Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Ertelmes viruskergetot lefuttatok idokozonkent, szuz a win mint a feher ho ( : beleuntam anno h mindig osszehanyja magat a win, azota ilyen gondom nincs egyik gepen sem


GEIL
(őstag)

Sziasztok !

Win7 ről még mindig lehet Win10-re uprgrade-elni ?!

---> [link] <---

:F :DDD :U Ez most akkor hogyan van ?


GodGamer5
(őstag)

Béta óta win10-et használok. Egyszerűen nem értem, hogy ragadhat le még valaki a win7-en, főleg ha még játszik is a pc-jén...


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Egyre inkább hajlok affelé, hogy a hétköznapi dolgokat Linux alapon oldjam meg, és inkább legyen egy távoli "szerver" szintű Win gép, amin a szükséges program fut, és távolról elérem...

Inkább saját magamnak "csinálok" Cloud élményt...

Otthon már a háziszerver is OMV alapú, de a laptopnál is hajlok arra, hogy Linuxra menjek át, és arra szerezzek be különféle programokat.

Távoli asztalon dolgozni meg mobilnetes sebességgel is már kellően jó sebességgel lehet.

Nekem a Win10 már kellően vegyes érzéseket kelt... Nincs kontroll a rendszer felett, mindent a MS akar...

Ehhez képest még egy Win8.1 is egy sima rendszer volt.

[ Szerkesztve ]


prabhu
(senior tag)

Az az érdekük, hogy mindenhol W10 legyen.


Televan
(PH! kedvence)

Win10 -es telepítésnél beírod a WIn7 -es kulcsodat.Csak a verzióra kell figyelni(Home/Pro/64 vagy 32bit).

Nálam még az alaplap cserénél sem problémázott a Win10. Úgy látszik jó Win7 Pro 64bit -es kulcsot vettem. :DDD


Apollyon
(Korrektor)

Ha értelmes a vírusirtó, akkor nyekereg hogy lyukas a dózod, mint a szita. :P


Duck663
(fanatikus tag)

Szia,

Hát először volt a csali, ingyen válthatsz, elkezdték a felhasználók, de volt aki odázta, majd megadtak egy határidőt, hogy kicsit noszogassák őket, többé kevésbé összejött, de ha a 5-okat nézzük, nem lehetnek boldogok. Az meg, hogy még mindig lehet, egyszerű, marhára félnek, hogy nem fog tovább bővülni a win 10 tábor, csak az eladott gépek által. Szóval azért van így, mert a lehető leggyorsabban át akarnak terelni mindenkit. Aki ugyanis eddig nem váltott, fizetni biztosan nem fog egy win10-ért, muszáj nyitva hagyni ezt a kaput.

(#23) GodGamer5: A válasz egyszerű, mert a win7 egy sokkal jobb OS. Gyorsabb, stabilabb! A win10 elterjedtsége nemrég előzte meg a win7-ét, amire nagyon nem lehetnek büszkék. Jött egy win 8, a kutyának sem kellett, jött egy 8.1, az kb ugyanannyira nem. Jött a win 10, ami ha a vásárlói oldat nézzük, akkor teljes kudarc, ott tartunk, hogy jött 5-6 update már-már SP-nak tekinthető csomag hozzá, amire elérték a win7 szintjét, úgy, hogy közben akit érnek annak ingyen odaadják. Ez sikertörténetnek nevezni azt hiszem elég nagy hiba lenne.


KAMELOT
(PH! félisten)

Ezen csodálkozok én is. Amint kijött mármint az oficiális azóta win10 van. Nekem egyszer nem dobott hibát még a win10. Szerintem akinek összex@rja magát a win ott legtöbbször user hiba van. Nekem utoljára a XP tojta össze magát. 7, 8.1, 10 semmi gond.


Apollyon
(Korrektor)

Én nem erőltetném már a win7-et így 2019-ben. Nyilván, ha van valami speciális program ami csak azon fut, akkor oké, de egyébként már egy 10 éves oprendszer, elavult. Plusz az újabb hw-ek már nem nagyon fognak vele működni. Persze a win10-re váltással meg a magánéletéről mond le az ember...


ttt1
(őstag)
Blog

Nekem van mindkettő. Egyik pillanatról a másikra a win10nem volt hajlandó elindulni (nem is tudom mi lehetett az oka,nem biztos ,hogy upgrade ,de az is lehet) Életre nem tudom kelteni csak újratelepítéssel. Visszakapcsoltam a win7es ssd-t (10-es is azon volt, ráadásul erősebb ssd-n, de mégis lassabnak érződött a használata). és megy. A win7-et 2015.04.09-én tettem fel win10-et 2017.09.29-én (rá 3/4 évre rá megadta magát, azóta win7 megy). Nem volt teleszemetelve és ua a hadrver van alatta...Win7 alatt viszont volt nem 1 játék és szoftver telepítve és még is megy...


Gabesz84
(őstag)

Gépfüggő. Nálunk van egy notebook amin biosban mindent le kell tiltani mikor főverziót frissít a win10 különben elakad a telepítés és végtelen ciklusba lép.
Mindennel vannak gondok, ennek ellenére szerintem a win10 egy jó rendszer, még ha a frissítéseket rendszeresen el is b@sszák. Vagy épp csak úgy kikerül belőle egy feature. Haladni kell a korral, akinek ez nem tetszik használjon kőtáblát.

Ilyen nevetséges kijelentésekkel meg hogy a win10 "cloud kliens" meg is mutatkozik a homály a fejekben.

Apollyon: "win10-re váltással meg a magánéletéről mond le az ember" -> Androidot meg mindenki boldogan használja és nincs sírás. Érdekes. :DDD

[ Szerkesztve ]


Vitamincsiga
(tag)

Az informatikus élete csupa mosoly, kacagás, csak a könnyünk ne hullana...


KAMELOT
(PH! félisten)

Nálam a frissítések után sem jelentkeztek semmiféle gondok. Én szeretem gyors és stabil.


MrCsiT
(PH! addikt)

Ne gondold: ha tudnád, hány HP és Acer laptopon volt képtelen normálisan futni a Win10 (netán neked is ezek egyike lenne) máris nem mondanád, hogy annyira nagy királyság van, és nyilván user error. ha gond van a Win10-el.

Ha esetleg, kicsit az alap felhasználó böngészési igényén túl is szeretnél valamit - legyen az dedikált hangkártya, hálózati terheléselosztás - máris hamar beleszaladhatsz abba, hogy
- vagy Win10 alá nem létezik driver egy-egy hardverhez (és nem: a több éve hibátlanul működő xFi hangkártyát nem akarod lecserélni, csak mert egy új op.rendszert tolnak rád, kis túlzással kötelezően);
- vagy egy-egy Win10 verzióváltásnál 1-2 hónap még kell, mire bizonyos funkciókat maga a Microsoft kijavít (lsd. a verzióváltásokkal adott esetben együtt járó adatvesztések,stb. és az ezekre kiadott javítások)

És ha céged lenne, egészen addig szeretnél csak Linuxot, amíg az első partnered nem írja vissza, hogy nem fogadja el az akármire adott ajánlatodat/teljesítésedet - bármi lehet, ami neked fontos - azért, mert a Linux alatt elérhető irodai csomag kompatibilitása az Office-al hol jobb, hol rosszabb, de épp ott nem fog menni, ahol neked kellene.

Nem olcsó az update, de ez nem furcsa a Microsoft-tól. Sok cégnek még ez is olcsóbb lesz, mint egy-egy olyan alkalmazást kompletten újraíratni/megvenni, ami már nem hajlandó valamiért elfutni Win10-en.

paprobert :Ez parttalan. Ha TE nem adod meg az adataid, számodat, akármit, akkor meglesz mástól. A böngészési szokások a Google-nél. A mobilszámod szintén, max. nem tőled, hanem a szomszédodtól, akinek szerepelsz a mobiljában, és a gyerek iskolatársának szülőjétől - de elég hamar összarakják, hogy az a Te számod, ha ÉPPEN téged kell megkeresni.

Win-ben lehet offline fiókot használni, de a telemetriát nem úszod meg.
Ha bármilyen felhős szolgáltatást használsz - netán még fizetsz is érte - akkor megint nincs miről beszélni.

[ Szerkesztve ]


paprobert
(tag)

Pl. aki nem akarja minden privát adatát, böngészési, p*rnónézési, szoftverhasználati szokását odaajándékozni a Microsoftnak egy sötét témájú start menüért és 10 másodpercnyi bootidő lefaragásáért.

Ez csak egy szempont, de ha gondolod, mondok még párat.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Itt céges felhasználókról van szó első sorban. Céges környezetben pedig speciális igények vannak, például egyedi szoftverkörnyezet, amit direkt az adott célra fejlesztettek le - és például Win7-re van optimalizálva. Na most ha az adott szoftver nem fut vagy instabil például Win10 alatt, avagy az OS csere miatt hardware csere is szükséges a váltásnál (például nem megfelelő drivertámogatottság miatt) akkor bizony horror árcédulák tudnak előfordulni. Ilyenkor pedig a cég IT osztályának kemény boxmérközése lesz a pénzügyi részleggel, és nem biztos, hogy az IT osztály rögtön azzal jön elő, hogy akkor hajrá, váltsunk Windows 10-re.

Én személy szerint még KKV szinten is a hajamat téptem pár Win10 "jóságtól". Például egy frissítés, és az alapértelmezett PDF nézegető átáll a korábban beállított Adobe szoftverről Edge-re. Csakmertazért.

[ Szerkesztve ]


Ribi
(PH! nagyúr)

Ez aztán a nyomós érv.
Mert ha a googlenak (vagy illessz be valami másik nagy céget) adod akkor az jobb? Vagy szerinted nem seftelnek egymással (is)? :U


DarthSidious
(újonc)

Teljesen gépfüggő a win10, van olyan régi gép amin megy rendesen, de van ahol baromi lassú.
Szerintem nem sokan fognak frissíteni pont ezért, mert lutri.


paprobert
(tag)

Ugyanolyan rosszul hangzik az is, úgyhogy abba az alkuba se menj bele. ;) Dönts róla.

üzenetek