üzenetek

hozzászólások


weiss
(őstag)
Blog

Tök jó lenne ez a ffx, ha nem csesznék el a kinézetét állandóan.


kentucky
(őstag)
Blog

Szerintem nagyon jó a kinézete, Chromeot simán lepipálja


KAMI911
(fanatikus tag)

Én örültem, hogy a Aus kinézetről átálltak ismét valami szögletesebbre, számomra jobban tetszőre.


weiss
(őstag)
Blog

Az olyan apróságokra gondoltam, mint a rikító logó, ilyen huzalozott izét mutat a földgömb helyett a favikon nélküli oldalaknál, szürkeárnyalatos lett a kedvencek mappája, most kidobták a start oldalon levő oldalakat, lettek helyette népszerű oldalak, amik körömpiszok méretűek. Legalább lehetne konfigolni.


atike
(PH! nagyúr)

A pluginek továbbra is kukák (npapi, silverlight, java)?


lev258
(PH! kedvence)
Blog

Ahogy a többin is. Ez már nem mai téma.
Egyébként a Firefox ESR-ben talán még használhatóak.


tibaimp
(őstag)

Kérdés: ezeknél az újabb 64bites Firefox-nál meg lehet az csinálni alapból, hogy a lapok alul jelenjenek meg, ne pedig fönt. Azért nem tértem át a 64bites változatra, mert ezen nem fut a TabMixPlus kiegészítő, ahol be tudom állítani a fenti dolgot, de az alap programban nem találtam ilyet.

Köszi a segítséget előre is.

[ Szerkesztve ]


atike
(PH! nagyúr)

Internet Explorer 11 alatt mennek még... :) És még a Windows 10-ből sincs kiirtva - jelen esetben mondhatni azt, hogy szerencsére. :U


lev258
(PH! kedvence)
Blog

Persze, mindig lehet használni a régit. :)
De a legjobb az, ha átállnak a szolgáltatók a fejlettebb technikákra.


Qkackca
(fanatikus tag)

Azt, hogy a 64 bitesnél lehet-e azt nem tudom pontosan, de az új quantumos rókánál lehetséges ha jól emlékszem.
Mikor a címsor alatti füleket akartam visszarakni akkor mintha belefutottam volna ilyen kérdésbe is.
Chrome.css fájlt kell szerkeszteni ha jól emlékszem. Később megpróbálom megkeresni a linket.

[ Szerkesztve ]


myke01
(senior tag)

Ezt szerintem nem tudja ,de ha ilyen opciót akarsz ,arra ott van a Vivaldi ; napjaink egyik legjobban testre-szabható böngészője . Szerintem egyik sem variálható annyira ,mint az . .


vlevi
(PH! nagyúr)

"Egyelőre elmarad a betűkészletek leképzése, mert az a jelenlegi helyzetekben szebben jelenik meg CPU-n elkészítve"

:R

Az egyetlen böngésző, amelyik ezt így gondolja.

"arra ott van a Vivaldi"
Ami (csak, hogy az előző mondathoz is kapcsolódjak), nem GDI-t, hanem DirectWrite-t használ, amit az én szemem maximum 1-2 percig bír elviselni. Nemcsak csúnyább, de belefájdul a szemem a homályos betűk olvasásánál abba, hogy valahogy élesebbnek lássam a szöveget. Nem vicc.

[ Szerkesztve ]


Zotya84
(őstag)

Jó-jó, hogy fejlődik, de mi a fenéért akarják megmondani, hogy mit csinálhatok, és mit nem? Mindezt a quantum óta - amit csak virtuálisan használok, egyébként még jó az az 56...

Pl.: Egérgesztusok about: oldalakon és AMO-n, mentés nélküli futtatás újraengedélyezése (57 előtt is csak pluginnel ment, mostanra már azt sem), tetszőleges mappákba mentés képessége (pluginnal is korlátoz, hova menthet). A felvásárolt Pocket helyett meg szerencsére meg vár van, az említettnek eredeti tudásával felvértezett kiegészítő, az a vacak spammelő cucc meg letiltható...

Még van két-három plugin, amit nem írtak át, és számomra nélkülözhetetlen, van ami helyett lett alternatíva, van, amiről meg kénytelen vagyok lemondani. Ilyen a CTR is, ami helyett nincs más a rendes testreszabáshoz, mint crhome.css manuális szerkesztgetése. Csak azért, mert a pluginnek nem engedik meg, hogy írjon bele. Ez milyen már? Kapják be.


