107 éves a világ legidősebb bloggere

Olive Riley blogját nem a bejegyzései teszik érdekessé – a nemrég indult naplóban egyelőre amúgy is csupán néhány található –, hanem a szerző életkora. Az ausztrál asszony ugyanis alighanem a világ legidősebb bloggere, aki 12 évvel öregebb a cím korábbi birtokosánál, a 95 éves, spanyol María Ameliánál.

Riley 1899 októberében született egy kis ausztráliai bányászvárosban, Broken Hillben. Előbb pincérnőként, majd könyvelőként dolgozott, kétszer házasodott, maga nevelte fel három gyermekét, és átélt számos történelmi eseményt, többek között Ausztrália függetlenné válását, a két világháborút vagy a nagy gazdasági világválságot. Ma egy Sydney-hez közeli idősek otthonában él.

Mint első blogbejegyzésében leírja: egy barátja, Mike Rubbo rendező beszélte rá a webes naplóírásra. Rubbo 2005-ben filmet készített az asszonyról Mindent Olive-ről (All about Olive) címmel, és mivel az országban a mozinak nagy sikere volt, úgy gondolta: érdekelni fogja a közönséget az is, hogy ma hogy telnek Riley napjai.

A nemrég indult blog – melynek bejegyzéseit Riley többnyire nem maga gépeli be, csak diktálja – a híradások hatására az oldalra látogatók rohama miatt jelenleg nem érhető el.

Azóta történt

Előzmények