üzenetek

hozzászólások


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbmenni. Ahogy szaporodik a népesség és mindenhol tömegekkel+tömegekben megbújó robbantós idiótákkal kell foglalkozni, illetve milliárdos embertömegből akarnak új módszerekkel szép "gazdasági növekedési" számokat kifacsarni, úgy szaporodnak el ezek a módszerek.

A "szabad nyugaton" se teljesen példa nélküli ez, USA-ban bemész egy boltba, a kamerarendszer kielemzi, hogy melyik polc előtt álltál meg - vagy a virtuális világban, írsz a barátnődnek egy e-mailt a Tahiti dugi-nyaralásról, a nejed pedig ugyanarra az IP-re kapja az Ashley Madison-os és Tahiti-s reklámokat.


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Viszlát magánélet, privát szféra.
Szörnyű jövő elé nézünk azt hiszem...


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Rendre Orwell 1984-e jut eszembe...Komolyan, ez szükséges?


Apollyon
(Korrektor)

"Ugyanakkor – a hihetetlen számítási kapacitás igénye miatt – a kínai vállalat szoftvere (egyelőre) nem képes a valós idejű elemzésre és azonosításra: egy kb. egy órás videót kell feltölteni az adatbázisba, hogy a szoftver kielemezhesse a járás sajátosságait. De az is igaz, hogy semmiféle speciális kamerára nincs szükség, a technológia egy átlagos felvételt is tud használni."

Hát ez elég gyér. Mindenesetre eljön az idő lassan, amikor utcára többé nem lépünk ki fedetlen arccal. Sok sikert a fejlesztéshez, de szerintem ez pont az a terület, amibe hiába öntesz csilliárd dollárnyi pénzt, akkor sem fogják sebezhetetlenre fejleszteni. Ha mégis kifejlesztik egyáltalán valaha működőképesre, akkor is ki lehet majd játszani valahogy.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Milliárdos embertömegek viselkedéskontrolljához és az elit poziciói bebetonozásához ez kell. És mitadisten, időnként történik "véletlenül" 1-2 terrorcselekmény, ami "indokolttá teszi" a minél szofisztikáltabb megfigyelőrendszerek telepítését.


hege8888
(tag)
Blog

Ott a pont, nagyon jó meglátás, megfogalmazás.


peestee83
(fanatikus tag)

"Mindenesetre eljön az idő lassan, amikor utcára többé nem lépünk ki fedetlen arccal"
Pont ez a lényeg, hiába feded el az arcod, tudják, hogy te vagy az :))


bul07
(PH! nagyúr)
Blog

Nekem erről a A célszemély című sorozat jut eszembe, nem új ez

A célszemély magyar főcím


TomMusic
(senior tag)

Erről (is) ez a film jutott eszembe: [link]
Amúgy legalább nem fognak unatkozni a hackerek. :D


Metalfan
(senior tag)
Blog

Ez a rendszer csak az emberek járását tudja felismerni, vagy a nézését meg a csípőjének a ringását is? :D


scdlsc
(tag)

Már most ki lehet. Beleraksz egy kavicsot a cipődbe és rögtön megváltozik a járásod. A testtartásodat is ugyanilyen könnyen megváltoztathatod.


btprg
(tag)
Blog

Úgy tudom, hogy most is van olyan törvény, miszerint nem lehet mindenféle maszkokban meg lovagi páncélokban mászkálni az utcán. Szóval nehéz kijátszani a dolgot, mert akkor már rögtön elővesznek ha nem akarod felfedni magad :(


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Erről az az ismeretterjesztő film jut eszembe, amiben az amerikai maffiózók fogpiszkálóval a szájukban beszélgettek, hogy az FBI szájról olvasói ne jussanak infóhoz. A kínai meg vesz egy rollert. :)


Cathfaern
(PH! nagyúr)
Blog

Majd betiltják a fedett arccal mászkálást :) Igazából van pár EU-s ország ahol már be is tiltották.


sKie^
(tag)

De pont azt irja a cikk, hogy ettol meg ugyanugy felismerheto maradsz, ha megvaltoztatod a jarasod.


giacomo gess
(újonc)

Pont nem a fedett arcról, hanem a nap, mint nap (ami ugye lehetetlen) megváltoztatott járásról szól.
És (mellesleg) persze a fedett arcot is betilthatják...
Az igazi gond nem az, hogy teszel-e bármit is, hanem, hogy fenyegetve érez(hete)d magad, tehát "jól" viselkedsz, éjjel-nappal azzal a tudattal, hogy a hatalomnak megfelelően cselekszel-e, vagy sem...
A legfontosabb pedig az, hogy a legjobb szándékod ellenére, ha a rendszer téved, vagy meghekkelik, akkor semmiféle védekezési lehetőséged sincs, bedarálnak, mehetsz munka-/átnevelő-táborba, vagy akár a vesztőhelyre, senki sem áll(hat) ki melletted...
Tehát az, hogy a rendszer nem megbízható, nem pontos, az a bevezetésének nem korlátja, de pont akikre alkalmazzák, azoknak semmiféle védekezési lehetőségük sincs. 1984!


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Mielőbb meg kell hekkelni úgy, hogy az elit tagjaira vadásszon.


giacomo gess
(újonc)

Az a baj, hogy nem tudod, sőt nem is befolyásolhatod, azt, hogy kikre vonatkozzon, kb. mindenki meg van figyelve, mindig, mindenhol, tehát minden rendszerhiba, hekkelés rád, vagy akárkire, Jóskapistára is érvényes, semmi beleszólásod sincs, egyszerűen elvisznek (Hogy hova? Mindegy.) és kész!


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

ez a hekkelés minőségétől függ. A "társadalmi pontrendszer" egy adatbázisban van, azt kell feltörni és a felelős főkolomposok és a fő haszonélvezők pontjait lenullázni. Persze az ilyen főmuftik adataira bezzeg vigyáznak humanoid pártfunkcionáriusok is, szval nem egyszerű...

Kérdés, hogy a nyugati demokráciák lesznek-e elég erősek ahhoz, hogy az ilyesféle zsarnokosítási kísérleteknek ellenálljanak. A kapzsiságot és a hülyíthetőséget elnézve erősen szkeptikus vagyok.


giacomo gess
(újonc)

Miért kéne nekem bármit feltörnöm, felülírnom, egyáltalán mi dolgom lenne a virtuális valóságban, mi közöm van a "nyugati demokráciákhoz", főkolomposokhoz, "humanoid pártfunkcionáriusokhoz" fő haszonélvezőkhöz stb.?
Nem lehetne a saját kis életemet élnem?
Plíz!


Spet
(őstag)
Blog

Felesleges a terrorizmust emlegetni, főleg egy olyan országnál, ahol ezek nincsenek mindennaposan terítéken (más kérdés, hogy a rendszerük elnyomó politikát folytat a kisebbséggel szemben, és még a vadhajtásokat is időben lemetszik).

Vásárlási szokásodat régebben/most is a sütik figyelik, várható volt, hogy előbb utóbb bejön a magánéletbe is (nagy valószínűséggel a hanyatló nyugaton az Amazon shop-ok személyében)

Lényegben a lehetséges jövő a Különvélemény nevezetű sci-fi már letette kombinálva a biometrikus azonosítást a szokásokkal.

Ennél sokkal érdekesebb (és utópisztikusabb, nagyon Orwell-re hajazó) megoldás az állampolgárok pontozása. Lényegében újra feltalálták a hindu kaszt rendszert.

Egyébként akkor tudnának totális kontrollt kialakítani, ha még DNS (vagy külföldön DNA) mintát is vennének mindenkitől. Na így aztán nem lenne senkinek semmilyen titka. (megváltoztathatatlan, kivéve, kiteszed magad roncsolásos sugárzásnak). Igaz a pár órás azonosításhoz képest ez jóval lassabb.

