Globális internethasználati körkép

Internethasználat a világban

Az internetet gyakran említik napjaink egyik világunkat átölelő kommunikációs csatornájaként. Ez minden bizonnyal így is van, de tény az, hogy az internethasználók 90 százaléka (667 millió ember) a világ 25 országában található. Nem elhanyagolható ugyanakkor, hogy ebben a 25 országban él a Föld népességének jelentős része. Internethasználat szempontjából az első három helyen Svédország (77%), az USA (68%) és Ausztrália (67%) áll, míg az afrikai országokban a legalacsonyabb az internet elterjedése – itt csak kevés helyen haladja meg az 1 százalékot. A legdinamikusabb fejlődés 2000-2004 között Latin-Amerikában és a Közel-Keleten volt megfigyelhető (174%-os).

Régiós helyzetkép

Az Internetworldstats.com adatai szerint Földünkön 741 millió ember használja az internetet, amely a teljes népesség 11,5 százaléka. A legnagyobb internetpenetráció Észak-Amerikában (66%), míg a legalacsonyabb Afrikában (1,1%) van. Európában 205 millió internethasználó él, ami 28,1 százalékos penetrációt jelent.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Targetálási lehetőségek az interneten

    Az internet számos lehetőséget ad a vállalatoknak, hogy célzott megjelenéssel elérjék célcsoportjukat.

  • Mennyit ér egy vállalati weboldal?

    Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen statisztikai információk nyerhetők egy weboldal látogatóiról.

  • Letiltott ADSL

    Az Invitel letiltotta egy előfizetőjének hozzáférését, miután úgy értesült, hogy az illegális fájlcserét folytat a hálózaton.

  • Internetezők az újvilágban

    Az Egyesült Államok élen jár az online igénybe vehető szolgáltatások bevezetésében.