PistiSan
(PH! addikt)

Végre van csoportházirend is a firefoxhoz, nagyon örülök neki, eddig csak ilyen olyan kerülő megoldások léteztek hozzá.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Én emiatt szoktam le a Firefoxról. Waterfox-al működik a TabPlusMix régi verziója, ez a Quantum csacskaság nélkül. Javaslom tégy egy próbát a Waterfox (van 64 bites változat) + TabPlusMix-el. Én ezt használom több, mint egy éve, amióta a Firefox ebbe a Quantum irányba ment el. Tökéletesen tudja azt, amit régen az FF + TPM.

A TPM-et elkezdték fejleszteni a Quantum-ra, erre találod azt a verziót, de gyakorlatilag a régi TPM képességeinek kb. 10%-át tudja. Vagy annyit sem.

Szóval especiel úgy tűnik, hogy én maradok a Quantum-mentes tűzróka fork vonalon, mert számomra a Firefox csak visszalépéseket csinál az 57-es verzió óta... :U

[ Szerkesztve ]


tibaimp
(őstag)

Cifu, Qkackca: köszi az infókat, maximális :R :R Ki fogom próbálni ezt a Waterfox-ot!
Cifu, amúgy sajnos, egyetértek, nekem sem jött be ez az új irány...

Köszi neked is myke01, de nem szeretnék számomra tök ismeretlen böngészőre váltani.


ddekany
(PH! kedvence)

Az élesebb betűmegjelenítést kevésbé támogatja a hardware mint a DirectWrite-osat? Elvégre az élesebb az alapértelmezés Windows-ban (legalább is 7-esen) böngészőkön kívül is, szóval furcsa lenne. Amúgy a Chrome is tudta opcióként az élesebbet (és viszont, az FF is tudja a DirectWrite-félét), csak kivették belőle vagy 2 éve vagy ilyesmi. Mert hogy nem akarnak erőforrást rakni a támogatására. Ezt mondjuk én már simán ez elmebetegség kategóriába rakom, mert ha ez (úgy jelenik-e meg az írás, ahogy a felhasználó preferálja) nem számít, akkor mi? FF gondolkodása is ebbe az irányba megy persze, hogy "egyedi" igények nem érdekesek, a többségnek próbálunk kedvezni és kész. Szóval sok jóra nem lehet számítani hosszú távon.

Én amúgy azon ponton álltam át Vivaldira, mikor az FF eldobta a saját "legyenek oldalt a tab-ok" kísérleti projektjét, mondván nem érné meg karbantartani, mert nem eléggé tömeges igény. Persze, Vivaldi DirectWrite-os, minek után a Google kivette a Chromiumból a ClearType támogatást. Szerencsére nekem nem fájdul meg tőle a szemem.


vlevi
(PH! nagyúr)

Az a fő probléma a DirectWrite-al, hogy a képernyőtől elvonatkoztatva rajzol.
Nem igazítja pixelre a szöveget, így előfordul, hogy egy függőleges vonal, pl az m betű szárai nem egyforma vastagok, mert ahogy sikerül pixelre tenni, úgy lesz 2 pixel, vagy 1 széles, de kicsit, vagy jobban szürkével rajzolva. Ezért tűnik homályosnak, ezért fárasztja a szememet, erőltetem, hogy élesebben lássam.
Tableten nem akkora gond ez a dolog, mert ott nincs olyan, hogy 9-10 pixel méretű betűk, mert a a nagy dpi méret miatt a legkisebb betű is több pixel széles, és eloszlik az a fél képpontnyi elcsúszás.


Matthewus
(őstag)

Dtomka
(PH! addikt)

Én pár hónapja (~kvantum óta) ismét FF használok, semmi problémám nincs vele. 1-2 bővítményt szoktam csak feltelepíteni, azok rendben működnek.

Ha így marad szerintem pár évig ismét elsődleges böngésző lesz\marad nálam.


atike
(PH! nagyúr)

Kollégám most hívott oda magához - felrakta a 60-at, címsorba ha beír bármit és nyom egy entert semmi sem történik.... :U Rá kell kattintania a kis jobbra mutató nyílra a címsor mellett, hogy behozza az oldalt... Tőlem kérdezte, hogy mit kell állítani, hogy megint menjen enterre minden... Gőzöm sincs... :DDD Ötlet? :F


ddekany
(PH! kedvence)

Láttam... egy hack, nem olyan mint volt (korábban FF-en ezt használtam). Pl. elég vicces, hogy fent is megmaradnak a tab-ok, miközben oldalt is ott voltak. Már sok-sok hónapja, mikor ez egész hercehurca bedurvult, hogy de pedig mindenki térjen át az újfajta pluginekre, miközben az új rendszer korlátai miatt sokszor nem lehet vagy ilyen áron, akkor pont ez a probléma (felülről el lehessen tüntetni a füleket) föl lett vetve FF fejlesztők felé. Úgy néz ki nem érdekli őket. Eléggé látszik, hogy nem akarják, hogy bárki átvariálja érdemben a felületet. Persze, ki lehet bírni a az új tree style tabs pluginnel, csak emiatt az attitűd miatt inkább léptem azok felé, akik máshogy állnak ehhez.