Itt sokan emlegetitek, hogy féltek majd kilépni az utcára, ha világszerte majd hasonló biometrikus azonosítás elterjed az életünkben (ami nem valószínű, bár ki tudja). Ha nincs mit rejtegetni, akkor minek, mitől?


giacomo gess
(újonc)

"Ha nincs mit rejtegetni, akkor minek, mitől?"
Mindenkinek, mindentől!
Valószínűleg Te nem éltél olyan korban, amikor a hatalom kb. mindenre kiterjedt, mindenre befolyással bírt, mindent megfigyelt és listázott, de hidd el, hogy volt és VAN ilyen. Nem kell, hogy tényleg bűnös legyél bármiben is, elég az, ha a hatalomnak nem eléggé vagy a támogatója, vagy nem vagy mintapolgár...Bármi felhozható ellened, elég, ha köpködsz az utcán, ,...retorziót von maga után...elég maga az érzet, hogy bűnös vagyok, bűnt követtem el, a"hatóság" pedig vagy fellép, vagy nem, de Te már nem ugyanaz vagy! Szar így élni!

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

De minek bárkit megfigyelni egy olyan országban, ahol mindenki kommunista? Anno itt is mindenki az volt. Szakközép első osztály, első osztályfőnöki óra.
-Ki szeretne KISZ -tag lenni?
Néma csend, senki sem jelentkezett.
-Másképp kérdezem. Ki szeretne év végén átmenni történelemből és magyarból?
Hírtelen mindenki lelkes kommunista lett és az egész osztály belépett a KISZ -be.

[ Szerkesztve ]


btprg
(tag)
Blog

Most kivételesen teljesen egyetértek veled :)

A legfontosabb pedig az, hogy a legjobb szándékod ellenére, ha a rendszer téved, vagy meghekkelik, akkor semmiféle védekezési lehetőséged sincs (...)
... és ott halsz meg a fára csavarodva az Internetre kötött önvezető autóban. Ezért csodálkozom, hogy konkrétan ebben az autós témában ennyivel nagyobb a bizadalmad.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

A terrorizmussal RIOGATÁSRÓL van inkább szó, az pedig nagyban megy kicsi országunkban is, és az emberek mindennapi életét nagyban befolyásolja, hogy sikerült kb 2millió szavazót besz.ratni.

"várható volt, hogy előbb utóbb bejön a magánéletbe is " - ahogy benzinkutat se szeretnék a konyhában üzemeltetni, úgy kamerát se kérek a hálószobába/a privát emaileim kivonatát se szeretném, hogy a cégünk HR-esei elemezgessék.

Pont a DNS-adatbázistól miért is kéne ennyire rettegni? A BŰNELKÖVETŐK azonosíthatók lennének. Egy DNS-minta vizsgálata akciós áron is 200+$, nem arra fogják felhasználni, hogy lekövessék h 3 gyerek mellett félredugsz.

"újra feltalálták a hindu kaszt rendszert." - pontosan:R. Egy olyan rendszert, amit már 1x múltidőbe tett az emberiség.

"Ha nincs mit rejtegetni, akkor minek, mitől?" - Ki is mondta ezt?


giacomo gess
(újonc)

A megfigyeléssel nem az a baj (dehogynem), hogy mindig, mindenhol ellenőriznek (nopláne) , hanem, hogy ha tévesen -rendszerhiba, hekkelés- megvádolnak, akkor nincs védekezési lehetőséged. Mindig, mindenhol, mindenben bűnös lehetsz...ha akarod, ha nem, "ártatlanul" megvádolhatnak.


giacomo gess
(újonc)

"Ezért csodálkozom, hogy konkrétan ebben az autós témában ennyivel nagyobb a bizadalmad"
Nem kívánom, minden zsigeri érzékemmel elutasítom az önvezető járműveket, de realistaként tudomásul veszem azt, hogy a közlekedés manapság tényleg egy nyűg, (a vezetés, az uralom egy gép felett pedig egy másik, rohadt jó érzés...) le kell venni az emberek válláról, át kell adni a gépnek, a közlekedés pont erre való. Sajna!

