üzenetek

hozzászólások


snecy20
(PH! kedvence)
Blog

A terméktámogatási központ pedig a tonnányi reklamáció következtében pillanatok alatt le fog halni, túl fog terhelődni.


IntelliSense
(fanatikus tag)

Arról nincs szó, hogy a ma este (magyar idő szerint) 19:00-kor esedékes foltozó kedd keretében, mi akik frissítettünk, de nem észleltünk, bajt, kapunk e biztonsági javítást...

Arról sincs, hogy mára az eredendő problémát javító frissítést kapnánk?

Kíváncsi leszek ;)


pelgrim_v1
(kvázi-tag)
Blog

Csak kíváncsiság. Ha a cégem ilyen okból mondjuk kárt szenved, Véglegesen elveszik adat vagy munkát nem tudok határidőre el végezni úgy hogy bizonyíthatóan a Microsoft tehető felelőssé anyagilag felelősségre vonhatom vagy simán kiröhögnek?


Baskiria
(őstag)
Blog

És elmondják majd hogy működik az undelete, amire meg már ráírtál, sajnáljuk...


macilaci78
(Korrektor)

Simán kiröhögnek, a telepítéskor olvasatlanul elfogadott szerződésben úgyis lesz valami passzus.
Na meg lehetne redundáns a teljes vállalkozásod, ha ez ennyire fontos.


hunluki
(fanatikus tag)

Ha tippelnem kéne akkor kiröhögős verzió. Ezért kell mindig fontos adatról backup, legyen az felhő, NAS, külső winyó, minyonos pendrive, vagy épp ezek kombinációja.


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Kiröhögnek, mert céges OS-t nem frissítünk ész nélkül. Eleve legalább Win 10 Pro-t használsz, s csak a security frissítéseket rakod fel, a feature update-eket csak késleltetve, amíg biztosan nem lesz kőstabil.

Szóval ha valaki nem vár, s azonnal felrakja a frissítéscsomagot, az user error. ;]

[ Szerkesztve ]


Fryskitt
(PH! addikt)

Szerintem ezt magyar fejlesztők csinálták, valamiféle igazán hozzáértő csapat, orosz támogatással. Szóval ez nem bug, hanem fícsör, csapást mérnek a dekadens Nyugatra.


energy4ever
(PH! addikt)
Blog

"Egyszerűen csak hívni kell a terméktámgoatási részleget, de a rendszer használatát érdemes azonnal felfüggeszteni."

Melyik telefonszamon?

En probalkoztam MS-el, kertem visszahivast. Magyar automatat kovetoen 11perc varakozas utan kapcsoltak, viszont angolul beszelt csak a holgy! MS-nek nincsen magyar supportja? :F


flatline#2
(tag)
Blog

Jól megmutattuk az imperialistáknak. Nem lennék most a helyükben :DDD


nihill
(senior tag)

Szóval ha valaki nem vár, s azonnal felrakja a frissítéscsomagot, az user error.
Tehát nem az a gond hogy szemetet ad ki az MS, hanem hogy miért bízok meg a hivatalos gyári frissítésben?


Fryskitt
(PH! addikt)

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Smile-t láttad? :) Nyilván a frissítéssel van probléma.

De azt fenntartom, hogy aki céges felhasználáshoz otthoni verziót használ bármiből, az felelőtlen. Legyen az windows vagy bármi más.


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Megőrültél? Kell a pénz a QA-ra! Oh, wait...


atike
(PH! nagyúr)

" A Microsoftnak megvannak erre a megfelelő eszközei"

Óóóóóóó... :) De komoly. :DDD


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

Nincs szükség minőségbiztosításra, ha nincs mit biztosítani :D


vicze1
(PH! nagyúr)

Igen nagy mennyiségben fogyhat a dobozos Windowsból...
OEM-et vesz/kap úgy is az emberek 99%-a.

(#2) IntelliSense: Illene, mivel nincs közvetlen köze a patch ciklushoz, mivel a probléma az update mechanizmusban van, így a biztonsági javításokat meg kell kapjad.

(#3) pelgrim_v1: Itthon nem feltételen, de lehet próbálkozni, ha van időd és pénzed rá, US-ben már többször nyertek ilyen ügyben MS ellen.

(#10) energy4ever: Van magyar, nem minden ügyet lehet magyarul intézni, ezt illene.

------------------------------------------------

Amúgy az adat visszaállításra nagyon kíváncsi lennék egy SSD-n Upgrade után. Ha ott van minden a Windows.old/Users-ben, akkor nyilván pár kattintás, de ha nincs, akkor totál lutri, hogy megvan-e még.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

- Újraindítást próbálta már?
- Jelentkezzen ki és lépjen be újra!


hardzsi2
(fanatikus tag)

Nem lenne egyszerűbb publikálni a recovery tool-t, amely helyreállítja az adatvesztést - ahogy vírusirtó cégek is adnak ki esetenként specifikus tool-okat (példa) 1-1 probléma kezelésére?