[ Szerkesztve ]


ddekany
(PH! kedvence)

Tudom én... DirectWrite "retinán" lenne értelmes, de nem érdekli őket... mondom, fel nem fogom, hogy ha ez nem számít, hogy a szöveg mennyire olvasható (egyéntől függően), akkor mi...


Matthewus
(őstag)

A tab bar elrejtéséhez szükséges API-n dolgoznak.


cog777
(senior tag)

Vegre mukodik a bookmark szinkronizacio.. elozo verziokban mindent szinkronizalt nekem csak a bookmarkokat nem, csak ez tartott vissza hogy ez legyen a fo bongeszom.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Amiota bevezettek a Quantom-ot megtaltosodott a ff. Most mar kb olyan az elmeny mintha az ipad-emen bongesznek ami nekem az etalon. Csak igy tovabb ff. Szoktam is nekik adomanyozni 5 dollart mert megerdemlik.


CPT.Pirk
(PH! félisten)
Blog

Ez a sok GPU használat mind nagyon szép, de lassan Linuxos kiadásokban csak csak be kellene már kapcsolni ezt a kulcsot hozzá:

layers.acceleration.force-enabled :U

Mert ez nélkül nem használja a GPU-t, aminek következménye darabos görgetés, youtube videók alatt meg magas CPU terhelés. Az egyszeri user ezt látva meg törli a Linuxot, hogy ez egy rakás trágya, miközben csak annyi volt a gond, hogy a Windowson alapból bekapcsolt GPU használat Linux alatt nincs bekapcsolva.

Részletek: [https://logout.hu/blog/cpt_pirk/index.html]

kentucky: azt nem nehéz, szegény Chrome-nak nincs is semmi kinézete. Mondjuk a Firefoxnak se sok, mióta bejött ez a rusnya szögletes design. A szögletes Windows is ronda és most a szögletes böngésző is ronda lett.

[ Szerkesztve ]


malnabokor
(senior tag)
Blog

Számítógépen soha nem használtam még FF-ot korábban, de az 58-as óta csak ezt. (Volt korábban Opera és Chrome). Nekem nagyon bejött a kinézete, illetve az, hogy a felugró ablakok elleni védelme eddig 100%-an működött a fentiekkel ellentétben.

Viszont Androidos telefonra pocsék a FF használhatósága. Nálam etalon lenne a bottom URL bar, viszont valami elképzelhetetlen ok miatt a mobilos böngészőkön mindenki az alkalmazás tetejére pakolja ezt a sort. A Chromnál szerencsére egy ideje lehet állítani, kijött az Opera touch is, ahol megoldott, de a FF esetén a fejlesztők egyszerűen elérhetetlenek. És szinkronizálás miatt szeretném a mobilos FF-ot használni, de használhatóságban ott olyan mint egy őskövület

[ Szerkesztve ]


akaido
(PH! addikt)
Blog

Először is részemről is egy :R big thanks for Water"World"Fox.
Másodszor: Kevin Costner is legalább ennyire gyorsan siklott a tengeren a katamaránnal mint ez a víziróka a Win7-en.
Harmadszor: kapcsiból 4 add-ont átvett a Firefox ESR kiegészítők közül: VideoDownloadHelper-t, ColorFul Tabs-t, Speed Dial-t, SafePreview-t.

Az angol menü nem zavar annyira, bár csak alapfokon gagyogom az angolt.
Eddig nekem bejött.


VIC20
(őstag)

Pale Moon forever - most már, sajnos... :)


ultimA
(újonc)

És már hozzá is igazítottam a ReloadMatic-t, hogy használja az FF 60 új API-jai által nyújtott lehetőségeket :)


szabi1987XM
(tag)

vállalti?