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ez igaz, meg ugye a saját szakállára kukkoló-élvezkedő ügynököt se lehet kizárni a rendszerből. Ezeknél a szervezeteknél dolgozni nem egy csúcskarrier, sok a selejt. Alkalmasint olyan mocsokságokat úsznak meg teljesen büntetlenül, aminek töredékéért csúcs színészi karriereket döntöttek romba nemrégiben.

[ Szerkesztve ]


giacomo gess
(újonc)

Teljesen mindegy, hogy miféle "hírességek" mijafaszt csinyálnak, az alapkérdés az az, hogy ki NÉZI ezt a szart, mert ő a VÁLASZTÓ! az ő seggét kell kinyalni...

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Tévedés, a választó s.ggét nem kinyalni kell, hanem úgy besz.ratni, hogy ránk szavazzon.


giacomo gess
(újonc)

Is, is.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Jogos, igérgetés és besz.ratás, erről szól a politika Kamcsatkától Tűzföldig:(((


Feketelaszlo
(senior tag)

Hát ha valaki púpos, falábú vagy Alzheimer-kóros, akkor valószínűleg tényleg nem tudja úgy megváltoztatni a járását, testtartását és mozdulatait, hogy átverje a rendszert, de azért nem kell kineziológusnak lenni, ahhoz, hogy belássuk: az emberi faj egyedei biológiai okokból többnyire ugyanúgy mozognak. Tehát a becsaphatóságnak nem az az igazi próbája, hogy ki tudnak-e szűrni a tömegből egy kilógó egyedet, hanem hogy meg tud-e különböztetni egymástól két ugyanolyan testmagasságú, testtömegű, azonos tempóban gyalogló, azonos nemű, stb. egészséges embert. Valószínűnek tartom, hogy nem, s ezért nem is alkalmazzák mások, de ha a kínai hatóságoknak csak az a célja, hogy előre ismert tulajdonságokkal rendelkező személyeket figyeljenek, akkor nekik nem is fontos ez.


Spet
(őstag)
Blog

Ne aggódj nem egy embert ismerek aki abban a korszakban született, élt, dolgozott, és visszasírja azokat az időket. (igen mert valószínűleg valamilyen ponton jobb volt nekik). Mai Magyarországon a hatósági intézkedés lassú, néha megkérdőjelezhető, és legtöbbször sértő a károsult számára. Amit írsz azt meg a Kínai kormány simán megcsinálja. Erre jó a mondás: Vagy megszoksz, vagy megszöksz.

t72killer: Így működik a propaganda, tanultak a nagyoktól (jó kis öreg kommunizmus giacomo gess, látod milyen jó még most is?) DNS mintát csak példaként hoztam fel, mint ami nem megváltoztatható egyedi azonosítási mód. A hindu rendszert nem szűnt be teljesen, ma is működik még India egyes részein. (pl a csatorna tisztítók [kétkezi, nem gépesített!] a tisztátalanok kasztját töltik be, csak már nem nyíltan mondják ki)

TSA, NSA, CIA, satöbbi mindenhol vannak selejt emberek. Erre lennének az alkalmassági, pszichológiai vizsgálatok, vagy akár csak felettesi felügyelet. De ezek a vizsgálatok kijátszhatóak.