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Inkább backupot kéne csinálnia a frissítésnek, mielőtt bármibe belebarmol...


Thusor
(őstag)

Nekem is van egy gepem munmahelyen ahol fontos adatokat tarolunk es egy adatvesztes katasztrofa lenne. Erre van a windows 10 LTSB rendszer. Nem frissit soha ezekre az uj kiadasokra, csak biztonsagi frissitesek. Evente egyszer vagy ket evente...ezt nem tudom...adnak ki uj verziot az LTSB-hez. Addigra meg kiderulnek a bajai a rendszernek. Erdemes cegnel ilyeneket telepiteni.


Gabás
(PH! addikt)

csinál a rendszer

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

Erre van a Windows.old mappa, amiben minden adat meg kellene legyen, tehát csinál backupot. Az másik kérdés, hogy hibásan működik... :U Vagy a restore nem működik megfelelően.
Többségnél csak annyiból áll a visszaállítás, hogy innen visszahelyezik a fájlokat.

Maga az Upgrade, minden esetben egy teljesen tiszta rendszer telepítése, amire utólagosan ráhúzza a profilt az update, User migrációs tool-lal, ha ez hibás vagy nincs valamilyen kivételre felkészítve, akkor fordulhat elő a probléma.

(#20) hardzsi2: Ezek nem specifikus esetek, hanem majdnem mindegyik egyedi annak a függvényében mi történt valójában. Ha nem helyezte valamiért a Windows.old-ba a user profilt, akkor meg mindenképp adat recovery-t kell csinálni, nincs nagyon más megoldás, mert valósan letörölte.
Ha meg a user pánikban visszaállt a korábbi verzióra, akkor kb. felülcsapta minden adatát szinte biztosan. De még upgrade után is kb. tiszta szerencse kérdése.


berVi
(senior tag)

Ok nem tudom, mit csinalnak, de en biztos kirohoglek ilyennel.

1) Surgos melo mellett nem fogunk hozza OS feature upgrade-hez.
2) Az a munkahely, ahol ha Gizi elejti a laptopot, elveszik 2 evnyi konyveles, mert se nem hajlandoak halozati meghajtora dolgozni, se backup nincs, az max gittegyletnek megy el.
3) Ezek mellett letezik olyan dolog, hogy WSUS, ami mellett 100%-ban kontrollalni tudja a rendszergazda, hogy mi menjen ki a gepekre.
4) Ha WSUS-ra nincs is kedve, group policy-bol akkor is kontrollalhatja a Windows Update alapmukodeset.

Sorolhatnam. Akivel az altalad vazolt dolog megis megtortenik ceges kornyezetben, az egyszeruen balfasz, az egesz ceggel egyutt, nincs ezen mit szepiteni.

[ Szerkesztve ]


Def26
(PH! félisten)
Blog

reméljük xbox -ra nem ez a csapat készít update -et. :DDD


berVi
(senior tag)

Kezdjuk ott, hogy ceges kornyezetben a user nem fog hozza OS-t frissitgetni. Mivel nincs ra joga.

Otthon azt csinal, amit akar. Ha nincs annyi esze, hogy backup nelkul nem fog hozza release-t frissiteni, akkor lelke rajta.

Egyebkent nekem 7-bol 0 gepen jott elo a jelenseg, fogalmam sincs, hogyan lehet eloidezni, de nem hinnem, hogy eszetlen sok embert erintene a problema.


Meteorhead
(fanatikus tag)

A Feedback Hub, avagy visszajelzési központ egy katasztrófa, de ezt már többször, több fórumon jeleztem én is a MS felé. Csak egy pár dolog, ami miatt katasztrófa:

- Magyar ember csak magyar rendszert futtatók visszajelzéseit látja és csak azokra szavazhat.
- Minden visszajelzés Bing Translate-tel fordul angolra, ami sejtjük milyen élmény a túloldalon.
- Ha angolul írok, akkor a magyarok "fikáznak", hogy ide magyarul kell írni. (Ebben amúgy igazuk is van.)
- Semmi visszajelzés arról, hogy a probléma egy másik duplikátuma és összevonásra került, az egyedi szavazatok felösszegzésével.
- Arról sincs semmi visszajelzés, hogy egyáltalán látta a túloldalon valaki, nemhogy akár egy automatizált szöveges üzenet jönne, hogy "kivizsgálás alatt", vagy bármi.
- Mobilról csak az app mobil szekciójába lehet visszajelezni, asztali gépről csak az asztali részbe. Az senkit nem érdekel, hogy nem akarok 3 mondatnál többet mobilon bepötyögni, ha valami mobilon nem tetszik.

