Az MIT új programja a csodák világát hozza el a mozikba és a nappalikba

A holografikus tévétől a beszélő kézitáskáig


A holografikus tévétől a beszélő kézitáskáig

Néhány a fontosabb tervek közül:

Objektumalapú média: e projekt keretében olyan új technológiákat, eszközöket fejlesztenek melyek új típusú adatbevitelekre és -kimenetekre, különlegesen fejlett interfészekre koncentrálnak: ide tartozik a PC-n megjelenítendő holografikus videó kidolgozása, de a kutatások között szerepel például a beszélő kézitáska is.

Holografikus televízió: e munka célja, hogy – a Media Labnél egyébként már nagyon régen kutatott és fejlesztett – igen drága holografikus technológiát egyszerűbbé és olcsóbbá tegye. E program lényege, hogy olyan, a holográfiához szükséges, ám az eddigieknél jelentősen olcsóbb elektro-optikai chipeket, illetve az ezekre épülő szoftvereket fejlesszenek ki, amelyek lehetővé tennék az otthoni holografikus televíziózást.

„Történetmesélő tárgyak”: Ez az elsőre furának hangzó elképzelés azt célozza, hogy a mindennapi használati tárgyaink – a futócipőtől kezdve a kerékpárig – képesek legyenek a velük történt eseményekről információkat gyűjteni, tárolni, hogy ezek alapján „történetek” legyenek megalkothatóak.

Személyi, személyes robotok: Ebben a munkában olyan autonóm, illetve félautonóm robotokat kívánnak kifejleszteni, melyek számtalan területen felhasználhatóak. Többek között érzelemkifejezésre, szemkontaktusra, gesztusokra képes robotokat; karaktermodellező robotokat: ezek valójában olyan modellek, melyek egy-egy jellem alapvető tulajdonságait tárolják, s ezeket egy új helyzetben viselkedésminták megjelenítésére lehet felhasználni; gyerekeket, betegeket segítő, fejlett kommunikációs készségű robotokat (jelenlegi három típusuk: Nexi, Huggable and Tofu)

Új kamerakultúra: e projektben a 6 dimenziós képrögzítéstől kezdve az új digitalizálási eljárásokig terjed a tevékenységi kör.

Azóta történt

Előzmények