kell.

Ezzel a mentalitással (problémakezeléssel) egyébként régebben én is rendszeresen találkoztam, amikor a közösséghez fordultam linuxos tanácsért.

Ebből a kedvencem egyébként az, hogy ha panasz van Office-fájlok MS Office-szal való kompatibilitására (vö. LibreOffice), arra gyakran az a megoldási javaslat, hogy a másik fél (vö. a világ nagyobbik része) álljon át LibreOffice-ra.

MaCS


copass
(PH! kedvence)
Blog

azért erre nem fogadnék nagy összegben...
tegyük fel hogy egy win7-es júzer linuxra vált, mert amint megnézi hogy akkor mivel lehet kiváltani a programjait és elkezdi használni is...visítva menekül a win10-hez....
( elég komoly lejtmenetben van a win7), így hát nem is meglepő hogy már csak win10-es driverekkel tolnak ki alaplapokat.
ha végig gondoljuk akkor sokkal logikusabb egy oprendszerre fejleszteni bármit is.


hcl
(PH! félisten)
Blog

Az elég meglepő, én inkább segítőkészséget tapasztalok - mondjuk leginkább itt a PH-n, de a HUP-on se nagyon szoktak bunkózni.
Gondolom ott azért sok gondot okozott az említett support csapat, ami megint nem az OS hibája.

A Libre-MS OFfice kompatibilitásra azért mondjuk jobb megoldás az, hogy PDF. Word doksik meg xls-ek küldözgetése elég gáz cégek között.


Szmörre
(fanatikus tag)

Ez a Microsoft és a Win10. Ennyi év után nincs olyan, aki ne hallott volna a 10-ről, és most a homlokához csapna, hogy "Van már ilyen rendszer? Ha azt az embert anyagi kár érte a frissítéstől, akkor én is telepítem!".


rii
(PH! nagyúr)

macOS-nek is megvan a rákfenéje .... a marketing, aki erőlteti h amikor új cpu miatt új konfig kijön, akkor egyből lehessen harsogni, hogy "a legújabb macOS"
- új hw-ekre felkészíteni
- applikációkat bizgerálják
- kinézetet matatják minimálisan, de állandóan
- régi hw-ekkel is jól menjen

szerintem ez a fontossági sorrend az apple-nél, és a apple topikban volt aki akinább visszemnt mojave-ről high sierrara, mert mojave-vel belassult a boot ... van aki szenved tovább a mojave-vel, van akinek meg jó

de így nem lehet oprendszert csinálni, h a marketing mondja meg mikorra kell megjelennie ( mert a marketing mondta meg, hogy ha új cpu - akkor új konfig - akkor új OS )

az OSX-ben egyenesen fantasztikus feature számomra az, hogyha elfogy a SSD-n a hely (mert a PS rommá scrachelte az egészet ) akkor a programok lemennek pausba, jön egy FOrce quit alblak, benne a "response" gombbal ... a finder nem pause ... csinál az ember helyet ... resume ... és minden megy tovább ... már többször mentett meg ez ....


hcl
(PH! félisten)
Blog

Nincs-e? :D Van olyan _informatikus_ kollega, aki otthonra most próbálta ki (melóban meg Win7+Linuxot használ). Nem is egy van, aki szerint káros updatelni az OS-t.
2015 vagy 6-ban találkoztam olyan userrel, aki frissen jött az akkori munkahelyemre, és a Win7 felületére nézett, mint borjú az új kapura. (Addig gondolom XP volt neki...)

Én sem értem, hogyan, de a negatív reklám is mindig ismertséget hoz. Ennél csúnyább esetekben is.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Anyagi kára már akkor keletkezett amikor inkompetens rendszergazdát alkalmazott aki bekapcsolva hagyta vállalati környezetben az automatikus frissítést. Na meg az Enterprise/Pro verziók nem frissültek maguktól, emlékszem nekem is felajánlotta a 8.1 nem is egyszer hogy szeretnék-e frissíteni vagy sem.