Egy csomó hasonló hiba tipikusan lokalizációhoz kötött, és pont ezért fontos volna, hogy kiderüljenek azok a hibák, amik azokat a rendszereket érinti, ahol mondjuk Unicode karakterek okoznak galibát felhasználó névben, elérési utakban, stb. De itt orbitálisan elbukik a rendszer. Miért kell a külföldi nyelveken beszélőket büntetni azzal, hogy a véleményem be van zárva egy burokba, amibe ők maguk sem látnak bele értelmesen?

Az, hogy csináltak központosított visszajelző felületet, amit 3rd party fejlesztők is használhatnak, a platform része és nekik semmit nem kell belőle megírni, az iszonyat királyság. Ahogyan kivitelezték, az borzalmas.


Fryskitt
(PH! addikt)

Csak mint a magyar gáz rezsicsökkentés. Még így is 20-30%-kal drágább, mint bárhol máshol.


Ghard
(őstag)

Ennek nagyobb a füstje mint a lángja. Csinált már hülyeséget a MS, de ilyen hibát csak nem dugtak volna szőnyeg alá, ha rengeteg tesztelő jelzi a hibát.

Tárterületsegéd nálam kikapcsolva, OneDrive meg letörölve. Nem tűnt el semmi a gépemről.


atike
(PH! nagyúr)

...és annyi is az adatoknak... :DDD


Silenc3Hun
(őstag)
Blog

Olyankor mi van ha már telepítettem? Nem tárolok nemhogy a Dokumentumok mappában, még a gépen se fontos adatot, de újratelepíteni az előzőt nem fogom


attila9988
(PH! addikt)
Blog

Hát ez nagyon jó... a kedves user megőrül az idegtől, hogy hová lettek a dokumentumai, és egy nyugodt női hang fogadja a telefonban... "az ön hívása fontos nekünk... ön a 2352345. telefonáló" :D


jerry311
(PH! nagyúr)

Simán megoldják a törölt és felülírt fájlok visszaállítását.
Csak visszatöltik az adathalász felhőjükből, vagy komolyabb hiba esetén az NSA-tól. :DDD


MongolZ
(PH! addikt)
Blog

Akkor meg ki a rákot érdekel? Vagy csak hobbiból csinálod???


Qkackca
(fanatikus tag)

Valahol mintha azt olvastam volna, hogy telefonálás után a távoli segítségnyújtással lépnek be az adott gépre. Gondolom miután elmagyarázták hogyan kell engedélyezni meg ilyesmi :))


M107
(PH! addikt)

:R
:DDD


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Akkor indult el valami jó irányba, mikor a W8 idején lecsökkentették az árát drasztikusan. Itthon olyan 8-10k HUF volt. Ha azt tartják, nagyon sokan áttértek volna az eredeti win használatára, ami több pénz hozott volna nekik. Persze rövid távú profitéhség hamar véget vetett annak és felemelték vissza 100 dollárra. Most meg 140 dollárra... Ezzel csak maguk alatt vágják a fát.


guftabi96
(PH! addikt)
Blog

Nagyon szánalmas, hogy ott tartunk, hogy minden nagyobb frissítésnél azon kell aggódni, hogy most éppen milyen nagy hiba lesz a frissítésben, mi nem fog működni stb stb :W
De cserébe, ha már ilyen szép ütembe teszi tönkre a w10-et a Microsoft legalább van egy csomó bloatware, telemetria és felesleges kacat szeretett Windowsunkban :D
Jöhetne már egy új LTSB.
Legszívesebben visszamennék Win7-re, de már ezer éves, és gondolom a Pinnacle Ridge-et is visszafogná picit játékok alatt.

[ Szerkesztve ]


MongolZ
(PH! addikt)
Blog

Elég sokáig volt annyi. Aki akart, kb. válthatott. Az van bajban, aki most akar újonnan venni.


Norb79
(fanatikus tag)

"El nem végzett munka nem vész kárba!"


kokopo
(tag)

"Egyszerűen csak hívni kell a terméktámgoatási részleget" akkor is hivhatom ha warez/torrent forrasbol szereztem be a windows-om ? :DD


Egon
(PH! nagyúr)
Blog

Szóval ha valaki nem vár, s azonnal felrakja a frissítéscsomagot, az user error.

