üzenetek

hozzászólások


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

A cikkben azt írják, hogy Win8 felhasználó volt és bár a fordítás nem tökéletes, nagyjából arról van szó, hogy kapott valami hibaüzenetet, hogy a gépnek valami baja van. Ez után járta a köröket a supporttal, akik nem tudták megoldani a gondját és közben pár programja sem működött. Nem részletezi a cikk, de lehet így kifutott a visszaállításra rendelkezésre álló időből, ami azt hiszem mindössze 30 nap.
Felesleges tovább boncolni a témát, mert pontatlan a fordítás és hiányos a történet.

MaCS_70: amikor bruteforce próbálnak megváltoztatni valamit, annak ilyen eredménye lesz, mindegy mit mire.
-btw, a leírtak alapján egy rendes áramszünetbe is belehalt volna a cég...

szerk: de most boldogan nézheted az O365-ben, hogy milyen szép lassan megy egy adatsor beillesztése az Excelbe, mert szépen animálja a cellákat. Nem mondhatod, hogy nem kaptál semmi pluszt a pénzedért. ;]

[ Szerkesztve ]


viktor9456
(újonc)

Valahogy én is így vagyok a Linux-szal, de már át léptem macOS-re, nem mondom hogy szar a Windows, de a semmit érő frissítések már kiborítóak. Azt hogy a windows miatt még nem keletkezett anyagi károm csak annak köszönhetem hogy több eszközöm van.
Lehet szidni mind a három Op rendszert szerintem mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya a másikkal szemben, Véleményem szerint nem létezik tökéletes rendszer. Debian(ParrotOS), Ubuntu....stb. mind kipróbáltam már, de nekem eddig a MacOS tűnik a legmegbízhatóbbnak.


Szmörre
(tag)

Az apró rendben, de hol a reklám?


janos666
(PH! nagyúr)
Blog

"pedig anno Bill Gates szóban személyesen garantált"
Esetleg próbálj írni neki személyesen egy levelet erről, hátha születik valami ilyesmi: How To Uninstall McAfee Antivirus :D

Erőltetett frissítés ügyben viszont hasonlóan komoly gond volt az, hogy enélkül még mindig Windows XP SP2-t használna a fél világ, a másik fele pedig sima Win 7-et (SP1 nélkül).

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

"súlyos gondjaik voltak a nagy irodai készülékek kezelésével (vissza is kellett állítaniuk egy Windows-gépet) "
Hát ha ilyesmi történik, akkor ott a bevezetés sem lehetett valami komolyan megoldva...
S ha ugyanez Win10 miatt történik?
Volt melóhelyen elég sok leállást okozott a MS termékek frissítése, mert konkrétan néha órákig nem tudtak tle dolgozni. Szintén gáz.

@szmörre : A negatív reklám is brutál hatásos.

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Szerintem Windows 7 volt a céges környezet, de az XP sem kizárt. Régen volt.

Viszont működött.

Az átállást egy akkoriban nagyon hitelesnek tartott linuxos társaság vállalta, és ők a "nevükkel" elég rendesen és nem túl rokonszenves módon vissza is éltek. Mondhatni bicskanyitogató volt a stílusuk, mert nagyjából azt hangoztatták, hogy ők mindent tudnak a Linuxról && a Linux mindenben jobb, mint a Windows >> amit ők nem tudnak megoldani azt nem is lehet, sőt, nem is kell.

Ezzel a mentalitással (problémakezeléssel) egyébként régebben én is rendszeresen találkoztam, amikor a közösséghez fordultam linuxos tanácsért.

Ebből a kedvencem egyébként az, hogy ha panasz van Office-fájlok MS Office-szal való kompatibilitására (vö. LibreOffice), arra gyakran az a megoldási javaslat, hogy a másik fél (vö. a világ nagyobbik része) álljon át LibreOffice-ra.

MaCS


copass
(PH! kedvence)
Blog

azért erre nem fogadnék nagy összegben...
tegyük fel hogy egy win7-es júzer linuxra vált, mert amint megnézi hogy akkor mivel lehet kiváltani a programjait és elkezdi használni is...visítva menekül a win10-hez....
( elég komoly lejtmenetben van a win7), így hát nem is meglepő hogy már csak win10-es driverekkel tolnak ki alaplapokat.
ha végig gondoljuk akkor sokkal logikusabb egy oprendszerre fejleszteni bármit is.


hcl
(PH! félisten)
Blog

Az elég meglepő, én inkább segítőkészséget tapasztalok - mondjuk leginkább itt a PH-n, de a HUP-on se nagyon szoktak bunkózni.
Gondolom ott azért sok gondot okozott az említett support csapat, ami megint nem az OS hibája.

A Libre-MS OFfice kompatibilitásra azért mondjuk jobb megoldás az, hogy PDF. Word doksik meg xls-ek küldözgetése elég gáz cégek között.


