Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


ALBY
(senior tag)

Miért az IT szakmákról beszéltek? Az ECDL vizsga a NEM IT-s embereknek van leginkább,
ahogy emlegették is, a "digitális írástudás" jelzésére, a minimum teljesítésének első checkpointja, és szerintem erre valamelyest jó is, más meg nem kell tőle várni.
(írástudás alatt érthetjük a párhuzamot, ami 7 éves gyerek szintje (Nagyi+ECDL) és egy képzett felnőtt (IT szakember)) Szóval tökmindegy.

ECDL tartalmát, nevetséges elvárásnak érezzük az IT-ban, ami szóra sem érdemes,
ami sajnos sok esetben mégsem naív elvárás!, Pl. nem egyszer a diplománál derül ki hogy embereknek fogalmuk nincs szövegszerkesztéshez.

Ezek a alap tudásanyagok sem maguktól lesznek,
attól hogy egy mai gyerek gátlástalanul vakargatja a telefont , üti az xboxot, még nem ért semmihez, egy nyomorult filet nem bírnak arrébbmásolni értelmesen stb.
Van akinek már az ECDL anyaga is sci-fi, nekik lenne ez főleg, ha megcsinálják azt ezzel a fecnivel elismerik.
Az ellen jó, hogy ne legyen meglepődés félreértett elvárásokból mikor Marikanéni nem bírja bekapcsolni a pénztárgépet, meg tudja írni a főnöknek emailben hogy elfogyott a sör. stb.
Nagyon gáz mikor egy asztalosnak nem lehet elküldeni egy tervet emailben mert képtelen elolvasni, nemhogy rendes tervekkel dolgozni.
Lehet hogy én fősulin már meg se mertem említeni az ECDL-t mert röhejes, de tömegekre ráférne ez képzés mégha elég bénácska is. 20 epizód Mónika Show helyett komolyabb emberek lehetnének akár egy ECDL megtanulásával.

üzenetek