Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


gabor7th
(őstag)

Emellett még ott vannak az úgynevezett " 51 százalékos támadások", még a Ethereum Classic kriptovaluta is áldozata lett.


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

Azért vannak hiányosságok az Óperenciás tengeren túl :)


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Az a Proof Of Work alapú blockchain hálózatok sajátossága. Normális kiterjedtségű és decentralizáltságú hálózatoknál nagyon kicsi az esélye, viszont míg más személyes adataival, jelen esetben telefonszámmal való visszaélés illegális, addig az 51%-os támadáson alapuló double-spend attack nem büntethető.

Alapesetben a "leghosszabb" lánc az érvényes.
Azonos blokkidő esetén csak akkor tudsz "hosszabb" láncot a hálózatra dobni ha magasabb difficulty-n számolsz egy külön láncot mint ami jelenleg a hálózaton van, de a megtalált blokkokat nem küldöd ki a node-nak hanem egy saját láncon ezeket a blokkokat visszatartod a hálózattól. De mivel az utóbbi láncnál a blokkok nagyobb teljesítmény befektetéssel = nagyobb difficulty lett kiszámolva így ez a súlyozottabb, ezt tekinti a hálózat érvényes láncnak a másik a kukába kerül. ETH Classicnál sajnos ez azért történhetett meg mert az utóbbi időben a network hashrate és ezáltal a diff nagyot esett, illetve megjelentek az erősebb ASIC jellegű gépek amikből ha valakinek (legyen az magánszemély vagy egy népszerű pool) sok áll rendelkezésre, lehetőséget kap a támadás kivetelezésére.


djgeg
(őstag)
Blog

Azért eléggé szürreális ez és nehezen tudom elképzelni, hogy nem állhat az a háttérben, hogy meghalt az egyetlen felelős és majd 1-2 év múlva (vagy a csődeljárás után) egyszer csak kisöpör onnan valaki mindent aztán neváltoztatás akár plasztika és kész...


Tsa-bika
(senior tag)

Lesson one, example one: Operational Risk
:C


Busterftw
(senior tag)

10 ev mulva nem tudni hogy valtozik a crypto piac, de ha marad az arfolyam akkor 30 evesen meg mindig ott lesznek a milliok.


dabadab
(Jómunkásember)
Blog

"A bizonyítékok minden valószínűség szerint igen meggyőzőek lehettek, mivel a hacker nem vállalta a formális bírósági tárgyalást, hanem elfogadta az ügyészség által előzetesen megajánlott büntetést beismerés esetén."

Ez sokat nem jelent, az USA-ban szinte csak így születnek ítéletek: "The vast majority of felony convictions are now the result of plea bargains—some 94 percent at the state level, and some 97 percent at the federal level." [link]


gabor7th
(őstag)

Bajban vannak, mert ha hackert kérnek, hogy kisöpörjék, akkor újabb bizonyíték, hogy nem biztonságos, az elvileg biztonságos rendszer, ha az van amit te mondasz, akkor menekülhetnek mint közönséges bűnözők.


Akula
(senior tag)

Hát nálam nem kaszált volna nagyot kriptopénzből. Sajnos... :O :O


hcl
(PH! félisten)
Blog

Na, itt van bűntény, nem a Telekomos hacker csávónál.


hemaka
(PH! nagyúr)

Ellopta a semmit es le is csuktak erte, epic.


Kacathalom
(újonc)

Ha virtuális pénzt lopott, akkor mehet börtönbe virtuálisan az avatárja? :))


hemaka
(PH! nagyúr)

Nincs akkora szerencseje.


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

Szép :)


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Azért ez kicsit erős hogy semmit lopott, mivel értéke van. A bankokban tárolt valójában nem is létező pénzed ha elutalja valaki, fizikailag nem lopott semmit.
Valószínű hogy inkább a SIM kártyákkal és személyes adatokkal való visszaélésért ítélték el, egy BTC/ETH cím elég anonim, ha ügyes akkor amit ellopott az ott is marad.


Busterftw
(senior tag)

Ez kb olyan, hogy en betorok hozzad, de nem lopok el semmit.
Vagy feltorom a kocsid, elviszem egy korre es visszaviszem.

Nem loptam el semmit (ebbe ne menjunk bele, hogy a cryptonak van erteke vagy nincs), de ez ugyanugy buncselekmeny.


ysengrin
(senior tag)

Az a necces, hogy amerikaban gyakorlatilag nulla effort atportolni masik SIM-re a telefonszamod. Mikor en inteztem egy honapja akkor telefonon keresztul egyetlen megerosito SMS-el kellett csak igazolnom, hogy valoban en magam vagyok aki ezt keri. :((


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

Itthon bemész, néha elkérik a telefonszámot is de egyébként személyit kérnek, ha stimmelnek az adatok akkor kapsz új simet, ha nem stimmelnek akkor updatelik az aktuális dokumentumon lévőre az adatokat és kapod az új simet.


nyisziati
(PH! addikt)
Blog

Nem semmi.
Gyilkosságért gyakran csak 6-7 év, ha hirtelen felindulásból stb. stb., de ezért... :((

Az utóbbi években komolyan mondom egyre erősebb az érzésem, hogy a gazdasági bűncselekmények súlyosabb elbírálás alá esnek, mint az életellenesek.

üzenetek