Nagyot lépett előre a Firefox

Az új verzió például vállalati csoportházirend támogatást, Web Authentication API és ezzel USB token támogatást hoz. – írta: Szalai Kálmán, 11 hónapja

Menetrendszerűen

Eltelt nyolc hét, és az enyhén lazított gyors kiadási ütemtervnek megfelelően menetrendszerűen ismét megjelent a Firefox új kiadása.

Hirdetés

A vállalatok szolgálatában

A 60-as jelzésű főverzió megjelenésével a vállalati terjesztést segítendő a Firefox immáron csoportházirend-támogatással keresi a vállalati rendszergazdák és felhasználók kegyeit. A Mozilla windowsos telepítés eseten a csoportházirendeket támogatja ADMX sablonokkal, egyedi telepítőkészletek készítését segíti dokumentációval, illetve az automatikus beállítások használatával. Linux és macOS esetén a policies.json fájl segítségével konfigurálható és korlátozható a Firefox. A csoportházirenddel vagy policies fájlokkal beállítható a tanúsítványok használata és a hitelesítés, kikapcsolhatók az „about:” oldalak és a beépített PDF-olvasó, a fejlesztőeszközök, valamint kiterjesztések tilthatók le vagy telepíthetőek. Ezek mellett számos művelet elvégezhető, és olyan fontos beállítások is megjelentek, mint a Flash- és sütitartalmak bizonyos oldalon történő tiltása vagy engedélyezése. Némely beállítások csak a hosszan támogatott ESR verzióban érhetőek el. Ennek megfelelően a Firefox 60-ból új ESR verzió is debütált. Ez egyértelműen jelzi, hogy a Flash-en kívüli valamennyi Firefox bővítmény [Netscape Plugin API (NPAPI)], valamint a Windows XP és Windows Vista operációs rendszerek felhasználóinak már csak két kiadásnyi, azaz nagyjából négy hónapnyi idejük van, amikor 2018 . szeptember 5-én végleg elavulttá válnak az ezeket támogató Firefox ESR verziók.

Firefox
[+]

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények