üzenetek

hozzászólások


L4mie
(PH! kedvence)

Csodás történet...
Eltapsikolnak pár milliárdot...bünti...kirúgják, majd biztos átküldik másik céget vezetni.
mi meg nézhetjük továbbra is a jegyellenőrnek csúfolt unatkozó ogréket....
Szerintem simán lehetne hűtlen kezeléssel mást is kezdeni, legalábbis normálisabb országban legalább egy vizsgálat indult volna....az 50 forintos hekkergyereket meg instant vitték otthonról. :W

[ Szerkesztve ]


myckie2
(senior tag)

Csak a szokásos. Nincs itt semmi látnivaló. :U


Dark Archon
(PH! addikt)
Blog

Igazából ezt választották meg az ogrék áprilisban. S ez csak a jéghegy csúcsa, mivel beszállítói lettünk volna BKK / MÁV automatáknak (illetve egy korábbi verzióban voltunk is), van némi rálátásom a témára. Még ki sem írt pályázatra már van termék, ami pont megfelel a majdani kiírásnak. Amikor kiírják, van mondjuk 2 napja mindenkinek ajánlatot adni. Mit ad isten, XYZ cégnek pont van ilyen raktáron, nem nehéz kitalálni a nyertest. Egészen durva, ami itt folyik, ez az e-jegy csak egy a sok közül.

[ Szerkesztve ]


eca
(kvázi-tag)

Külföldön biztos van már ilyen, azt kellet volna megvenni.(szvsz)


Akelaus
(fanatikus tag)

Amennyi pénzt elcsesztek már a Bkk-Bkv-nál erre az elektronikus jegyrendszerre, abból már lehetne ingyenes a tömegközlekedés mint Tallinnban. Arra is köpködtek anno a Bkv-tól mikor bevezették, és lám megéri, nyereséges lett az ottani közlekedési társaság.
Ja hogy ott nem a zsebüket tömik a vezetők (vagy nem ilyen mértékben)? :F

[ Szerkesztve ]


Agostino
(PH! addikt)
Blog

no para, majd lekommunikálják, hogy hát ők csak átvették a rendszert, tökre mindent megtettek. egyébként pedig soros


pilóta
(PH! nagyúr)

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes reagált tegnap, aki egyrészt azt közölte, hogy sem neki, sem a főpolgármesternek nem volt tudomása a szerződésbontáshoz vezető problémákról

Milyen aranyos. Kb. bárki tudta, már a szerződés megkötésének pillanatában, hogy pontosan ilyen problémák lesznek, csak ők nem :D Hiszen pont ezzel a céllal lett megkötve a szerződés. Végül is ebből a szempontból sikeres volt, elérte a célját... ;]


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Kíváncsian várom ezt hogyan kenik majd a korábbi városvezetésre.


Narasim
(senior tag)

az a gáz, hogy ez egy teljesen hétköznapi történet. :(

na de teljesen mindegy, amíg az embereknek ez megfelel. mindegy, csak a rezsi csökkenjen, meg a migránsok ne költözzenek a szomszédba. ;)


D1Rect
(PH! félisten)
Blog

Felbontották a BKK-ra nézve előnytelen szerződést, tulajdonképpen jól jártunk.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Ultragáz ez a sztori. 2014 óta nem sikerült élesben ellőni a rendszert...

Viszont Dabóczit sajnálom. Egy rém rendes fazon nem mellesleg 7 gyermek édesapja. Tarlós is addig kaszálja maga alatt a fejeket míg valaki az övét nem veszi.


bossbob
(lelkes újonc)
Blog

No igen, habár feltehetjük azt a kérdést is, hogy egyáltalán miért kellett előnytelen szerződést kötni, de mindegy.
Ha elkezdenénk szétbontani a szálakat, úgyis oda jutnánk ki mint mindig: korrupt a vezetés, haveroknak osztogatnak közbeszerzéseket. :( Mindez pedig azért lehet mert nincs számonkérés, ami pedig azért nincs, mert az ő vezetőik is korruptak.

Ez ugyabár van mindenhol (korrupció), de a nagyon nem mindegy az az, hogy ha valami csak ezen keresztül megoldható vagy pedig mérsékelt keretek között tartják.

Egyébként számomra nem is a korrupció és annak mértéke a legbosszontóbb (habár afölött sem lenne szabad elsiklani). Lehet azt korrektebbül is csinálni, bizonyos elvárásokkal. Elteszünk X részt, de a munkát megcsináljuk, ehelyett elteszünk XY részt aztán majd lesz valami.

[ Szerkesztve ]


steele80
(senior tag)

Ez van amikor az országos kontraszelekció működésbe lép az állami szektorban és létrehozza a semmihez nem értő alvállalkozóit, akik félművelt kontárokkal akarnak bármilyen értéket előállítani. Mindig ez a vége.


Trailblazer
(PH! addikt)

Minden eszköz a kezükben van, a politikai támogatástól kezdve, mégsem képesek működőre megcsinálni. Hozzáértésbeli deficitet vélek felfedezni...


L4mie
(PH! kedvence)

PONTOSAN !!! .


Tsa-bika
(senior tag)

+1

Ráadásul IDDQD be van írva nekik.


vicze1
(PH! nagyúr)

Alig 15éve van Londoban, és nyilván nagyon sok más városban. Maga a rendszer nagyon egyszerű, és könnyen átvehető.
A magyar kivitelezés nem arról szól, hogy meg akarjuk-e csinálni, hanem... :(


UnA
(Korrektor)
Blog

"Maga a rendszer nagyon egyszerű, és könnyen átvehető."

Ez így persze nem igaz. Ha voltál már nagyvállalati projectben, akkor tudod te is, hogy nincsen általánosan használható megoldás – amikor ezt próbálták erőltetni, ott mindig nagyobb kavarodás lett, mint előtte volt.

Ettől függetlenül mindig szomorú, ha így megy a fejlesztés.


vicze1
(PH! nagyúr)

Maga a rendszer ISO szabványra épül, és szinte teljesen standard, egy hulla sima NFC smartcard rendszerről beszélünk, ami akár dobozos termékként is megvehető. Bubit, ami semmivel e bonyolultabb mennyi idő alatt vezették be? A fos T-Systems app is elkészült 2 hónap alatt tavaly. Tehát annak, hogy 4év alatt képtelenek voltak megvalósítani, semmi köze nincs technikai problémákhoz a valóságban.

Az hogy jelen esetben arról van szó, hogy a lehető legnagyobb összeget lopják el, semmi köze a technikai megvalósításhoz.


Béééla
(őstag)
Blog

Kötbér?

üzenetek