üzenetek

hozzászólások


cami][us
(senior tag)
Blog

Kína egyre szabadabbá válik gazdaságilag és állampolgári jogat tekintve is

Remélem fizetnek ezért.
[link]


atike
(PH! nagyúr)

Arról a Kínáról beszélünk ahol lassan befejezik a mindenkit megfigyelő rendszert és ahol pontozni fogják az embereket (társadalmi krerditrendszer)? :F :F :F Komoly állampolgári jogaik lehetnek, való igaz... :)

[link]


bambano
(Jómunkásember)
Blog

"Azt leszámítva hogy egyetlen párt van hatalmon akiket nem lehet leváltani a kínaiak teljesen szabadon élhetnek": te le tudtad írni ezt a mondatot?
másrészt az emlegetett kreditrendszer: attól, hogy nyugaton is megfigyelnek, a kínai megfigyelés még nem lett se normális, se demokratikus. egyébként meg kérdezz már meg egy tajvanit a szabad kínáról...

a poszthoz: olyan kis álnaiv ez a szöveg, hogy nincs bizonyíték a kínaiak kémkedésére... ahha, millió kínai terméken látszik, hogy az utolsó szögig minden tervét lopták. erre azokban a szektorokban, ahol a titoktartás nem annyira fontos, millió bizonyíték is van, más szektorokban meg érthető okokból hallgatnak.


dajkopali
(HÁZIGAZDA)
Blog

mi is írtunk arról, hogy a kínai modell páratlan: ekkora állami befektetéssel ekkora megfigyelőrendszer még sosem jött létre a világon, amit ott építenek (még messze nincs kész, de már most is félelmetes)
teljesnek szánják a lefedettséget: akár törvénytelenül is begyűjtik a biometrikus adatokat a polgárokról, irdatlan mennyiségű térfigyelő kamerát helyeznek ki, melyeket központi rendszerbe ágyaznak be, óriási energiákkal fejlesztik az arc-, hang- stb. felismerő rendszereket, bedobják a legújabb AI-eredményeket, maguk is fejlesztenek, szoftveres szinten ez a fő célpont, ésatöbbi.
Orwell víziója ott valósul meg, méghozzá sokkal mélyebben, mint a szerző az 1940-es években gondolta.


ZSAPI
(újonc)

Nem tudom ezt láttátok e :)

[link]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Igen, és ezt a kínai kütyükkel - leginkább telefonokkal - igyekezni fognak az egész világra kiterjeszteni. Ha otthon nem tartják be a saját törvényeiket, semmi garancia nincs arra, hogy külföldön tisztelnék a szabályokat (nem teszik, lásd a tényt, hogy a komplett iparuk lopásra/szabadalomsértésekre alapul).

Gyakorlatilag legfőbb ideje lenne az egész országot teljes gazdasági blokád alá venni, és visszafizettetni vele mindazt, amit az elmúlt 40évben ellopott. És persze az ehhez asszisztáló nyugati multikat is elő kéne venni, akik 5$ extra profitért cserébe 100$ kárt okoztak a származási országaiknak.

[ Szerkesztve ]


Plazmacucci
(PH! nagyúr)
Blog

:Y


qqzs
(őstag)

Mar nem emlekszem melyik automarka volt talan a mercedesz vagy wolkswagen hogy felepitettek egy komplett gyarat majd elindult a termeles miutan a kinaiak felepitettek egy masik ugyanolyan gyarat es egy az egyben elkezdtek ugyanazokat modeleket gyartani mint az eredeti de szogre megegyezve csak xingjung neven. Mikor kerdeztek hogy na demegis hogy akkor meg mondtak hogy vagy mesz es marad a masik gyarad is vagy kuss..es kuss lett belole.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nekem is rémlik a történet. És persze a merci volt olyan hülye, hogy erre nem számított...

A nyugati arrafelé haszonállat, az állam egy az egyben érdekelt a technológia ellopásában (pontosabban a cégein keresztül ő maga lop), ergo hóttziher hogy nem fogja az odamerészkedő nyugati szellemi tulajdonát megvédeni.

[ Szerkesztve ]


bambano
(Jómunkásember)
Blog

és ezt te hajlandó lennél megfizetni?
vagy megint csak okoskodsz anélkül, hogy végiggondolnád, mi történne?

hint: kifizetnél 3x annyit azokért a termékekért, amiket most kínában gyártanak?

[ Szerkesztve ]


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

Senki nem mondja és mondta akkor sem hogy bármelyik cégnek hogy vigye ki a termelést kinába nyugatról.

Ők megtették, az esetleges kockázatokat meg nem túl jól felmérve.

Csak ugye az olcsó munkaerő miatt tették ezt meg.


egyedülülő
(senior tag)

Az átlag nyugati polgár szempontjából mitől is hátrányosabb az a fajta kémkedés amit a Huawei folytat, szemben azzal amit kb az összes nyugati ország meg cég, élükön a amerikával? Szerintem nincs sok különbség. A helyi erők sem tisztelik a jogaikat a legkevésbé sem.


bambano
(Jómunkásember)
Blog

nem menti a huawei-t, hogy mások is kémkednek.


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Van bajuk az biztos.


pnauser
(őstag)

De van különbség. Óriási.
Élj az USA-ban egy kicsit, majd utána Kínában.


Top cat
(senior tag)

Biztos ő Hszi Csin-ping :DDD


svgyula
(őstag)

A kedves lengyel "elvtársak" szépen belekanyarították a nyelvüket a trampli seggébe! Pedig "elméletileg"(?) uniós tagok vagy mi? Azért ha ezt uniós tagállamok minden megjegyzés nélkül végignézik akkor no komment!
Először talán bizonyítékot kellet volna felmutatni, nem pedig vádaskodni! Amúgy a lengyel "elvtársak" biztosan hatalmas titkokkal rendelkeznek! Mert mindenki tudja, hogy nagyhatalom, de miben is? Kína minden szinten messze a lengyel technika felett áll és szerintem nem szorul rá a lengyel titkokra! Ez kb olyan mintha Timbuktu törzseitől akarnának világmegváltó dolgokat megtudni.........


Bluesummers
(senior tag)

+100

üzenetek