Szmörre
(tag)

Ez a Microsoft és a Win10. Ennyi év után nincs olyan, aki ne hallott volna a 10-ről, és most a homlokához csapna, hogy "Van már ilyen rendszer? Ha azt az embert anyagi kár érte a frissítéstől, akkor én is telepítem!".


rii
(PH! nagyúr)

macOS-nek is megvan a rákfenéje .... a marketing, aki erőlteti h amikor új cpu miatt új konfig kijön, akkor egyből lehessen harsogni, hogy "a legújabb macOS"
- új hw-ekre felkészíteni
- applikációkat bizgerálják
- kinézetet matatják minimálisan, de állandóan
- régi hw-ekkel is jól menjen

szerintem ez a fontossági sorrend az apple-nél, és a apple topikban volt aki akinább visszemnt mojave-ről high sierrara, mert mojave-vel belassult a boot ... van aki szenved tovább a mojave-vel, van akinek meg jó

de így nem lehet oprendszert csinálni, h a marketing mondja meg mikorra kell megjelennie ( mert a marketing mondta meg, hogy ha új cpu - akkor új konfig - akkor új OS )

az OSX-ben egyenesen fantasztikus feature számomra az, hogyha elfogy a SSD-n a hely (mert a PS rommá scrachelte az egészet ) akkor a programok lemennek pausba, jön egy FOrce quit alblak, benne a "response" gombbal ... a finder nem pause ... csinál az ember helyet ... resume ... és minden megy tovább ... már többször mentett meg ez ....


hcl
(PH! félisten)
Blog

Nincs-e? :D Van olyan _informatikus_ kollega, aki otthonra most próbálta ki (melóban meg Win7+Linuxot használ). Nem is egy van, aki szerint káros updatelni az OS-t.
2015 vagy 6-ban találkoztam olyan userrel, aki frissen jött az akkori munkahelyemre, és a Win7 felületére nézett, mint borjú az új kapura. (Addig gondolom XP volt neki...)

Én sem értem, hogyan, de a negatív reklám is mindig ismertséget hoz. Ennél csúnyább esetekben is.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Anyagi kára már akkor keletkezett amikor inkompetens rendszergazdát alkalmazott aki bekapcsolva hagyta vállalati környezetben az automatikus frissítést. Na meg az Enterprise/Pro verziók nem frissültek maguktól, emlékszem nekem is felajánlotta a 8.1 nem is egyszer hogy szeretnék-e frissíteni vagy sem.

Sőt, el is lehetett utasítani, illetve update-ben is 1 kattintás bizonyos updatek tiltása...

(#26) MaCS_70: Van pedig nem is egy olyan service amit Linux alatt nem lehet, próbálkoztunk Dynamics NAV Service telepítéssel linuxra, túl sok a windows dependency, így például ez egy nem megoldható feladat linux alatt :U

[ Szerkesztve ]


hunluki
(fanatikus tag)

Azért ebből voltak balhék nem is egy, had ne keresgéljem elő de hányszor jött újra elő a kis W10 ikon az óra mellé csak mert "módosítottak rajta és újra kiadták", aztán volt a bárhova nyomsz kb mindenképp települ (talán a bezárás után is feltette ebből volt kiakadás). Érthető okokból nagyon tolta az MS hogy csak a W10-el kelljen foglalkozni, volt ugye az 1 milliárd PC-n W10 fut egy éven belül ígéret is, nyilván törekedtek rá.


Szmörre
(tag)

Ezt elhiszem, de gondolom ő sem azután döntötte el hogy frissíteni fog, miután megjelent valahol egy cikk arról, hogy a 10-re történő upgrade után törlődtek a dokumentumok :D
Tehát nem azt mondom, hogy nincsenek olyanok, akik ne látták volna eddig a 10-et, hanem hogy olyanok nem nagyon vannak, akik mindemellett ráadásul egy negatív cikk alapján kapnak kedvet a frissítésre.
Szerintem az ilyen "beszélünk róla, mert valahol írtak valami cikket" egy ilyen cég ennyire ismert termékénél már nem számít.

hunluki: A szerződést minden esetben és alkalommal el kellett fogadni, így el lehetett utasítani a frissítést.

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Áh, mindig tud minden számítani.


LKaresz
(lelkes újonc)

Én úgy tapasztaltam, hogy ha 80 ezret kellene fizetnie egyeseknek az os + office csomagra, akkor sem gondolkodna váltáson.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Segítőkészséget nyilván én is tapasztaltam, nem is keveset -- egészen addig a pontig, amíg nem álltam elő olyan kérdéssel, amire nem volt megoldás. Olyankor a segítőkész emberek elhallgattak, így jellemzően azok a barátságtalan hangok maradtak egyedül hallhatóak, amelyek szerint ha nincs megoldás, akkor a kérdező a hülye.
Volt, aki lenyomozta a telefonszámomat, és felhívott azzal, hogy biztosan vagy egy idióta vagyok, vagy a Microsoft fizetett trollja, mert normális embernek nincs igénye arra, hogy több videokártyát használjon egy gépben.

Mindez egyébként nem a Prohardveren ment.

"A Libre-MS OFfice kompatibilitásra azért mondjuk jobb megoldás az, hogy PDF. Word doksik meg xls-ek küldözgetése elég gáz cégek között."

Ezt viszont konkrétan nem értem.

MaCS


.Z.
(fanatikus tag)

Ez majd onnantól lesz érdekes, ha csak havidíjas opció lesz Winre és Officere is.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

És a megvásárolt, teljes jogosultságú licencekkel vajon mi lesz?

MaCS


.Z.
(fanatikus tag)

Mennek a fiókba, ahol a w95/98/xp és társai vannak.

üzenetek