Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ja, és persze az egyre diktatórikusabbá váló kínai állammal szorosan összefonódott cég természetesn ártatlan, mi?


beyruth82
(őstag)

Itt legfőképp az usa és az eu néhány távközlési gazdasági csoportjának lobbijáról van szó és bizony a huawei fő bűne a rekord gyorsaságú méret,bevétel és eladási adat növekedés.


joey04
(Jómunkásember)

vissza kéne szorítani valahogy a huaweit és társait, de nem sok esélyt látok rá igazából...


beyruth82
(őstag)

"egyre diktatórikusabbá váló kínai állammal szorosan összefonódott cég természetesn ártatlan"
Kína egyre szabadabbá válik gazdaságilag és állampolgári jogat tekintve is.Te teljesen el vagy tájolva.Mao Ce Tung idejében még ennek a kijelentésnek lett volna helye de ma mikor milliárdos vállalkozok és magántulajdonú világcégek vannak kínában .a kínai középosztály pedig a világon egyedülálló mértékben gyarapodik és szélesedik valamint a kínaiak szabadon mehetnek az országban ki és be (lásd világot ellepő kínai turisták) akkor ez nagyon nagy fokú tudatlanságra utal.Szerintem te kevered Törökországgal vagy Oroszországgal.

[ Szerkesztve ]


bitblueduck
(senior tag)
Blog

Nem olyan rég törölte el a saját időkorlátait az ottani vezető.


Tapsi
(őstag)

Hát persze: [link]


pnauser
(őstag)

Omg...


Maegoss
(tag)

A kínai telekommunikációs cégek (Huawei, ZTE) a kínai állam jelentős támogatásával (pénzügyi támogatás, állami segítséggel megvalósult szerződések, stb) tettek szert versenyelőnyre, szóval épp itt az ideje, hogy "élvezzék" ennek a hátrányait is. Az viszont biztos, hogy a fentebb említett cégek kvázi állami irányítás alatt vannak, mégha szervezetileg magáncégek is. Kínában az összes nagyobb cégnél (pláne a kulcsfontosságú ágazatokban) igen jelentős az állami befolyás.

Egyébként én személy szerint egyetértek a korlátozásokkal, ha én lennék vezető pozícióban én sem vennék olyan cégtől nemzetbiztonsági szempontból kritikus infrastruktúrához eszközöket, amelyikben egy másik ország vezetése nagy befolyással rendelkezik.

Lassan már nem is az a kérdés, hogy megfigyelnek-e, hanem hogy kik: az amerikaiak vagy a kínaiak? :P


qqzs
(őstag)

Biztos minap az par milliardos azert ment le kutyaba alambacsinak mert annyira fuggetlenek, de mint lathato rajtad mukodik a kinai propaganda meg itt is :)


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Napersze. Látom a kolléga már linkelte az össz-társadalmi pontrendszert, nem vagyok biztos benne, hogy szeretnél pl ujgurnak születni mostanában...


beyruth82
(őstag)

A digitális megfigyelés az usá-ban vagy a fejlett nyugati liberális demokráciákban ugyan ilyen mértékű vagy még nagyobb.Ezen kár vitázni,ez tény.A kultúrális forradalom kínája és a mai össze sem hasonlítható semmilyen téren.Az kő kemény diktatúra volt ez meg amolyan gulyás kommunizmus csak még több mozgástérrel.Sőt a magántulajdon és tőkefelhalmozás is teljesen általanos lett tehát inkább az egykori jobboldali diktatúrákra hasonlít(salazar portugaliaja vagy franco spanyolországa).Azt leszámítva hogy egyetlen párt van hatalmon akiket nem lehet leváltani a kínaiak teljesen szabadon élhetnek és utazhatnak ki be az országban.Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban sem a vagyonfelhalmozásban.

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Te melyik Kínát nézed? :DDD


Maegoss
(tag)

"Azt leszámítva hogy egyetlen párt van hatalmon akiket nem lehet leváltani a kínaiak teljesen szabadon élhetnek és utazhatnak ki be az országban.Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban sem a vagyonfelhalmozásban."

Ja, ezért menekülnek a gazdag kínaiak Kínából :)

Meg ezért fektetnek be kínaiak külföldön annyit...

[ Szerkesztve ]


beyruth82
(őstag)

Hát nem az 1968-as amelyiket te ;)


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

(csak úgy tájékoztatásként közölném, hogy a kolléga élt kint, és nem a habonymédiából szedi a lózungokat...)


Tapsi
(őstag)

Értem, tehát például az USA-ban ha a családtagod "rendszerellenes", akkor te nem tanulhatsz tovább, ugye? Nem mintha Nyugaton értelmezhető lenne a rendszerellenes kifejezés.

Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban sem a vagyonfelhalmozásban.

Már hogy ne lenne? Az a szó, hogy városi útlevél mond neked valamit? Illetve az, hogy lebegő népesség?


beyruth82
(őstag)

Nem menekülnek sehová:
[link]


qqzs
(őstag)

Megkerdezhetem hany eves vagy es honnan vannak ilyen pontos es melyrehato ismereteid Kinarol?


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Az, hogy egyre lazább és szabadabb ország lett amúgy igaz volt, amíg Micimackó hatalomra nem került, azóta ismét keménykedések vannak. Jó, nincs értelmiség vidékre költöztetése kényszermunkavégzés céljából, de kb olyan politikai söprögetést csinált a fazon, mint Erdogan, csak nem olyan látványos eszközökkel. Illetve ennek a tisztogatásnak kiterjesztése a társadalmi kreditrendszer és megfigyelés.


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Nem tudom, hogy mit szívtál, de én is kérek belőle.

üzenetek