üzenetek

hozzászólások


L4mie
(PH! kedvence)

Csodás történet...
Eltapsikolnak pár milliárdot...bünti...kirúgják, majd biztos átküldik másik céget vezetni.
mi meg nézhetjük továbbra is a jegyellenőrnek csúfolt unatkozó ogréket....
Szerintem simán lehetne hűtlen kezeléssel mást is kezdeni, legalábbis normálisabb országban legalább egy vizsgálat indult volna....az 50 forintos hekkergyereket meg instant vitték otthonról. :W

[ Szerkesztve ]


myckie2
(őstag)

Csak a szokásos. Nincs itt semmi látnivaló. :U


Dark Archon
(PH! addikt)
Blog

Igazából ezt választották meg az ogrék áprilisban. S ez csak a jéghegy csúcsa, mivel beszállítói lettünk volna BKK / MÁV automatáknak (illetve egy korábbi verzióban voltunk is), van némi rálátásom a témára. Még ki sem írt pályázatra már van termék, ami pont megfelel a majdani kiírásnak. Amikor kiírják, van mondjuk 2 napja mindenkinek ajánlatot adni. Mit ad isten, XYZ cégnek pont van ilyen raktáron, nem nehéz kitalálni a nyertest. Egészen durva, ami itt folyik, ez az e-jegy csak egy a sok közül.

[ Szerkesztve ]


eca
(kvázi-tag)

Külföldön biztos van már ilyen, azt kellet volna megvenni.(szvsz)


Akelaus
(fanatikus tag)

Amennyi pénzt elcsesztek már a Bkk-Bkv-nál erre az elektronikus jegyrendszerre, abból már lehetne ingyenes a tömegközlekedés mint Tallinnban. Arra is köpködtek anno a Bkv-tól mikor bevezették, és lám megéri, nyereséges lett az ottani közlekedési társaság.
Ja hogy ott nem a zsebüket tömik a vezetők (vagy nem ilyen mértékben)? :F

[ Szerkesztve ]


Agostino
(PH! addikt)
Blog

no para, majd lekommunikálják, hogy hát ők csak átvették a rendszert, tökre mindent megtettek. egyébként pedig soros


pilóta
(PH! nagyúr)

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes reagált tegnap, aki egyrészt azt közölte, hogy sem neki, sem a főpolgármesternek nem volt tudomása a szerződésbontáshoz vezető problémákról

Milyen aranyos. Kb. bárki tudta, már a szerződés megkötésének pillanatában, hogy pontosan ilyen problémák lesznek, csak ők nem :D Hiszen pont ezzel a céllal lett megkötve a szerződés. Végül is ebből a szempontból sikeres volt, elérte a célját... ;]


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Kíváncsian várom ezt hogyan kenik majd a korábbi városvezetésre.


Narasim
(senior tag)

az a gáz, hogy ez egy teljesen hétköznapi történet. :(

na de teljesen mindegy, amíg az embereknek ez megfelel. mindegy, csak a rezsi csökkenjen, meg a migránsok ne költözzenek a szomszédba. ;)


D1Rect
(PH! félisten)
Blog

Felbontották a BKK-ra nézve előnytelen szerződést, tulajdonképpen jól jártunk.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Ultragáz ez a sztori. 2014 óta nem sikerült élesben ellőni a rendszert...

Viszont Dabóczit sajnálom. Egy rém rendes fazon nem mellesleg 7 gyermek édesapja. Tarlós is addig kaszálja maga alatt a fejeket míg valaki az övét nem veszi.


bossbob
(lelkes újonc)
Blog

No igen, habár feltehetjük azt a kérdést is, hogy egyáltalán miért kellett előnytelen szerződést kötni, de mindegy.
Ha elkezdenénk szétbontani a szálakat, úgyis oda jutnánk ki mint mindig: korrupt a vezetés, haveroknak osztogatnak közbeszerzéseket. :( Mindez pedig azért lehet mert nincs számonkérés, ami pedig azért nincs, mert az ő vezetőik is korruptak.

Ez ugyabár van mindenhol (korrupció), de a nagyon nem mindegy az az, hogy ha valami csak ezen keresztül megoldható vagy pedig mérsékelt keretek között tartják.

Egyébként számomra nem is a korrupció és annak mértéke a legbosszontóbb (habár afölött sem lenne szabad elsiklani). Lehet azt korrektebbül is csinálni, bizonyos elvárásokkal. Elteszünk X részt, de a munkát megcsináljuk, ehelyett elteszünk XY részt aztán majd lesz valami.

[ Szerkesztve ]


steele80
(senior tag)

Ez van amikor az országos kontraszelekció működésbe lép az állami szektorban és létrehozza a semmihez nem értő alvállalkozóit, akik félművelt kontárokkal akarnak bármilyen értéket előállítani. Mindig ez a vége.


Trailblazer
(PH! addikt)

Minden eszköz a kezükben van, a politikai támogatástól kezdve, mégsem képesek működőre megcsinálni. Hozzáértésbeli deficitet vélek felfedezni...


L4mie
(PH! kedvence)

PONTOSAN !!! .


Tsa-bika
(senior tag)

+1

Ráadásul IDDQD be van írva nekik.


vicze1
(PH! nagyúr)

Alig 15éve van Londoban, és nyilván nagyon sok más városban. Maga a rendszer nagyon egyszerű, és könnyen átvehető.
A magyar kivitelezés nem arról szól, hogy meg akarjuk-e csinálni, hanem... :(


UnA
(Korrektor)
Blog

"Maga a rendszer nagyon egyszerű, és könnyen átvehető."

Ez így persze nem igaz. Ha voltál már nagyvállalati projectben, akkor tudod te is, hogy nincsen általánosan használható megoldás – amikor ezt próbálták erőltetni, ott mindig nagyobb kavarodás lett, mint előtte volt.

Ettől függetlenül mindig szomorú, ha így megy a fejlesztés.


vicze1
(PH! nagyúr)

Maga a rendszer ISO szabványra épül, és szinte teljesen standard, egy hulla sima NFC smartcard rendszerről beszélünk, ami akár dobozos termékként is megvehető. Bubit, ami semmivel e bonyolultabb mennyi idő alatt vezették be? A fos T-Systems app is elkészült 2 hónap alatt tavaly. Tehát annak, hogy 4év alatt képtelenek voltak megvalósítani, semmi köze nincs technikai problémákhoz a valóságban.

Az hogy jelen esetben arról van szó, hogy a lehető legnagyobb összeget lopják el, semmi köze a technikai megvalósításhoz.


Béééla
(őstag)
Blog

Kötbér?


pilóta
(PH! nagyúr)

Az az előnyös szerződéseknél van. Ez előnytelenre lett kötve :D


GreatL
(fanatikus tag)

Mellesleg teljesen mindegy hány gyereket csinált, itt most arról van szó hogy van egy elszúrt BKK-szerződés.


vicze1
(PH! nagyúr)

Feltételezed hogy volt bármilyen választása az aláírás és a lemondáson kívül.


strogov
(fanatikus tag)

Bár pozíciójából adódóan kételkedem a tisztességében, de adott esetben valószínű kiadták neki, hogy meg kell kötnie a szerződést, majd azt is, hogy mit ellenőrizhetnek. Most pedig azok akik odatették megmondták neki, hogy elviszi a balhét.
A főváros mentegetőzése, hogy "ők nem tudtak semmiről" vicces, mivel beszámolási kötelezettsége van a BKK-nak. Ha ebben félrevezették a fővárost az egy feljelentés minimum, mivel bűncselekmény. Ha nem vezették félre a fővárost, akkor pedig tudtak róla.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

"a főpolgármesternek nem volt tudomása a szerződésbontáshoz vezető problémákról"

A hazugság netovábbja. Tudtak róla, folyamatosan tájékoztatták őket. :U


Lenry
(PH! félisten)
Blog

nekem is ez jutott eszembe, hogy az Oyster annyira egyszerű, logikus, fasza, hogy nem lehetne megvenni az angoloktól?
korábban is nagyon jó rendszernek tartottam, miután volt lehetőségem kipróbálni, de mióta a PayPassos kártyák is használhatók jegyként, szerintem non plus ultra.

[ Szerkesztve ]


hemaka
(PH! nagyúr)

Ez nem hir, az lett volna nagy hir, ha 2019-tol mar mukodne frankon. 😂


gabor7th
(őstag)

Nemcsak a BKK a kudarc,

kudarc a:

- automaták bekötése a NAV-hoz:

- a digitális magyar oktatás

- az e-repect

Szóval igazából úgy kb. minden kudarc. Az egy dolog, hogy nem szabadna rábízni fontos dolgokat sebezhető rendszerekre, tehát eleve nem kéne digitális államot építeni, az meg egy másik, hogy még egy olyan lehetőséget is látnak benne, hogy majd a haverok megcsinálják baromi szarul, baromi drágán.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Tartok tőle, hogy nem egy emberen múlt és Kálmán meg főleg nem az a mutyizós fajta. Ez a tipikus bűnbak elfejezés függetlenül, hogy ő volt a ludas vagy sem.


dabadab
(Jómunkásember)
Blog

"Felbontották a BKK-ra nézve előnytelen szerződést, tulajdonképpen jól jártunk."

Már persze eltekintve attól a 10-15 milliárd forinttól (most talán 11-nél jár a számláló és ez még nőhet), amit sikerült rá elkölteni.

(#29) adamssss: azért nem arról van szó, hogy a portást rúgták ki, hanem a cég vezérigazgatóját, márpedig ha egy cég messze legnagyobb projektjéért sem felelős a vezérigazgató, akkor minek van?

[ Szerkesztve ]


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Én úgy tudom, hogy a szerződést 2014-ben kötötték amikor még nem Dabóczi volt a cég vezetője. Ha jól emlékszem őt 2015-ben nevezték ki. Ergo neki semmi köz nem volt az akkori kondíciók kiharcolásáért.

Aki meg dolgozott a közszférában az pontosan tudja, hogy egy szarul megkötött szerződés módosítása kb egyenlő a projekt bukásával és módosításra sincs mód a komoly bürokrácia miatt. Ez persze nem mentesíti Dabóczy-t mert elvégre az utóbbi 3 évben ő volt a vezető de akkor sem irigylem mert egyrészt meg kell felelni egy szerződésnek amit nem ő kötött, másrészt meg a sógor koma havernak. Na ebben lavírozzon aki tud.


vicze1
(PH! nagyúr)

Minden használható, ami NFC-s, így telók is(ApplePay, GoolePay, SamsungPay, nem tom még mi van. :P).

Nem csak Londonban van, hanem a világon sok 100 városában sok sok éve. Be lehet állítani atomfizikának a kiépítést, de rohadtul nem az. Csak akarat kell hozzá, ami nyilván nincs különben rég lenne.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Kezdem azt hinni, hogy a károgóknak nincs igaza, és Puzsér is van olyan alkalmas a főváros vezetésére, mint Tarlós! ;)


strogov
(fanatikus tag)

"Be lehet állítani atomfizikának a kiépítést, de rohadtul nem az"

A magyar törvények sok esetben a valóságtól elrugaszkodottak, de egy rendszernek meg felelnie ezeknek. Mivel a törvényeket nem igazítják a valósághoz, ezért a valóságot kell a törvényekhez igazítani. Ennek az eredménye sok esetben fából vaskarika alkalmazás ami senkinek nem jó, de megfelel az előírásoknak.
A másik eredménye, hogy ami máshol működik azt itt nem lehet bevezetni.


kisfurko
(fanatikus tag)

Érdekes, hogy pl. a MANYUP-okat, LTP-ket simán kivégezték, meg tákolmányt is csináltak, de ilyenkor nem megy a jogászkodás...
Napok alatt komplett iparágak jövőjét írják át, de egy ilyet képtelenek évek alatt összehozni. Hihető.


MageRG
(őstag)

Na, mikor jönnek " a Prohardver/Itcafe megint politizál!" kommentek?

Egyébként van egy olyan olvasata dolognak, hogy Tarlós ezt az ügyet használja a BKK beszántására, u.i. már régóta szúrta a szemét.


daa-raa
(Jómunkásember)

Debrecenben meg az egyébként tök inkompetens és agyhalott DKV a chipes személyi- és diákigazolványokat használja e-bérletként. A kallereknél már jó egy éve egy digitális leolvasó van (lézeres és RFID olvasóval), szóval már a sima bérleteket sem nézegetik, csak a QR kódot olvassák le róla. És működik az egész. Töredéknyi beruházásból.

Azért ég a pofám, hogy pont ezt a foskompresszor DKV-t kell felhoznom "pozitiv" példának... [link]

[ Szerkesztve ]


strogov
(fanatikus tag)

"Napok alatt komplett iparágak jövőjét írják át, de egy ilyet képtelenek évek alatt összehozni. Hihető."

Erre mondják, hogy "nem akarásnak nyögés a vége". Nyilván meg lehetne oldani jól is, de akkor nehezebb lenne okot találni a túlárazásra. Így a törvényi szabályozásnak való megfelelés egy joker ami minden költséget megmagyaráz.
A tömegközlekedési jegy rendszer egyébként nem is törvényileg szabályozott, csak városi rendelet kell hozzá. Ennek megfelelően van olyan magyar város ahol ezt megoldották, úgyhogy nem kell londonig menni egy működő rendszerért.


vicze1
(PH! nagyúr)

Jójó de mi van a törvényekkel meg a jogszabályokkal? ;] Bezzeg őket nem gátolja, csak a szegény BKK-t. :( "szegény embert még az ág is húzza"

[ Szerkesztve ]


Tapsi
(őstag)

Milyen gyakran használtad a Bubit? Csak mert én évekig rendszeresen, és 5-ből 1-szer nem sikerült kibérelnem a bringát. Vagy a terminál volt halott, vagy a bringa nem olvasta le a kártyát/nem fogadta el a kódot. Gondolom mondanom sem kell, hogy egy e-jegy rendszernél ez a jósági szint nem elfogadható!

Másrészt a Bubi komplexitása, a végpontok száma nagyságrendekkel kisebb, mint egy e-jegy rendszeré. És én veled ellentétben emlékszem arra, hogy a bevezetése milyen sokat csúszott (sokat) és mennyi technikai hibával indult el az éles üzem (rengeteggel). Ezek egy részét a mai napig sem sikerült orvosolni, lásd: első bekezdés.

A Rigorol: ez a kudarc már az elején kódolva volt. Gyakorlatilag a világ legbonyolultabb jegyrendszerét akarták implementálni (akárcsak a Bubi esetén). Ez egyértelműen a Vitézy-féle banda hibája volt, sokkal egyszerűbben kellett volna neki állni, mint mondjuk a londoni Oyster. Itt csillagrombolót akartak megvalósíttatni egy olyan céggel, akinek 0 tapasztalata volt jegyrendszer fejlesztésében szoftver oldalon.

(#40) vicze1

Ne emlegessük már egy lapon Budapest tömegközlekedését Debrecenével! Szintén nagyságrendi a különbség minden tekintetben.

[ Szerkesztve ]


Lenry
(PH! félisten)
Blog

Főleg hogy így kezdődik a weboldaluk... Gondolom nekik se volt még idejük lecserélni a kompromittált Symanteces certifikát...

:DDD

[ Szerkesztve ]


daa-raa
(Jómunkásember)

Verified by: GeoTrust Inc. Szóval valami nálad nem kerek.

[ Szerkesztve ]


Alvin_ti4200
(PH! félisten)
Blog

Egyszerűen nonszensz az egész. Hány olyan IT cég van itthon, amelyik technológiailag képes lett volna megcsinálni és kiépíteni egy ilyen rendszert ennyi idő alatt? Valószínűleg nem egy. Másrészt a működési modellért nem kellett volna messzire menni, ott van Barcelona, ahol ezer éve működik az e-jegyrendszer, a metrók és lakosok száma is hasonló. De mondhatnám Londont is vagy bármelyik nagyobb német várost. Elképesztő, tényleg elképesztő.

[ Szerkesztve ]


Agostino
(PH! addikt)
Blog

a barcelonai rendszert használtuk, tényleg jópofa és smooth, minden megy a maga útján. nekem ott az utastájékoztatás picit faramuci volt de megúsztuk büntetés nélkül : ))


vicze1
(PH! nagyúr)

Nem mondtam, hogy jó, de nagyon rövid idő alatt megvalósították, és átadták, pont ahogy a másik szart. A lényegi mondanivaló, hogy a törvények és jogszabályok rohadtul nem akadályok, ha másol működik az országban bármi akkor meg pláne nem.

A lényeg, hogy a Rigót soha a büdös életben nem is akarták működőre megoldani, nem az volt a célja az egésznek.

[ Szerkesztve ]


Medocsabi
(PH! addikt)

Engem az ilyen hírek minig annyira de annyira fel tudnak b@szni. Legyen korrupció, mindenhol van. Nyeljék be az állami, és eus támogatás egy részét ez is mindenhol van. De b@sszameg ne a 80%-át ezeknek!!!! mennyivel élhetőbb ország lenne a mienk, ha csak az 50%-át a kiosztott pénzeknek arra fordítanák amire kell. mikor lesz már elég a harácsolásból? ezek a vén g@cik már így sem tudják mire költeni a pénzüket, de csak lopnak. :W


Ribi
(PH! nagyúr)

"This includes companies owned by Symantec including Thawte, Verisign, Equifax, GeoTrust and RapidSSL"

Nálam is ezt írja a klóm.

[ Szerkesztve ]


Zedtaylor
(újonc)

Sziasztok!
A probléma szerver oldalon van, ugyanis az összes 2017 december 1 előtti Symantec, Thawte, GeoTrust, RapidSSL által kiadott SSL tanúsítványt le kell cserélni, mert a Google (Chrome) már nem fogadja el azokat.
[link]

[ Szerkesztve ]


tomp
(PH! nagyúr)
Blog

Tavaly kinek a vezetésénél bukott meg a mobilos jegyrendszer? Azzal mi van? Tavaszra igérték a javítottat. Azóta is jön...
Már akkor ki kellett volna rakni a cég éléről.

üzenetek