Trump tüzet nyit az internetre, ruhadarabok gamereknek

Gamer ruházat, 20 TB HDD, AM4 hűtők, 4K-s ODD

Bizonyára sokaknak elegük van már a gamer/gaming mizériából, de ők jobban teszik, ha nem idegeskednek, ha meg akarják érni a nyugdíjat nyugdíjas kort, mivel az első hónapban látottak alapján minden eddiginél több hardver fog napvilágot látni, amivel kifejezetten a játékosokat kívánják megfogni. Ennek ékes példája az elmúlt öt nap, ami tömve volt ilyen típusú megjelenésekkel.

"Gamer" short...mert már ilyen is van ám
"Gamer" short – mert már ilyen is van ám! [+]

Tekintettel a fentiekre és arra, hogy mint kiderült, kiválóan hasít a gamer iparág, így mi mással is kezdenénk heti összefoglalónkat, mint azzal, hogy már ruházatban is van gamer, ami már egy következő fokozat a notebookok, székek, fejhallgatók vagy éppen billentyűzetek után. Nem véletlenül említettük a gamer klaviatúrákat sem, mivel ma már boldog-boldogtalan beszállt ebbe a bizniszbe is, így a memóriaalapú termékeiről híres Mushkin is. Velük ellentétben a Razer nem a boldog-boldogtalan kategória, főleg ha azt nézzük, hogy a BlackWidow billentyűzet sorozat már hetedik évét tapossa, most pedig itt egy újabb frissített modell a szériából.

A fekete özvegy újra akcióban
A fekete özvegy újra akcióban [+]

A gamer eszközökön túl voltak azért más újdonságok is, például kijelzők terén. A BenQ egy dizájnereknek szánt kijelzőt mutatott be, a felhasználási körnek megfelelő színtérrel és Technicolor minősítéssel, és a még ritkának mondható USB Type-C aljzattal, míg a kizárólag panelek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Japan Display hajlítható TFT-t villantott, mely a hajlítható OLED ellenfele lehet. Felbukkant a Dell neve is a kijelzőkről szóló rovatban, méghozzá azon oknál fogva, hogy két igen méretes 4K kijelzőt mutattak be, igaz, nem kifejezetten otthoni felhasználásra.

Olcsóbb lehet, mint a hasonló célra gyártott OLED
Olcsóbb lehet, mint a hasonló célra gyártott OLED [+]

Maradva a Dellnél, a cég új Latitude és Chromebook notebookokat is szállított a héten zajló oktatásokkal kapcsolatos rendezvényeken. Ebből a sorból egyébként az Acer és a Lenovo sem akart kimaradni, így előbbi egy olyan belépő Travelmate notebookot leplezett le, melynek átfordítható a kijelzője, utóbbi pedig az új Thinkpad és Yoga modellek mellett szintén Chromebookokat adna a diákoknak.

Utazó pajtás az Acertől az iskolásoknak
Utazó pajtás az Acertől az iskolásoknak [+]

Pörgött egy picit az adattároló szegmens is. A sort a Samsung nem túl pozitív híre nyitotta, miszerint a régóta ígért 4 TB-os V-NAND SSD-jük megjelenése körül nem minden alakul úgy, ahogy elképzelték. Elképzelésekkel egyébként a Seagate is tele van, a gyártónál már a 20 TB-os HDD belátható időn belüli megjelenéséről álmodnak. A kihívásokkal küszködő Toshiba egyelőre marad a földön és a jelenben, így a strapabíró N300 HDD-ket mutatták be, kifejezetten hálózati adattárolókban történő használatra kihegyezve. Végül nem kisebb név, mint az ODD-s körökben csak Pio-ként emlegetett Pioneer került be a hírekbe, akiről PC-s fronton elég régen hallhattunk. Nem lepődtünk meg azon, hogy megint optikai meghajtóval sikerült hírbe hozni a céget, méghozzá az első olyan PC-s Blu-ray optikai meghajtóval, ami képes kezelni a 4K BD korongokat is.

Hihetetlen, de csak most készült el az első PC-s UHD Blu-ray meghajtó
Hihetetlen, de csak most készült el az első PC-s UHD Blu-ray meghajtó [+]

Hamarosan érkeznek az AMD Ryzen processzorok és az ehhez szükséges alaplapok, amelyek már az új, AM4 jelű foglalattal kerülnek a boltokba. Annak érdekében, hogy a már jól bevált, nem gyári rögzítési pontokat használó processzorhűtőket ne kelljen lecserélni, több gyártó is ingyen vagy kis pénzért ad kompatibilitást biztosító lefogatót. Amíg a Ryzen befut, addig biztosan megérkeznek az Inteltől a Kaby Lake alapokon nyugvó Xeon E3-1200 sorozatú CPU-k is, melyekről a rajt előtt sikerült biztosnak tűnő információk birtokába jutni.

Idő előtt érkeztek információk az új Intel processzorcsaládról
Idő előtt érkeztek információk az új Intel processzorcsaládról [+]

Végül érdemes egy pillantást vetni két további hírre is, mivel a HP akkumulátor visszahívásában akár érintettek is lehetünk, az ASUS Tinker Boardja pedig egyszerűen csak érdekes, főleg azok számára, akik éreznek valamilyen kötődést a Raspberry Píhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt