Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Mennyire orulok, h a csodas updateik mar evek ota ki vannak nalam kapcsolva, erdekes azota stabil a gep


Armagedown
(őstag)
Blog

Valószínüleg a botnetek is így alakultak ki, nekik sem voltak fontosak a biztonsági frissítések, amik csak lassítják a gépet :)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Pont ugy nincsenek ahogy win frissites sem:)


Taranti
(senior tag)
Blog

Ez nagyon komoly lehetőség lesz a Linuxnak, ha tudnak vele élni.
Nem olyan rossz a Win10, én is használom. De az MS az Update hülyeségeivel rendszeresen be tud kavarni, nem pusztán a felhasználóknak, hanem a fejlesztőknek is, ami azért már egy fokkal nagyobb "bűn".


Armagedown
(őstag)
Blog

Nem konkrétan a te gépedre gondoltam, hanem az átlag userek gépeire.
#4 Nem tartom valószínűnek, hogy ettől népszerűbbé válna a Linux, az XP támogatásának lejártártával vagy a Windows 10 megjelenése után sem lett népszerűbb.
Nem lehet váltani, mert működik a vendor lock-in

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(PH! félisten)

Akkor egyszerű. Át kell állni WIN 10-re. :)


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Vagy linuxra. Ha megoldható...


satz18
(őstag)
Blog

Ennyi pénzt a hülyének is megér. Lehet downgradelek is win7-re.


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Ha majd össze tudnak újra hozni egy konzisztens/stabil/nem ingadozó/nem változó rendszert esetleg, addig várhatnak. :)

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(PH! félisten)

Hát szerintem a linux egy nagyon jó alternatíva. Cégem lenne csak olyan lenne a gépeken. Irodai munkára bőven elég.

(#9) Snowy_owl: Nekem win10 van régóta és semmi gond nem volt vele idáig.


bambano
(Jómunkásember)
Blog

én azt látom problémának, hogy nem ugyanarra a termékre kellene upgradelni. tehát nem csereszabatos, hogy w7-ről w10-re upgradelsz. a w7 egy desktop oprendszer volt, a w10 meg egy cloud kliens.

most annak véleményezését kihagytam, hogy egy huszonpárezerért vett oprendszerre 50+100+200 dodót kifizetni az mekkora biznisz...


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Jó neked, sokan vannak ezzel így, és sokan meg úgy hogy volt/van vele baja, de erről nem érdemes vitázni. Mikor sikerült a saját bőrömön is tapasztalni akkor már nem igen tudja nekem megmagyarázni senki sem hogy dede márpedig nincs vele semmi gond, max. én(felhasználó) voltam/vagyok a hülye. Másik ezen kívüleső probléma a folyamatos "fejlesztgetés"=változtatgatás, továbbá s rendszerszintű konzisztencia hiánya. Még egy olyan hitvány keresőt mint a win10 keresve se talál az ember.


Taranti
(senior tag)
Blog

Akkoriban még kicsit más volt a Linux kinézete és használhatósága az átlagember számára. Én sem írtam volna le azt, amit most. :)


bolvar
(senior tag)

Sajnos utópisztikus gondolat, olyan mennyiségű szoftver nincs linuxra hogy ajjaj :D
A régebbi mindenféle technikusok által használt program végett van 1-2 gépen 7 nálunk is mert meg se nyikkannak újabb rendszeren és nincs hozzá frissítés már ezer éve de régi gépeket csak azon tudnak programozni :D.Ördögi kör :D De a 10 is tud az emberbe rúgni 1 frissítés és puff nem megy egy konferencia eszköznek a szoftvere edd meg a kefét és jöjj rá miért :D. Szotfver frissítés pedig nem 2 nap ezeknél :D
Szóval jó gondolat de a cégek 90% nem kivitelezhető :D


KAMELOT
(PH! félisten)

Én csak ilyen kisebb irodai munkákra gondoltam. Vagy inkább akkor már OSX? :) Csak az meg drága ugye?!


Duck663
(fanatikus tag)

"Persze tulajdonképpen itt az is a cél, hogy Windows 10-re való átállás lényegesen jobb üzlet legyen." Először is a Win10-nek egy lényegesen jobb OS-nek kéne lennie, aztán beszélgethetünk arról, hogy jobb üzlet. Addig komolytalan. Megint felhozom, persze le leszek szólva, de január hónapban megint csak növekedett a win7 felhasználók %-os aránya. :D Érdekesség, hogy a kimutatás szerint a win10-é is. :Y (Linux/OSX kárára következett be.)


Apollyon
(Korrektor)

Ebben nem lehetsz 100%-ig biztos ha nem kapta meg a windózod a security patch-eket sem.


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

És ha megkapta akkor biztos lehetsz benne?

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(PH! félisten)

Akkor rosszak a hardvereidhez készült illesztőprogramok és / vagy az általad használt programok, amik belekutyulhattak a Windowsba. Érdemes a jövőben, ha majd cserélsz hardvert normálisan támogatott eszközökre cserélni. Nekem minden gépen állandóan be vannak / voltak kapcsolva a frissítések (Win7, Win8, Win8.1 és most Windows 10) és mindig betonstabil volt a gépem :)

[ Szerkesztve ]


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Mintha a Linux frissítésekkel soha semmi gond nem lett volna :N Szeretem használni, de azért nem egyszer fordult elő, hogy egy frissítés után valami éppen nem működött. Mondjuk a hálózat. Persze nem megoldhatatlan, de aki nem ért nagyon hozzá, annak ez is világvége élmény.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Ertelmes viruskergetot lefuttatok idokozonkent, szuz a win mint a feher ho ( : beleuntam anno h mindig osszehanyja magat a win, azota ilyen gondom nincs egyik gepen sem


GEIL
(őstag)

Sziasztok !

Win7 ről még mindig lehet Win10-re uprgrade-elni ?!

---> [link] <---

:F :DDD :U Ez most akkor hogyan van ?


GodGamer5
(őstag)

Béta óta win10-et használok. Egyszerűen nem értem, hogy ragadhat le még valaki a win7-en, főleg ha még játszik is a pc-jén...


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Egyre inkább hajlok affelé, hogy a hétköznapi dolgokat Linux alapon oldjam meg, és inkább legyen egy távoli "szerver" szintű Win gép, amin a szükséges program fut, és távolról elérem...

Inkább saját magamnak "csinálok" Cloud élményt...

Otthon már a háziszerver is OMV alapú, de a laptopnál is hajlok arra, hogy Linuxra menjek át, és arra szerezzek be különféle programokat.

Távoli asztalon dolgozni meg mobilnetes sebességgel is már kellően jó sebességgel lehet.

Nekem a Win10 már kellően vegyes érzéseket kelt... Nincs kontroll a rendszer felett, mindent a MS akar...

Ehhez képest még egy Win8.1 is egy sima rendszer volt.

[ Szerkesztve ]


prabhu
(senior tag)

Az az érdekük, hogy mindenhol W10 legyen.


Televan
(PH! kedvence)

Win10 -es telepítésnél beírod a WIn7 -es kulcsodat.Csak a verzióra kell figyelni(Home/Pro/64 vagy 32bit).

Nálam még az alaplap cserénél sem problémázott a Win10. Úgy látszik jó Win7 Pro 64bit -es kulcsot vettem. :DDD


Apollyon
(Korrektor)

Ha értelmes a vírusirtó, akkor nyekereg hogy lyukas a dózod, mint a szita. :P


Duck663
(fanatikus tag)

Szia,

Hát először volt a csali, ingyen válthatsz, elkezdték a felhasználók, de volt aki odázta, majd megadtak egy határidőt, hogy kicsit noszogassák őket, többé kevésbé összejött, de ha a 5-okat nézzük, nem lehetnek boldogok. Az meg, hogy még mindig lehet, egyszerű, marhára félnek, hogy nem fog tovább bővülni a win 10 tábor, csak az eladott gépek által. Szóval azért van így, mert a lehető leggyorsabban át akarnak terelni mindenkit. Aki ugyanis eddig nem váltott, fizetni biztosan nem fog egy win10-ért, muszáj nyitva hagyni ezt a kaput.

(#23) GodGamer5: A válasz egyszerű, mert a win7 egy sokkal jobb OS. Gyorsabb, stabilabb! A win10 elterjedtsége nemrég előzte meg a win7-ét, amire nagyon nem lehetnek büszkék. Jött egy win 8, a kutyának sem kellett, jött egy 8.1, az kb ugyanannyira nem. Jött a win 10, ami ha a vásárlói oldat nézzük, akkor teljes kudarc, ott tartunk, hogy jött 5-6 update már-már SP-nak tekinthető csomag hozzá, amire elérték a win7 szintjét, úgy, hogy közben akit érnek annak ingyen odaadják. Ez sikertörténetnek nevezni azt hiszem elég nagy hiba lenne.


KAMELOT
(PH! félisten)

Ezen csodálkozok én is. Amint kijött mármint az oficiális azóta win10 van. Nekem egyszer nem dobott hibát még a win10. Szerintem akinek összex@rja magát a win ott legtöbbször user hiba van. Nekem utoljára a XP tojta össze magát. 7, 8.1, 10 semmi gond.


Apollyon
(Korrektor)

Én nem erőltetném már a win7-et így 2019-ben. Nyilván, ha van valami speciális program ami csak azon fut, akkor oké, de egyébként már egy 10 éves oprendszer, elavult. Plusz az újabb hw-ek már nem nagyon fognak vele működni. Persze a win10-re váltással meg a magánéletéről mond le az ember...


ttt1
(őstag)
Blog

Nekem van mindkettő. Egyik pillanatról a másikra a win10nem volt hajlandó elindulni (nem is tudom mi lehetett az oka,nem biztos ,hogy upgrade ,de az is lehet) Életre nem tudom kelteni csak újratelepítéssel. Visszakapcsoltam a win7es ssd-t (10-es is azon volt, ráadásul erősebb ssd-n, de mégis lassabnak érződött a használata). és megy. A win7-et 2015.04.09-én tettem fel win10-et 2017.09.29-én (rá 3/4 évre rá megadta magát, azóta win7 megy). Nem volt teleszemetelve és ua a hadrver van alatta...Win7 alatt viszont volt nem 1 játék és szoftver telepítve és még is megy...


Gabesz84
(őstag)

Gépfüggő. Nálunk van egy notebook amin biosban mindent le kell tiltani mikor főverziót frissít a win10 különben elakad a telepítés és végtelen ciklusba lép.
Mindennel vannak gondok, ennek ellenére szerintem a win10 egy jó rendszer, még ha a frissítéseket rendszeresen el is b@sszák. Vagy épp csak úgy kikerül belőle egy feature. Haladni kell a korral, akinek ez nem tetszik használjon kőtáblát.

Ilyen nevetséges kijelentésekkel meg hogy a win10 "cloud kliens" meg is mutatkozik a homály a fejekben.

Apollyon: "win10-re váltással meg a magánéletéről mond le az ember" -> Androidot meg mindenki boldogan használja és nincs sírás. Érdekes. :DDD

[ Szerkesztve ]


Vitamincsiga
(tag)

Az informatikus élete csupa mosoly, kacagás, csak a könnyünk ne hullana...


KAMELOT
(PH! félisten)

Nálam a frissítések után sem jelentkeztek semmiféle gondok. Én szeretem gyors és stabil.


MrCsiT
(PH! addikt)

Ne gondold: ha tudnád, hány HP és Acer laptopon volt képtelen normálisan futni a Win10 (netán neked is ezek egyike lenne) máris nem mondanád, hogy annyira nagy királyság van, és nyilván user error. ha gond van a Win10-el.

Ha esetleg, kicsit az alap felhasználó böngészési igényén túl is szeretnél valamit - legyen az dedikált hangkártya, hálózati terheléselosztás - máris hamar beleszaladhatsz abba, hogy
- vagy Win10 alá nem létezik driver egy-egy hardverhez (és nem: a több éve hibátlanul működő xFi hangkártyát nem akarod lecserélni, csak mert egy új op.rendszert tolnak rád, kis túlzással kötelezően);
- vagy egy-egy Win10 verzióváltásnál 1-2 hónap még kell, mire bizonyos funkciókat maga a Microsoft kijavít (lsd. a verzióváltásokkal adott esetben együtt járó adatvesztések,stb. és az ezekre kiadott javítások)

És ha céged lenne, egészen addig szeretnél csak Linuxot, amíg az első partnered nem írja vissza, hogy nem fogadja el az akármire adott ajánlatodat/teljesítésedet - bármi lehet, ami neked fontos - azért, mert a Linux alatt elérhető irodai csomag kompatibilitása az Office-al hol jobb, hol rosszabb, de épp ott nem fog menni, ahol neked kellene.

Nem olcsó az update, de ez nem furcsa a Microsoft-tól. Sok cégnek még ez is olcsóbb lesz, mint egy-egy olyan alkalmazást kompletten újraíratni/megvenni, ami már nem hajlandó valamiért elfutni Win10-en.

paprobert :Ez parttalan. Ha TE nem adod meg az adataid, számodat, akármit, akkor meglesz mástól. A böngészési szokások a Google-nél. A mobilszámod szintén, max. nem tőled, hanem a szomszédodtól, akinek szerepelsz a mobiljában, és a gyerek iskolatársának szülőjétől - de elég hamar összarakják, hogy az a Te számod, ha ÉPPEN téged kell megkeresni.

Win-ben lehet offline fiókot használni, de a telemetriát nem úszod meg.
Ha bármilyen felhős szolgáltatást használsz - netán még fizetsz is érte - akkor megint nincs miről beszélni.

[ Szerkesztve ]


paprobert
(tag)

Pl. aki nem akarja minden privát adatát, böngészési, p*rnónézési, szoftverhasználati szokását odaajándékozni a Microsoftnak egy sötét témájú start menüért és 10 másodpercnyi bootidő lefaragásáért.

Ez csak egy szempont, de ha gondolod, mondok még párat.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Itt céges felhasználókról van szó első sorban. Céges környezetben pedig speciális igények vannak, például egyedi szoftverkörnyezet, amit direkt az adott célra fejlesztettek le - és például Win7-re van optimalizálva. Na most ha az adott szoftver nem fut vagy instabil például Win10 alatt, avagy az OS csere miatt hardware csere is szükséges a váltásnál (például nem megfelelő drivertámogatottság miatt) akkor bizony horror árcédulák tudnak előfordulni. Ilyenkor pedig a cég IT osztályának kemény boxmérközése lesz a pénzügyi részleggel, és nem biztos, hogy az IT osztály rögtön azzal jön elő, hogy akkor hajrá, váltsunk Windows 10-re.

Én személy szerint még KKV szinten is a hajamat téptem pár Win10 "jóságtól". Például egy frissítés, és az alapértelmezett PDF nézegető átáll a korábban beállított Adobe szoftverről Edge-re. Csakmertazért.

[ Szerkesztve ]


Ribi
(PH! nagyúr)

Ez aztán a nyomós érv.
Mert ha a googlenak (vagy illessz be valami másik nagy céget) adod akkor az jobb? Vagy szerinted nem seftelnek egymással (is)? :U


DarthSidious
(újonc)

Teljesen gépfüggő a win10, van olyan régi gép amin megy rendesen, de van ahol baromi lassú.
Szerintem nem sokan fognak frissíteni pont ezért, mert lutri.


paprobert
(tag)

Ugyanolyan rosszul hangzik az is, úgyhogy abba az alkuba se menj bele. ;) Dönts róla.


KAMELOT
(PH! félisten)

Igen ez így is van ahogy írod. Én cska a pc területet írtam. Lehet laptop szinten vannak hiányosságok. :)


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Oké, hogy főleg a céges ügyfeleket érinti a történet, de azért a gépenkénti akár 450 dollár/euró egy százas nagyságrandű géppark esetén eléggé jó bolt a MS-nak meredek. Kérdés persze, hogy annak a gépnek föl kell-e egyáltalán mennie a netre, mert ha nem, akkor nincs miről beszélni, lehe tovább használni amíg el nem romlik.

A home power userek esetében azonban várom a reakciókat. Mondjuk ha a "nem frissítek csakazértsem!" kategóriájúakat nem igen fogja érinteni (amíg nem jön egy újabb Wannacry ;] ), akik viszont naprakészen akarják tartani a W7-üket, azoknak szvsz a "virágbolti", jó eséllyel néhány féreggel megpakolt patchek lehetnek alternatívák.

(#15) KAMELOT Bár anyagilag csábító az ingyens desktop Linux + LibreOffice kombó, de ott meg inkompatibilitási problémák léphetnek fel, ha az ügyfél MS formátumban kéri az anyagot. Mondjuk az utóbbi években javult a helyzet, de a PowerPoint - Impress esetében azért még előfordulhatnka gikszerek. (Ezért van a Win alatt nálam egy PPT Viewer is föltelepítve.)
A mások által is említett, speciaálisabb szoftverekről (pl. CAD), nem is beszélve.

(#24) Graphics Én egy igdeje már dual bootban nyomom, és teljesen jól megvagyok ezzel. W10 főleg játékra, minden másra Linux.

[ Szerkesztve ]


macilaci78
(Korrektor)

Pároméknál Win 7 Prof van a gépeken, kb négyezres géppark mennyiségi licensszel. Sok gépnél nem a Windows a tétel, hanem azok a célszoftverek, amelyek egyszerűen nem működnek megfelelően Win10 alatt, azokat is lehet jó drágán megvenni újabb verzióban. 100 €-s os mellé 3.000 €-s sw és nem feltétlenül egy ilyen van az adott gépen.

