Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Tapsi
(őstag)

Milyen gyakran használtad a Bubit? Csak mert én évekig rendszeresen, és 5-ből 1-szer nem sikerült kibérelnem a bringát. Vagy a terminál volt halott, vagy a bringa nem olvasta le a kártyát/nem fogadta el a kódot. Gondolom mondanom sem kell, hogy egy e-jegy rendszernél ez a jósági szint nem elfogadható!

Másrészt a Bubi komplexitása, a végpontok száma nagyságrendekkel kisebb, mint egy e-jegy rendszeré. És én veled ellentétben emlékszem arra, hogy a bevezetése milyen sokat csúszott (sokat) és mennyi technikai hibával indult el az éles üzem (rengeteggel). Ezek egy részét a mai napig sem sikerült orvosolni, lásd: első bekezdés.

A Rigorol: ez a kudarc már az elején kódolva volt. Gyakorlatilag a világ legbonyolultabb jegyrendszerét akarták implementálni (akárcsak a Bubi esetén). Ez egyértelműen a Vitézy-féle banda hibája volt, sokkal egyszerűbben kellett volna neki állni, mint mondjuk a londoni Oyster. Itt csillagrombolót akartak megvalósíttatni egy olyan céggel, akinek 0 tapasztalata volt jegyrendszer fejlesztésében szoftver oldalon.

(#40) vicze1

Ne emlegessük már egy lapon Budapest tömegközlekedését Debrecenével! Szintén nagyságrendi a különbség minden tekintetben.

[ Szerkesztve ]


Lenry
(PH! félisten)
Blog

Főleg hogy így kezdődik a weboldaluk... Gondolom nekik se volt még idejük lecserélni a kompromittált Symanteces certifikát...

:DDD

[ Szerkesztve ]


daa-raa
(Jómunkásember)

Verified by: GeoTrust Inc. Szóval valami nálad nem kerek.

[ Szerkesztve ]


Alvin_ti4200
(PH! félisten)
Blog

Egyszerűen nonszensz az egész. Hány olyan IT cég van itthon, amelyik technológiailag képes lett volna megcsinálni és kiépíteni egy ilyen rendszert ennyi idő alatt? Valószínűleg nem egy. Másrészt a működési modellért nem kellett volna messzire menni, ott van Barcelona, ahol ezer éve működik az e-jegyrendszer, a metrók és lakosok száma is hasonló. De mondhatnám Londont is vagy bármelyik nagyobb német várost. Elképesztő, tényleg elképesztő.

[ Szerkesztve ]


Agostino
(PH! addikt)
Blog

a barcelonai rendszert használtuk, tényleg jópofa és smooth, minden megy a maga útján. nekem ott az utastájékoztatás picit faramuci volt de megúsztuk büntetés nélkül : ))


vicze1
(PH! nagyúr)

Nem mondtam, hogy jó, de nagyon rövid idő alatt megvalósították, és átadták, pont ahogy a másik szart. A lényegi mondanivaló, hogy a törvények és jogszabályok rohadtul nem akadályok, ha másol működik az országban bármi akkor meg pláne nem.

A lényeg, hogy a Rigót soha a büdös életben nem is akarták működőre megoldani, nem az volt a célja az egésznek.

[ Szerkesztve ]


Medocsabi
(PH! addikt)

Engem az ilyen hírek minig annyira de annyira fel tudnak b@szni. Legyen korrupció, mindenhol van. Nyeljék be az állami, és eus támogatás egy részét ez is mindenhol van. De b@sszameg ne a 80%-át ezeknek!!!! mennyivel élhetőbb ország lenne a mienk, ha csak az 50%-át a kiosztott pénzeknek arra fordítanák amire kell. mikor lesz már elég a harácsolásból? ezek a vén g@cik már így sem tudják mire költeni a pénzüket, de csak lopnak. :W


Ribi
(PH! nagyúr)

"This includes companies owned by Symantec including Thawte, Verisign, Equifax, GeoTrust and RapidSSL"

Nálam is ezt írja a klóm.

[ Szerkesztve ]


Zedtaylor
(újonc)

Sziasztok!
A probléma szerver oldalon van, ugyanis az összes 2017 december 1 előtti Symantec, Thawte, GeoTrust, RapidSSL által kiadott SSL tanúsítványt le kell cserélni, mert a Google (Chrome) már nem fogadja el azokat.
[link]

[ Szerkesztve ]


tomp
(PH! nagyúr)
Blog

Tavaly kinek a vezetésénél bukott meg a mobilos jegyrendszer? Azzal mi van? Tavaszra igérték a javítottat. Azóta is jön...
Már akkor ki kellett volna rakni a cég éléről.


gthomma
(fanatikus tag)

A kötbér ?

Normálisan ellopva.


Agostino
(PH! addikt)
Blog

már akkor ki kellett volna rakni a cég éléről

tökmindegy, úgyis beszántják az egészet


janos666
(PH! nagyúr)
Blog

"nem szabadna rábízni fontos dolgokat sebezhető rendszerekre"
Ezerszer kritikusabb dolgokat bíznak rá digitális rendszerekre, de mi nem sebezhető? Ha digitális és online, akkor úgy hívod, hogy "hack", "feltörték", ha pedig papír alapú és offline, akkor korrupció, hivatali visszaélés, lopás...


vicze1
(PH! nagyúr)

A hackelés kisebb kárt okoz szintekkel. ;]


daa-raa
(Jómunkásember)

Jó tudni, hogy az "adatvédelem egyik zászlóvivője" ennyire aggódik a biztonságom miatt.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

"aki egyrészt azt közölte, hogy sem neki, sem a főpolgármesternek nem volt tudomása a szerződésbontáshoz vezető problémákról"

Köszönjük a beismerő vallomást! Golyó, és jöhetnek az új vezetők. Sztem már a második garnitúra tudomással bírna mindenről.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

"Bár pozíciójából adódóan kételkedem a tisztességében, de adott esetben valószínű kiadták neki, hogy meg kell kötnie a szerződést, majd azt is, hogy mit ellenőrizhetnek. Most pedig azok akik odatették megmondták neki, hogy elviszi a balhét."

Ilyen ez a popszakma! Vagy aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha...

#32 adamssss: Neked is csak a fentieket tudom mondani. Ha a fizu akkor jó volt, akkor most is jó kell legyen, amikor repülni kell!

[ Szerkesztve ]


hemaka
(PH! nagyúr)

Mi van, nem fizettek be a vedelmi penzt? :DDD


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Tipikus magyar történet, felelős persze most sincs...


togvau
(senior tag)

Természetesen soros, és a migráncsok, meg a hanyatló nyugat a hibás

üzenetek