Vizes táp, OLED jövő és bitcoincsúcs

OLED jövőkép, vizezett tápegység, sok új notebook

Ahhoz képest, hogy küszöbön a nyár és a Computex kiállítás, és az elmúlt időszakban is nagyon úgy tűnt, hogy a szokásos uborkaszezonnak leszünk szemtanúi, gazdag hírtermést tudhatunk magunk mögött, ami abból fakad, hogy a gyártók sem rejtegették újdonságaikat, hanem a szokásosnál nagyobb betekintést engedtek a színfalak mögé. Elég, ha csak arra a notebookdömpingre utalunk, amit a laptoppiacon újdonsült Huawei, a már rutinos Asus és Acer, és a vén rókának mondható HP hozott össze, mivel együtt összesen kilenc új windowsos masinát jelentettek be. Emellett ne feledkezzünk meg az új, számozás nélküli Microsoft Surface-ről sem.


[+]

Szintén bátran szivárogtattak MSI-ék is. Nem csak az USB Type-C csatlakozóval felszerelt GTX 1080 Ti kártyájukról van szó, hanem a nemrég a processzorhűtők piacában is megmártózó vállalatnál úgy döntöttek, nem adják fel, így érkezik egy újabb, erősebb modell a Core Frozr mellé. Úgy tűnik, hogy a Gigabyte-nál irigykedhetnek az MSI-re, mert ők is előálltak egy CPU-hűtővel a frissnek mondható Aorus családban.


[+]

Az Inno3D egyslotos VGA-t tervezéséről és piacra dobásáról adott hírt: a korábban bejelentett GTX 1050 Ti mellé érkezik a GTX 1050 1-Slot Edition is. Eközben az FSP új kihívások után nézett, és megalkották a hibrid lég- és vízhűtéses tápegységet, a Cooler Master pedig évfordulós lázban ég. A gyártó épp most ünnepli a 25. évfordulóját annak, hogy piacra dobták első teljesen alumíniumból készített számítóházukat, így ezen apropóból a híres-nevezetes Cosmos II gépházból adnak ki egy különleges példányt. A Plextor sem tudta már magában tartani a Computexre szánt újdonságát, és idő előtt előrukkoltak egy újabb NVMe-kompatibilis SSD szériával, de ezúttal TLC lapkákra alapozva.


[+]

Az Intel neve is többször említésre került a héten, kedve azzal, hogy a Santa Clara-i vállalat tiszta vizet öntött a pohárba az AMD GPU-k licencelésével kapcsolatosan, ami többször előkerült az elmúlt hetekben pletyka szintjén, és ha már IGP, akkor némi információt sikerült bezsebelni a Cannon Lake-be kerülő Gen10-es fejlesztésről is. Napvilágra került továbbá az Intel terve a Thunderbolt interfész jövőjét illetően, mely eléggé ingatag lábakon áll, de úgy tűnik, megszületett a mentőötlet, ami akár működhet is, ha nem lesz túl késő. Közvetve, az Intel CPU-kba integrált Management Engine (ME) révén az AMD-nek is jutott szerep, méghozzá az ME-hez hasonló Platform Security Processor (PSP) biztonsági kockázatát feszegették.


[+]

Szórakoztatóelektronikai fronton sajnos nem sok jó történt, legalábbis lesz okunk szomorkodni, ha valóra válik az IHS jóslata az OLED tévékkel kapcsolatban. Azoknak sem tudunk jó hírrel szolgálni, akik már nagyon várták a Panasonic olcsóbb UHD Blu-ray lejátszóit, mivel ezekből a modellekből kimaradt egy fontos funkció. Igazán felvillanyozni csak az audiofileket tudjuk a JVC Kenwood csoport immár külön, Victor márkanév alatt futó csúcs fejhallgatójával, bár az árát meglátva valószínűleg az öröm hamar tovaszáll.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!