Alchemist
(PH! addikt)

Érdektelen a sebességi javulás, ha a hasznos kiegészítőket (pl. TMT) nem lehet rajta használni.


max05
(újonc)

Én a megjelenés óta használom a FF Quantum-ot. Az elején tényleg meglepően gyors volt. Aztán elkezdett lassulni, és jelenleg már kb lassabb mint a Quantum előtti verziók. Néha amikor lapot váltok 20-30másodpercet várnom kell, hogy megjelenjen az oldal (addig a pörgő karika). Néha csak az oldal felét rendereli le, és várni kell 5-10 másodpercet hogy megjelenjen a többi rész. Mostanában azt is megfigyeltem, hogy nem aktiválódnak a linkek egyből az oldal betöltése után. Macbook Pro 2012 i7 a gép, más eszközön nem használom. Más is tapasztal hasonlókat?


turbulencia8
(PH! addikt)

En a droidos verzion varom, hogy a cimsavot alulra lehessen tenni! Az asztali kiadast nagyon regota hasznalom.


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)
Blog

Akkor azért van olyan érzésem Youtube alatt, hogy küszködik vele a az FF 60? Mert megáll a videó, meg olyan mintha nem bírná. Az 59-es jó volt, mert használtam. Chrome alatt meg semmi gondom nincs. :F
Pedig még a mobil ff-t kellene kicsit gatyába rázni mert lassú mint a dög (ott veri a chrome sebességben) akkor ff-re átálnék.

Jah és a gép egy Ryzen 5 1600, 16 gb ram, ssd, rx 560 4gb. Windows 10 64 bit 1803-as verzióval. Szóval hardver van alatta, még is a chrome gyorsabb YT alatt.

[ Szerkesztve ]


llwynog
(Ármester)
Blog

Nagy megelégedettséggel használom a Rókát, mint default böngésző mind Windows, mind Android alatt, néha rámjön a kényszer, hogy kipróbáljak mást, de valahogy mindig visszatérek a FF-ra :D


Saccco
(PH! nagyúr)
Blog

Indítsa újra. Nálam nincs ilyen jelenség.


KAMI911
(fanatikus tag)

Nem próbáltam de így?
https://support.mozilla.org/en-US/questions/1189624


CPT.Pirk
(PH! félisten)
Blog

Próbáld ki, egy kattintás átállítani.


KAMI911
(fanatikus tag)

Mondjuk nekem valahogy mindig elrontja az ablakot. Főként akkor veszem észre, ha már több ablak van, akkor egy idő után az ablak "meghal" nem kattinthatóvá válik. Egyelőre vizsgálom mi lehet az oka.


atike
(PH! nagyúr)

Megtörtént. Újraindításkor az üres oldalon ahogy beír egy címet és enter - működik. Nyom egy CTRL+T-t (új lap) és már hiába nyom enter-t, nem megy... :U

Ja, eddig ez természetesen hiba nélkül működött..

[ Szerkesztve ]


Matthewus
(őstag)

Firefox csökkentett módba (Firefox indításnál shiftet nyomva tartani) megy?


Saccco
(PH! nagyúr)
Blog

Most direkt megnéztem ezt is. Megy, nálam.


myke01
(senior tag)

Azt vettem észre ,hogy az idő előrehaladtával ,és a "nagy fejlesztési háborúban" a FF egyre jobban igényli a "vasat" maga alá. Ez főként CPU-ban jelentkezik nálam :K .
Én megértem ,hogy haladni kell a korral ,és egyre jobb ,és jobb hardverek kellenek a szoftverek 'mozgatásához' ; DE a Chromium-ot használó ellentábor ( G. Chrome kivéve , azt régen száműztem minden eszközömről , így arról nem tudok véleményt alkotni hardver-igény területen) mégis megelégszik a régebbi hardvertámogatással ,és így is fürgén viszi az oldalakat a 'hátán' :) .


san01
(PH! addikt)
Blog

Tényleg sokat fejlődött a róka, viszont fejlesztői szemmel nézve még mindig a Chrome vezet, sokkal kevesebb hülyesége van. Ettől függetlenül ez a két böngésző torony magasan kiemelkedik a mezőnyből majd követi őket az edge, safari, ie, ők verekednek a retardált címért.


atike
(PH! nagyúr)

....csökkentett módban működik... Normálban meg megint nem... Furcsa. Ráadásnak semmi plugin és/vagy bővítmény nincs telepítve...


Matthewus
(őstag)

Akkor valamelyik beállítás lehet a ludas, érdemes lenne kipróbálni egy tiszta profillal.
A beállításoknál a Címsávnál mik vannak bepipálva?

[ Szerkesztve ]


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)
Blog

:R Mintha jobb lenne a böngésző YT alatt!


atike
(PH! nagyúr)

Nem, nem beállítás volt... Kiderült. Fel volt neki telepítve egy régi Firefox is (51.0.1) egy másik mappába. Azt le kellett szedni és megszűnt a hiba. Mondjuk az a furcsa, hogy eddig meg gond nélkül ment egymás mellett a régi és az új. Köszi azért! :R

üzenetek