Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


ddaydome
(fanatikus tag)
Blog

Hello! Az ilyen be lassulást nálam mindig a win update háttérrésze hozza ki. Ha azt ki kapcsolod ( ki veszed a pipákat) msconfigon belül, akkor az megoldás lehet, ha alapból pl. tekeri a vinyót és a cpu-t! Amúgy nem is értem mit kell ezeken a frissítéseken nyavalyogni.... Ki kapcsoljátok azt kész. Ja és ha valaki azt hiszi, hogy pl. a mac os használhatóbb, akkor próbálja ki.... Nekem nem jött be. A macbookra is wint fogok telepíteni.

[ Szerkesztve ]


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Macet nem azért vesz az ember mert bármilyen téren jobb lenne mint a windows...


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

"Ki kapcsoljátok azt kész."
Hol van ez a kapcsoló? Remélem, mezei user -ként nem kell a MS -tal harcolnom, registry -ben matatnom, meg hasonlók. Én azt a "hagyjálbékénwindows" -gombot keresem. Állítólag a leállítás menüben van ilyen opció, de én ott nem láttam ilyet.


ddaydome
(fanatikus tag)
Blog

Hello!

Futtatás > be gépeled: msconfig > Szolgáltatások fül > Windows Update (pipára rákkattintasz, magyarul ki szeded a pipát) és az "OK" gombra nyomsz alul középen!
Voala:)


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Köszi!
Nem volt könnyű, de megtaláltam. A Windows rendszerprogramok között volt ez a futtatás. Végignéztem a listáját. Találtam benne még két másik, frissítéssel kapcsolatos szolgáltatást. Azokat is kilőttem. Remélem, így már béke lesz! Bár, belátható időn belül nincs tervben, hogy a Win -t bootoljam.


hunluki
(fanatikus tag)

Ha nem játszol, ellenben sok multimédiás cuccal foglalkozol akkor elég jó a MacOS. Sima daily drivernek hibátlan, plusz ugye ott a final cut és a teljes adobe részleg. Ha zenélsz akkor a low latency core audio is sokat számít.

Plusz nem idegel halálra azzal hogy egy update után mi vajon minden romlik majd el.

Azért megvannak a maga kis előnyei a neten elterjed "csak a sznobok vesznek macet"-en kívül.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Daily drivernek bármilyen OS megteszi - ha nem játszol.

Zenélni windowson is lehet, a legtöbb hangkártyánál van low latency mode. Teljes adobe windowson is elérhető.

Valamint Mac-en is voltak problémás updatek, nem is kevés, de szerintem ez minden OS-nél jelen van főleg főverzió release-kor.


hunluki
(fanatikus tag)

Jogos, igazából megszokás kérdése minden (a többi kb hitvita), ettől függetlenül a macos nem rossz cucc és megvan a maga kis szerepe.

Én pl szívesebben ülök egy macos előtt, egyszerűen esztétikailag szebb mint pl egy W10, de ez nyilván szubjektív dolog. Valaki agyf.szt kap tőle, valakinek meg az esik kézre jobban.


ted_tris
(kvázi-tag)

Hat msot azt igy fejbol nem tudom (most egy win 7es gep elott ulok) , de a servicesben meg tudod nezni az update es a health update (vagy mi ) ket dll-je.
A masodikat azert kell letiltani mert "kijavitja" a hibat

Egymas alatt van a ketto a srevicesben.
Csak at kell allitani az jogokat mert alapbol a rendszermazda is ki van zarva ebben a csodaban.

Kesz hanyinger miert nem lehet egyszeruen rendszergazda jelszoval vedeni miert kell iylen koroket irni.

[ Szerkesztve ]


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Így van, hibátlan rendszer nincs, pláne amikor olyan hibát próbálnak javítani amit vagy sikerül vagy nem. MacOS esetén még könnyebb a helyzetük mert pontosan tudják milyen hardverkombinációkkal kell számolni, addig linux/windows esetén sokkal fragmentáltabb a piac, ha akarnák se tudnák minden kombináción tesztelni az adott update-t.

Hát, Windows/Linux abból a szempontból felhasználóbarátabb hogy ha szeretnéd testreszabni a gui-t akkor megteheted.

Annak aki update-t szeretne letiltani:

Windows+R -> gpedit.msc

Felügyeleti sablonok -> Windows összetevők -> Windows update

Automatikus frissítések konfigurálása -> Engedélyez -> 2-es Lehetőség

Automatikus újraindítás letiltása bejelentkezett felhasználóknak -> Engedélyez

Ne a Frissítés és leállítás legyen az alapértelmezett -> Engedélyez

Automatikus frissítések azonnali telepítésének engedélyezése -> Letilt

Akinek esetleg home verziója van ajánlom Bobalazs bejegyzését

https://logout.hu/bejegyzes/bobalazs/gpedit_helyi_csoporthazirend-szrk_local_group_poli.html

[ Szerkesztve ]


Syl
(PH! nagyúr)

Valamint, iPhone & iPad extra tudását Windowsos géppel nagyon nem lehet kihasználni.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Ami pedig sajnálatos, épp most büntetik meg a Google-t mert visszaélt a monopolhelyzetével/árukapcsolt szolgáltatásokat stb. Apple-t is meg lehetne rángatni pont emiatt...


cami][us
(senior tag)
Blog

10%-os részesedéssel? Mobilon 30% max. Sok szerencsét hozzá. :D


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Teljesen mindegy ha nem ad alternatívát. 10% részesedés is elég nagy, egyébként bizonyos országokra levetítve máris nagyobb ez a részesedés.

Méregdrága eszköz csak a sajátmárkás, más méregdrága eszközökkel működik együtt, vagy brutál licence ár ami szintén méregdrágává növeli a 3rd party cuccok árait. Nem beszélve arról hogy az Apple a saját storeján belül hátrányos helyzetbe hozza az alternatívát kínálókat a magas fee-vel. Spotify sem véletlen megy neki most az almának.


ONEFREE
(fanatikus tag)

Rekordsebességgel bele sem kellett volna tenni!!!!Meg sem kérdezték ,hogy akarom -e ?!!!!Spectre javítás kapcsolhatónak kellene lennie!!!!!!!!!


Dragon3000
(senior tag)

Csak az Ms-nek azt kell kifelé mutatnia, hogy törekednek a biztonságra, ha kérdés útján menne, a felhasználók 90%a semmilyen frissítést nem telepítene.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Ha van egy új autód, aztán visszahívják az összeset mert kiderül hogy a biztonsági öv karambolkor nem szorít rendesen és kirepülsz az ablakon mintha be sem lennél kötve elvinnéd a szervízbe vagy sem?

Hardveres szintű sebezhetőség nem játék. Pont az ilyenek miatt mint TE vannak ekkora kiterjedésű botnetek.
Igazából töröld csak le az update-t, jó lesz az neked. Kár hogy észre sem venni a különbséget csak benchmarkoknál. Vagy pont az az 1 FPS hiányzik a teljes játékélményhez?


ONEFREE
(fanatikus tag)

37-40 fps az...Win 7 vettem ez miatt a hétvégén.Egész eddigi gépparkom mind intel, nvidia páros volt.. (volt pár) :) és oda jutottam ,hogy az a 10-20 fps nem éri meg.Soha többé nem nem vásárlok intelt és nvidiát.. AMD..Pedig, hogy utáltam :DDD Miből lesz a cserebogár :C


Alchemist
(PH! addikt)

Nem szerencsés az autós példa, mert a sebezhetőség kihasználásához nem kívánatos bináris kódot kéne futtatni a gépen, ha pedig erre lehetőség van, akkor nem ezen a patch-on fog múlni a biztonság, előbb lesz a gépen "azonnal ható" keylogger vagy ransomware.


cami][us
(senior tag)
Blog

A versenyjog nem így működik.

üzenetek