Sőt, el is lehetett utasítani, illetve update-ben is 1 kattintás bizonyos updatek tiltása...

(#26) MaCS_70: Van pedig nem is egy olyan service amit Linux alatt nem lehet, próbálkoztunk Dynamics NAV Service telepítéssel linuxra, túl sok a windows dependency, így például ez egy nem megoldható feladat linux alatt :U

[ Szerkesztve ]


hunluki
(fanatikus tag)

Azért ebből voltak balhék nem is egy, had ne keresgéljem elő de hányszor jött újra elő a kis W10 ikon az óra mellé csak mert "módosítottak rajta és újra kiadták", aztán volt a bárhova nyomsz kb mindenképp települ (talán a bezárás után is feltette ebből volt kiakadás). Érthető okokból nagyon tolta az MS hogy csak a W10-el kelljen foglalkozni, volt ugye az 1 milliárd PC-n W10 fut egy éven belül ígéret is, nyilván törekedtek rá.


Szmörre
(fanatikus tag)

Ezt elhiszem, de gondolom ő sem azután döntötte el hogy frissíteni fog, miután megjelent valahol egy cikk arról, hogy a 10-re történő upgrade után törlődtek a dokumentumok :D
Tehát nem azt mondom, hogy nincsenek olyanok, akik ne látták volna eddig a 10-et, hanem hogy olyanok nem nagyon vannak, akik mindemellett ráadásul egy negatív cikk alapján kapnak kedvet a frissítésre.
Szerintem az ilyen "beszélünk róla, mert valahol írtak valami cikket" egy ilyen cég ennyire ismert termékénél már nem számít.

hunluki: A szerződést minden esetben és alkalommal el kellett fogadni, így el lehetett utasítani a frissítést.

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Áh, mindig tud minden számítani.


LKaresz
(lelkes újonc)

Én úgy tapasztaltam, hogy ha 80 ezret kellene fizetnie egyeseknek az os + office csomagra, akkor sem gondolkodna váltáson.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Segítőkészséget nyilván én is tapasztaltam, nem is keveset -- egészen addig a pontig, amíg nem álltam elő olyan kérdéssel, amire nem volt megoldás. Olyankor a segítőkész emberek elhallgattak, így jellemzően azok a barátságtalan hangok maradtak egyedül hallhatóak, amelyek szerint ha nincs megoldás, akkor a kérdező a hülye.
Volt, aki lenyomozta a telefonszámomat, és felhívott azzal, hogy biztosan vagy egy idióta vagyok, vagy a Microsoft fizetett trollja, mert normális embernek nincs igénye arra, hogy több videokártyát használjon egy gépben.

Mindez egyébként nem a Prohardveren ment.

"A Libre-MS OFfice kompatibilitásra azért mondjuk jobb megoldás az, hogy PDF. Word doksik meg xls-ek küldözgetése elég gáz cégek között."

Ezt viszont konkrétan nem értem.

MaCS


.Z.
(fanatikus tag)

Ez majd onnantól lesz érdekes, ha csak havidíjas opció lesz Winre és Officere is.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

És a megvásárolt, teljes jogosultságú licencekkel vajon mi lesz?

MaCS


.Z.
(fanatikus tag)

Mennek a fiókba, ahol a w95/98/xp és társai vannak.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Árbeli különbség valószínű így sem lesz, Office 365 már jól működik ebben a konstrukcióban.
OS téren pedig inkább az ingyenesség irányába kezdenek mozdulni mintsem a havidíjas opció felé, inkább a Pro és Enterprise, főleg ezek közül is utóbbi amit el tudok képzelni havidíjas konstrukcióban.

