Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


pilóta
(PH! nagyúr)

Az az előnyös szerződéseknél van. Ez előnytelenre lett kötve :D


GreatL
(fanatikus tag)

Mellesleg teljesen mindegy hány gyereket csinált, itt most arról van szó hogy van egy elszúrt BKK-szerződés.


vicze1
(PH! nagyúr)

Feltételezed hogy volt bármilyen választása az aláírás és a lemondáson kívül.


strogov
(fanatikus tag)

Bár pozíciójából adódóan kételkedem a tisztességében, de adott esetben valószínű kiadták neki, hogy meg kell kötnie a szerződést, majd azt is, hogy mit ellenőrizhetnek. Most pedig azok akik odatették megmondták neki, hogy elviszi a balhét.
A főváros mentegetőzése, hogy "ők nem tudtak semmiről" vicces, mivel beszámolási kötelezettsége van a BKK-nak. Ha ebben félrevezették a fővárost az egy feljelentés minimum, mivel bűncselekmény. Ha nem vezették félre a fővárost, akkor pedig tudtak róla.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

"a főpolgármesternek nem volt tudomása a szerződésbontáshoz vezető problémákról"

A hazugság netovábbja. Tudtak róla, folyamatosan tájékoztatták őket. :U


Lenry
(PH! félisten)
Blog

nekem is ez jutott eszembe, hogy az Oyster annyira egyszerű, logikus, fasza, hogy nem lehetne megvenni az angoloktól?
korábban is nagyon jó rendszernek tartottam, miután volt lehetőségem kipróbálni, de mióta a PayPassos kártyák is használhatók jegyként, szerintem non plus ultra.

[ Szerkesztve ]


hemaka
(PH! nagyúr)

Ez nem hir, az lett volna nagy hir, ha 2019-tol mar mukodne frankon. 😂


gabor7th
(őstag)

Nemcsak a BKK a kudarc,

kudarc a:

- automaták bekötése a NAV-hoz:

- a digitális magyar oktatás

- az e-repect

Szóval igazából úgy kb. minden kudarc. Az egy dolog, hogy nem szabadna rábízni fontos dolgokat sebezhető rendszerekre, tehát eleve nem kéne digitális államot építeni, az meg egy másik, hogy még egy olyan lehetőséget is látnak benne, hogy majd a haverok megcsinálják baromi szarul, baromi drágán.


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Tartok tőle, hogy nem egy emberen múlt és Kálmán meg főleg nem az a mutyizós fajta. Ez a tipikus bűnbak elfejezés függetlenül, hogy ő volt a ludas vagy sem.


dabadab
(Jómunkásember)
Blog

"Felbontották a BKK-ra nézve előnytelen szerződést, tulajdonképpen jól jártunk."

Már persze eltekintve attól a 10-15 milliárd forinttól (most talán 11-nél jár a számláló és ez még nőhet), amit sikerült rá elkölteni.

(#29) adamssss: azért nem arról van szó, hogy a portást rúgták ki, hanem a cég vezérigazgatóját, márpedig ha egy cég messze legnagyobb projektjéért sem felelős a vezérigazgató, akkor minek van?

[ Szerkesztve ]


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

Én úgy tudom, hogy a szerződést 2014-ben kötötték amikor még nem Dabóczi volt a cég vezetője. Ha jól emlékszem őt 2015-ben nevezték ki. Ergo neki semmi köz nem volt az akkori kondíciók kiharcolásáért.

Aki meg dolgozott a közszférában az pontosan tudja, hogy egy szarul megkötött szerződés módosítása kb egyenlő a projekt bukásával és módosításra sincs mód a komoly bürokrácia miatt. Ez persze nem mentesíti Dabóczy-t mert elvégre az utóbbi 3 évben ő volt a vezető de akkor sem irigylem mert egyrészt meg kell felelni egy szerződésnek amit nem ő kötött, másrészt meg a sógor koma havernak. Na ebben lavírozzon aki tud.


vicze1
(PH! nagyúr)

Minden használható, ami NFC-s, így telók is(ApplePay, GoolePay, SamsungPay, nem tom még mi van. :P).

Nem csak Londonban van, hanem a világon sok 100 városában sok sok éve. Be lehet állítani atomfizikának a kiépítést, de rohadtul nem az. Csak akarat kell hozzá, ami nyilván nincs különben rég lenne.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Kezdem azt hinni, hogy a károgóknak nincs igaza, és Puzsér is van olyan alkalmas a főváros vezetésére, mint Tarlós! ;)


strogov
(fanatikus tag)

"Be lehet állítani atomfizikának a kiépítést, de rohadtul nem az"

A magyar törvények sok esetben a valóságtól elrugaszkodottak, de egy rendszernek meg felelnie ezeknek. Mivel a törvényeket nem igazítják a valósághoz, ezért a valóságot kell a törvényekhez igazítani. Ennek az eredménye sok esetben fából vaskarika alkalmazás ami senkinek nem jó, de megfelel az előírásoknak.
A másik eredménye, hogy ami máshol működik azt itt nem lehet bevezetni.


kisfurko
(fanatikus tag)

Érdekes, hogy pl. a MANYUP-okat, LTP-ket simán kivégezték, meg tákolmányt is csináltak, de ilyenkor nem megy a jogászkodás...
Napok alatt komplett iparágak jövőjét írják át, de egy ilyet képtelenek évek alatt összehozni. Hihető.


MageRG
(őstag)

Na, mikor jönnek " a Prohardver/Itcafe megint politizál!" kommentek?

Egyébként van egy olyan olvasata dolognak, hogy Tarlós ezt az ügyet használja a BKK beszántására, u.i. már régóta szúrta a szemét.


daa-raa
(Jómunkásember)

Debrecenben meg az egyébként tök inkompetens és agyhalott DKV a chipes személyi- és diákigazolványokat használja e-bérletként. A kallereknél már jó egy éve egy digitális leolvasó van (lézeres és RFID olvasóval), szóval már a sima bérleteket sem nézegetik, csak a QR kódot olvassák le róla. És működik az egész. Töredéknyi beruházásból.

Azért ég a pofám, hogy pont ezt a foskompresszor DKV-t kell felhoznom "pozitiv" példának... [link]

[ Szerkesztve ]


strogov
(fanatikus tag)

"Napok alatt komplett iparágak jövőjét írják át, de egy ilyet képtelenek évek alatt összehozni. Hihető."

Erre mondják, hogy "nem akarásnak nyögés a vége". Nyilván meg lehetne oldani jól is, de akkor nehezebb lenne okot találni a túlárazásra. Így a törvényi szabályozásnak való megfelelés egy joker ami minden költséget megmagyaráz.
A tömegközlekedési jegy rendszer egyébként nem is törvényileg szabályozott, csak városi rendelet kell hozzá. Ennek megfelelően van olyan magyar város ahol ezt megoldották, úgyhogy nem kell londonig menni egy működő rendszerért.


vicze1
(PH! nagyúr)

Jójó de mi van a törvényekkel meg a jogszabályokkal? ;] Bezzeg őket nem gátolja, csak a szegény BKK-t. :( "szegény embert még az ág is húzza"

[ Szerkesztve ]

üzenetek