Kémkedő HDD-k, sumákoló cégek, kártékony laptopok

Blogoló: Acer, Fujitsu, Hama

Két hete jelentkeztünk utoljára ízelítővel az Acer blogból, azóta egy nagyon érdekes eszközzel, az Aspire Switch 12-vel való találkozásunk élményeit osztottuk meg benne a nagyérdeművel. A Switch 12 egy olyan tablet, amihez billentyűzetet lehet csatlakoztatni, de emellett egy érdekes, integrált állványa is van. Nem csak külseje különleges, hanem a benne rejlő Core M processzor is. További részletek a blogban olvashatóak.

Fujitsu blogunkban két Lifebookkal ismerkedtünk meg az elmúlt hetekben. A Lifebook U904 egy különösen vékony, 14 hüvelykes Ultrabook, ami csupán 1,33 kilogrammot nyom és 15,5 milliméter vastag. Kijelzője nagyon komoly: IGZO paneles 3200x1800 pixeles felbontással, a gép csinos fémburkolata alatt pedig negyedik generációs Core i processzor, 2,5 hüvelykes SSD és egy termetes akkumulátor lapul. Annak ellenére, hogy vékony gépről van szó, ügyes, összehajtható Ethernet aljzatot kapott, és dokkolócsatlakozót is tettek a fenekére.

A 904-es Lifebookok családjának legkülönlegesebb darabja a T904-es tablet PC. Kijelzője központi zsanérján kifordítható, majd visszahajtható a billentyűzetre, így lesz a vékony notebookoból egy elég testes, 13,3 hüvelykes tablet. A burkolat alá rejtett, Wacom technológiás tollal rajzolhatunk rá, a megfelelő részletességet ezúttal is IGZO panel biztosítja 2560x1440 képponttal. Erről a szokatlan notebookról sem hiányzik az összehajtható Ethenet csatlakozó és a dokkolóaljzat, valamint az ujjlenyomat-olvasó.

Egy szokatlan Rapoo billentyűzetet mutattunk be a Hama blogban. A nemes egyszerűséggel csak KX-nek nevetett modell mechanikus kapcsolórendszerű, ennek ellenére vezeték nélküli és kompakt kivitelű, mert elsősorban nappaliba, mutlimédiás PC-k mellé szánják. További különlegessége, hogy felső, funkcióbillentyűs sora érintésérzékeny és még vibrál is. Az i-re a pontot a háttérvilágítás és a magyar kiosztás teszi fel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt