Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


UHHH
(senior tag)

Sokkal jobb lesz a körmölés helyett így kitölteni. :) De nem szeretném használni ezt az appot...


rednifegnar
(kvázi-tag)

azt komolyan gondoljak, hogy majd az ujjaddal fogod alairni a kepernyon? mert az nagyon laza ahogy a videon elokapja a cerkat es alafirkalja. bar sztem eleg keves embernek van galaxy note-ja...
ja es az alairas hiteles lesz? meg, hogy moricka abrat rajzolsz a helyszinrol (ahogy eddig papiron), szinten a kepernyon? ujjaddal, vagy mivel? sztem aki azt hiszi, hogy egy forgalmi szitut valaki lerajzol mobil kepernyojen ujjal, az meg maga sem probalta.
nekem olyan erzesem van hogy megcsinaltak a papir alapunak a mobil valtozatat de gyakorlatilag ugy mintha tovabbra is papiron toltened ki. talan egy elonyet latom, hogy ehhez lehet csatolni kepeket (mas kerdes hogy az mennyire lesz hasznalhato es hiteles).

en is remelem hogy nem kell sokat hasznalnom :N

[ Szerkesztve ]


somogyib
(őstag)
Blog

Hitelesség szempontjából nem hiszem, hogy kevesebbet érne ha a képernyőre szignózol, mint a papír aljára. (mostanában már minden futárcégnél is így kell aláírni).

[ Szerkesztve ]


djgeg
(őstag)
Blog

Nekem is ez volt a gondolatom a helyett, hogy ha már telefon és elektronikus, csatolnál pár képet vagy videót ami kiváltaná a móricka ábrákat.

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Szerintem nem hülyeség, de azért még lesz tér a fejlődésre.


dew28
(tag)

"Ezt is megkönnyíti az alkalmazás azáltal, hogy a baleset vázlata választható ikonokból (például gépjárművek, utak, kereszteződések, táblák, tereptárgyak, állatok), illetve szükség esetén szabad kézzel is megrajzolható."

mi volt a kerdesed?


rednifegnar
(kvázi-tag)

ha nem hiteles akkor meg mire jo? mert nem attol lesz elektronikus alairas, hogy a mobil kepernyojere odavakarok valamit.
a futarceges alairas kb annyit is er, kb semmit (tele a net a olyan storikkal amikor valaki nem kapta meg a cuccat, a posta meg szettarja a karjat hogy hat ala van irva, atvette...)


FireFox1996
(őstag)
Blog

Kiváncsi vagyok az első éles bevetések tapasztalataikra.


mepet
(PH! addikt)

Egy hatalmas előnye van ennek az appnak (ha tényleg működik): mobiltelefon internettel mindig mindenkinél van. Kárbejelentő lap pedig nem feltétlenül.


somogyib
(őstag)
Blog

És ha papíron írod alá tollal, az hitelesebb?


icemad
(PH! addikt)
Blog

És ez külföldön is működik? Vagy csak Magyarországon?


atike
(PH! nagyúr)

Soha ne kelljen használni de ez egy nagyon hasznos és hiánypótló alkalmazás. :R


-secret-
(Arcképgyáros)
Blog

Külföldön nem.

Amúgy végre valami hasznos újítás. Nem kell betétlapról meg tollról gondolkodni, hogy legyen az autóban.


icemad
(PH! addikt)
Blog

Kár. Az unió területén egységes ez a lap. Jó lenne, ha EU-n belül mindenhol lehetne használni.


tonyrulez
(őstag)

"ja es az alairas hiteles lesz?"
Van ismerősöm akinek a nevére megvették előfizura Telekomban a kimaxolt iPhone X-et, jó drága csomagban, és majd pár hónap múlva a többszázezres hátralékról szóló értesítőnél tudta csak meg a dolgot. Persze tollal írták alá, de ezenkívül ugyanannyit is ér mint egy okostelefonra rajzolt pénisz.

"hogy moricka abrat rajzolsz a helyszinrol"
A cikkben benne van hogy lesz mindenhez minta, utakhoz, kocsikhoz, szóval könnyebben, gyorsabban szebb ábrát csinálsz mint kézzel, csak odahúzogatod a dolgokat. Kézi rajz csak egy opció.


djgeg
(őstag)
Blog

És nem kértek személyit az embertől aki a nevére vett telefont?! :F

Amúgy pár éve pont belefolytam egy app fejlesztés téren a digitális aláírásba és pont az volt, hogy akkor idehaza még nem volt érvényes önmagában. Persze vannak rendszerek mint a trezorit talán ami hitelesítetten hozzád rendel doksikat személy beazonosítás után... az elvileg hiteles, lehet hasonló ez is.

[ Szerkesztve ]


mepet
(PH! addikt)

Ezért nem szabad hagyni, hogy bárki bárhol beszkennelje a személyidet. Nem régiben (5-10 éve) a pannongsm európa legköcsögebb cégének lett minősítve, mert ha megengedted, akkor beszkennelték a személyidet. Ma már minden szolgáltatónál magától értetődőnek veszik ezt. Pl. a bankban nyilatkozatot kellett írnom, hogy nem járulok hozzá... Egy olyan szitu is volt (megyeszékhelyi parkolás), amikor elkerülhetetlen volt, mert különben nem adták volna oda a parkoló kártyát. Ez volt a szabály. Panaszt lehet tenni a városi jegyzőnél, de szart sem ér, azóta folytatólagosan több éve ugyanezt csinálják. A hivatali dolgozók pedig olyan jól megvannak fizetve, hogy nem is csoda, hogy 5000-ért lehet venni tőlük 200db személyi+lakcímkártya képet pendriveon...

Ilyen esetben egyébként legtöbbször benne van a szolgáltató ügynöke is a buliban, hiszen ő meg felvette a jutalékot 10db iphone X után...


somogyib
(őstag)
Blog

De azt azért gondolom te is tudod, hogy ez nem digitális aláírás, hanem csak a papír helyett a képernyőn való szignózás. A digitális aláírás teljesen mást jelent.

[ Szerkesztve ]


djgeg
(őstag)
Blog

Még a videóban is elektronikus aláírást emleget... Amúgy letöltöttem és megnéztem, személybeazonosítás nem is történik... ami amúgy még durvább, hogy egy mezőn sincsen validáció csak, hogy kötelező pl...
Nem történik személybeazonosítás így a végén az aláírásnak ténylegesen elektronikus aláírásnak kellene lennie... Pont ezt írtam, hogy körbejártam anno a témát és akkor még az elektronikus aláírás mint olyan itthon nem volt normálisan szabályozva és ami alkalmazások voltak azok személybeízonosítás mellet egy auditált időbéjegzős, "garantáltan" nem később manipulálható adatár volt gyakorlatilag mint a trezorit, így azok az akkori jogszabályok értelmében bizonyító erejű lehetett. (pl.: Aláírt szerződést bescanneltem és lementettem azt akár digitális formában bíróságra is vihettem elméletben, mert maga a doksi hitelesítve volt)
Ez egy hivatalos dokumentum amit vagy hitelesítesz valahogy (személyhez kötöd és auditált rendszerben hitelesítve lemented) vagy digitális aláírással ellátod... de fura nekem ez app így is úgy is.


djgeg
(őstag)
Blog

ui.: Ami még durvább, hogy se az appból se a weblapon nem elérhető Adatvédelmi tájékoztató se a Jogi nyilatkozat [https://ekarbejelento.hu]


icemad
(PH! addikt)
Blog

Az adatvédelmi tájékoztató ott van alul, csak válaszd ki az asztali nézetet. PDF fájlban tölti le.


djgeg
(őstag)
Blog

Ember nem jó a link (Főoldalra mutat),,,,

[ Szerkesztve ]


Millerchris
(tag)

Itt volt az ideje egy ilyen újításnak.


icemad
(PH! addikt)
Blog

Ember, jó a link, csak úgy csináld ahogy írtam. Vagy nézd meg gépről. Nekem egyből letöltötte a PDF fájlt. Átküldjem?


icemad
(PH! addikt)
Blog

Jogi nyilatkozat ugyanott...


djgeg
(őstag)
Blog

Gépről nézem de a link nem jó... Nem tudom te milyen oldalt nézel:


icemad
(PH! addikt)
Blog

Samsung galaxy S8+
Chrome böngésző
Menü - asztali webhely.
Ezt kiválasztom, alul elérhető mindkét fájl.

Most megnéztem Win10 laptopon firefoxal és ott is lelehet tölteni.
De ha kell, adj e-mail címet és átküldöm.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Az az aláírás hiteles amit te elismersz mint aláírásod.


HardIgény
(újonc)

JS-es click funkció van a linkeken, ami felugró ablakkal nyitja meg ezeket:
blob:https://ekarbejelento.hu/4ad05108-083a-4e50-bcd6-c58c404aa53f
blob:https://ekarbejelento.hu/58558cf1-b142-46d5-96e4-b9e6410fe29e

ha bemásolod blobbal együtt böngészőbe, akkor neked is meg kell nyitnia

[ Szerkesztve ]


gabor.79
(fanatikus tag)

Azt nem értem, ehhez minek alkalmazást írni. Megnéztem a videót, mindezt HTML alapon is el lehetett volna készíteni, és úgy böngészőből is használható lehetne, plusz feleannyi lenne a fejlesztési és a karbantartási költség.

üzenetek