Azért ez sajnos ez céges környezetben messze nem egyértelmű, és pláne nem ilyen eccerű.
Volt olyan, kritikus besorolású sérülékenységet javító security update, ha jól emlékszem 2016-ban, amit 2 nap múlva visszavontak, mert haltak le a rendszerek tőle. Örök dilemma (másképp: üzemeltetés vs. IT biztonság harca): mennyit vársz egy ilyen frissítéssel? Ha nem rakod fel egy hétig, akkor támadható lesz a rendszered. Ha "túl hamar" rakod fel (persze a belső teszt után szabad csak telepíteni, ez alap), akkor lehalhat a rendszered (kérdés persze, hogy mikor van a "túl hamar?).
Melyik kockázatot vállalod fel? :U


BiP
(PH! nagyúr)

Szerintem is. Csinálnak egy KB cikket, benne a recovery tool.
Aki beleszaladt, de egy rendes leírás alapján meg tudja csinálni, az minek vesződjön a telefonos segítséggel, amitől én pl. tökre irtóznék ?!
Nem okoz problémát megszólalni angolul, de technikai dolgot magyarul még macerásabb elintézni :)
pl. magyar cikket angol windows-ra nagyon macera találni bármilyen kérdésben, gondolom a magyar ügyintéző sem feltétlenül van tisztában az eredeti angol menüpontokkal.

Már alapból az jó lenne, ha leírnák egy normális cikkben, hogy sikerült-e lokalizálni a hibajelenséget, kinél fordulhat elő, stb.
Többen írták, hogy akítv OneDrive esetén fordul elő, és a file-ok ott meg is vannak. Nyilatkozhatna a MS, hogy ez mennyire állja meg a helyét.
Most aki azt írta, "elveszett", az tényleg megszívta, mert valóban elveszett, vagy tényleg megvan valahol a felhőben?
Ill. ha ott van a gépen, és mondjuk egyszerűen csak a Dokumentumok hivatkozása b*szódott el, (pl. a registry-ben) vagy kapott egy törölve jelzést, akkor javítsák ki azt, ha komolyabb a probléma, akkor meg valami toolt kreáljanak rá.


UnSkilleD
(senior tag)

már van új ltsb(ltsc) én is azt használom

[ Szerkesztve ]


mzso
(PH! addikt)

"Emellett valószínűleg a cégen belüli tesztek nem tártak fel hasonló problémát"

Mintha lenne még ilyen a Microsoftnál...


vicze1
(PH! nagyúr)

Magát a Upgradet nyugodtan lehat halasztani, attól a security még megmarad. Céges környezetben én is halasztom legalább 1 hónapot, de inkább release után 2. patch kedd után, addigra az alap hibák kijöttek és javították.
A havi biztonsági frissítések, már valóban sokkal nehezebb ügy. Én a 7napot mondanám, de ez nagyon attól függ, hogy IT biztonság vs. adatbiztosság csúszkát hova húzza épp az adott cég. Túlnyomó többségben, azért a biztonsági hibáknak van frissítés nélküli megelőzési lehetőség is, amit érdemes először kipróbálni.

Amúgy pl. engem az érdekelne nagyon, hogy a defer most okt 2.-től fog számítani, vagy az új kiadási dátumtól? Ugye főleg azért nem mindegy, mert most olyan rövid ideig volt kin, hogy max. pár millióan frissítettek, és ami nem elég tesztelő, hogy kiessen minden kisebb vagy nagyobb hiba.

(#45) UnSkilleD: 2019 vagy csak a 2016-ra gondolsz? 2019 meg kellett volna jelenjen Server 2019-cel de sehol nincs róla infó.

[ Szerkesztve ]


pelgrim_v1
(kvázi-tag)
Blog

csak kíváncsiság volt, én is a kompetencia hiányára gondolnék ha ilyen eset merülne fel de ez ilyen "tegyük fel mert amúgy megtörténhet".

btw kezdem megérteni hogy az ncr-nél (bankautomata tervező és gyártó amerikai vállalat) miért rendelik a friss gépek nagy részét még mindig windows xp-vel (nem vicc, tavaly ősszel mikor ott dolgoztam még a 200 milliós automaták azzal települtek (wells fargo és bank of america rendelésében akik azért nem kis cégek) mikor kérdeztem a mérnököt miért nem frissebb win-el telepítik az volt a válasz hogy a megrendelők megunták az új winek frissítési hülyeségeit és a win xp egyszerűen 7/24-ben a tapasztalataik alapján stabilabb)


UnSkilleD
(senior tag)

2019 kinnt van, már majdnem egy hete használom

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

Továbbra is US-ben MS-t perelheted ha adatot vesztettél.

A bankok meg azért szopatják magukat XP-vel(Embedded amúgy), mert nem óhajtanak költeni új SW-re, amúgy Embedded supportja 2019 januárig van.
"megunták az új winek frissítési hülyeségeit", ez pusztán hazugság, mivel ezekre LTSC verziós Embedded/IoT verzió van, ami ugye nem frissül. Másik eset, hogy pusztán nem értenek hozzá.

[ Szerkesztve ]

üzenetek