Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


orion1025
(őstag)
Blog

Egy: Nekem semmi bajom a fizetésemmel, megkövetelem azt ami jár, 150 ezrekért fel sem kelek...

Kettő: Aki azt hiszi, hogy csak átrittyenünk a parasztokhoz és ömlik a lé, az még nem dolgozott kint. Ott a magyar a ci**ny, a semmibe vett, futhatsz a pénzed után, stb. finomságok.

Három: Itthon is lehet keresni, csak fel is kell mutatni érte valamit. Ettől függetlenül szánalmas az ország fizetési összképe.


Béééla
(őstag)
Blog

Fekete a gazdaság mert egészen Deákig vezethető vissza az adónemfizetés: Fújj fekete gazdaság, rohadt magas adó azoknak akik akarnak is valamit!
Valós lépések a XXI. század eszközeivel a trükközés visszaszorítására, és így végre azok is rendesebben fizetnek akik miatt kell a felügyelet: Jajj de telhetetlenek!

Személy szerint szeretem az e-számlát. Nem írtam soha papírosat így nem tudom mennyi macera, de a "telefonon kattintok kettőt és minden le van tudva" elsőre is tetszett és nem tudok vele betelni. Az elektronikus kormányablak is egy valóra vált álom sok esetben, az e-személyi hasznosságán kénemár csak növelni.


orion1025
(őstag)
Blog

Inkább a személyi "szavatosságán", mert lassan csak két évre kapod meg, és veheted meg az újat. Egyébként nem is értem miért kell fizetni érte, az államnak van rá szüksége minden szarhoz, finanszírozza ő....


Tewe013
(senior tag)

Már megszűnt az igénylés díja. (2016.01.01-től)


orion1025
(őstag)
Blog

Akkor páromnak két éve hogyan került ötezer magyar valutába?


Tewe013
(senior tag)

Biztos kedves volt az ügyintéző és adott neki egy kis borravalót.


orion1025
(őstag)
Blog

Erre az opcióra nem is gondoltam...


Béééla
(őstag)
Blog

Én se fizettem érte, még a digitális aláírásért sem.


beyruth82
(őstag)

Vajon Mészáros melyik új fiókcége üzemelteti sokmilliárdért az új online számlarendszert? :))


orion1025
(őstag)
Blog

Na, hamarosan úgy is csináltatnom kell, kíváncsi leszek.


RudY
(őstag)
Blog

Melyik részét nem érted? Főleg a 100 ezer ft fölötti ÁFA befizetések kerültek online beküldésre, akik jórészt visszaigénylők is. Hova és hogyan osztogatnád, illetve mit szeretnél ebből látni? :F
Azoknak jó, akiknek az EKÁER és az online beküldés is nagyobb forgalmat hoz, mivel több piaci területen is lekopott már jónéhány kufár. Így a normális cégeknél a nagyobb bevétel több nyereséget is eredményez, ők tudnak pl. fejleszteni, béreket emelni stb.

[ Szerkesztve ]


hunfatal
(PH! félisten)

"Hova és hogyan osztogatnád, illetve mit szeretnél ebből látni? :F"

Pl. javuló útminőséget, jobb egészségügyi ellátást, kisebb bürokráciát stb.

Gondolom ő is erre gondolt.

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Én nem találkoztam még olyan céggel, aki szeretne beruházni és béreket emelni, tehát csak valakinek a zsebét tömik ezzel is. Minden cég sír, hogy nincs pénz, csak közben meg nem így van. A volt munkáltatóm is hasonlóan sírt, de közben egy vagyont szórt el totális baromságra heti szinten. Bért nem akart emelni önszántából pedig érezte a közelgő dögvészt, így még ő lepődött meg mikor visz-lát intés volt. Szóval hidd el, én még nem találkoztam olyan munkahellyel, ahol maguktól vettek volna valami használati eszközt, vagy önszántukból akartak volna bért emelni, azt ki kellett "sírni", vagyis nálam ez választás elé állítás volt, hogy ennyiért maradok, más esetben marad az érzékeny búcsú. Érdekes ilyenkor mindig volt lóvé... Ugyanúgy mennek a trükközések, majd pont a munkavállalóra fog valaki "költeni"?!


GeorgeV
(fanatikus tag)

Én szeretnék a cégemnél uniós szintű fizetéseket adni, ahhoz azonban a termékeint árát úgy meg kellene emelni, hogy azt senki sem venné meg.

Ha viszont sokat emelnék folyamarosan a fizetéseken, akkor nem tudnám azokat (az adók miatt) kifizetni.

Ha viszont nem emelek a fizetéseken, elmennek a dolgozók.

EZ NEM ÚJ DOLOG, ÉVTIZEDEK ÓTA TARTÓ TENDENCIA, ELŐRE LÁTHATÓ VOLT, DE MOST MÁR NAGYON KÖZEL KERÜLT A DÖNTŐ.

Tehát vagy azért, de közeleg a ...


GeorgeV
(fanatikus tag)

Siker történet az e-számla. (Khm...)

Akkor, minden oké.
Akkor megszűnt a fekete és a szürke gazdaság, mindenki tiszta, mint a patyolat!

A cafetériát meg csak úgy huncutságból vették el, meg az adók is csak játszásdiból emelkedtek...


beyruth82
(őstag)

+1


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

ez bizony sikertörténet, biztosan sikerült megint többet lopni :K


RudY
(őstag)
Blog

Elhiszem, hogy nem találkoztál ilyennel, de nyilván te is elhiszed, hogy én meg találkoztam olyannal. ;)
Hogy melyikből van több, az nyilván nem is kérdés.
Nem mellesleg normális cégek nem kizárólag a politikától várják a megoldásokat, hanem saját maguk igyekeznek megoldani, amit csak lehet. A politikusok jönnek-mennek a cégek és a vállalkozások viszont ennél hosszabb távra terveznek.


beyruth82
(őstag)

Te melyik bolygón élsz?Normális cégek nem nyernek a magyar állami közbeszerzéseken.A magyar közbeszerzéseket mindig Mészáros,Garancsi,Szíj László vagy Varga Károly valamelyik fiókcége nyeri.Ha épp nincs olyan cégük aminek a profiljaba egy milliárdos állami megbízás beleillik akkor gyorsan alapítanak egyet.Tavaly az uniós források 93%-át az ő valamelyik cégük nyerte el.Biztos lehetsz benne hogy a NAV rendszerének kiépítése és üzemeltetése esetén sem jártak el másként.Milyen naív vagy te már ne is haragudj!


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

Aaaa nem, az csak a veletlenek kulonos jateka volt ((((( : azert apank hapogott mikor az eu biztos megkerdezte, h is van az, h kis tulzassal csak a rokonainak meg baratainak cege nyeri el a nagy penzeket ;]


RudY
(őstag)
Blog

Ezt a témakört vajon hol érintettem, már ne is haragudj. Érdekes módon szűkíted a kört értelmetlenül, de ezek szerint azok a cégek és vállalkozások vannak többségben, akik közbeszerzésekkel foglalkoznak... fura meglátás. Mivel továbbra sem érint ez a téma, fölösleges is erre reagálnod.
Bő 30 éve foglalkozom kereskedelemmel és logisztikával, kőkeményen végigjártam a szamárlétrát. Ahogy mindig, most is leszarom az összes politkust és a köreiket is, mégis elég szépen boldogultam, és fogok is.
Amit írtam, az nem a véleményem, hanem a tapasztalatom, amit viszont sületlenség megcáfolni, mert azok tények.

üzenetek