Korábban is egyre erőszakosabban toltak mindenkit újabb verziókra többek közt a korábbi verziók támogatásának elhagyásával. Most a Win10 felé tolnak mindenkit, de attól nem hangos a média, hogy ezt a szekeret meddig óhajtják tolni.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy készül még az operációs rendszerhez biztonsági javítást... - Banális hiba, de muszáj ezt így hagyni?


Necroman_Mk2
(senior tag)
Blog

Bár ugyan nem vagyok szervízes, de szerintem a laptopok esetében (hacsak nem egy Vista-7 előtti őskövületről van szó) jó a W10 támogatottsága. Azaz ha fölmegy az ember a gyártó hivatalos honlapjára, akkor jó eséllyel találni fog majd kompatibilis drivereket a géphez. Feature update frissítésnél esetleg még az is belejátszhat, hogy a BIOS-nak a legújabbnak kell lennie - páromnak egyszer emiatt nem akart települni valamelyik Update. De utána már ment, és ma is használja a gépet.
Épített PC esetében azonban előfordulhat, hogy egy-egy egzotikusabb alkatrészhez nem érkezett frissítés, ami kínos. Nem kicsit, nagyon.

(#28) Duck663 A W10-zel a Microsoft is belépett abba az ütemezett feature update ciklusba, amit az Apple meg a legtöbb Linux disztró már csinál. És ebből nem is csináltak titkot, szóval ezek nem egészen az SP kategóriák :N

(#43) macilaci78 Erősen "mellyik ujjunkat harapjuk meg" szitu...

[ Szerkesztve ]


Gargouille
(fanatikus tag)

Igazából azért volt jópár év a Win 7 óta arra, hogy átálljon mindenki másra (akár Linuxra, akár újabb Windowsra), kitesztelje a dolgokat, kerülő vagy helyettesítő megoldásokat találjon. Valóban vannak nagyon speckó esetek amikor nincs alternatíva és maradnia kell egy Win7-nek, de sok esetben szimplán csak elpatópálkodták (majd csak lesz valami alapon) most meg kapkodás és hörgés van.

W10 gépparkot tényleg kicsit másképp kell üzemeltetni mint a 7-et, de egyáltalán nem olyan ördöngősség. Otthoni usereknek sok minden bosszantó lehet, de egy vállalati admin a legtöbb problémát ugyanúgy tudja kezelni itt is mint win7 vagy XP esetén. Mindenre megvannak ugyanúgy a megfelelő eszközök, és ugyanúgy le van dokumentálva stb. W7-el is meg korábban is volt sok szívás csak akkoriban más dolgokkal.


Amazonas
(senior tag)

"...de attól nem hangos a média, hogy ezt a szekeret meddig óhajtják tolni."

Pontosan ez a kérdés merül fel bennem mindig egy-egy újabb, nagy csinnadrattával beharangozott "mostaztánezalegjobb-akinemváltrögtönnemisember-hogyhogytemégnemváltottál?????-besteverwindows" hallatán...

Amúgy meg, pont a minap láttam egy gyógyszertárban egy gyönyörűszép XP logo-s képernyővédőt... :DDD

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Amúgy meg, pont a minap láttam egy gyógyszertárban egy gyönyörűszép XP logo-s képernyővédőt...

Ez mondjuk a híres-neves EESZT rendszerfejlesztések mellek tényleg mókásan hangzik. :P


J.J. András
(őstag)

mert talán szőke vagy ? :B :U .... nekem és sok hasonló usernek, aki megvette a Win7-et, tökéletes saját otthoni hálózatra is.... minden mai hadrwer eddig kapott támogatást.... és remélem így marad még 10÷12 évig.... a váltás engem csak elriaszt ilyen semmitmondó, új dolgokat az átlag user felé fel nem mutató cuccoktól.... a Win10 is számomra ilyen.... a Win7-ben láttam a hálózati kezelésben előrelépést az XP-hez képest, de itt.... komolyan, semmit.... nehezebb, többet kémkedik, butább arculat, kezelhetetlenebb.... majd ő megmondja neked mi a jó.... naaaa ilyent nem kérek


zolee001
(senior tag)

Értelemszerüen az ajánlat cégeknek szól,céges környezetben (elvileg) nem annyira szolgál home verzió.
A marika kettös könyvelés bt-k számára nem annyira releváns az ajánlat de világszinten elég sok komoly cég lehet aki igénybe veheti mert pl valami üzleti kritikus alkalmazása lehet amiért megéri nekik.
Egyébként az azureban "ingyenes" a win7 support illetve benne foglaltatik az árában


-KP-
(PH! addikt)

lehet letölteni olyan imaget ami adott időig alapba tartalmaz minden frissítést. problem solved.

üzenetek