üzenetek

hozzászólások


tomazin
(PH! kedvence)
Blog

Erre azért volt szükség, mert a hatályos szabályozás ellenére a hívó és a hívott előfizető között elosztott díjas hívás teljes díját a szolgáltató sokszor a hívóra, vagyis az előfizetőkre hárította, a többfordulós szolgáltatói egyeztetések pedig eredménytelennek bizonyultak

Ez nem igaz.
1. Ugyanúgy beszedte a kék szám előfizetőjétől is a pénzt.
2. A többfordulós nmhh-s töketlenkedés. Ugyanis miután már elég panasz volt, hogy a kedves mobilszolgáltatók fix 60ftért adták a kék számot, bekerült a törvénybe egy olyan, hogy nem adhatják drágábban, mint az nmhh honlapján közétett hatásgi ár. ez az ár nem került ki soha, mert egész jó pénz volt abban, hogy a 30perces csingilingit hallgatja az ügyfél, mire ügyintézőhöz kerül.

De a legcsodásabb az, hogy nem szüntették meg a kék számokat (bár a nevüket betiltották), ugyanis a létrehozták a legkisebb fizethető hívásdíjú szolgáltatás kategóriát (ugye milyen szép név?) a megmaradó rövid kék számokra (pl. 1272 digi, 1221 upc, stb)
Az ebben a csodálatos, hogy a 14xx tartományt zölddé tették, de 12xx tartományról nem tudod hogy éppen kék osztott díjas vagy zöld.

mod: arra meg kíváncsi lennék miért lett a kék számból egyszercsak kedvezményes díjazású hívás, de ez ugye már a régmúlt...

[ Szerkesztve ]


pomorski
(őstag)

Az 12xx-es számok hívásával már engem is ért meglepetés. Azt hittem, hogy "ződ", oszt sajnos nem az volt...


asdf_
(PH! addikt)

Na igen, az lenne a masik, amit be kene tiltani, hogy a 12xx meg a 14xx szamok hivasa nem alapdijon megy es/vagy nem tartozik bele a lebeszelhetobe, mert perpill itt ugyanaz a ruppotlan lehuzas megy, mint a kek szamokkal ment.


fornettisuti
(PH! addikt)

Eleddig abban a hitben éltem, hogy a 80-as az ingyenes a hivónak, 40-es fele a normál helyi vonalas hívás árának.
A12xx és társai tartományi dolgokról sosem hallottam még. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, egy cikk helyre tehetné a fejekben ezt a dolgot.


UnA
(Korrektor)
Blog

De miért kellene betiltani? Azért mert nem nézted meg, hogy egy szám hívása mennyibe kerül, az talán mégis a te felelősséged...


asdf_
(PH! addikt)

Azert, mert az egvilagon semmi kulonbseg nincs akozott, hogy a 1220-at hivom, vagy a 06 20 200 0000-t, igy a szolgaltatom legyen kedves szinten nem tenni kulonbseget, nem pedig pl. nem a lebeszelheto percekbol elszamolni a rovid szamos hivast, vagy ha mondjuk nincs lebeszelhetosegem es 15 forintert hivok idegen halot, akkor nem 25-ert szamlazni a rovid szamot.
Pont ugyanigy nem volt semmi kulonbseg akozott, hogy a 06 1 200 2000-at hivom vagy pedig a 06 40 200 200-at, aztan megis a 40-es szam hivasara neha az ember gatyaja is ra tudott menni, pont ezert is rugta ki a szeket vegre a 40-es szamok alol az NMHH. Tessek meglatni a ketto kozott az analogiat, hogy tokugyanarrol van szo, csak a 06 40 helyere a 12xx es a 14xx-et kell behelyettesiteni, szoval koszi NMHH, de fel munkat vegeztetek.

(a pelda valoszinuleg rossz, mert a 1220-at azt hiszem pont ingyen lehet hivni idegen halobol is, de ezen ugorjunk at, tessek egy fizetos szamot bekepzelni oda es latni benne az ertelmetlenseget. En mondjuk amugy preventiv jelleggel mindig a kulfoldrol hivhato szamat hivom egy ugyfelszolgalatnak -azt mar ugyis megszoktam VOIP-nal, mert arrol csak azt tudom-, ugyhogy en ezt nem szivom be, de az atlagjuzer igen.)


pomorski
(őstag)

Mostanság -mióta megtehetem- úgy védekezem a tel.költsègek ellen, hogy futtatok a telefonomon egy sip klienset, és ennek segítségével minden hívást ip hívásként intézek.


Millerchris
(tag)

És ezt hogy?


dementor
(senior tag)

Engem is érdekelne :K


tomazin
(PH! kedvence)
Blog

14xx ingyenes
12xx vagy ingyenes, vagy a legkisebb számlázható percdíj (ez általában mind vezetékesből, mint mobilból a vezetékes hívás díja)

lebeszélhető keret: ebben maximálisan igazad van. de régen is a kék szám helyett megnéztem milyen fizikai szám van mögötte és azt hívtam (ált. külföldről hívható számként hívták)


pomorski
(őstag)

(#9) dementor

PM-ben leírok mindent, csak írj rám, ha valóban érdekel.


KTU
(PH! addikt)
Blog

Nem titok ez hogy privátba kelljen írogatni.
:N

Meg amúgy is linkelték már, csak az a régi hsz.-hoz visz.
PH-s VoIP topik.

Rövid hívószámot csak hazai VoIP / SIP szolgáltatóval lehet hívni, ami magyar mobil és vezetékes hívásra nem a legoptimálisabb. :U

(#7) pomorski:

Ezt írta asdf_ fórumtárs:

"En mondjuk amugy preventiv jelleggel mindig a kulfoldrol hivhato szamat hivom egy ugyfelszolgalatnak -azt mar ugyis megszoktam VOIP-nal, mert arrol csak azt tudom-, ugyhogy en ezt nem szivom be, de az atlagjuzer igen."

Ez azt jelenti hogy hogy Ő is VoIP-on telefonál, írhatta volna azt is mint Te,
hogy sip kliens futtat.
Mivel gyakorlatilag ugyan azt jelenti.
(Bár vannak olyan szolgáltatók ahol nincs SIP szerver és csak a saját alkalmazás megy,
De ez már tényleg VoIP topik téma)
:U

[ Szerkesztve ]


ForRedGlory
(PH! nagyúr)
Blog

Johet az emeltdijas tiltas is... :U

üzenetek