giacomo gess: A megfigyeléssel nem az a baj (dehogynem), hogy mindig, mindenhol ellenőriznek (nopláne) , hanem, hogy ha tévesen -rendszerhiba, hekkelés- megvádolnak, akkor nincs védekezési lehetőséged Miért ne lehetne? Rendszerhiba van/volt/lesz még a gyönyörű itthon bevezetett VÉDA rendszerben, többen bebizonyították, hogy a rendszer nem megfelelően üzemelt. Igaz ez nem biometrikus azonosítási rendszer, hanem technikai.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Hogy túl messze ne is menjünk: párszázezren átgyalogoltak Mo.-gon is úgy, hogy korábban elhajigálták az összes azonosító okmányukat, és persze, ha hosszas vizsgálat után megállapítják, h a nigériai ügyeskedőnek semmi jogosultsága a svéd segélyre, kezébe nyomnak egy papírt, de nem vesznek róla ujjlenyomatot, akkor az 1hét múlva berlinben fog jelentkezni az apanázsra. Ha meg kiutasítják, nyilván nem fogja az elutasító nyilatkozatot szorongatni a kezében, miközben épp süllyeszti a ladikját a líbiai strandon.

Őszintén a saját bűnözőink miatt se bánnám a DNS-adatbázist, a gyilkosságok 99%-a egy nap alatt felgöngyölíthető lenne.

A kasztrendszer sajnos igaz, még sok helyen működik:(

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Egy év propaganda után nálunk is megszavaznák. A társadalmi kreditrendszerhez már talán kéne két év "reklám" is, de ne legyenek illúzióink!

[ Szerkesztve ]


giacomo gess
(újonc)

Igen.
Magyarországon simán átmenne egy ilyen törvény, az egységsugarú választópolgár persze, hogy megszavazna -ha egyáltalán kikérnék a véleményét- (mindenféle "reklám" nélkül is) egy jogtipró kasztrendszert (Is. Meg bármit!).

[ Szerkesztve ]


giacomo gess
(újonc)

"...akkor nincs védekezési lehetőséged...
Miért ne lehetne? Rendszerhiba van/volt/lesz..."
A rendszer "észleli" (akár tévesen), hogy rossz helyen, rossz időben fingtál, segget, tököt vakartál, orrot túrtál, bajszot pödörtél, alkoholt ittál, cigiztél, eldobtad a csikket, stb., és ezért megbüntet...
Kihez fordulsz jogorvoslatért?


giacomo gess
(újonc)

Eleve miért én vagyok az, akinek cselekednie kell(ene), miért nem élhetem a magam kis életét, mi közöm az államhoz, annak kellene kiszolgálnia engem, nem pedig nekem kell(ene) adataimmal felkínálni magamat.


kaposznyak
(fanatikus tag)

Ha 2 rendőr egybehangzóan állítja, hogy eldobtad a csikket és ezért megbüntet, miféle jogorvoslatra számítasz?


giacomo gess
(újonc)

Igaz. De ehhez minek kellene nyócvannyóc kamera?

[ Szerkesztve ]


kaposznyak
(fanatikus tag)

Olcsóbb és objektívebb, mint 2 rendőr.


German_TD
(őstag)
Blog

Egyetértek, nekem is ez jutott az eszembe. Kedveltem azt a sorozatot, főleg Jim Caviezel alakítása miatt.


Spet
(őstag)
Blog

Hát ha f@sz vagy és megszeged a szabályokat, akkor miért is kell kötözködni, ha rendszer megbüntet? :U :F


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Akár egymillió ujgur is lehet titkos táborokban Kínában

Nyilván ők is f@szok voltak és megszegték a szabályokat:U

[ Szerkesztve ]


Spet
(őstag)
Blog

Igen, látom nem tudod, hogy ők ugyanúgy elnyomott népcsoport mint a tibetiek :C


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Értem, tehát egész addig nem releváns a diktatúra, amíg téged el nem érnek.


kaposznyak
(fanatikus tag)

Ők lehet, hogy jobban járnának egy ilyen rendszerrel.

Nem kollektívan büntetnék az egész népcsoportot, hanem kiemelnék közülük a "rosszakat".

üzenetek