üzenetek

hozzászólások


Venyera7
(őstag)

Gusztustalan amit mar sokan megengednek maguknak. Napi ~10-20$-os haszonert felvasarolnak a gamerek elol mindent. Milyen vilagot elunk ennyire raszorul mindenki a penzre? Oke az ilyen weboldalaknak tobb millio felhasznaloja van, par centes bevetel felhasznalokkent nagyobb a haszon, mint ha valaki egy 6 kartyas redszerrel termelne. :U


Narxis
(PH! nagyúr)
Blog

Az biztos, hogy ha egyszer összehoz a sors egy ilyen fotel bányásszal akkor páros lábbal szállok az arcába. Tényleg gyomorforgató amit már művelnek! :W


Cathfaern
(PH! nagyúr)
Blog

Tehát semmi köze az egésznek a kormányzati weboldalakhoz, egyszerűen egy népszerű addont támadtak meg (ami elég szerencsétlenül volt implementálva ahhoz, hogy elég legyen az oldalnak támogatnia és máris bejutott a támadás, nem kellett telepítve lennie).


alevan
(PH! addikt)
Blog

Ne haragudj meg, de mindenkinek jogában áll azt csinálni a hardverrel amit megásárolt, amit akar.

Ha én holnap magyarország minden webáruházából megveszem a VGAkat, hogy nyancatot rendereljek 120k felbontásban, az én arcomba szállsz "páros lábbal"?

Azért, hogy te ne 60 hanem 61 FPSel nyomast PUGBben?

(#1) Venyera7

Ha lenne rá kezdőtőkém, én is ezt csinálnám. Már csak azért, hogy a folyton síró "gémerekkel" kitoljak.

[ Szerkesztve ]


Danex
(PH! addikt)

Remélem a fejlesztők szájába is beleszállsz majd, hogy a szar optimalizációjuk miatt kell fejlesztened a gépedet mert az esetek többségében a grafikai fejlődés játékokban messze nem egyenesen arányos a gépigénnyel.

Vagy, hogy megveszel egy játékot amit régen még Bétának se mertek volna kiadni mert annyira tele van bugokkal, meg 6 DLC-t kell megvenni, mert amúgy csak egy pici szeletét kapod meg a játéknak.

Vagy akár csak a mobiloknál is, hogy már lassan 12 magos telefonok kellenek, hogy a facebook mellett a böngésző is megnyíljon ahol, ha rákattolsz egy Youtube videóra ne töltse újra az egészet.

Vagy az autók EURO norma miatti sokkal drágább fenntartási költségei vannak az autóknak, hogy egy használt autóra a kocsi árának a felét rá kell költeni 200-250ezer kilométernél.

[ Szerkesztve ]


doooo
(őstag)

Nem sokáig fog ez így menni. Ha más nem, a kriptovaluták "megregulázása" majd változtat a dolgon. Bár ez nyilván nem fog holnap bekövetkezni, de túl sokáig nem fogják a globális vezetőségek/kormányzatok hagyni ezt az agymenést ilyen módon folyni.


Venyera7
(őstag)

Ez egy hobbi tiszteletben kell tartani, biztosan neked is van hobbid, amit szeretsz és kívánod minden pillanatban/szabadidődben. Mit szólnál hozzá, ha egyszer csak elérhetetlen lenne? Az ilyen kijelentés, hogy ha "játszani akar valaki, akkor ott a konzol" nem kell. Aki gamer gépet épít, annak a kinézet is számít és az egyediség is. Részben a gyártók is hibásak, mert simán raktározhatnának kártyát saját webshopukba amit az eredeti felhasználási területre értéksíthetnének, mint ahogy az EVGA is teszi. A bányászok meg vegyék 2-3x áron. :K

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(PH! nagyúr)
Blog

"Ez egy hobbi tiszteletben kell tartani, biztosan neked is van hobbid, amit szeretsz és kívánod minden pillanatban/szabadidődben. Mit szólnál hozzá, ha egyszer csak elérhetetlen lenne?"
Ha valakinek az pályaversenyzés a hobbija, akkor ha emelkedik a benzinár, neki ne emelkedjen, mert úgy már túl drága lenne és nem tudná csinálni és ezt tiszteletben kell tartani?


Danex
(PH! addikt)

Ahogy a bányaépítést is tekintheted hobbinak, mert ugyan úgy gépet kell építeni, barkácsolni hozzá keretet, a legjobb hűtést kialakítani (mint egy pc-nél) stb, csak ez még pénzt is keres.... Kellemeset a hasznossal :U

Neten megannyi VLOG is mutatja, hogy sokan kezelik hobbiként is.

Az ilyen kijelentést, hogy a bányász meg fizessen ugyan azért 2-3x annyit, meg tartsuk meg a pizsamában az ágyban miközben alszunk :U


David75
(őstag)

Kösz, de jó ez így ahogy van. Ezentúl se szeretnék az egyszer már leadózott fizetésemből félretett megtakarításaim után mégegyszer adózni, sőt jobb ha egyik kormány se tud róla miben mennyi pénzem van.


Szőrös 
(PH! kedvence)

Csak aztán nehogy a bányász szálljon az orcádba egy exkavátorral. :DDD


Jinxb1rd
(őstag)

Ezért is csodálkozom, mikor az emberek több tucat weblapot tartanak nyitva a Chrome-ba. Én amint zárok be mindent, ebben a bányászós korszakba meg végképp.

Már engem is kerestek meg, hogy készítsek weblapra bányászprogramot :(


hommeros
(őstag)

Jó kemény vagy Csák Norisz.


Venyera7
(őstag)

Csupán + bevételert építenek bányagépet, nem hobbiból. Azért vesznek annyi kártyát amennyit tudnak, hogy minél több profitot termeljenek.

Igen, aki pénzkeresésre használ játékraszánt kártyát az fizzesen érte 2-3x árat, vagy vegyen célhardvert.


Cathfaern
(PH! nagyúr)
Blog

Egyébként szerintem a weboldalba bányászprogrammal semmi gondja nem lenne az embereknek ha nyilvánosan csinálnák. Választhatsz, hogy reklámokat akarsz nézegetni, vagy nincs reklám, de akkor a géped bányászik (nyilván nem 100%-os CPU terheléssel) amíg az oldalt nézed. Igazából szerintem ez egy kifejezetten méltányos módja lenne az oldalak pénzelésének, mivel időarányos, ellentétben a klikk arányos reklámos megoldással.Ez hosszútávon az olvasóknak is kedvezne, mert a bányászás:
a) nem villog, animál, zenél
b) nem foglalja a helyet az oldalból
c) nem abban lennének érdekeltek az oldalak, hogy minél több oldalt tölts be (ami mindig lasabb lesz, mint egy oldalon dinamikusan betölteni az újabb tartalmakat, vagy alapból egy oldalra rakni mindent és nem szétbontani 10 képet 10 aloldalra), hanem hogy minél több oldalt eltölts az oldalon, azt meg tipikusan azzal lehet elérni, hogy minőségi tartalmat pakolsz az oldaladra.

Szerintem tipikus esete a win-win-nek, kár hogy ennyire rosszul indult el a dolog.


Kékes525
(PH! félisten)

Ez már az aljasság kategóriája.


Jinxb1rd
(őstag)

ÉN is ilyenbe gondolkodok a weblap ötleteimnél, hogy lehetne ebből pénzt csinálni, ez senkit nem zavarna. Prohardver is akár próbálkozhatna ilyennel, ha már ennyire bajuk van a reklámblokkolókkal. (vagy csinál is sumákul a háttérben? ;] )


alevan
(PH! addikt)
Blog

Szóval ha pl. veszek egy kocsit, attól függően, hogy mire használom, akár 3x annyit is fizessek érte?

Nem a bányászokkal vam a gond. Hanem az efféle önző hozzáállással.


Danex
(PH! addikt)

Igen, mert a grafikusok, 3D tervezők stb nem a gamer kártyákat vették idáig :) Filmek rendereléséhez is ezt használják, manapság már a PC-s asztal felvételére is.

Amúgy meg ott a prociba integrált videókártya, ha nagyon játszani akarsz akkor meg fizesd meg a 2-3x árat mert az a célhardver játékra ;)


Mirman
(őstag)

Én abszolút a bányászok pártján állok. Csak nekik köszönhetően sikerülhetett az a bravúr, hogy az 1 éves használt kártyámat drágábban adhattam el mint amennyiért vettem . :C


tomazin
(PH! kedvence)
Blog

Azért elképesztő, hogy a vásárló a szemét, aki megveszi a kártyát. Nem is a gyártó, akinek kényelmes az, hogy a megnőtt keresletet nem növekvő termeléssel oldja meg hanem növekvő árral... :W


KEndre
(HÁZIGAZDA)
Blog

No de amit helyette vettél, azt mennyiért vetted? ;)


Mirman
(őstag)

1070 --> 1050 Ti downgrade volt úgyhogy nem jártam rosszul . :)

[ Szerkesztve ]


0P1
(fanatikus tag)

Elég rizikós játék lenne megemelni a termelést. És ha bedől egy pillanatról a másikra az altcoinok piaca?


-Skylake-
(őstag)

Ismet kitett magaert a kemenymag, szanalmas topik. A legszornyubb pedig az, hogy ez egy szakmai forum. Ahol azt hinne az ember, hogy rendelkeznek a benne irogatok technologiai jartassaggal es vagy egy kis esszel. Tudom tudom en vagyok a naiv, de hat megis.


janeszgol
(PH! kedvence)

És aki streamel? Ő is azért vett VGA-t, hogy a játékkal pénzt termeljen. A többiek nézik, ahogy játszik és megy a donate, illetve a reklámbevételek.

Cathfaern, legyen ilyen választási lehetőség, de én a reklámokra szavazok.

[ Szerkesztve ]


djsilas
(tag)

Mi van Veracska, tan nem kerultel sorra a VGA boltban, hogy ilyen stresszes vagy? Inkabb magadba kellene szallni... :/


hommeros
(őstag)

Vagy a gamer, aki hiányolja a méreg drága videokártyát, de az összes játékot lewarezolja? Megannyi kínzó kérdés. ;]

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

Na ez meg a másik. Oké én ezt a bányászósdit marhaságnak tartom, de a megvett hardverrel mindenki azt csinál, amit akar. Szabad világ. Bosszant engem is, hogy minden megdrágult, de alkalmazkodom hozzá. Legalábbis igyekszem.

[ Szerkesztve ]


lm83
(senior tag)

Na de én ezt hol látom, hogy most épp valaki bányászik a gépemmel?


L4mie
(PH! kedvence)

Cathfaern :K teljesen egyetértek.

a cikkben szereplő eljárás minden undoromat sikerrel aktiválta....

Btw: nemrég vettem észre, hogy: simpsonreszek.info is szépen futtatja a monero bányát.
rámész és 80% on pörög a proci...
alapból még ezzel se lenne bajom, ha így tartja fent magát a weblap elfogadható, de akkor ne sunyiban hanem szóljon róla, mert így sunyiban bosszant.

[ Szerkesztve ]


myckie2
(senior tag)

"Milyen vilagot elunk ennyire raszorul mindenki a penzre?"

Te milyen világot élsz, hogy felteszed ezt a kérdést? Az emberi történelem alap eleme mindig is a kapzsiság volt és most is az.


Thryash
(tag)

+1


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Nem teljesen mindegy ki mibe fekteti a pénzét? Valaki ingatlanokkal kereskedve keres pénzt, valaki ritkaságokat vásárol, valaki aranyat...
Gusztustalan hogy akinek sok ingatlanja van megveszi az átlag ember elől a házakat, gusztustalan hogy valaki megvesz egy olyan relikviát amit kis tételben gyártottak, esetleg csak 1db létezik belőle, gusztustalan hogy az iparban az egyik legjobb vezetőt ahejett hogy a gyárak csatlakozókat és egyéb termékeket gyártanának belőle valaki egy páncélszekrényben őrzi, ha tehetősebb akkor több kg-nyit is.

Nem értem a felháborodást egyáltalán. A gyártók ha akarnak gyártanak nagyobb mennyiségű alkatrészt/gpu-t, hogy kiszolgálják a bányászokat, mégsem teszik.
Egyébként meg a bányászok ugyanúgy kifizetik a hardver árát akárcsak a gamer vagy egy átlag felhasználó.

Ahol komoly munkára/szimulációkra használnak többezer vagy többtízezer gpu-t ott szerinted üresjárat esetén mit csinálnak? Bérbe adják akárkinek aki megfizeti. Így lehet az hogy sok streaming és egyéb szolgáltatóknál ahol sok a GPU vagy maga a cég bányászik, vagy bérbe adja....


YASKATIR
(senior tag)
Blog

"Milyen vilagot elunk ennyire raszorul mindenki a penzre? "

Te valamilyen eldugott komcsi orszagban elsz, amirol nem tud a vilag?


Bluesummers
(senior tag)

Akkor szólj hozzá valami értelmeset. De nem, csatlakotol a többiekhez. Mondd el miért éri meg kriptokereskedni. .... Ja, hogy ez zavar igazából?


arnyekxxx
(PH! addikt)

Milyen vilagot elunk ennyire raszorul mindenki a penzre

Még olyan is van aki akár dolgozni is képes a pénzért. Másoknak. Ahelyett, hogy gémezne a nappaliban.

Micsoda korban élünk.


T_chris
(PH! addikt)
Blog

Ha veszel egy kocsit, akkor valamire veszed.
Vannak átfedések, de ha sokan vagytok a családban, akkor kisbuszt veszel, ha sok cuccot kell vinned akkor platóst, ha melóba járni kell megint mást, mint a hegyi terepre, vagy autópályára....
Érzed a különbséget? Itt most mindenki beültet 6-10 embert az A8-ba, mert akkora hajó, hogy elférnek...


daa-raa
(Jómunkásember)

A probléma az, hogy nem azzal a hw-rel csinlálja, amit vásárolt, hanem másokéval, azokon élősködve, azoknak növelve a rezsijét. Ez valóban gyomorforgató.

De valaki mondja már el nekem, hogyan lesz egy pénznek nagyobb értéke attól, hogy több van belőle? Normális körülmények között ez éppenhogy az adott valuta összeomlásához vezet. Ezekből a kriptohülyeségekből már több van, mint a II. vh után a magyar pengőből. Ebből is látszik, hogy semmi valós fedezet nincs a kriptopénzek mögött. Pont annyit érnek valójában, mint egy játék virtuális currency-je, vag a Dragon Ball Zeni-je.

[ Szerkesztve ]


alevan
(PH! addikt)
Blog

1. Megy a bányász, kiveszi a gépedből a VGAt? Mi ez a hülyeség, hogy más hardverével? Hiszen kifizeti ő is azt az árat érte.
2. A bányászat lényege nem a pénz gyártása. Hanem a tranzakciólista mentése. Amiért ő pénzt kap.

(#38) T_chris: Ok. Akkor gondolom a streamerek is fizessenek ki 100x árat azért a VGAért, hisz a képet amit ők látnak még több ezer más ember isblátja, nem?

De akkor gonosz leszek: és milyen produktivitást nyújt a számítógépes játék? Mivel maradok miután lenyomtam a GTXmittoménmilyen kártyámon 6 óra CSGo-t, EU szerveren, miközben oroszország fiataljainak egy részét pusztán elméleti alapon kielégítette orálisan mindkét felmenőm?

