üzenetek

hozzászólások


gabor7th
(őstag)

"Tavaly 403 milliárd forinttal nagyobb áfabevétel érkezett az államkasszába, mint 2017-ben, ami a gazdaság növekedése mellett jelentős mértékben köszönhető a gazdaságfehérítő intézkedéseknek."

Viszont akkor ennyi pénz kivonódott a gazdaságból, mégha fekete pénz is volt.

Majd a csalók adaptálódnak az új rendszerhez is.

[ Szerkesztve ]


Tapsi
(őstag)

Nem vonódott ki, az államháztartás egyenlege is része a gazdaságnak. Ezeket a pénzeket az állam újra osztja (redisztribúció), ez az egyik fő funkciója.


weiss
(őstag)
Blog

Ó, hát akkor akár adót is lehetne csökkenteni! ;]


Timer
(őstag)

"Ezeket a pénzeket az állam újra osztja (redisztribúció)"

Az biztos...

[ Szerkesztve ]


Televan
(PH! kedvence)

Csak rossz helyre osztja vissza. Az állam nagyon rossz gazdája a pénzünknek. Mert ez minden magyar pénze csecsemőtől az aggastyánig. :K


jFox
(őstag)
Blog

Én csak azt nem értem ki volt az a hülye, aki tudta, hogy figyik a számla kibocsátásokat és meg is csalt. Nagyon nem életszerű...


Krugszvele
(fanatikus tag)

Szokott lenni egyébként a NAV oldalán tájékoztatás, hogy kiket fognak kiemelten ellenőrizni.
És oda volt írva a múltkor, hogy most azokat fogják, akiknek az online pénztárgépük és a később leadott bevallás között feltűnően (!!) nagy volt az eltérés!

Tehát van ilyen vállalkozás, nem is kevés!

Mik lehetnek még, az adóhatóság tudna mesélni :)

Szerintem, ha valaki adót csal és a hatóság látóterébe kerül, az 100%, hogy lebukik.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Teljesen életszerű, mert a cégtemetőket ez a változás nem fogja megszüntetni.

Első lépés: alapíts céget valami megfoghatattlan emberrel (hajléktalan, külföldi, stb.).
Második lépés: gyárts számlákat töménytelenül.
Harmadik lépés: hagy magára a céget, vagy kérj felszámolást magad ellen.
Negyedik lépés: goto 1

Egy ilyen környezetben őt mennyire fogja zavarni szerinted, hogy majd jön a NAV?
Legfeljebb nem félévente-évente fogja az aktuális céget bedönteni, hanem háromhavonta...

Sajnos mi is belefutottunk ilyen cégbe, utána meg minket vizsgált a NAV... :(

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Nem értem az egészet, így valaki világosítson fel. Az állam nyert rajtunk, de ők azt zsebre vágták, így mi nem látunk belőle semmit, tehát kinek is jó ez?


gabor7th
(őstag)

Kivéve persze, ha adósságcsökkentésre fordítják, mint ahogy rebesgették, vagy tartalékot csinálnak belőle, vagy valami hülye értelmetlen projektre megy.

[ Szerkesztve ]


bambano
(Jómunkásember)
Blog

azt kell mondanom, mintha a fogamat húznák, de ez elvileg minden törvényesen eljárónak jó, tehát pl. neked is.

az állam ebben a konstrukcióban nem nyer rajtad, csak behajtja, ami a törvény szerint jár neki. tehát, ha ez a cucc hibátlanul működik, akkor ezentúl ami az államnak jár, az nem feketén, illegálisan ismeretlen zsebekben landol, hanem az államnál, vagyis azt máshonnan nem kell majd behajtani.

ha javul az adózási hajlandóság, az mindenkinek jó, mert javul az esélyegyenlőség és, elvileg, csökkenhet az adóteher.

persze én is tudom, hol élek, így aki azt gondolja, hogy ezzel csak másik zsebbe kerül a szajré, az megalapozottan hiheti ezt. a fentiek elméleti gondolatok voltak, a valóság lehet más.


orion1025
(őstag)
Blog

Én azt gondolom ez az egész megint csak egy illúzió a népnek, hogy milyen pénz hová vándorol. Először a béreket kellene rendbe rakni, ami nem sikerült már lassan harminc éve, addig ez csak a felesleges körök futása...

[ Szerkesztve ]


bambano
(Jómunkásember)
Blog

szerintem meg nem.
az világos, hogy a begyűjtött számlaadatokkal a célt el lehet érni. ezen, szerintem, nincs mit vitatni.
amitől sz.rossá válik a történet az az, hogy mi más célt lehet még elérni ugyanezen adatokból? például felvásárlási célpontokat keresni?

szerk: azt nem ártana megszokni, így 30 évvel a módszerváltás után, hogy tisztességes országban tisztességes kormánynak a bérekhez nincs köze. másrészt az elmúlt nagyjából másfél évben példa nélküli béremelkedés volt a gazdaságban, és aki ezt kevesli, az, mielőtt hangot adna a véleményének, gondolkodjon el azon is, hogy az ő életét mennyiben rontja, ha bizonyos szektorokban nőnek a bérek.

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Az a baj az ezzel a béremeléssel, hogy nem létezik. Pesten lehet emelkedett, de "vidéken" hidd el csak urban legend az, hogy itt meg ott mennyit lehet keresni. Nekem elhiheted, tavaly novemberben hagytam ott az előző cégem, ezernyi állást megnéztem, de semmi, ismétlem, SEMMI nem változott bérek terén az elmúlt években, szóval csak duma az, hogy mennyit lehet keresni. Nekem 5000 Ft nem béremelés, és a három műszakban nem életszerű 150-160-at keresni, ami évekkel ezelőtt is ennyi volt, csak most még a béren felüli juttatásokat is likvidálták ugye az állam részéről. Szóval vonatkoztassunk el a fővárostól, mert a vidék halott, itt nem történt semmi évek óta. Én nem panaszkodok, normál munkaidőm van, emberi bérezésért, de még ez is egy vicc számomra, igaz nem a fizetésem a fő bevételi forrásom, de az átlag ember bére nem emelkedett, ezt garantálhatom. Aki mást állít, az hazudik, már pedig nagyon szeretnek ferdíteni az átlag emberek, mert látom, hogy az átlag user szegmensben nagy csóróság van még itt a nyugati határ mellett is.


gabor7th
(őstag)

Konkrét számok itt.


orion1025
(őstag)
Blog

Igen, konkrét, pont annyira mint az átlagbér felmérés... A munkám miatt van némi betekintésem a piac és a bérek alakulásába, de hidd el ez csak a mézes madzag. Volt olyan kollégám aki négy év alatt egyszer sem kapott emelést, akkor hogy is vannak ezek a bérek? Arról meg már nem is beszélek hány szakmunkás van segédként bejelentve a mai napig, akiknek ezt le kell nyelni, mert annyira dübörög a gazdaság. És nem, nem nógrádról beszélek, hanem egy nagyobb városról az osztrák határ mellett... Nekem elhiheted, aki nem "vállalkozó" vagy nepper, az itt sem keres lóf@szt se, illetve én nem hallottam senkitől az elmúlt években béremelést egy családtagomon kívül, aki egy jól menő kis cégnél ténykedik. Én minden évben megkaptam ami járt, de én is csak egy vagyok a kevés szerencsések közül, de ha elhelyezkedésre kerül a sor, gyakorlatilag a sötét középkorba kell lesüllyedni, mert vagy szopsz kevés pénzért, vagy nagyot szopsz egy picivel több juttatásért, és ebben ki is merült a jobban élünk történet. Arról meg már nem is beszélek, hogy közben mennyit drágult minden, így relatíve szarabbul élünk, mint négy éve...


fornettisuti
(PH! addikt)

Erre a bérnövekedésre gondoltál?

https://m.hvg.hu/gazdasag/20180717_Megszavaztak_az_atlagfizetes_haromszorosat_kapjak_mostantol_a_politikusok

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(Jómunkásember)

Baszkikám, itthon ezer éve minden sikertörténet, csodájára is jár az egész világ :P


orion1025
(őstag)
Blog

Ország-világ!


Kisiparos
(újonc)

Munkám miatt nagyon sok helyen megfordulok (50-1500 fős cégeknél), és szemtanúja voltam olyan esetnek, amikor a recepcióssal kiabált az operátor, hogy ő azonnal HR-essel akar beszélni, mert mi az hogy neki a cégnél eltöltött 7 év után kisebb a nettó bére, mint a frissen felvett, ugyanabban a pozícióban dolgozó operátornak... Sok cég arra játszik, hogy úgyse fog az alkalmazott panaszkodni (hangosan), ami az esetek döntő többségében be is jön.

üzenetek