Szerver környezetben már csak azért sem tudom elképzelni a havidíjas/éves díjas koncepciót, mert vannak olyan kiszolgálók amik életükben nem fognak internettel találkozni, elszigetelt rendszerek, értelemszerűen az aktiváció ezeknél egyszeri.


rii
(PH! nagyúr)

ellesték a tutit adobééktól? .-)

mikorra várható h ezt bevezetik?
de szerintem ez sem fog - sajnos - változást eredményezni az oprednszerek eloszlásán - azért is merik(?) megtenni ...

mert akinek eddig muszáj volt annak ezután is muszáj lesz
aki meg warezolta, ezután is fogja tudni warezolni


brickm
(őstag)

Mióta macre váltottam olyan nyugodt vagyok, ne tudd meg... :D Pedig én szerettem a windows10et, de az utóbbi fél évben katasztrófa amit művelt. Kéretlen frissítések 2 naponta, sandboxiet kivágta a szemétbe kéretlenül, külső hangkártya hangja pattog.... játékon kívül másra nem jó, én meg nem játszok. rip


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Nagyon fordítva ülsz a lovon. A frissítéseket általában nem azért adják ki, mert a fejlesztőcég programozói unatkoznak, hanem azért, hogy teljesítménybeli és biztonsági hibákat javítsanak. Ha a vállalati policy azt mondja, hogy a frissítéseket azonnal fel kell rakni, akkor a rencergizda két dolgot tehet: végrehajtja, vagy visszamegy a munkaerőpiacra.

Nem mellesleg ebben a hírben szó sem volt vállalati környezetről, meg rencergizdáról. Mosdathatod a Microsoftot, de gondolom nem kell bemutatnom azt az erőszakos fellépést, amit produkáltak a Win10 megjelenése után.


DBob
(őstag)
Blog

"játékon kívül másra nem jó, én meg nem játszok. rip"

True story bro.
Még akár mondjuk bizonyos productivity kategóriához is felhasználhatóak.
És pont ezért a kettőért használok két windows licenszt a poolomból. Minden másra ott a linux a Red Hat 5 óta ;)


brickm
(őstag)

Kinek mire. Én vettem már vagy 4windows pro-t, de megfogadtam, hogy soha többet nem veszek tőlük semmit...
Mióta mojave van nem szidom a gépet.

A dell vostromon az ubuntu meg a fedora is sz rul ment, inkább mac os. részemről :)


rii
(PH! nagyúr)

A dell vostromon az ubuntu meg a fedora is sz rul ment, inkább m

next next next finish?


brickm
(őstag)

Dehogy.
Széttúrtam benne mindent. Alapból nem volt benne wifi driver se, mert minek. Broadcom az ilyen konzumer cucc ugye..janem. Meg maga a gép se.
Amit találtam fedora wikin meg google-el kipróbáltam, valami gond mindig volt.

Ubuntun mindenki sírt, hogy nem megy a fingerprint...na azt meg tudtam csinálni. ellenben hullámzott a kép görgetésnél. Cserélgettem drivereket (nvidia 640 meg intel hd4000) megjavult, pár nap megint hullámzott.... open suse, debian, ubuntu, fedora ws 29, ezeket kimerítettem...
backbox ment a legjobban, de abba meg olyan dolgok vannak amik 80%ban nekem nem kellenek... macos.


scdlsc
(tag)

Ne aggódj, majd elmúlik. :D
Win10, Win8.1, Mac OS-t használok jelenleg. - Windowst 3-as óta. Macet OS9 óta. Mindegyiknél előfordul(t), hogy legszívesebben kivágnám a gépet az ablakon.


rii
(PH! nagyúr)

hát az tényleg szomorú nagyon* ....

az utóbbi években én is feltettem vagy 3-4-5 féle linux-ot ( és mind csak next-next-next-finish) ... meg 97-től kedzve többször is amikor még nem volt NNNF

és minden működött, működik simán ...
knoppix, debian, antix, manjaro
régi gépekre.

*szerintem az vitte a linux-ot erre a szintre, hogy N-N-N-F a telepítési metódus.

én is OSX, de én a munka miatt .... két laptopon antix linux megy.

[ Szerkesztve ]

üzenetek