Ennek annyi értelme van, mint a bányászásnak. Nem fogok nekiállni egy technikai fórumon, hogy elmagyarázzam a kriptopénzeket. Ha kicsit is érdekel valakit, utánnaplvasott, ha nem érdekel, akor meg úgy is akadékoskodni fog.

De ha egyenlőséget akarunk, akkor legyen: ajánlja fel mindenki (gamer és miner) a számítási kapacítását egy nemes cél érdekében. Pl. a tejút teljes és pontos 3D leképzésére, orvostudományi kutatásokra, fizikai kísérletekre.

De ez nem fog megtörténni. Mint ahogy annak a szingapúri minernek, akinek a napi 20 dollár szinte egy vagyon (mintha nálunk nem lenne az...), úgy a gamer sem fogja felajánlani, mivel fontodabb, hogy százhúszefpéessel DOTAzza át a délutánját, pl. önkénteskedés helyett.

Most ezzel nem célzok rád, hanem általánosan erre a közösségre.


daa-raa
(Jómunkásember)

Komolyan nem értelek. Elolvastad egyáltalán a cikket? Cryptojackingről van szó. Az meg semmi másról nem szól, minthogy beágyazott kóddal egy weboldal a te géped erőforrásait használja bányászatra, tipikusan a megkérdezésed, hozzájárulásod nélkül. Kb olyan, mintha valaki besurranna hozzád és a te sütődben sütné meg a saját kajáját.

[ Szerkesztve ]


alevan
(PH! addikt)
Blog

Bocs. Igazad van. Nem olvastam el alaposan a kommentedet. Elnézést kérek tőled.

[ Szerkesztve ]


Béééla
(őstag)
Blog

Ezekből a kriptohülyeségekből már több van, mint a II. vh után a magyar pengőből.
Azért mert minden hülyegyerek csinál saját Shitcoint azért miért kéne annak a néhány előremutató nagynak bedőlnie? Ha a zimbabwei csodadollár után bevezetnek újabb ezer másik valutát aminél a helyi kavicsok is értékesebbek, az miben befolyásolná az USA vagy kanadai dollárt? Tényleg őszintén kérdezem.


0P1
(fanatikus tag)

"A bányászat lényege nem a pénz gyártása. Hanem a tranzakciólista mentése. Amiért ő pénzt kap."

Ez ebből a szempontból lényegtelen. Az tény, hogy normális esetben valuták esetében ha túl sok van a piacon, az a pénz elértéktelenedéséhez, inflációhoz vezet. CSakhogy a kriptovaluták jelenleg nem annyira forgalmi eszközök, hanem inkább vagyonfelhalmozási és spekulációs eszközök, fizetésre inkább csak a szürke- és fekete gazdaságban használják nagyobb tételek rendezésére, mintsem napi mikrotranzakciókra, kevés helyen tudsz egy kiló kenyeret vásárolni Bitcoinért - ahogy aranyért se nagyon, márpedig a nemesfémekhez sokkal inkább hasonlíthatók a kriptovaluták funkciójában, mintsem a klasszikus valutákhoz.
És egyre korlátozottabban állnak rendelkezésre ezek is, ahogy a nemesfémek is, és egyre költségesebb a kitermelésük.
Csak az aranyhoz képest van egy nagy előnyük, összehasonlíthatatlanul olcsóbb a biztonságos tárolásuk és "szállításuk".


L4mie
(PH! kedvence)

Csak, hogy kiegészítsem az információkat :)
tessék egy kriptovaluta amit már elfogadnak a mekiben is thailandon.
[link]


Danex
(PH! addikt)

Felejtsük már el ezt a feketegazdaságot a cryptovilágban. Talán a legelején használták erre is, de ma már maximum sokezred%-át teheti ki a forgalomnak. Pont az árfolyam ingadozása miatt nem éri meg nekik ebben tartani a pénzt, Ft, USD-re meg nem olyan egyszerű váltani anélkül, hogy ne jelenjen meg a nevük valamelyik végén a tranzakciónak.

üzenetek